Opening nieuwe Kiosk

4 januari 2019

ZWOLLE - Op spoor 8/9 van station Zwolle wordt gezamenlijk de nieuwe Kiosk op dit perron geopend. Bert Boerman (gedeputeerde provincie Overijssel), Ed Anker (wethouder gemeente Zwolle), Esther Hegeman (manager Public Affairs ProRail) en Joost van der Bijl (regiodirecteur NS Noordoost) zijn hierbij betrokken. Op maandag 7 januari om 07.30 uur gaat het gebeuren.

Met de opening van deze Kiosk is het voor reizigers mogelijk om nog even snel een kopje koffie of een andere versnapering te kopen. Hun trein vertrekt dan snel richting Almelo of Deventer vanaf dit perron.

Met deze kiosk zetten de gezamenlijke partijen in de Spoorzone Zwolle opnieuw een stap in het verbeteren van de ov-knoop in Zwolle, het tweede spoorknooppunt van Nederland. De realisatie van deze Kiosk sluit aan op het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle. Gemeente Zwolle, provincie Overijssel, ProRail en NS hebben daarin hun ambitie voor het stationsgebied tot 2025 beschreven. De busbrug en het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het spoor maken onderdeel uit van dit Ontwikkelperspectiefen. Ook de bouw van de ondergrondse fietsenstalling onder het Stationsplein aan de noordzijde van het station hoort hierbij.

 
Samen zetten de partijen grote en kleine stappen om het verblijf voor reizigers op station Zwolle te veraangenamen. 

2019 en verder 
In 2019 zetten ze nog meer stappen, te beginnen met de opening van het nieuwe busstation en de busbrug in februari. De bouw van de ondergrondse fietsenstalling start in maart. Houd de site www.zwolle.nl/spoorzone in de gaten voor de laatste stand van zaken van alle ontwikkelingen in het station en het stationsgebied.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services