Kraomschudden en gouden eieren zoeken

ZWOLLE - De stichting Holtinger Schaapskudde houdt op paasmaandag 2 april tussen 12.00 uur en 16.00 uur het jaarlijkse kraomschudden. Iedereen is van harte welkom bij de schaapskooi aan de van Helomaweg in Havelte, om daar de geboorte van de lammetjes te vieren.

Bonte lammeren

Tijdens de ‘kraamvisite’ staan de lammetjes met hun moeders in en rond de kooi. De bonte ondervacht van het Drentse Heideschaap is bij de nieuwkomers goed te zien. De lammetjes kleuren van bont gevlekt tot helemaal bruin. De zorgzame moeders hebben meestal een melkwitte lange vacht. De schaapherders zijn aanwezig om vragen over het Drents Heideschaap en het scheperen van de kudde te beantwoorden.

Kinderplezier

Het kraomschudden staat steeds weer garant voor veel kinderplezier. Deze keer zijn er wel 120 paaseieren verstopt bij de kooi. Daartussen zitten drie gouden paaseieren. Wie die vindt krijgt een leuke attentie. Kinderen kunnen vanaf half drie gaan zoeken naar de eieren. Als dat nog niet genoeg is kunnen ze zich laten schminken en glittertatoo’s laten zetten door Wompel Pompel. Net als alle jaren kunnen ze zich weer vermaken met het voeren van de schapen. Kleine zakjes brokjes zijn te koop. Wie dat niet leuk vindt kan gaan kijken bij de Vogelwacht.

En om het allemaal gezellig te maken is er muziek van Duo Please. Voor alle groten is er koffie, thee e.d. Voor de kinderen is er gratis ranja met paaseitjes. De ijskar van Rimini is aanwezig met Italiaans ijs. Total More is er met patat, suikerspinnen en

Popcorn

Steun voor de kudde

De gelegenheid van het Kraomschudden wordt door de stichting aangegrepen om aandacht te vragen voor het behoud van de kudde. De Holtinger schaapskudde ontvangt weliswaar vergoedingen en subsidies o.a. van de provincie Drenthe en de Gemeente Westerveld, maar de omvang daarvan houdt geen gelijke tred met de toenemende kosten. Zonder de steun van donateurs en sponsoren zal de kudde verdwijnen. Meer informatie over de dag en over de Holtinger Schaapskudde vindt u op www.deholtingerschaapskudde.nl


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services