Reunie legendarische Tigerclub Zwolle

19 mei 2017

Zwolle - Er komt een heuse reünie van de voor velen legendarisch Tigerclub in Zwolle en wel op zondagmiddag 1 oktober in Stadscafé Blij. De Tigerclub was één van de (en voor velen dé !) uitgaansgelegenheid in de hoogtijdagen van de Rock’n’Roll- en Beat-generaties van de jaren ’50 en ’60. Er is bewust gekozen voor de zondagmiddag tot begin van de avond, gezien de leeftijd van de verwachte gasten. De aanvang is dan ook op 16:00 uur gezet. Het feest duurt tot circa 20:00 uur die zondag.

Henk Klompenmaker was afgelopen woensdag te gast bij Rob Dokter in diens ‘RootsMusic RadioShow’ om een en ander uitgebreid toe te lichten in een primeur voor RTVZOo.

De foto’s werden gemaakt door Jan Koldewijn.

De reünie wordt georganiseerd door Zwollenaren Henk Klompenmaker, Bert Pot en Lolke Nijhuis. Er is een heuse website in de lucht voor info en bestellingen van kaarten, www.tigerclubzwolle.nl. Er worden zeker drie- tot vierhonderd bezoekers verwacht.

Presentator is Rens Pols, met als site-kick Aranka Meijerink, zij zullen interviews doen met zowel bezoekers van bv Dijkhof als oud-bandleden van The Gamblers, The Rolling Guys, The Mozarts. Natuurlijk is er veel livemuziek van artiesten uit de gloriedagen van de Tigerclub. De achtergrondmuziek zal bestaan uit Indo-rock, Tamla Motown en Rock and Roll. In de entree-prijs zit eten inbegrepen [nasi pedis met kip en kroepoek en atjar] en we hebben een prima eenheidsprijs bedongen voor bier, wijn [rood en wit] en frisdrank. De mensen houden hun eigen glas en worden bijgeschonken door bunny-dames met een rijdende service kar met daarop flessen. Bier wordt vanaf de tap geserveerd door de dames. De drank wordt afgerekend d.m.v. munten. Ook het eten wordt aan de tafels aangeboden en niet d.m.v. een buffet, en direct worden de bordjes weer afgehaald via een lopende vuilniszak. Er is ook een ECHTE OME JO, [een lange man in smoking] die er op toeziet dat men NIET te dicht bij elkaar danst. Stadscafé Blij heeft een gigantische stoel waarop wel 3 personen kunnen zitten, dus een fotograaf voor het vastleggen van deze momenten. Als klap op de vuurpijl krijgt men bij aankomst een plastic champagneglas gevuld met sneeuwwitje, deze moet betaald worden a €0,60 per glas, opbrengst voor een goed doel, indien er budget overblijft dan mogen bezoekers middels een briefje te kennen geven voor welk Zwols Doel. De ticket-site waar mensen zich kunnen aanmelden en betalen heeft een dead-line van 1 September; is het aantal bezoekers te laag dan kan ik nog cancelen en aan iedereen het geld terugstorten. 

De uitzending kan via deze twee links terug geluisterd worden

eerste uur / tweede uur


© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services