Muziek voor mantelzorgers en naasten

12 maart 2019

ZWOLLE - Artez houdt deze week een concert op maat voor mantelzorgers en hun naasten! Studenten Klassieke Muziek en een docent Muziek van het ArtEZ Conservatorium werken hieraan samen met het Kameroperahuis. Dit is een productiehuis voor muziektheater gevestigd in Zwolle. 


Tijdens dit wel heel bijzondere muziekproject maken 20 groepjes studenten speciaal voor evenzoveel mantelzorgers en verzorgden onder begeleiding van regisseurs van het Kameroperahuis Céline Hoex, Eva Traa en Tim Hammer een persoonlijk concert. Inspiratie voor deze concerten wordt gehaald uit gesprekken die de studenten voeren met de mantelzorger en degene die zij verzorgen.

Live concert in eigen woonomgeving

Het Kameroperahuis en het ArtEZ Conservatorium zijn samen op zoek gegaan naar mantelzorgers uit Zwolle die willen meewerken aan dit muziekproject. Muziek verbindt mensen met elkaar en heeft het vermogen om herinneringen op te roepen. Aan de hand van persoonlijke gesprekken over hun muzikale herinneringen ontwikkelen de studenten tijdens deze projectweek een concert op maat voor mantelzorgers en degene die zij verzorgen. 

Op vrijdagmiddag 15 maart is de live voorstelling bij hen thuis of in hun eigen woonomgeving om zo muziek dichter bij de mensen te brengen. Juist voor hen, die niet zo makkelijk zelf meer de deur uit kunnen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services