Kindermuziekweek in Zwolle

ZWOLLE - Vanaf 5 tot en met 14 april 2019 vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van muziek. Het programma is vanaf deze week helemaal rond.

Kinderen kunnen zelf muziek maken of komen luisteren. In de Kindermuziekweek zijn op meer dan 25 plaatsen meer dan 75 concerten, workshops, zanglessen en andere activiteiten te bezoeken. Meer informatie over het hele programma is te vinden op www.kindermuziekweek.nl.

In Overijssel doen naast het Britten Jeugd Strijkorkest meerdere muziekorganisaties mee, zoals jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, het JazzArt Orchestra, Orkest van het Oosten, ArtEZ Conservatorium en de Zwolse Vioolacademie. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, variërend van meespeel- en meezingrepetities, een workshop songteksten schrijven, concerten voor en door kinderen. Het Britten organiseert onder meer een familieconcert in Theater de Spiegel, Zwolle met contrabassist Dominik Wagner en jonge prijswinnaars van het Britten Concours op zondag 7 april.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services