Politie druk met vuurwerkmeldingen

30 december 2017

Zwolle - De politie in Zwolle heeft zijn handen vol aan vuurwerkmeldingen in Zwolle. Overal in Zwolle komen meldingen van bewoners die zich storen aan buurtgenoten die niet kunnen wachten met het afsteken van knal- en siervuurwerk. Officieel mag het vuurwerk pas op oudejaarsavond worden afgestoken.

De politie meldt dit op Twitter

De politie gaat langs de locaties waar vuurwerkoverlast is gemeld. Hiervoor zijn de dagen voor de jaarwisseling extra eenheden in dienst. De agenten proberen de knallers te onderscheppen en eventueel hun vuurwerk in beslag te nemen. Minderjarigen worden doorverwezen naar Bureau Halt.

In het algemeen wordt aan de afstekers van het vuurwerk gevraagd rekening te houden met de buurt. Het vuurwerk mag officieel pas worden afgestoken op zondag 31 december vanaf 18.00 uur.

Op social media was de politie net zo druk, in dit geval om meldingen die Zwollenaren doen te kunnen beantwoorden. In een aantal gevallen ging de politie ook daadwerkelijk ter plaatse, onder andere aan de Goudplevierstraat in Stadshagen. De rust keerde na het bezoek weer terug, zo is te lezen in de reacties naar de politie.

Officieel mag vuurwerk pas worden afgestoken op oudejaarsdag vanaf 18:00 uur ’s avonds. De ervaring leert dat veel mensen toch eerder hun vuurwerk afsteken, tot ongenoegen van buurtgenoten die melden dat hun kinderen er niet van kunnen slapen en huisdieren onrustig worden.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services