Inspiratiesessie: Luc Panhuysen over Joan Cele

15 mei 2018

ZWOLLE - Club Cele gaat de komende vijf edities van de VPRO Tegenlicht Meet Ups aandacht besteden aan het onderwijs. Ze staan stil bij de geschiedenis, de huidige situatie en de toekomst van het onderwijs. Ze starten op dinsdag 22 mei met een inspiratiesessie over Joan Cele en trappen af met de Zwolse historicus Luc Panhuysen.

Onderwijspionier Joan Cele heeft veel betekent voor het onderwijs van nu. Het indelen van leerlingen op leeftijd bijvoorbeeld, en overgangsexamens. Maar het belangrijkste: voor hem was iedereen gelijk. Club Cele heeft haar  naam afgeleid van deze bijzondere Zwollenaar uit de veertiende eeuw. Luc Panhuysen schetst op 22 mei een beeld van het leven van Joan Cele en bekijkt wat we van hem kunnen leren om ons huidige onderwijssysteem te innoveren. Hij is misschien bekend van de Cele lezingen die eens per jaar in Zwolle worden gegeven. Kom meer te weten over de geschiedenis van ons onderwijs en hoe het is gevormd. Ze gaan het ook hebben over emancipatie, innovatie en de verschillende lagen van het onderwijs. Er is nog genoeg te leren over het onderwijs, dus. Kom je ook? 

Club Cele VPRO Tegenlicht Meet Up ´Inspiratiesessie met Luc Panhuysen´ wordt gehouden op dinsdag 22 mei in Schouwburg Odeon, de bovenfoyer om 20:30 uur. Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen. 

Aandacht voor het onderwijs Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet up | 22 mei | 20.30 UUR | ODEON - bovenfoyer | GRATIS TOEGANG Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl​. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op​ ​www.clubcele.nl Aanmelden kan gratis via: ​https://bit.ly/2HW6xdY


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services