NLInvesteert helpt ondernemers in regio Zwolle aan financiering

ZWOLLE - Twee ervaren regionale oud-bankiers slaan de handen ineen en starten een maatschap die ondernemers in de wijde omgeving van Zwolle aan goede financiering helpt.

Een ondernemer die geld nodig heeft, klopt meestal aan bij een bank. Maar soms kan een bank niet het hele gewenste bedrag financieren. Anderzijds zijn er veel investeerders die een bestemming zoeken voor hun vermogen. Want de rentepercentages die de bank betaalt, zijn historisch laag. Daar ligt een markt braak, vinden oud-bankiers René Bosgoed en Alex Klein. 'Wij kunnen zorgen voor gemengde financieringsoplossingen, al dan niet in combinatie met de bank'.

Jarenlange ervaring

Alex Klein werkte van 2002 tot 2016 voor ABN AMRO in de regio Zwolle, waar hij op het laatst verantwoordelijk was voor ondernemingen met een omzet tussen de 25 en 250 miljoen euro. Maar ook het MKB kent hij goed vanuit zijn periode bij de bank. René Bosgoed werkte zestien jaar voor ING waarvan de laatste 8 jaar voor grote bedrijven en instellingen in de regio IJsselland. Een periode waarin hij vele ondernemingen adviseerde en aan financiering hielp.

Het duo heeft nu onder de vlag van NLInvesteert, een landelijk werkende regisseur in financieringen en investeringen, een maatschap gevormd. 'We zijn geïnteresseerd in investeerders en ondernemingen die behoefte hebben aan financiering, onafhankelijk advies en een klankbord. We overzien de financieringsmarkt en hebben toegang tot nieuwe en alternatieve financieringsvormen, inclusief ons eigen netwerk van ruim 300 investeerders. We bundelen daarvoor onze advieskracht', aldus René Bosgoed. 'We zijn niet tegen financiering door een bank. Zie ons als een aanvulling voor financieringsmogelijkheden naast een bank', zegt hij.

Snel schakelen
'Is de transactie gedaan? Dan blijven we betrokken. Wat ons onderscheidt is onze ervaring en kennis gecombineerd met het platform van NLInvesteert', vertelt Alex Klein. 'We zien dat we zo de optimale oplossing kunnen bieden, met oog voor de lange termijn. We zijn gewend snel te schakelen, zijn er als het moet, gebruik makend van ons grote netwerk. We zijn er voor de klant!'

'Wil een ondernemer een gesprek om op een andere manier naar zijn financieringsvraag te kijken, dan zijn we daartoe uiteraard bereid. Als ondernemers helpen we graag andere ondernemers verder', aldus Bosgoed en Klein.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services