OP ZOEK NAAR STINZENPLANTEN IN HET REESTDAL

ZWOLLE - Het vroege voorjaar is de tijd voor stinzenplanten. De bomen zijn nog kaal, licht en de warmte van de zon bereiken vrijwel ongehinderd de bodem en daar profiteren deze planten van: sneeuwklokjes, bostulpen, winterakonieten, bosanemonen, holwortel, voorjaarshelmbloem enzovoort.

Het zijn meest niet- inheemse planten die je in Nederland voornamelijk aantreft op landgoederen, waar ze in het verleden zijn aangeplant. Vooral een aantal “states” in Friesland en buitenplaatsen langs de Utrechtse Vecht zijn bekend om hun rijke stinzenflora. Bij Landgoed Dickninge, het doel van deze excursie van IVN en KNNV, is de variatie aan soorten stinzenplanten minder groot dan bij veel van de Friese states, maar we kunnen er wel een uitbundige bloei van bijvoorbeeld holwortel en bosanemonen verwachten. De sneeuwklokjes, die er ook massaal groeien, zullen begin april wel op hun retour zijn.

Excursie: Zaterdag 7 april om 9:00 uur vanaf het grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk).Omstreeks 13:00 uur zijn we daar weer terug. U kunt zich ook om 9.30 uur melden op de parkeerplaats bij landgoed Dickninge in De Wijk.

Deelname: Gratis voor iedereen.

Informatie: Candida van Wirdum, e-mail candida@jolicoeur.nl, telefoon 0521-521106 of www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services