Lezing spoorwegen in Frankrijk

Zwolle - Sinds de aanleg van de hogesnelheidslijnen is er veel veranderd op het Franse spoorwegnet. Getrokken treinen en nachttreinen zijn bijna verdwenen en elders is de treindienst flink uitgedund. Woensdag 10 januari komt ervaren presentator en groot spoorwegliefhebber Sjoerd Bekhof naar de NVBS in Zwolle en toont dit in zijn programma Tour de France.

Frankrijk is niet te vergelijken met ons land. Veel groter dan Nederland, een moeilijke taal en ook een volledig ander spoorwegnet dat gekenmerkt wordt door radiale lijnen vanuit Parijs. Toch zijn er ook overeenkomsten. Denk aan de locomotieven van de series 1100, 1300, 2400, 1600 en de TGV die ook Amsterdam bereikt.

De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. De bijeenkomst van de afdeling Zwolle begint om 20:00 en wordt gehouden in Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. De entree bedraagt 2,50 euro. Zie www.nvbs.com/zwolle of kijk op Facebook.

fotobijschrift: Een Intercité naar Port Bou in Spanje vertrekt uit het Franse grensstation Cerbère. De trein bestaat uit Spaans Talgo-materieel en wordt geduwd door een Franse locomotief. foto Sjoerd Bekhof


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services