Kunst verfraait Zwolse busstation

ZWOLLE - Met hun eigentijdse kunst op de kap van het nieuwe busstation aan de Hanzelaan voegen drie Zwolse kunstenaars - Melle Mijnhardt, Tamme de Boer en Stefan Alberts - een extra dimensie toe aan het nieuwe busstation en het omliggende gebied.

Op vrijdagochtend 30 november onthulden gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Ed Anker het werk van de kunstenaars. De bijzondere, unieke kap van 70 x 13 meter biedt vanaf 17 februari 2019 een droge en aangename plek voor de vele reizigers op het nieuwe Zwolse busstation.

De kunst op de buskap verfraait niet alleen het stationsgebied, het houdt het gebied ook aantrekkelijk en levendig. De drie Zwolse kunstenaars zijn erin geslaagd om van drie uiterst verschillende stijlen een mooi geheel te maken. Hun creativiteit voegt waarde toe aan het nieuwe busstation en het omliggende gebied.

“Het nieuwe busstation is de poort naar de stad voor veel mensen die naar Zwolle komen. Als ze vanuit de reizigerstunnel naar boven kijken, krijgen ze al letterlijk een beeld van onze mooie stad. Ik ben er trots op dat drie kunstenaars uit Zwolle dit gigantische en unieke werk met elkaar gemaakt hebben. Wat mij betreft is dit een voorbeeld hoe we in Zwolle samenwerken en tot een prachtig resultaat komen”, aldus wethouder Ed Anker.

Gedeputeerde Bert Boerman: “Stap voor stap werken we aan het busstation van de toekomst. Dat betekent niet alleen een betrouwbare dienstregeling en voldoende bussen, maar ook comfort op het station. Met deze bijzondere kap is dat zeker gelukt”.

De kunstenaars maakten hun werk in opdracht van de gemeente Zwolle. Hiervoor sloten ze zich afgelopen zomer vijf weken op in een leegstaande ruimte van het voormalige postkantoor aan de Westerlaan. Hun werk maakten ze op een houten panelen van 15 x 2,5 meter. Met de nieuwste foto- en printtechnieken is hun werk circa vijf keer uitvergroot en op een doek met een totaal gewicht van 900 kg geprint en aan de staalconstructie van de kap van 70 x 13 meter bevestigd.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services