Overijssel vraagt nogmaals aandacht voor zorgen regio over Lelystad

ZWOLLE - De Tweede Kamer debatteert binnenkort over Schiphol en Lelystad Airport. In de aanloop naar het debat hebben de provincie en de Overijsselse gemeenten nogmaals hun zorgen over de hinder van vliegverkeer naar Lelystad onder de aandacht gebracht van minister Van Nieuwenhuizen en de Tweede Kamer. 15 mei is het zover.

De Overijsselse overheden stellen vast dat ondanks de toezeggingen van de minister er nog extra inspanningen nodig zijn om de zorgen in de regio weg te nemen. Er zijn zorgen over de periode van de opening tot aan de herindeling van het luchtruim in 2023, maar ook voor de langere termijn, zo schrijft de provincie in haar brief van 14 mei.

Voor de eerste jaren is er zorg omdat gebleken is dat er veel meer vliegbewegingen vanuit het zuiden over Overijssel zullen komen die niet in glijvlucht gaan vliegen. Tot aan de herindeling van het luchtruim zullen dalende vliegtuigen bij Stadshagen op een hoogte van minimaal 1500 meter (5000 voet) passeren. Er is echter geen garantie dat deze minimale hoogte ook na de aanpassing van het luchtruim geldt. In het aangepaste milieueffectrapport wordt nog gerekend met 900 meter (3000 voet) als minimale hoogte bij Stadshagen.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services