Nieuwe Bazen gezocht in Zwolle

12 maart 2019

ZWOLLE - Jongeren in Zwolle tussen 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor hét traineeship sociaal ondernemerschap. Dit gebeurt onder de naam 'Nieuwe Bazen'. Zo geeft dit initiatief 15 jongvolwassenen de kans om, onder professionele begeleiding, alle facetten van het sociaal ondernemerschap te leren. Samen maken zij een inspirerende ontmoetingsplek waar ALLE jongeren uit de stad welkom zijn.

Ontmoetingsplek voor jongeren in Zwolle
Nieuwe Bazen biedt 15 jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot sociaal ondernemer. Er wordt niet om diploma’s gevraagd, wél om motivatie en inzet. Ben je geselecteerd dan word je door Starters4Communities, Menea en een teamcoach van Resto VanHarte getraind en begeleid op alle vlakken van sociaal ondernemerschap. Zes maanden lang buigen de trainees zich over het opzetten van een toffe ontmoetingsplek, waar ALLE leeftijdsgenoten uit Zwolle zich welkom voelen. De plek die zij samen creëren krijgt naar de smaak van de doelgroep een eigen ‘look and feel’ en randprogrammering. Het staat vast dat er een maaltijd is, immers samen eten verbindt als geen ander. Parallel aan het opzetten van de nieuwe ontmoetingsplek werken deelnemers een eigen bedrijfsplan uit waarmee ze na afloop van het traineeship de arbeidsmarkt op kunnen.

Over Nieuwe Bazen
Het traineeship dat jongvolwassenen opleidt tot sociaal ondernemer, plaatst in de vier steden Zwolle, Groningen, Rotterdam en Enschede jongeren tussen de 18 en 27 jaar in een leidende positie. Samen creëren de trainees een nieuwe ontmoetingsplek, voor en door jongeren. Nieuwe Bazen is een initiatief van stichting VanHarte, een maatschappelijke organisatie bekend van Resto VanHarte, de sociale buurtrestaurants waar ontmoeten en meedoen voorop staan. Het project is ontwikkeld in het kader van de maatschappelijke diensttijd, een pilot van de overheid met als doel jongeren meer te betrekken bij de maatschappij door passend vrijwilligerswerk voor hen te ontwikkelen. Nieuwe Bazen wordt mede mogelijk gemaakt door de financiering vanuit ZonMW.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie is te vinden op www.nieuwebazen.nl. Voor vragen kun je terecht bij debaas@nieuwebazen.nl. Er is slechts plek voor 15 Nieuwe Bazen. Geïnteresseerde jongeren uit Zwolle kunnen zich tot 4 april aanmelden via de website! Vanaf maandag 11 maart is de inschrijving mogelijk.© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services