Sport nieuws


Filteren op datum:
        

Coach Regio Zwolle Volleybal blijft

Gepubliceerd op: 21-02-2019 12:23

ZWOLLE - Wilfried Groothuis is ook in het seizoen 2019-2020 de hoofdcoach van Regio Zwolle Volleybal. De 47-jarige volleybaltrainer is momenteel bezig aan zijn tweede jaar bij de Zwolse eredivisie ploeg en maakt daar dus een derde jaar aan vast. Voorzitter Gert van Driel is daar tevreden over: “We zijn verheugd met deze verlenging, omdat op deze manier verder kan worden gebouwd aan een team dat meedoet om de topposities in de eredivisie.”

In combinatie met de nieuwe verbintenis met Wilfried Groothuis wordt tevens verder vormgegeven aan de samenwerking met het Center of Sports & Education (CSE) en talentontwikkeling binnen de regio Zwolle. Groothuis zelf is eveneens content met de nieuwe overeenkomst: “Ik ben blij met de contractverlenging bij Regio Zwolle Volleybal en met het vertrouwen dat er in elkaar is. We zijn een vaste waarde geworden in de top van de eredivisie en er liggen goede plannen om structureel in de top mee te blijven doen. De accommodatie en faciliteiten behoren tot de beste van Nederland. In combinatie met de talententrainingen op het CSE is dit voor een volleybalfanaat één van de mooiste plekken om te werken.”

Regio Zwolle Volleybal speelt aankomende zondag haar eerste wedstrijd in de kampioenspoule. De tegenstander in het Landstede Sportcentrum is dan VC Sneek. Het duel begint om 14.00 uur.
Lees verder

Verkeersmaatregelen rondom wielerevenement

Gepubliceerd op: 19-02-2019 12:36

ZWOLLE - De 59e editie van het wielerevenement ‘De Ster van Zwolle’ vindt binnenkort plaats. Om het sportevenement veilig te laten verlopen, neemt de gemeente Zwolle verkeersmaatregelen. De maatregelen zijn tussen 13.00 en 18.00 uur van kracht en hebben voornamelijk betrekking op de Ceintuurbaan ter hoogte van Isala. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Binnenstad

Op zaterdag 23 februari valt om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein.

De wielerploeg rijdt via de Sassenstraat – Sassenpoort – Groot Wezenland – Luttenbergstraat – Wethouder Alferinkweg – Marsweg – Oldeneelallee.

Op de Oldeneelallee is de officiële start om via de Nieuwe Deventerweg – Hollewandsweg Zwolle te verlaten. Verkeer ondervindt hiervan kortdurend oponthoud.

Ceintuurbaan

Tussen 13.00 en 14.00 uur passeert de wielerploeg de Ceintuurbaan, komend vanaf de N35 richting Hasselt. De wielerrenners rijden via de Ceintuurbaan – Oude Meppelerweg – Kranenburgweg de stad uit. Verkeer op en richting Ceintuurbaan ondervindt hiervan een kort moment van oponthoud. Nadat de wielerploeg Zwolle gepasseerd is, wordt de Ceintuurbaan ter hoogte van de Oldeneelallee tot aan de Dokter van Heesweg afgesloten voor het verkeer vanaf circa 13.00 uur. Het gaat hierbij om de rijrichting naar de A28. De rijrichting van A28 naar de Heinoseweg/N35 blijft toegankelijk.

De kruisingen op Ceintuurbaan blijven toegankelijk. Hier zijn verkeersregelaars aanwezig.

N35

Verkeer op de N35 vanuit Wijthmen, Dalfsen, Heino en Raalte richting de A28 wordt tussen 13.30 en 18.00 uur omgeleid via de Oldeneelallee - IJsselallee.

Finish

De finish is ook dit jaar aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg, ter hoogte van de Isala.

De wielerploeg komt vanuit Zalk naar Zwolle om via de Spoolderbergweg – IJsselallee – Oldeneelallee – Ceintuurbaan te finishen. De verwachte aankomsttijd is tussen 15.45 en 16.15 uur. Op het moment dat de wielrenners de finish bereiken wordt het verkeer in

de omgeving voor korte duur opgehouden. Direct na het finishen wordt de locatie opgeruimd om het verkeer weer doorgang te bieden.

Isala

Isala blijft bereikbaar. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de N35 en Wijheseweg wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg. Dit wordt aangegeven met routecode 2.

Vanwege de veiligheid wordt op de Dokter van Thienenweg – Dokter van Heesweg een eenrichtingsverkeer ingesteld ter hoogte van de parkeergarage van Isala.

Verkeer dat de parkeergarage van Isala tussen 14.00 en 18.00 wil verlaten, wordt verzocht te rijden via de Dokter van Heesweg naar de Ceintuurbaan.

Voor de routekaart van de Ster van Zwolle kijk op http://stervanzwolle.nl/?page_id=148

Overige werkzaamheden voorafgaand of tijdens het evenement

Voorafgaande aan het evenement Ster van Zwolle vinden in de avond/nacht van 22 op 23 februari werkzaamheden plaats ter hoogte van de Heinosetunnel. Vanwege de verdubbeling van het spoor Zwolle – Herfte wordt er een tijdelijke brug aangelegd. Deze komt parallel te liggen aan het spoor. Hiervoor wordt de Heinoseweg in beide rijrichtingen afgesloten tussen 19.00 en 24.00 uur. Bebording geeft de omleidingsroute aan. Verkeer A28 naar N35 wordt omgeleid via de IJsselallee. Verkeer op de Ceintuurbaan wordt omgeleid via Marslanden.

Meer informatie over verbreding van het spoor: https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolle-herfte
Lees verder

Toekomt Coniche Topvolleybal ongewis

Gepubliceerd op: 19-02-2019 12:23

ZWOLLE – Nu de reguliere competitie afgelopen is en Coniche Topvolleybal Zwolle zich opmaakt voor een drieluik in de degradatiepoule, is het tijd voor een tussenbalans. “Het zijn echt heel spannende weken, zowel op sportief, financieel en bestuurlijk vlak”, aldus speler Jelle Hilarius, die aangegeven heeft om na dit seizoen te stoppen als secretaris van het stichtingsbestuur.

“De combinatie tussen besturen, managen en spelen heeft te veel invloed op mijn spel. Ik wil mij meer richten op wat op het veld gebeurt. Ik merk dat het allemaal te veel ballast is. Als ik bijvoorbeeld een keer extra krachttraining wil doen, kan dat vaak niet, omdat ik nog werk en uiteindelijk geen tijd heb. Besturen kan ook nog heel lang als ik met volleybal stop. Dat is nog lang niet het geval. Sterker nog, ik wil sowieso eredivisie blijven spelen.”

Terug

Hilarius is niet de enige die bestuurlijk er een punt achterzet. Collega-speler Jan-Willem het Lam stopt straks als penningmeester en ook als speler is zijn toekomst onzeker. Hij wil zich wellicht meer richten op spelen of juist investeren in een rol als trainer of scout. Ook Gert van Driel voorzitter van het stichtingsbestuur, VC Zwolle en bestuurslid van Regio Zwolle Volleybal, houdt er na dit seizoen mee op. Hij treedt zelfs helemaal terug uit de volleybalwereld.

Zover is het nog niet. Beide spelers spelen eerst de play-offs om te voorkomen dat Coniche Topvolleybal Zwolle afdaalt naar de Topdivisie. Iets dat in april mogelijk een feit kan zijn. Tot die tijd spelen de Zwolse topvolleyballers twee keer tegen VoCASA uit Nijmegen en tweemaal is Advisie/SSS de opponent. De speeldata zijn donderdag 28 februari en de zaterdagen 9, 23 maart en 6 april. Het exacte speelschema wordt binnenkort bekend.

Volleybalbolwerk

Op de vraag wat er gebeurt met Coniche Topvolleybal als er sprake is van degradatie, antwoordt Hilarius. “Het zijn spannende tijden, we hebben de licentieaanvraag voor spelen in de eredivisie de afgelopen week wel weer ingediend. Als we het niet halen en in de Topdivisie gaan spelen, hoef je geen licentie meer te hebben. Dan beslist de moedervereniging – in dit geval VC Zwolle – wat te doen.”
“Het is ook allemaal afhankelijk van de financiën en hoe het verder bestuurlijk gaat, want er zijn echt wel nieuwe bestuursleden nodig. We hebben met zijn drieën afgesproken dat we kandidaten die bestuurslid willen worden, in ieder geval willen begeleiden. Ook sportief hebben we nog een klus te klaren. Op het veld, maar ook daarbuiten. De gesprekken over de toekomstplannen van de spelers moeten ook gevoerd worden. Al met al is het behoorlijk ongewis. We roepen iedereen dan ook op om het huidige Zwolse volleybalbolwerk verder op en uit te bouwen.”
Lees verder

Meer Sport nieuws

© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services