Gerard ter Borch, beroemd Zwols kunstschilder

6 december 2017

Zwolle - Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Gerard Ter Borch, één van de vele beroemde schilders uit de 17e eeuw, in Zwolle werd geboren. Op vrijdag 15 december verzorgt Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie, een lezing over deze, al in zijn eigen tijd, erkende kunstenaar.

De schilderijen van Ter Borch zijn over de hele wereld verspreid geraakt en zijn vandaag de dag te zien in de grootste musea. De lezing vindt plaats op vrijdag 15 december 2017 in Waanders In de Broeren en wordt muzikaal omlijst.

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur en de toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities

Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

Het Erfgoedplatform Zwolle wordt gevormd door: Stedelijk Museum Zwolle, Waanders In de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Historisch Centrum Overijssel, Vereniging Vrienden van de Stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Stichting Grote Kerk Zwolle en Het Oversticht.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services