Gemeente bedankt mantelzorgers

ZWOLLE - Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Zwolle waardeert ook dit jaar de individuele mantelzorgers voor hun inzet.

De Maand van de Mantelzorg zit er alweer op. De hele maand november stond in het teken van activiteiten voor mantelzorgers. Met een record aantal aanmeldingen (zo’n 1350) was deze maand een groot succes. De Maand van de Mantelzorg is een van de onderdelen die georganiseerd worden in het kader van het waarderen van mantelzorgers. De gemeente Zwolle vindt het daarnaast belangrijk om de mantelzorgers individueel te waarderen.

Daarom wordt ieder jaar de individuele mantelzorgwaardering uitgereikt. Dit jaar is dat voor mantelzorgers vanaf 12 jaar een vvv-cadeaukaart en zijn het bioscoopbonnen voor kinderen tot 12 jaar. Op de cadeaukaart staat een bedrag dat besteed kan worden bij verschillende winkels.

Via www.mantelzorgwaarderingzwolle.nl kan een mantelzorger de individuele waardering nog aanvragen tot en met 31 december. Het kan zijn dat iemand vorig jaar de waardering ook heeft aangevraagd, deze is helaas niet geldig voor 2018. De mantelzorger dient ieder jaar opnieuw een aanvraag te doen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services