Forse tegenslag: ABN Amro schrapt 300 banen in Zwolle

ZWOLLE – Een flinke tegenslag voor Zwolle: ABN Amro heeft bekendgemaakt het klantcontactcentrum in Zwolle te gaan opheffen. Daardoor zullen in de zomer van 2019 driehonderd arbeidsplaatsen uit Zwolle verdwijnen. Dat schrijft RTV Oost.

In het kader van kostenbesparing moest een van de vier klantenafdelingen in Nederland sluiten. Een woordvoerder zegt: “We hebben naar meerdere factoren gekeken, onder andere waar onze stakeholders zitten. Daaruit bleek dat de vestiging in Overijssel het minst geschikt is.” De contactcentra in Amsterdam, Breda en Nijmegen blijven wel bestaan.

In gesprek
Om de werknemers zoveel mogelijk te begeleiden, gaat de bank met hen in gesprek. “De eerste gesprekken zullen direct starten. We zullen bespreken wat de werknemer wil en wat ABN daarin kan betekenen”, legt de woordvoerder uit.

Meeverhuizen
Als personeelsleden hun werk willen behouden, is er een mogelijkheid om mee te verhuizen. “We kunnen niet alle driehonderd personeelsleden in de drie andere vestigingen onderbrengen. Dat zal ook niet iedereen willen. Want dat zou betekenen dat iemand uit de omgeving van Zwolle naar, bijvoorbeeld, Breda zou moeten reizen.”

Onzekere sector
Een van de redenen is de al jaren krimpende financiële sector. “Het is een onzekere sector. Ook de digitalisering speelt een grote rol. Steeds meer klanten kunnen online hun bankzaken regelen.” Het naderende vertrek van het klantcontactcentrum uit Zwolle, betekent niet dat ABN Amro helemaal uit Zwolle verdwijnt. Andere onderdelen van de bank, zoals verzekeringen, blijven in de IJsseltoren gevestigd.

Schrappen
ABN Amro is al jaren banen aan het schrappen. In 2011 en 2016 werden al een forse banenreductie aangekondigd. Toen al gingen ruim vijfduizend banen verloren. Daar komt nu deze ‘sanering’ bovenop.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services