Hoor meer over roofvogels en uilen in De Wieden

Natuurmonumenten organiseert dinsdagavond 30 januari een lezing over roofvogels en uilen in natuurgebied De Wieden. De lezing start om 19.30 uur en duurt twee uur.

Deze lezing vindt plaats in gebouw De Holken bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. Boswachter Ronald Messemaker geeft een boeiende lezing over het fascinerende leven van de vogels. Deelname kost € 6,50 voor leden van Natuurmonumenten, € 9,50 voor niet-leden. Opgave voor de lezing via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Vele soorten
Roofvogels en uilen spreken menigeen tot de verbeelding. In een groot moeras als De Wieden komen vele soorten voor, die niet altijd zichtbaar zijn voor het publiek. Denk bijvoorbeeld aan roofvogels als slechtvalken, sperwers, haviken en zeearenden. Ook uilen, bijvoorbeeld bos-, steen- en kerkuilen komen in De Wieden voor. Uilen zijn nachtdieren en zal je niet vaak overdag tegenkomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 205660. Het centrum is van 1 november tot 1 april geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de schoolvakanties in deze periode dagelijks, behalve maandag.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services