Handbalheren halen het net niet

22 januari 2019

ZWOLLE - Na twee keer flink verlies op rij, moest er door de handbalheren van Zwolle echt weer eens gewonnen worden. De mannen moesten meer samen gaan werken en in de wedstrijden als een team gaan spelen. Met deze opdracht in het achterhoofd, gingen de heren dan ook op zaterdagavond richting Heeten. Daar werd om 19:00 uur op 19 januari de wedstrijd gespeeld tussen de nummer 5 en nummer 6 van de competitie.

Door een sterke verdediging van Zwolle konden de heren van Heeten de eerste aanval pas laat afronden. Gelukkig had Zwolle hier direct antwoord op en door een snelle tegenaanval wist opbouwer Igor Klomp het net te raken. Waar Heeten met goede systemen en hoog tempo de bal rond speelde en zo probeerde te scoren, was de aanval van Zwolle meer een spelletje 10 bal. Door de uitgerekte offensieve verdediging van Heeten, moesten de heren van Zwolle op tijd inlopen zonder bal om zo door de verdediging te komen. De spelers pakten dit erg goed op en zo wist Sjouke Attema regelmatig zichzelf vrij te wurmen, de bal te ontvangen en deze strak het net in te knallen. Ook Heeten wist door sterke aanvallen het net vaak te raken en zo liep de stand gelijk op.

Heeten wist alleen het net vaker te raken dan de Zwollenaren. Hier en daar ging er een bal mis of werd er gefloten voor cirkel. Hierdoor kon de stand uitlopen in het voordeel van de thuisploeg.


In delaatste 10 minuten van de eerste helft wist Zwolle zich goed te herpakken en wist het 4 doelpunten op rij te scoren. De mooie afstandsschoten van Stefan Bult en de kanonskogels van Rik Talens waren dan ook een niveau te hoog voor de keeper van Heeten. Ook hoekspeler Lesley Rigter wist zijn eerste doelpunten van de wedstrijd hier te pakken, mede door weer een fantastisch onderhands draaiballetje, zette hij de keeper op zijn verkeerde been. De eerste helft eindigde dan ook in een stand van 17-15.

De tweede helft moest Zwolle gaan strijden om te punten mee naar huis te kunnen nemen. De helft begon met een tegendoelpunt, maar al snel wist Zwolle weer dichterbij te komen door twee snelle aanvallen te scoren. Het bleef spannend. De stand liep gelijk op naar 21-20, nog maar 1 punt te gaan.

Zwolle wist in de slotfase van de wedstrijd welgeteld 7 keer te scoren. Door snelle aanvallen, break-outs, systemen haalde Zwolle alles uit de kast om te winnen. Maar Heeten wist er in de slotfase ook nog 4 te scoren waardoor de stand eindigde in 31-29.

Helaas, helaas geen punten mee naar huis voor Zwolle.
De heren van Zwolle bedankt al het geweldige meegereisde publiek en ziet iedereen graag terug op zondag 27 januari in Sporthal Zwolle Zuid. Waar om 11:15 uur de wedstrijd tegen DFS Arnhem gespeeld zal worden. Tot dan!

Foto: eigen archief Wedstrijdfoto’s: https://photos.app.goo.gl/GcjKx6tyrMkmzDTo6


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services