Geen contant geld op bus

4 februari 2019

ZWOLLE - Het is al niet meer mogelijk om met contant geld te betalen in de bus. Nu zijn per 17 februari 2019 ook de buurtbussen van Syntus Overijssel aan de beurt. Als vervanging op het contant betalen wordt ook in de buurtbussen het pinnen ingevoerd. Dat is wel zo veilig!

Veilig en efficiënt
Keolis Nederland, voorheen Syntus, wil net als op de reguliere bussen ook de veiligheid van de buurtbus-chauffeurs waarborgen. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals PIN en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft geen geld meer gewisseld worden. Ook betekent deze betaalmogelijkheid extra gemak voor de reiziger. Pinnen is tegenwoordig een gangbare en graag gebruikte betaalmethode.

Faserende overgang
De startdatum van de overgang naar alleen pinnen op de buurtbus verschilt per regio. De buurtbussen van Syntus Overijssel accepteren vanaf 17 februari 2019 geen contant geld meer.

Alternatieven voor contant geld
Keolis Nederland zorgt natuurlijk voor alternatieven voor contant betalen. Reizigers kunnen nog steeds betalen met PIN en reizen met de OV-chipkaart in de buurtbussen. Ook voor de groep reizigers zonder pinpas treffen we extra maatregelen en bieden we een vervanging. Zo kunnen zij voor een rit een ticket kopen bij één van onze verkooppunten in de regio. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een OV-chipkaart aan te schaffen.

Gewoon snel en makkelijk betalen
Dat is wel zo veilig. Bekijk alle betaalmogelijkheden en onze verkooppunten op: www.syntusoverijssel.nl/betalen


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services