Junior Kunstacademie XS voor creatieve kids

10 september 2018

ZWOLLE - In samenwerking met Museum de Fundatie, Go-Kids regio Zwolle en Atelier 007 is er een nieuwe kinderactiviteit ontwikkeld, de XS kunstacademie Junior. Dé academie voor de allerjongste kunstenaars in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

De XS academie behelst een serie van 3 kunstlessen. Tijdens deze lessen maken kinderen kennis met kunst met de grote K in Museum de Fundatie en werken ze met beeldend kunstenaar Marit Otto aan jouw kunstwerk of kunstwerken.

Kinderen lerenover stromingen en stijlen, wat inspiratie is en hoe je je idee omzet in beeld. En uiteindelijk gaan ze naar huis met een aantal schetsen, tekeningen en een kunstwerk.

Beeldend kunstenaar Marit Otto is van mening dat kunstonderwijs een hele belangrijke schakel is in de ‘creatieve’ en cognitieve ontwikkeling van een kind. “Kinderen zijn van nature kunstenaars maar dat wordt ze als ze ouder worden op allerlei manieren afgeleerd. Het heeft geen basis plaats in het onderwijs. De maatschappij is, ondanks dat zij heel visueel is ingericht, vooral gericht op presteren. Terwijl een creatieve en lenige geest wel een voorwaarde is om je handhaven. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk en bevredigend om iets te creëren,” aldus Marit Otto.

Ben jij dat aanstormend talent? Ben jij dat meisje of die jongen van wie het hoofd nooit stil staat, altijd vol ideeën? Ben jij altijd aan het dagdromen en aan het tekenen? Zou je meer willen weten over kunst?

Kom naar onze XS. Kunstacademie Junior. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen!! Meld je nu aan op https://go-kids.nl/zwolle/clubs/xs-kunstacademie-junior

Najaar-academie - periode vanaf september tot december

Voorjaar-academie periode vanaf februari tot juni

Kosten per kind €49,95 (incl. materiaal)

De korte XS academie cursus start bij genoeg inschrijvingen (min. 7, max. 10 personen) Na inschrijving ontvang je automatisch een bericht wanneer de cursus start, waar je moet zijn en wat je mee moet nemen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services