Nationale Voorleesdagen 2019

17 januari 2019

ZWOLLE - De Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019. Deze dagen zijn verzonnen om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen aan te moedigen. Daarom vinden van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari veel voorleesactiviteiten plaats op alle vestigingen van de Stadkamer.

Genieten van voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben tot doel het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Zo worden kleintjes grote lezers!

Aftrap met een broodje

Zoals ieder jaar kennen de Nationale Voorleesdagen een spetterende aftrap. Bekende Nederlanders en plaatselijke bekendheden halen hun voorleestalent uit de kast en lezen voor uit Een huis voor Harry van Leo Timmers, het Prentenboek van het Jaar 2019. In Zwolle gebeurt dit op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en groepen 1 en 2 van basisscholen. De deelnemende instellingen krijgen het prentenboek cadeau van Stadkamer. Burgemeester en wethouders van Zwolle zijn van de partij tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

Activiteiten bij Stadkamer
Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er diverse activiteiten in alle vestigingen van Stadkamer. Voor de jongste kinderen en hun ouders zijn er muzikale en creatieve activiteiten als Doe mee(r) met een boek, Muziekmaatjes en Kleintje Kunst. Kinderen t/m 5 jaar kunnen genieten van de avontuurlijke voorstelling Verdwaald van Katiuscia Principato. Na de voorstelling is er voor de kinderen en hun ouder(s) een lekker broodje en wat te drinken.

Op woensdagochtend 23 januari bijvoorbeeld vinden er door het hele land voorleesontbijten plaats. Op zondag 3 februari worden de voorleesdagen in Stadkamer Centrum afgesloten met de Voorleesbrunch. Opgave voor de activiteiten en meer informatie is mogelijk via www.stadkamer.nl/activiteiten.

De Stadkamer ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze dagen met bijvoorbeeld het vinden van een fantasierijk prentenboek uit onze collectie in één van onze vestigingen. De medewerkers van de Stadkamer zoeken graag mee naar een boek dat past bij jouw kind!


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services