Grote schenking aan Centrum Seksueel Geweld

6 december 2018

ZWOLLE - Slachtoffers van aanranding of verkrachting kunnen terecht bij het Centrum Seksueel Geweld in Zwolle (CSG Zwolle). Op één plek kunnen zij zo snel mogelijk acute medische, forensische, juridische en psychologische hulp krijgen. Dankzij een gift van €7.327,36 van stemmers op de Rabobank Coöperatieweken kan er heel wat gebeuren. De naamsbekendheid kan verhoogd en men kleedt de plek wat meer aan voor jongere slachtoffers.

Bij het Centrum Seksueel Geweld in Zwolle melden zich wekelijks 1 a 2 personen die onlangs een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt. Het gaat vaak om kinderen, jongeren of verstandelijk beperkten. Voor deze groepen is het risico op seksueel geweld 4x hoger dan het gemiddelde. Zonder therapie maakt 2/3 van de slachtoffers opnieuw seksueel geweld mee. Directe hulp is dan ook noodzakelijk. Het is van groot belang dat slachtoffers de weg naar het Centrum Seksueel Geweld weten te vinden.

Rabobank IJsseldelta heeft CSG Zwolle een bedrag van €7327,36 geschonken vanuit de Rabobank Coöperatie Weken 2018. Klanten van de Rabobank uit die regio konden stemmen op verschillende initiatieven. Danielle de Grave (coördinator CSG Zwolle): “Het is overweldigend hoeveel mensen op Centrum Seksueel Geweld Zwolle hebben gestemd. Het is fijn om te weten dat zoveel mensen het belang van dit centrum zien”.

Gemiddeld melden zich 1 a 2 slachtoffers per week binnen 7 dagen na het incident bij CSG Zwolle. Mooie cijfers, maar nog altijd te weinig gezien we weten dat minder dan 1% van de slachtoffers die seksueel geweld meemaakt, zich meldt. Daarom is het belangrijk dat men weet dat binnen de eerste 7 dagen na het geweld, ook wel de gouden week genoemd, er de meeste kansen liggen. Zo is er meer kans om sporen te vinden en kunnen negatieve gevolgen, zoals soa’s of ongewenste zwangerschap, beter worden tegengegaan. Tijdens dit proces worden slachtoffers bijgestaan door een deskundige professional die het slachtoffer ondersteunt en zal begeleiden naar de juiste hulp.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services