Nashville-debat in Zwolle

9 januari 2019

ZWOLLE - Het college van B&W in Zwolle heeft de discussie rond de Nederlandse Nashville-verklaring gezien. De Zwolse LHBTI-community vroeg de gemeente om de regenboogvlag te hijsen.

Het college is getroffen door de toon en inhoud van de discussie. In Zwolle is iedereen welkom en moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht afkomst, religie, gender of geaardheid.

Als één van de eerste Regenboogsteden in Nederland voert Zwolle al sinds 2008 een actief LHBTI-beleid. Concreet is de gemeente onder meer het gesprek aangegaan met sportverenigingen (waaronder PEC Zwolle) over inclusiviteit. Daarmee wil de gemeente eventuele taboes en isolement tegengaan voor sporters die anders zijn. Vorig jaar ondersteunde de gemeente de kandidatuur van Zwolle voor Roze Zaterdag, om zo bij te dragen aan zichtbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI’ers in Zwolle.

Tweemaal per jaar, tijdens Gay Pride en Coming Out Day, vraagt Zwolle attentie voor de LHBTI-gemeenschap door het hijsen van de regenboogvlag (op de Peperbus, bij het stadskantoor en het stadhuis). Door nu bij deze gelegenheid zomaar en uit protest de regenboogvlag te hijsen, zou de gemeente zich mengen in een debat dat het gemeentelijk beleid niet raakt. Dit kan slechts bijdragen aan controverse. Liever zet Zwolle vlaggen en dergelijke middelen in om een positieve boodschap uit te dragen dat in Zwolle iedereen welkom is en zichzelf moet kunnen zijn.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services