Geld voor een groene buurt

7 januari 2019

ZWOLLE - Buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven kunnen in Zwolle subsidie aanvragen bij Het Oranje Fonds. Dit geld kunnen zij gebruiken om tijdens NLdoet op 15 en 16 maart de buurt te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, bankjes, planten, een insectenhotel of fruitbomen.

Tijdens het genieten van een hapje en een drankje helpt Groene Loper een ieder bij het invullen van de vereiste formulieren. Normaal kunnen alleen organisaties meedoen aan NLdoet, maar via de Groene Loper Zwolle kunnen ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm een aanvraag voor financiën doen.

Geïnteresseerden kunnen woensdag 16 januari tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij 't Hofhuys, Sloe 49, Zwolle. 


We zijn eraan gewend geraakt onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten. Maar wist je dat hierdoor nogal wat negatieve gevolgen ontstaan? Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens flinke regenbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en het zorgt voor opwarming van de stad. Daarom wil Groene Loper Zwolle buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving!

Inloopavond

Wil je als buurtinitiatief een aanvraag doen bij het Oranje Fonds om tijdens NLdoet de buurt te vergroenen, maar heeft je initiatief geen rechtsvorm of wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op woensdag 16 januari tussen 16.00 en 20.00 uur naar de inloopavond in 't Hofhuys (Sloe 49, Zwolle) Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, een hapje en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Je kunt een aanvraag doen tot 400 euro. Bekijk op www.groeneloperzwolle.nl/NLdoetwelke gegevens je dient mee te nemen op 14 januari.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services