KELTISCHE BOOMWANDELING IN HET ENGELSE WERK.

De stichting Zwolle, stad aan het water heeft een boekje uitgegeven over een Keltische Boomwandeling in het Engelse Werk.

Het boekje is geschreven door de Zwolse historicus en publicist Girbe Buist en de titel is “Boomkarakters in het Engelse Werk; dit zeggen bomen over jou en je buren”

In deze publicatie wordt nader ingegaan op de culturele en cultuurhistorische betekenis van een aantal boomsoorten, dat in stadspark het Engelse Werk bij Zwolle groeit.

De stichting Zwolle, stad aan het water heeft een boekje uitgegeven over een Keltische Boomwandeling in het Engelse Werk.Het boekje is geschreven door de Zwolse historicus en publicist Girbe Buist en de titel is “Boomkarakters in het Engelse Werk; dit zeggen bomen over jou en je buren”In deze publicatie wordt nader ingegaan op de culturele en cultuurhistorische betekenis van een aantal boomsoorten, dat in stadspark het Engelse Werk bij Zwolle groeit.

Daarbij is gekozen voor de 13 bomen en struiken van de Keltische Boomkalender.

Volgens deze boomkalender wordt je karakter namelijk bepaald door de boom of struik, die over je geboorteperiode heerst. De eigenschappen van deze levensboom hebben een sterke invloed op je persoonlijkheid, gedrag en levensloop. De Keltische boomkalender onderscheidt hierbij 13 bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel menstypen.

Boomkarakters

In het boekje ontdek je welke boom of struik bij je hoort. Ook kun je lezen welke rol je levensboom heeft gespeeld in onze volksgeneeskunde en folklore.

Met behulp van de opgenomen wandeling en plattegrond van het Engelse Werk kun je er bovendien achter komen waar je levensboom zich in het stadspark bevindt.

Het boekje is tot stand gekomen dankzij subsidies uit het Buurtcultuurfonds van de Stadkamer, de Stichting Gasthuizen en de Stichting tot algemeen nut Zwolle.

Aanleiding voor de publicatie is het project “bomen met de buren”, dat via natuuractiviteiten de onderlinge contacten van de inwoners van de wijk wil bevorderen

Het boekje kost vijf euro en is verkrijgbaar bij de Creatieve Coöperatie, het Zwolse Balletjeshuis en de Zwolse boekhandels. Via www.stadswandelingenzwolle.nl kun je ook een keltische boomwandeling met de auteur van de publicatie boeken.


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services