Meet Up: Is dood eng?

16 maart 2019

ZWOLLE - We houden van ze, we haten ze, we eten ze. Onze relatie met de dieren die we elke dag als voedsel eten is verstoord geraakt.

Eet jij wel eens vlees, maar heb je eigenlijk geen idee hoe een dier geslacht wordt? Op dinsdag 19 maart gaan we in gesprek over dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven: de veganist die absoluut geen vlees wil eten, de slager én jager en een docent die ons alles leert over de veehouderij.

Hoe hebben we ons van jager en verzamelaar ontwikkeld tot de eters die we nu zijn? We weten steeds minder over conserveren, het verwerken van vlees en hoe een dier eigenlijk geslacht wordt. Gerald Pen [Adviseur Praktijkleren SSB] is slager sinds 1984, en kan ons deze avond alles vertellen over vlees, wild en jagen. Hij is namelijk ook jager en boswachter.

Miriam Voortman is heaterstudent, veganist en organiseert Cube of Truth in Zwolle, een demonstratie tegen dierenleed. Waarom is vlees eten volgens haar niet oké? Ook Frens Schuring schuift aan. Hij is docent veehouderij Warmonderhof en kan ons alles vertellen over de facts and figures van de veehouderij.

Tijdens de Club Cele editie van 19 maart gaan we verder in op onze relatie met dieren en het eten van dierlijke producten. Nieuwsgierig naar dit onderwerp of wil je graag je mening delen? Bestel dan gauw je gratis ticket!

Meet Up: Is dood eng? | Café O2 vindt plaats op 19 maart 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services