Gratis soep op de vrijdagmarkt

27 april 2017

ZWOLLE – Voedselverspilling staat al enige jaren op de kaart. In 2014 organiseerde Youth Food Movement (YFM) al een Damn Food Waste in Zwolle om er aandacht voor te vragen. Ook vrijdag 28 april is YFM actief. In de aanloop naar de eerste zogenaamde World Disco Soup Day een dag later kan elke Zwollenaar een gratis kom soep halen, gemaakt van groentes die anders zouden worden weggegooid.

Terwijl miljoenen mensen honger hebben, wordt een derde van het voedsel, dat bedoeld is voor consumptie, weggegooid. 1,3 miljard ton voedsel voeren we aan de vuilnisbak. Tegelijkertijd staan we voor de grote uitdaging om in 2050 de wereldbevolking nog te kunnen voeden. Dit is voor YFM genoeg reden om het probleem van voedselverspilling opnieuw onder de aandacht te brengen.

YFM serveert een soep van producten die anders weggegooid zouden worden, omdat ze niet de juiste vorm hebben, een vlekje hebben of waarbij de THT-datum (bijna) is verstreken. Frank, Elke en Ellen van YFM Zwolle heten je van harte welkom. Je vindt ze op vrijdagochtend 28 april op de Melkmarkt in de binnenstad.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services