Nieuwjaarsconcert groot succes

7 januari 2019

ZWOLLE - De drie Zwolse Lionsclubs hebben 12.500 euro aangeboden aan Stichting Meedoen in Zwolle. De donatie vond plaats tijdens het Nieuwjaarsconcert. Dit werd voor de 25e keer gehouden in een vol Theater De Spiegel in Zwolle.

Het nieuwjaarsconcert wordt jaarlijks georganiseerd door een van de Zwolse Lionsclubs. De reden voor het concert is het steunen van Zwolse goede doelen. Deze editie is, zoals gezegd, Stichting Meedoen gesteund. Deze Zwolse organisatie helpt kinderen en hun familie die geen muziek- en sportlessen kunnen volgen. Zij hebben daar vaak geen geld voor.

Het 25e concert werd gegeven door Guido’s Orchestra. Het poporkest gaf eerder concerten over de hele wereld. Het verdiende meerdere gouden cd’s en dvd’s, trad op in grote tv-specials en gaf live-optredens voor meer dan 1,7 miljoen bezoekers. Het orkest bestaat uit Guido Dieteren (orkestleider, violistsolist, arrangeur en componist), Wendy Kokkelkoren (zangsoliste en sopraan) en een poporkest dat een popband en klassiek orkest in één is.

Zij nemen de bezoeker mee langs muzikale hoogtepunten uit de voorbije eeuwen, waarbij het ‘nu’ zeker niet vergeten wordt. In een aanstekelijke mix van pop en klassiek worden diverse nummers gebracht. De orkestproductie heeft een indrukwekkende staat van dienst: het poporkest tekende bijvoorbeeld al voor de muzikale eindverantwoordelijkheid van de bekende concertenreeks Symphonica in Rosso. Ze gaf primetime-liveoptredens op de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse televisie, en werkte samen met artiesten als Lionel Richie, Marco Borsato, Anouk en vele anderen. Tevens maakte zij negen (meervoudige) platina cd’s en dvd’s en drie gouden platen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services