Ontdek het winters ambacht in De Wieden

Wil je meer weten over het riet snijden in De Wieden? Ga dan mee met een wandelexcursie over het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster.

Natuurmonumenten organiseert zaterdag 20 januari en 3 februari een excursie over het laarzenpad onder leiding van een gids.

De start is om 12.30 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden. De excursie duurt ongeveer 2 ½ uur. Deelname kost voor leden € 5, niet-leden betalen € 8. Kind lid t/m 12 jr € 4,- / kind niet-lid € 7. Je kan je aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten .

Riet
In De Wieden staat zo’n 1200 hectare riet dat tussen december en april gesneden wordt. Op verschillende plaatsen blijft een areaal riet staan ten behoeve van de vogels, die nestelen in het overjarig riet. De unieke natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden is mede afhankelijk van het werk van de rietsnijders. Befaamd is het Wiedenriet, dat wordt gebruikt als dakbedekking. Trek uw laarzen aan en neem uw verrekijker mee. Leeftijd vanaf 10 jaar. Honden mogen helaas niet mee.

Laarzenpad 

Het laarzenpad loopt door rietvelden, moerasbos en door het open veld. Tijdens de wandeling moet je jezelf viermaal met een pontje naar de overkant van de sloot trekken. Het pad kan zeer drassig zijn. Meer activiteiten? Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster is van november tot april geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur en tijdens schoolvakanties in deze periode dagelijks behalve maandag. Kijk op www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services