Hypotheek via crowdfunding nu mogelijk in Zwolle

7 november 2018

ZWOLLE - Voor starters op de woningmarkt in Zwolle is er een spannend nieuw alternatief: de crowdfunding hypotheek. Een nieuw soort woningfinanciering waarmee iedereen kan investeren in andermans hypotheek.

Hypotheekkantoor Huess biedt deze nu als eerste aan in Zwolle. “We vinden een hypotheek deels via crowdfunding in de nieuwe wereld passen”, zo geeft Jonathan Boertjens van Huess aan. “We zijn met z’n allen een nieuwe balans aan het zoeken, hoe we eerlijk met elkaar kunnen delen, en hoe we elkaar kunnen helpen. Daar past dit helemaal bij.”

In samenwerking met Aegon

De nieuwe hypotheekvorm is een initiatief van Jungo in samenwerking met Aegon. Als er veel crowdfunders meedoen, profiteren de huizenkopers van een nog lager rentepercentage. Hiermee worden duizenden euro’s bespaard. Het overige deel van de hypotheeksom wordt gefinancierd door Aegon. Omdat dit tegen een lager risico kan, krijgen de kopers ook een lagere rente.

Vrienden en familie, maar ook mensen buiten de kennissenkring van de kopers, kunnen voor minimaal €250 een ‘aandeel’ nemen in de hypotheek. De kopers krijgen alle hulp om zoveel mogelijk investeerders te vinden.

Meer opties voor starters in Zwolle

Voor starters in Zwolle is het niet altijd even makkelijk om een huis en de juiste hypotheek te vinden. Boertjens is daarom blij met de nieuwe optie. “Het systeem van Jungo is goed doordacht, het is een opzet waar iedereen bij wint. De partij die minder winst maakt dan bij een gebruikelijke financiering is de bank, en deze verdient op basis van het lagere risicoprofiel alsnog voldoende.“

“Het is een eigentijdse manier van financiering, waarvan het me niet zou verbazen als dit een breekijzer gaat zijn die voor een verschuiving gaat zorgen in de wijze waarop woningen worden gefinancierd. En we zijn er als kantoor trots op dat we dit kunnen aanbieden aan kopers in Zwolle.”

Voor meer informatie: Huess.nl


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services