Oplevering bedrijfspand Volvo Nieuwenhuijse op Hessenpoort

5 december 2018

ZWOLLE - Het was feest voor Volvo Nieuwenhuijse. Na tien maanden van voorbereiding en hard werken is het bedrijf Volvo Nieuwenhuijse verhuist naar bedrijventerrein Hessenpoort. Dit gebeurde een jaar nadat de koopakte van de grond is getekend. Een prachtig waardig en levend pand met een eigentijdse uitstraling is het eindresultaat.

Het nieuwe pand is niet groter, maar wel moderner. Het heeft een frisse, eigentijdse uitstraling. De vestiging van Volvo Nieuwenhuijse op de vertrouwde plek aan de Ceintuurbaan was aan vernieuwing toe. Omdat ze te maken hadden met een oud pand dat veel kosten met zich meebracht, werd er gekozen voor nieuwbouw. Vanwege de mooie zichtlocatie aan de A28 en de ruime kavel werd besloten naar Hessenpoort te verhuizen. Volvo Nieuwenhuijse werkt op deze locatie met een nieuw werkplaatssysteem, waarbij de monteur een centrale, belangrijke rol heeft. En ook krijgt duurzaamheid veel aandacht. Het bedrijf is bezig met het verkrijgen van het label Breeam Excellent. Dat is een methode om de duurzaamheid van een gebouw te bepalen.

Toekomstgericht

René de Heer, wethouder Economie van de gemeente Zwolle, is zo trots als een pauw. ‘Er staat een fantastisch pand klaar voor de nieuwe tijd met een Breeam certificaat in de maak. Een teken dat het bedrijf heel duurzaam is. Volvo Nieuwenhuijse is een mooi voorbeeld van de nieuwe dynamiek in de Zwolse economie. Groei en toekomstgericht werken betekent ook toekomstgericht kiezen, en dat is wat Volvo Nieuwenhuijse heeft gedaan. Het bedrijf onderstreept met haar keuze het grote belang van Hessenpoort als grootschalige en strategische top werklocatie. Op Hessenpoort kan het bedrijf zich verder ontwikkelen. Ik heet Volvo Nieuwenhuijse van harte welkom en feliciteer de directie en alle medewerkers graag met deze prachtige vestiging.’


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services