Project Stemband brengt drie Zwolse koren samen

24 januari 2019

ZWOLLE - De koren Swingshift, On-Cue en Melodysingers combineren hun muzikale talenten. Zij geven tezamen een concert in het wijkcentrum SIO in Zwolle. De avond is het resultaat van project Stemband, een bezielde samenwerking tussen de drie Zwolse zanggroepen en een actie vanuit de Zwolse Zangraad.

De koren brengen op een avond een gevarieerd repertoire ten gehore. Van swingende up tempo nummers en melodieuze luisterliedjes, tot musical sing-a-longs. Popkoor Swingshift trapt de avond af onder leiding van Mip van der Heide. Daarna is het de beurt aan vocal group On-Cue met dirigent Eline Geerdink. Na de pauze treedt pop- en musicalkoor Melodysingers op onder leiding van Martin Glas. De koren sluiten de avond feestelijk af met een verrassend gezamenlijk nummer.

Op vrijdag 1 februari om 20.00 uur, in Wijkcentrum SIO. Entree is € 2,00 (aan de deur betalen). Kinderen onder 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Over project Stemband Vanuit de Zwolse Zangraad bleek er vanuit verschillende kanten enthousiasme te bestaan voor samenwerkingen met andere koren. Swingshift, Melodysingers en On-Cue sloegen de handen ineen. Zo hebben de zanggroepen samen een zangworkshop in de Stadkamer gedaan en vonden er verschillende uitwisselingen plaats tussen koorleden en dirigenten.

Met project Stemband willen zij door middel van een ontmoeting met een klein aantal andere Zwolse koren kennis maken met elkaar, kennis nemen van elkaar en daardoor leren van elkaar. Met als uiteindelijk doel een verbetering van de koren en een opening creëren om samen te werken in de toekomst. Project Stemband werd mede mogelijk gemaakt door een Mix en Match subsidie vanuit de Stadkamer waaruit samenwerking wordt bevorderd.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services