Herleef de Moderne Devotie

5 december 2017

Zwolle - Loop mee met de laatste rondleiding van het jaar op maandag 18 december. Onder begeleiding van een gids van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) wandel je ‘In het voetspoor van de Moderne Devotie’ waarbij je langs de historische plekjes in de Zwolse binnenstad komt die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

De Moderne Devotie was een belangrijke religieuze hervormingsbeweging. Deze ontstond eind 14e eeuw en werd vanuit Zwolle verspreid over heel Noordwest-Europa in de 15e en 16e eeuw. Thomas van Kempen schreef in Zwolle zijn bekende ‘handboek’ van de Moderne Devotie.

Aangezien dit de laatste rondleiding van het jaar 2017 is vanuit het HCO, verdient dit wat extra’s; na afloop een drankje met de gids en alle wandelaars.

Praktische informatie

De wandeling start op maandag 18 december 2017 om 13.30 uur bij de engel voor de Grote- of St. Michaëlskerk, op de Grote Markt in Zwolle. De kosten voor de rondleiding bedragen €7,50 per persoon. Je wordt verzocht het bedrag ter plaatse, gepast, te voldoen. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Meld je aan voor deze rondleiding via www.historischcentrumoverijssel.nl


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services