Korfballers van Sparta Zwolle komen niet weg

4 december 2018

ZWOLLE - In Leek verspeelde Sparta haar tweede zaalwedstrijd in de overgangsklasse van korfballers OWK uit Leek. Boven alles kwamen de mannen en vrouwen uit Zwolle er niet aan te pas in de tweede helft . Eindstand: 27-18.

Vooraf was de ploeg van Henco Pullen gewaarschuwd: OWK geeft veel verdedigende druk en raakt daarbij de grenzen. Na een snel voordeel van 0-2 en tussenstanden van 2-5, 5-7 en 9-12 leek Sparta hier goed mee om te gaan. Ondanks dat Sparta het grootste gedeelte van de eerste helft aan de goede kant van de score stond, volgden op 10-13 drie verdedigers fouten. Daardoor kwam OWK op 13-13 gelijk. De ruststand was 14-14. Speler Pim Steenbergen over de eerste helft: “In de eerste helft kwamen we scorend goed mee, alleen verdedigend hadden we het lastig. OWK gaf veel druk naar binnen, kon vaker in de aanval terugkomen en was feller in de duels.”

In de eerste helft verlegden de Zwollenaren nog regelmatig de wedstrijd met snel samenspel. In de tweede helft kon het team dit niet meer opbrengen. Sparta scoorde zelf nog maar vier doelpunten. Via 16-14 werd het nog eenmaal gelijk op 16-16, maar daarna was de Zwolse strijd kapot. OWK voerde aanvallend de druk op en liep door goed uitgespeelde kansen uit naar 19-16. Coach Henco Pullen: “In de tweede helft gingen we mee in het tempo van OWK en dat resulteerde in veel onrust en balverlies. Ons aantal doelpogingen was daardoor lager dan gebruikelijk.”

Op 20-17 scoorde de thuisploeg vijf doelpunten op rij en via 25-17 werd het uiteindelijk 27-18. Pim Steenbergen: “Als je vier doelpunten maakt in een helft dan kan je op dit niveau geen enkele wedstrijd winnen.” Steenbergen keek inmiddels alweer vooruit naar volgende week, waar de thuiswedstrijd tegen Nic uit Groningen op het programma staat: “We hebben een week om ons op te laden voor deze wedstrijd. Zaak dus om deze week de koppen bij elkaar te steken, te leren van de wedstrijd tegen OWK en de komende wedstrijd weer te laten zien wat we kunnen!”

Volgende wedstrijd: Sparta 1 – Nic 1 Locatie: Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, Zwolle Tijd: 18:30 uur


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services