Hoofdtrainer Pullen langer bij korfbalclub Sparta

12 maart 2019

ZWOLLE - Henco Pullen, de hoofdtrainer van de Zwolse korfballers van Sparta, verlengt zijn contract. Dit is voor in ieder geval één jaar en met een optie op een tweede jaar. De trotse koploper in de landelijke overgangsklasse heeft daarmee de trainersstaf van zijn dromen rond voor volgend seizoen. Alle selectietrainers zullen ook volgend jaar actief zijn bij de Zwollenaren.

Al sinds december waren de beleidsmakers van Sparta in gesprek met de 37-jarige korfbaltrainer. Pullen, die aan zijn derde seizoen bezig is, heeft goed nagedacht over zijn beslissing en besloot te blijven omdat hij ziet dat Sparta in een ontwikkeling zit die hem aanstaat en omdat de klik met de spelersgroep en de collega-trainers heel goed is.

De spelersgroep blijft zoals het zich nu laat aanzien ook grotendeels intact. Na diverse individuele gesprekken en groepsgesprekken heeft bijna iedereen gekozen om door te gaan en bovendien een stap extra te gaan zetten in de trainingsarbeid. De selectie gaat aankomend seizoen vier uur trainen in plaats van de huidige drie uur.

Ook rondom het veld zal de professionalisering verder worden verbeterd. De huidige video-analyse zal ook voor het tweede team beschikbaar komen en er zal op individueel niveau meer informatie uit deze beelden worden verzameld.

Kars Menkveld blijft aan de selectie verbonden als fysiotherapeut en core stability trainer. Hij ziet de groep nu al enige jaren groeien en is ook enthousiast over het aanblijven van Pullen: “Henco heeft de selectie echt veranderd op korfbalgebied. De focus is meer komen te liggen op de persoonlijke ontwikkeling en het spelen van een duidelijk en doelgericht korfbalspel.” Ook over zijn eigen rol is Menkveld tevreden: “Ik hou me bezig met het voorkomen van blessures door de core stability training. En mocht een speler toch met een blessure kampen, dan bedenken we daarvoor een aangepaste training. We luisteren hierin goed naar elkaar.”

Wat is het plafond van Sparta Zwolle? Daarop geeft Menkveld het volgende antwoord: “We staan er goed voor. We hebben een goede selectie en een passende wedstrijd- en trainingsaanpak. Hierdoor is er zeker nog verdere groei mogelijk en kunnen we zeker in de top van de overgangsklasse blijven meedraaien. Maar wellicht is ook een stap naar boven, naar de hoofdklasse, mogelijk. Dat zou dit seizoen al kunnen gebeuren of in de komende seizoenen.”


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services