Isala lanceert app voor kinderen

6 december 2018

ZWOLLE - Isala brengt een 'Groene speurroute app uit voor kinderen. Dit doen zij in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel. Tijdens het Sinterklaasfeest is hij getest. Sinterklaas en z’n pieten waren te gast bij de kinderafdeling van het Isala Vrouw-kindcentrum in Zwolle. Alleen bleken de kado's zoek, tot grote schrik van de aanwezige kinderen. Met de ‘Groene speurroute (Isala kids)’ app konden zij worden teruggevonden, waardoor de kinderen weer blij werden..


Zoals de naam van de app al doet vermoeden, biedt de app meer dan Sinterklaasvertier. Kinderen maken een spannende zwerftocht door het groene ziekenhuis, waarbij ze onderweg allerlei opdrachten doen.

Groene speurroute

Om de groene ruimtes in het ziekenhuis van Isala in Zwolle nog beter te benutten en mensen meer bewust te maken van de positieve effecten van natuur op gezondheid, hebben Isala en Natuur en Milieu Overijssel de handen ineen geslagen. 

Natuur- en kunstschatten

Johan Jonker, klant- en beleidsadviseur Facilitair bedrijf van Isala: ‘Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in al wat groeit en bloeit. De speurroute stimuleert hen om op onderzoek uit te gaan. Zo maken we hen spelenderwijs bewust van de gunstige invloeden van groen op gezondheid. Hopelijk nemen ze in hun enthousiasme ook hun ouders en verzorgers mee. De speurroute is een mooie manier om onze natuur- en kunstschatten te ontdekken. '
Ontspanning

Livia Leysen, projectleider bij Natuur en Milieu Overijssel: ‘In onze verstedelijkte samenleving brengen we steeds meer tijd binnen door. Ook kinderen spelen nog maar weinig buiten. De natuur als plek om te spelen, te rennen en te klimmen lijkt ver weg. En dat is jammer, want verschillende onderzoeken laten zien dat natuur belangrijk is voor onze gezondheid. Het stimuleert tot meer bewegen, zorgt voor ontspanning en positieve stemming en ook het herstelproces na ziekte verbetert. Alhoewel veel mensen dit intuïtief aanvoelen, willen we dit met de Groene speurroute expliciet onder de aandacht brengen.'


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services