Laatste meisjes worden opgesloten

19 mei 2017

ZWOLLE - De actie Lock me Up – Free a Girl die dit jaar voor het eerst in Zwolle plaatsvindt, wordt goed ontvangen.

Inmiddels staat de Zwolse teller, inclusief giften van vele gulle passanten op bijna 11.000 euro. Nu al een fantastisch resultaat.

Morgen, zaterdag 20 mei, is het alweer de laatste dag. Wethouder de Heer sluit dan om 11.00 uur Jacquelette Veldt en Sigrid Huisman op voor de laatste 12 uur. Op de voorlaatste dag nemen Ilona de Jong en voormalig raadslid Dikkie van Gijssel plaats in de hokjes.

Free a Girl Free a Girl steunt lokale organisaties die kinderen uit bordelen bevrijden of van de straat halen en een kans op een nieuwe toekomst bieden. Er zijn zo al meer dan 3.700 meisjes bevrijd door Free a Girl. Ook hebben ze opvanghuizen uitgebreid en hebben ze de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes kunnen verbeteren.

Free a Girl wil het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten. Dit doen ze door gerichte voorlichting te geven op scholen, evenementen en via de media. En ook door de actie Lock me up- Free a Girl. Op zaterdag 20 mei om 23.00 uur worden de laatste twee deelnemers vrijgelaten en is de actie afgelopen.

foto: https://www.freeagirl.nl/lockmeup


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services