Nominaties Overijssels boek van het jaar van start

ZWOLLE – Overijssel wordt door sommigen wel als één van de mooiste provincies van het land gezien. En wat is er nu leuker om ook goede boeken over onze provincie te lezen?

De verkiezing Overijssels boek van het jaar is een onderdeel van Overijssel Verwoord. Onder deze noemer bruist de hele provincie tot en met maart 2019 van de literaire activiteiten.

Bij de verkiezing Overijssels Boek van het Jaar zijn er twee categorieën, fictie en non-fictie, en twee verschillende jury’s. De volledige longlist is zojuist bekend gemaakt en te bekijken op de website www.overijsselverwoord.nl. Ontbreekt er een boek? Suggesties voor een nominatie kunnen tot maandag 3 december 2018 doorgegeven worden via de website.

In januari 2019 wordt de shortlist bekend gemaakt. Die bestaat uit 7 boeken in de categorie non-fictie en 5 in de categorie fictie. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Zwolle. Aan de titel Overijssels Boek van het Jaar is voor elke categorie een geldbedrag van € 500,- verbonden.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services