Politieberichten


Filteren op datum:
        

Politie onderzoekt dodelijke aanrijding

Gepubliceerd op: 28-01-2019 12:43

ZWOLLE - De politie is een naspeuring gestart na een grote botsing vannacht op de Zwartewaterallee in Zwolle. Bij de aanrijding kwam een 69-jarige man uit Zwolle om het leven.

De aanrijding vond plaats omstreeks 00.45 uur op de kruising van de Zwartewaterallee en de Monteverdilaan. Een 27-jarige automobilist reed in de richting van de Blaloweg. De 69-jarige man liep op de kruising toen hij werd gegrepen door de auto. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De politie is een controle gestart naar de toedracht. Na het ongeval verrichtte de Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek ter plaatse. Ook worden de stoplichten onderzocht.
Lees verder

Georgiërs gepakt met gestolen tandpasta

Gepubliceerd op: 28-01-2019 12:36

ZWOLLE - Twee Georgiërs zijn zaterdag door de politie aangehouden op de A28 bij ’t Harde met twee tassen vol tandpasta. Die 208 tubes waren eerder in de week gestolen uit een supermarkt in Zwolle.

Omstreeks 15.00 uur controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een auto met een Frans kenteken. Tijdens deze controle zagen de agenten in de auto twee grote tassen gevuld met tubes tandpasta staan. De twee inzittenden, Georgiërs van 28 en 29 jaar, konden desgevraagd geen goede verklaring geven van de herkomst van de tandpasta. Omdat de agenten wisten dat tandpasta de laatste tijd een geliefd product is bij zogenaamde mobiele bandieten, rondtrekkende criminelen, werden de mannen als verdachten van heling aangehouden. De 208 tubes tandpasta werden in beslag genomen.

camerabeelden

Uit grondiger doorlichting bleek dat donderdag door een supermarkt in Zwolle aangifte is gedaan van de diefstal van een grote partij tandpasta ter waarde van meer dan 600 euro. De diefstal is gepleegd door twee mannen en er zijn camerabeelden van. De signalementen komen waarschijnlijk overeen met die van de aangehouden personen. Nader onderzoek volgt.

‘Onder mobiel banditisme wordt verstaan rondtrekkende criminele groepen zonder vaste woon- of verblijfplaats, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij. Mobiel banditisme hoort tot de High Impact Crimes en de aanpak daarvan heeft de hoogste prioriteit bij de politie.’ Lees verder

Veiligheidsvisie 2019-2022

Gepubliceerd op: 26-12-2018 13:46

ZWOLLE - Zwolle is een veilige stad. Dat kun je interpreteren uit recente politiecijfers. Ook uit het Buurt-voor-Buurt onderzoek van de gemeente wordt duidelijk dat Zwollenaren zich veilig voelen in hun buurt. Veiligheid is echter geen onbetwistbaar punt.

Zwolle veilig houden vraagt aanhoudend aandacht van de gemeente, politie, het Openbaar Ministerie en de Veiligheidsregio. In de Veiligheidsvisie 2019-2022 beschrijven burgemeester en wethouders hoe zij de komende jaren met partners werken aan de veiligheid in Zwolle.

Daling cijfers

Uit de cijfers blijkt dat de misdaad in Zwolle de laatste jaren daalt. Die daling is terug te zien bij zaken als zakkenrollerij en autodiefstal, maar ook het aantal woninginbraken is fors afgenomen. De gestarte maatregelen die hier aan hebben bijgedragen worden de komende jaren doorgezet.

Ondermijning

Er zijn ook ontwikkelingen die de veiligheid onder druk zetten. Een voorbeeld hiervan is ondermijning. Hierbij raken de onderwereld en bovenwereld met elkaar verweven. Het gaat dan onder meer om witwaspraktijken, drugshandel en illegale prostitutie. In Zwolle wordt de aanpak hiervan verdiept. Belangrijk onderdeel hierin is weerbaarheid. Wat kunnen we als samenleving doen om er op toe te zien dat ondermijnende criminaliteit in Zwolle geen voet aan de grond krijgt?

Digitale veiligheid

Ook digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. De afhankelijkheid van internet neemt toe en daarmee ook de kwetsbaarheid. Criminelen verplaatsen hun activiteiten steeds meer naar het internet. Hackers stelen persoonlijke gegevens en ook fraude via internet komt vaker voor. De vorig jaar vastgestelde Informatiestrategie van de gemeente draagt er aan bij om de weerbaarheid tegen digitale dreigingen te versterken.

Overige aandachtsgebieden

De komende jaren blijft er ook aandacht voor onderwerpen als overlast (drugs, drank, verwarde personen) en richten we ons op jongeren die van het rechte pad af dreigen te raken. Ten slotte is verkeersveiligheid een belangrijk aandachtsgebied de komende jaren, met de kwetsbare verkeersdeelnemers en veiligheid in 30 km-zones.
Lees verder

Meer Politieberichten

© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services