Marmermijn films Zwolle

12 november 2018

ZWOLLE - Marmermijn Films is een Zwols filmcollectief opgericht in september 2017 door Tim Zweistra, Karlijn Koel (beide creatief producenten) en Ferdi Çelik (producent). Bij hun producties bestaan de cast en crew grotendeels uit Zwolse filmmakers en/ of acteurs met o.a. acteur Elout Hol, actrice Karlijn Koel, composer Rob Peters van o.a. Typhoon, colorist Wieger Steenhuis, camera assistent Jovan Avramoski, etc. en aangevuld met professionals van buitenaf. 


Zij hebben als collectief de doelstelling om het Zwolse filmlandschap verder te versterken en hierin Zwolle als stad cultureel en creatief nog aantrekkelijker te maken door middel van film. Aankomend jaar richten zij zich op het realiseren van een aantal van hun filmplannen en willen hiervoor hun collectief omzetten naar een stichting.

Zij doen mee aan deze wereldwijde competitie om hun netwerk te verruimen, ervaring op te doen en omdat het uitdagend is om een film in 48 uur te maken. Afgelopen jaar hebben zij twee succesvolle films gemaakt tijdens het 48 hour film project in Leeuwarden (Noordelijk Film Festival) met INBREUK (met o.a. Steye van Dam). En in Nijmegen (Go Short Film Festival) met VERKOCHT! (met o.a. Hetty Heyting).

Zij hebben met INBREUK een scala aan awards mogen ontvangen, waaronder BEST FILM, BEST SCRIPT en BEST ACTRESS. Met deze film zijn we ook geselecteerd geweest voor meerdere internationale festivals (Comedy Cluj, International Film Festival Assen, etc) en FILMAPALOOZA. Met VERKOCHT! (hier te zien) hebben zij onder andere de publieksprijs en BEST ACTRESS gewonnen en diverse andere nominaties en awards. Afgelopen week is VERKOCHT! geselecteerd voor het internationale filmfestival Linea d'Ombra Festival in Salerno Italie. Verkocht! is opgenomen in de Koestraat. Graag willen wij in Leeuwarden hun drieluik afsluiten met een derde prachtige film, opgenomen in Zwolle. Meer informatie is te vinden op de website: www.marmermijn.com. 

Logline ‘Uit de hand’ 
Wanneer een dochter met haar verloofde bij vader op bezoek gaat om een belangrijke mededeling te doen, vindt vader het moeilijk om het verleden los te laten. De korte film is een drama met een duur van 8 minuten.. De film zal in alle waarschijnlijkheid volgende maand toegankelijk zijn voor het brede publiek en zal ingezonden worden bij diverse filmfestivals. De film is tot stand gekomen door financiële en materiële steun van het Zwolse bedrijfsleven en een succesvolle crowdfundcampagne.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services