Kerstconcert Britten in Fonteinkerk

26 november 2018

ZWOLLE – Het Britten Jeugd Strijkorkest en Jong Britten geven een feestelijk kerstconcert in de Fonteinkerk in Zwolle, waar ook de nieuwste cd (2018) van het Britten Jeugd Strijkorkest wordt aangeboden.

De jonge strijkers van het Edward Strijkorkest openen het concert gevolgd door het meer ervaren Benjamin Strijkorkest, waarna de talenten van het Britten Jeugd Strijkorkest en dirigent Loes Visser het stokje overnemen.

Op het programma staan onder meer werken van Debussy, Elgar en Mendelssohn. Solisten zijn harpiste Jareach Gilula, winnares van het vierde Rosa Spier Harp Concours, en violist Kaya Gür, prijswinnaar van het Britten Vioolconcours 2018. Het eerste exemplaar van de nieuwste Britten-cd wordt tijdens het concert officieel uitgereikt aan de nieuwe voorzitter van de orkesten, Gijsje van Honk.

Talentontwikkeling
Tijdens het kerstconcert is te horen en te zien hoe jonge strijkers zich ontwikkelen tot volwassen podiumkunstenaars. De jongste strijkers zetten hun eerste stappen op het concertpodium, terwijl de gevorderde musici zich al ware performers tonen. Solisten Jareach Gilula (2000) en Kaya Gür (2002) schitteren in Danse sacreé et danse profane voor strijkorkest en harp van Debussy en in Mendelssohns Vioolconcert in D klein, het eerste vioolconcert dat de componist op 13-jarige leeftijd schreef. Beide solisten studeren aan het conservatorium.


De cd, waarop ook ‘the life-story of an unknown actor’ van Schnittke en de Holberg Suite van Grieg staan, is te koop tijdens het kerstconcert. Alle kopers krijgen ook een bonus-cd met het kerstverhaal Wat de dokter in de kerstnacht beleefde met muziek gespeeld door het Britten. 

Na afloop van het concert is het publiek van harte welkom in de foyer van de Fonteinkerk, om in kerstsferen na te genieten en samen het glas te heffen op vrolijke feestdagen. 

Kerstconcert Britten Orkesten Zaterdag 8 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Locatie: Fonteinkerk, Sterrenkroos 56, Zwolle Toegang: € 7,50 (kinderen en jongeren tot 26 jaar € 5,-) Kaartverkoop: www.hetbritten.nl of aan de zaal

Over de Britten strijkorkesten 
Het Britten en Jong Britten zijn een podium voor talentontwikkeling voor jonge strijkers van 6 tot 22 jaar. Via het Edward Strijkorkest, het Benjamin Strijkorkest en uiteindelijk het Britten Jeugd Strijkorkest ontwikkelen de musici zich eventueel richting een vervolgstudie aan het conservatorium.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services