Informatiebijeenkomst buslijnen Hortensiastraat

ZWOLLE - De gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel hielden woensdag een informatieavond in wijkcentrum De Enk over hoe de bussen zullen rijden tijdens de bouw van de ondergrondse fietsenstalling aan het stationsplein in 2018-2019.

Tijdens de bouw van deze fietsenstalling is het Stationsplein afgesloten voor zo goed als al het verkeer. De bussen zullen vanaf het station een alternatieve route richting het noorden moeten vinden als de stationsweg en het Stationsplein niet meer gebruikt worden. Vanaf de zuidkant van het station zal een aan tal bussen via de nieuwe busbrug de stad moeten bereiken terwijl een aantal andere bussen vooral de Isala klinieken moeten gaan bereiken via de van Karnebeektunnel, de Deventerstraatweg en de Hortensiastraat.

Vooral het aantal extra bussen dat de Hortensiastraat zal moeten aandoen biedt de aanwezige bewoners weinig vertrouwen in hun toekomstig woongenot. De twee presentaties over zowel het aantal buslijnen en een nieuwe halte bij de Oude Ambachtsschool alswel de verkeersveiligheid aan de Hortensiastraat zagen de aanwezigen vooral als voldongen feiten terwijl de gemeente-medewerkers de aanwezigen verzekerden dat hun kritiek en inbreng zeer zeker meegenomen zal worden in volgende besluiten.

Naast kritiek op de verwachte onveiligheid in de Hortensiastraat waren er ook vragen of een aantal, vooral scholierenbuslijnen, niet via de IJsselallee en de Marsweg hun bestemming bij de scholen naast de Isala konden bereiken. Maar volgens de gemeente was het tijdverlies voor de bussen te groot om ze niet over de Hortensiastraat te laten rijden en zal het aantal extra bussen niet voor veel extra drukte op de straat zorgen.

Onze medewerker Gustaaf van Surksum was erbij aanwezig en maakte de volgende foto's.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services