GRATIS HANDZAME HANZESTEDEN BROCHURE

Zwolle - In deze nieuwe brochure staat meer informatie over de identiteit van de stad inclusief leuke tips: van culturele hotspots tot aantrekkelijke smaakadresjes die bij een bezoek aan deze Hanzesteden niet mogen ontbreken

Het nieuwe jaar is weer begonnen en er worden weer volop reisplannen gemaakt. Tijd om de reis naar het Oosten van Nederland te maken! In Oost-Nederland zijn negen Hanzesteden verbonden door het water langs de IJssel en de voormalige Zuiderzee. Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk. . Deze handzame A5 brochure is gratis verkrijgbaar bij de VVV’s en de Tourist Infopunten in de negen aangesloten steden.

Glorieus verleden, moderne hedendaagse steden

De negen Hanzesteden verbonden door het water zijn het bewijs van een prachtige verleden waar handel bloeide en kleine nederzettingen steeg naar rijke steden. Iedere stad heeft z’n eigen identiteit en een historisch decor met eigentijdse bezienswaardigheden, conceptstores, foodmarkets en festivals. Vandaag de dag trekken ze, als gevolg van hun historische binnensteden, veel bezoekers.

Ontdek zelf elke stad

De Hanzesteden zijn allen uniek. In de brochure staan vele kenmerken van de stad. Ontdek zelf alle verschillen zoals de nautische Hanzestad Kampen, vestingstad Elburg, cultuurstad Doesburg, eigenzinnige en originele Hanzestad Zutphen, evenementenstad Deventer of dynamische Hanzestad Zwolle. De brochure is gratis te verkrijgen bij de Tourist Info punten / VVV’s in de betreffende Hanzesteden.

Hanzesteden verbonden door het water


Hanzesteden zijn in de middeleeuwen ontstaan uit de behoefte om de binnenlandse handel te beschermen en uit te breiden. De Hanzesteden vormen vandaag de dag door hun authentieke karakter en hun (culturele) historie een aantrekkelijke en onderscheidende bestemming. De Hanze is door haar belang voor de culturele identiteit van Europa benoemd tot één van de 33 Culturele Routes van Europa. In Oost Nederland zijn negen Hanzesteden door het water verbonden in de IJsselvallei. Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk. Iedere stad heeft een eigen identiteit en positionering, in een historisch decor en met eigentijdse conceptstores, foodmarkets en festivals. Meer info: www.visithanzesteden.nl


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services