Koffie en cake of toch een borrel?

ZWOLLE-ALGEMEEN- Bij het afscheid van een dierbare mag wat minder plechtig, vindt een meerderheid van de Nederlanders.

De standaard koffie en plakje cake wordt vaker ingeruild voor een glaasje. Ook zwarte kleding hoeft niet meer perse. Bij een informeel afscheid wordt een fotoslideshow getoond, geven vrienden speeches en wordt de favoriete muziek van de overledene afgespeeld.

Ruim 56 procent wil dat er bij zijn of haar afscheid wordt het glas geheven op het leven, blijkt uit onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer onder bijna 2400 Nederlanders.  Vooral de jongere generatie (18 tot 30-jarigen) vervangt het traditionele kopje koffie en plakje cake liever door een borrel met hapjes - daar kiest 83 procent voor.

Al zijn de verschillen tussen generaties groot: tachtig procent van de 75-plussers prefereert juist koffie en cake na de dienst.
Opmerkelijk in het onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer zijn de regionale verschillen.

Zo is de toost op het leven erg populair in Flevoland (68,6 procent) en Noord-Holland (68 procent), terwijl liefst 67,3 procent van de Groningers vasthoudt aan koffie en cake.

De Groningers vallen ook op met hun wens voor een open kist tijdens de dienst. Ruim 72 procent kiest daarvoor, terwijl gemiddeld in Nederland juist zo’n 77 procent een dichte kist wil.

Informatie/bron: Uitvaartverzekeringwijzer.net


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services