Inloopconcert Ikonenmuseum Kampen

KAMPEN - Het Ikonenmuseum Kampen houdt in samenwerking met het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor opnieuw een inloopconcert in het Atrium van het museum. Dit vindt plaats op zaterdag24 maart. Het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor beschikt over een breed repertoire Russische liederen. Het omvat zowel orginele lithurgische liederen als het typische volksmuziekgenre. Het koor telt 36 zangers en staat onder de inspirerende muzikale leiding van Henk van de Wetering.

De Byzanthijnse muziek kenmerkt zich door emotie, gebed en diepgang. Zij is een geïntegreerd onderdeel van de Oosterse, orthodoxe lithurgie. In Rusland heeft deze muziek binnen de eiegen kerkelijke traditie weer een belangrijke plaats verworven. Ook in Nederlanf komt er steeds meer waardering voor en erkenning van deze prachtige muziek.

Het concert op 24 maart begint om 14.00 uur. De toegang tot het museum, inclusief het concert is 7 euro. Na afloop van het concert is er een bescheiden en vrijblijvende collectie voor het koor.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Ook met de museumkaart of de ledenpas van de Vereniging Vrienden van het Ikonenmuseum is de toegang gratis.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services