Lokaal Jeugddebat Zwolle

Zwolle - Zwolse jongeren zetten op donderdag 9 november ‘hun’ politici op scherp tijdens het Lokaal Jeugddebat Zwolle. In het stadhuis van Zwolle gaan de jongeren in debat met verschillende politici. Het Lokaal Jeugddebat 2017 wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met de gemeente Zwolle.

De lokale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren tijdens het Jeugddebat onder andere Job Looijenga (ChristenUnie), Patrick Rijke (GroenLinks), Hans Prakke (PvdA) en William Dogger (Swollwacht). De onderwerpen waar de jongeren over in debat zullen gaan zijn onder meer: voorzieningen in de binnenstad en jongeren & sport.

Deelnemende jongeren zijn scholieren en studenten van o.a.:

  • De Groene Wellen
  • Cibap
  • ISK Landstede
  • Greijdanus
  • Deltion

In eerdere edities op andere plaatsen in het land zijn de voorstellen van jongeren ook daadwerkelijk uitgevoerd.
Er zijn voor dit debat nog enkele plaatsen beschikbaar. Dus, heb jij ook zin om te proeven aan de lokale politiek, en een dagje mee te denken met de gemeente? Geef je dan meteen op via www.njr.nl/lokaaljeugddebat

NJR is hét jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld.

Kijk voor meer informatie op www.njr.nl/lokaaljeugddebat


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services