Lokaal nieuws

Electric Blues treedt op bij Bluesworld in Grand café Milligers


ZWOLLE - Electric Blues is een gerenommeerde band die dinsdag 6 maart live speelt in het radioprogramma Bluesworld bij RTVZwolleFM.


Lees verder

Italiaanse schoenenzaak verhuist naar overzijde Luttekestraat


ZWOLLE - Verhuiswagens zullen er niet aan te pas komen wanneer Laccio verhuist. De exclusieve Zwolse herenschoenenzaak steekt namelijk gewoon de straat over. Vanaf dinsdag 27 februari is Laccio niet meer te vinden in het karakteristieke hoekpand tegenover de FEBO, maar aan de overzijde van de straat.

Lees verder

Fedde Le Grand ambassadeur vrijheid 2018


ZWOLLE - Het Nationaal Comité 4 en 5 mei presenteert vandaag in samenwerking met het vfonds de Ambassadeurs van de Vrijheid. Domien Verschuuren had vanochtend op NPO 3FM de eer om Fedde Le Grand, Ronnie Flex & Deuxperience en MY BABY bekend te maken als ambassadeurs.

Lees verder

18E -EEUWSE TERWESTENS TERUG


ZWOLLE - Na 84 jaar keert een vroeg 18e -eeuwse serie van 6 wandschilderingen terug naar Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Op de enorme doeken is de mythe van Dido en Aeneas verbeeld door de gebroeders Augustinus en Mattheus Terwesten.

Lees verder

14e NL-Doet!


ZWOLLE - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet geeft verenigingen en stichtingen in het hele land de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste vrijwilligers.

Lees verder

Dinnershow History Of Jazz


ZWOLLE - Zondag 18 maart vindt in de Grote Zaal van Hedon voor de eerste keer de dinnershow History Of Jazz plaats. Het is een samenwerking tussen Stichting Jazz in Zwolle en het Hedon Productiehuis. Onder het genot van een heerlijk diner zal presentator en saxofonist Tom Leeuwenburg de gasten kennis laten maken met het verhaal achter de jazzmuziek. Ruim twintig gepassioneerde jazzartiesten zorgen voor een live-vertolking op het podium.

Lees verder

Welke rol hebben de lokale media in Zwolle?


ZWOLLE - VPRO TEGENLICHT | 27 FEBRUARI | 20.30 UUR | ODEON | GRATIS TOEGANG

In aanloop naar de gemeentelijke verkiezingen in Zwolle vragen we ons af: “Wat is de rol van de lokale media?” Op 27 februari om 20:30 uur tonen we verschillende fragmenten uit de aflevering ‘Een kwestie van vertrouwen’, vervolgens gaan we in gesprek met journalisten, docenten en de aanwezige politici. Samen gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag. Zet 27 februari in je agenda en schuif aan bij Club Cele. De Meet-Up is gratis toegankelijk!

Lees verder

Korso presenteert DansClick 19


ZWOLLE – Korzo presenteert met DansClick 19 dinsdag 13 maart in schouwburg Odeon de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017.

Lees verder

Opera2day met Hamlet


ZWOLLE - OPERA2DAY presenteert Hamlet, een ‘grand opéra’ van Ambroise Thomas en een psychologische thriller zonder weerga. De Franse componist baseerde zijn meesterwerk op Shakespeares gelijknamige toneelstuk.

Lees verder

Tricklebolt met nieuw album in Hedon


ZWOLLE - Misschien zijn ze wel één van de meeste talentvolle Nederlandse bands van Oost-Nederland, we hebben het over de rocksensatie Tricklebolt. Op donderdag 01 maart komt dit vijfkoppige monster met hun vuige mix van gitaren naar de kleine zaal van Hedon! Verwacht een flinke dosis energie emet rocksongs, geïnspireerd door de 70’s.

Lees verder

Singer-songwriter Daniel Docherty live in Hedon


ZWOLLE - Zaterdag 3 maart treedt de Schotse singer-songwriter Daniel Docherty op in Zwols poppodium Hedon. Naast zijn doordringende stem en zijn sterke songwriting blink Docherty uit in zijn fingerpicking gitaarspel. Daarmee is zijn muziek het best te vergelijken met artiesten als Ben Howard, James Vincent McMorrow en Hozier.

Lees verder

ChristenUnie: uitstel Lelystad ‘logisch’


ZWOLLE - ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins noemt het uitstel voor opening van vliegveld Lelystad ‘de enige juiste keuze’. “Voor mij is een zorgvuldig proces, het werken aan draagvlak en herstel van vertrouwen steeds véél belangrijker geweest dan april 2019 als openingsdatum,” stelt Bruins opnieuw. “Uitstel is dus logisch.”

Lees verder

Dubbelshow van Avi On Fire en The Howlin in Hedon


ZWOLLE - Op vrijdag 2 maart bundelen AVI ON FIRE en The Howlin’ hun krachten voor een dubbelconcert in Hedon. Oftewel, twee headliners die een volwaardig concert geven. The Howlin' combineert soul, blues en alternatieve invloeden tot een moderne eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. AVI ON FIRE verkent de grenzen van de alternatieve indiepop.

Lees verder

D66 blij met zorgvuldig besluit rondom Lelystad Airport


ZWOLLE - Minister Van Nieuwenhuizen maakt vandaag bekend dat besluitvorming over de uitbreiding van Lelystad Airport met minimaal een jaar wordt uitgesteld. Dankzij de onophoudelijke deskundige inbreng van Hoogoverijssel en andere bewonerscomité’s neemt de minister nu een zorgvuldig besluit.

Lees verder

Geld voor Fundatie


ZWOLLE - Goed nieuws voor TwentseWelle en Museum de Fundatie. Zij kregen tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij gezamenlijk ruim 1,2 miljoen euro voor hun musea.

Lees verder

Beethovens Eroica


ZWOLLE - Het blijft een gouden combinatie: Jan Willem de Vriend en het Orkest van het Oosten met Beethoven. De cd’s met alle Beethoven-symfonieën zijn internationaal onderscheiden en onze live uitvoeringen zijn steeds weer een hoogtepunt in het concertseizoen. Dat zal nu niet anders zijn, zeker niet met Beethovens legendarische Eroica.

Lees verder

Nieuwbouw WRZV hallen op Voorsterpoort


ZWOLLE - De fracties binnen de gemeenteraad  zijn het eens over het belang van sport en bewegen voor de inwoners van Zwolle en over de sociaal-maatschappelijke functie van de WRZV-hallen.

Lees verder

Aanslagbiljet gemeente- en waterschapsbelasting


ZWOLLE - Deze week valt bij bijna alle Zwolse huishoudens het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelasting op de mat. Belastingkantoor GBLT regelt de belastingen voor de gemeente Zwolle en het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Lees verder

HB-Café Zwolle


ZWOLLE - Op vrijdag 16 maart – in de Week van de Hoogbegaafdheid – organiseert HB-Café Zwolle een lezing over Positieve Psychologie en Hoogbegaafdheid.

Lees verder

Storytrail stadswandeling Zwolle


ZWOLLE - Verhalenverteller Godefridus van theatergezelschap Stadsavonturen nodigt u uit voor een bijzondere Storytrail stadswandeling door Zwolle. Op zondagmiddag 11 maart neemt hij u mee door de binnenstad én door de stadsgeschiedenis. Onderweg kunt u genieten van de mooiste Zwolse sagen en legenden.

Lees verder

Maart Dialectmaand 2018


ZWOLLE - Lezen over de drie biggetjes, een optreden van Bökkers of een robot die twee jongetjes te slim af is? Drie (voor)leesverhalen uit het Drentse streektaaltijdschrift de Wiesneus zijn nu ook in Overijsselse dialecten vertaald en gratis als PDF te downloaden. Een cadeautje in het kader van Maart dialectmaand 2018.

Lees verder

Grote Karaoke Show mikt op grote festivals


ZWOLLE - De Zwolse band, de Grote Karaoke Show, gaat een samenwerking aan met het team dat verantwoordelijk is voor het succes van o.a. ‘The Dirty Daddies’. Vanaf deze week zal Wilfried Damman met zijn team zich gaan ontfermen over deze Zwolse feestmachine. Samen gaan ze de show naar grote podia en festivals proberen te brengen brengen.

Lees verder

‘Schoolplein van de Toekomst’ op stadhuis in Zwolle


ZWOLLE - Afgelopen vrijdag 16 februari zijn vijftig meisjes van groep 7 en 8 van vier verschillende basisscholen in Zwolle uitgenodigd op het stadhuis om creatieve oplossingen te bedenken voor ‘Het digitale droomschoolplein'. Zij deden dat in het kader van ‘Smart City Challenge for Girls’, een initiatief van Eurofiber en VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Lees verder

Urban Dance Battle Raw Essence


ZWOLLE -  Zondag 25 februari keert Raw Essence, de Urban Dance Battle van Oost Nederland, voor de vierde keer op rij terug naar de grote zaal van Hedon. Vanaf 12:45u ‘s middags barst de strijd los in de categorieën House, Hip-hop (t/m 15 jaar), Hiphop (16+) en de All Style Crew Battle in de Grote Zaal van het Zwolse poppodium. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven via www.hedon-zwolle.nl.

Lees verder

ANWB-leden vinden parkeertarieven Zwolle hoog


ZWOLLE  - ANWB-leden uit Zwolle vinden de parkeertarieven in die stad te hoog. Dat vindt 74% van de ondervraagden. Wel zijn zij tevreden over de bereikbaarheid van die stad, met name op de fiets. Ook de fietsveiligheid wordt daar gewaardeerd, zeker in vergelijking met andere gemeenten. Dat neemt niet weg dat 14% van de ANWB-leden aangeeft zich niet veilig te voelen op de fiets.

Lees verder

Boekpresentatie over bemande Marsreis


ZWOLLE - Bertina Mulder uit het Veluwse Emst presenteert op donderdagavond 8 maart haar psychologische thriller De rode magneet in de brasserie van Waanders In de Broeren in Zwolle. In haar boek onthult ze de verborgen dillema’s van een bemande reis naar Mars.

Lees verder

Sportmeeting Zwolle valt goed in de smaak


ZWOLLE - De Sportmeeting Zwolle is maandagochtend goed in de smaak gevallen. Zo’n 400 sportliefhebbers kwamen bij elkaar in het Landstede Sportcentrum voor deze sportieve netwerkbijeenkomst, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle in samenwerking met Ondernemersteam Regio Zwolle en Landstede.

Lees verder

Vruchtbare Kringloop Overijssel


Zwolle - Overijsselse melkveehouders hebben afgelopen drie jaar grote stappen gezet richting een schoner milieu. Zij hebben op bedrijfsniveau maatregelen genomen die goed zijn voor de eigen bedrijfsprestaties én voor maatschappelijke opgaven op het gebied van bodem, water en lucht. Dat blijkt uit de positieve resultaten van het project Vruchtbare Kringloop Overijssel.

Lees verder

Geert Tichelaar langer door bij Be Quick ’28 Vrouwen 1


Zwolle - Be Quick ’28 is verheugd te kunnen melden dat Geert Tichelaar ook komende seizoen verbonden blijft aan hun vereniging. Geert is al lange tijd actief binnen de vereniging en niet zonder succes. Naast zijn inzet voor Vrouwen 1 heeft Geert de afgelopen jaren ook veel betekend voor de Technische commissie en coördinatie voor de Vrouwen- en meidenvoetbal bij Be Quick. Ook de andere stafleden zullen verbonden blijven aan Vrouwen 1. Vrouwen 1 strijdt momenteel om het kampioenschap in de hoofdklasse A.

Lees verder

Handballers Travelbags/HV Zwolle dolven onderspit


Zwolle - Zondag 18 februari 2018 mochten de heren van Zwolle aantreden in Wijchen tegen The Flyers die op de 4e positie van de competitie staan. Travelbags/HV Zwolle stond op de 8e plek. De vorige partij was een hele zware, welke nipt verloren ging met 23-25.

Lees verder

Travelbags/HV Zwolle handbaldames geen last van “carnavalsbenen”


Zwolle - Na het vrije carnavalsweekend stond zondag 18 februari de thuiswedstrijd tegen Havana op het programma. Uit werd met moeite gewonnen, dus de handbaldames wisten dat ze gelijk scherp moesten starten.

Lees verder

De Gouden Eeuw van Gesina ter Borch


Zwolle - Aan de Sassenstraat in Zwolle, op het huidige nummer 21, woonde van 1631 tot 1690 een echte kunstenares. Gesina ter Borch, een halfzus van de beroemde schilder Gerard ter Borch, maakte enkele van de leukste tekeningen uit de zeventiende eeuw. Haar oeuvre wordt bewaard in het Rijksmuseum. Mijn Stad Mijn Dorp besteedt aandacht aan haar.

Lees verder

Eerste voorstelling nieuwe Overijsselse gezelschap


Zwolle - ID Theatre Company komt 9 maart in de Zwolse theaters!

Lees verder

Hoogste punt bouw appartementen


Zwolle - De vlag is geplaatst aan de Friesewal. Daar bereikte de bouw van het appartementencomplex het hoogste punt deze week. De bouw van de 37 appartementen is onderdeel van de versnellingsactie waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad voor 2019 versneld circa 350 extra sociale huurwoningen bouwen. De verwachte oplevering van de appartementen aan de Friesewal is medio 2018

Lees verder

Stemmen met een beperking


ZWOLLE – MEE IJsseloevers en andere organisaties zetten zich in om mensen met een beperking wegwijs te maken bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Lees verder

Bevrijdingsfestival Overijssel 2018


ZWOLLE –In poppodium Hedon zijn de artiesten bekend gemaakt welke op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 zullen optreden. Bij de 28e editie zullen er de gehele dag op diverse podia artiesten optreden.

Lees verder

Candy Dulfer in Hedon


ZWOLLE-De beroemde saxofonist Candy Dulfer komt naar Zwolle voor een optreden in Hedon.

Lees verder

Opgeven Wecycle-inzamelactie in Zwolle geopend


ZWOLLE- Inwoners van de gemeente Zwolle die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren , kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen

Lees verder

Opening tentoonstelling Lourens Hoenders


Zwolle - Onder grote belangstelling was vrijdag 16 februari in De Molenhof de opening van de tentoonstelling ‘Veelzijdig met veel kleur’. De tentoonstelling van de Zwolse kunstenaar Lourens Hoenders is nog te bezoeken tot en met april. Iedereen is welkom aan de Assendorperdijk in Zwolle.

Lees verder

Be Quick naar ruime overwinning in thuiswedstrijd


Zwolle - Be Quick heeft zaterdag weer eens een overwinning bijgeschreven. Thuis werd het laag geklasseerde Blauw Wit met 6-0 opzij gezet. De ploeg van trainer Van Nijen handhaaft zich daardoor in het linker rijtje.

Lees verder

Historische zege voor Sparta


Zwolle - De korfballers van Sparta hebben zich voor het eerst gehandhaafd in de overgangsklasse. De ploeg uit Stadshagen zette in een spektakelstuk SKF met 29-26 opzij.

Voor René Compayen en Karin Jacobs was het de laatste thuiswedstrijd in hun lange korfballoopbaan bij Sparta.

Lees verder

Oogcafé Zwolle


Zwolle - Het Oogcafé Zwolle is op 2 maart 2018 van 15.30 tot 17.30 uur in WIJZ-gebouw “de Terp” Radewijnstraat 1 te Zwolle.

Op vrijdag 2 maart is er een bijzonder initiatief in Zwolle.

In het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle komt een blindentribune.

Lees verder

3 maart komt de Karavaan naar Zwolle-Zuid


Op 3 maart organiseert GroenLinks Zwolle de Karavaan in Zwolle-Zuid. De Karavaan is een culturele tocht met mooie verhalen uit de stad en de wijk. Om 11.00 uur staat de stoet stil bij Winkelcentrum Zwolle-Zuid en om 13.30 uur in het park de Schellerdriehoek; twee markante plekken in de wijk.

Lees verder

Bestuursmutaties en slim zuiveren


Zwolle - Op Valentijnsdag hield Water Natuurlijk regio Oost een ledenvergadering, met afscheid van secretaris John Veltrop, de benoeming van twee nieuwe bestuursleden en een inspirerend verhaal van prof.dr. Erik Roesink over hoe medicijnresten en andere schadelijke stoffen relatief eenvoudig uit afvalwater zijn te filteren.

Lees verder

Kaartverkoop De Wilde Deerne officieel gestart


Zwolle - De kaartverkoop voor Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne is officieel begonnen. Maar liefst dertien reguliere voorstellingen zullen vanaf 11 mei tot en met 03 juni worden opgevoerd in de Zwolse IJsselhallen. De familievoorstelling o.l.v. regisseur Ko van den Bosch is gebaseerd op het historische verhaal van het ‘Wolfsmeisje van Zwolle’ dat 300 jaar geleden in de bossen bij Zwolle werd gevonden. Een absurdistisch-poëtisch sprookje over een vervreemd meisje die in een stad wordt opgenomen waar ze de code niet kent.

Lees verder

Eerste lichting gediplomeerden bij International Business College


Zwolle - Donderdag 15 februari was een feestelijk moment voor het International Business College (IBC) van het Carolus Clusius College. Tijdens een feestelijke bijeenkomst nam de eerste lichting leerlingen het IBC-certificaat in ontvangst. ‘Een moment om trots op te zijn. De leerlingen hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt en laten zien dat zij klaar zijn voor een toekomst in een ondernemende samenleving’, aldus Sandra Wittendorp en Theo Brandsma, projectleiders van het International Business College.

Lees verder

Kleuterkoorproject van Kinderkoor Konstantijn


Zwolle - Voor kids van 4, 5 of 6 jaar die het liefst de hele dag zingen is er Konstantijns' Kleuterkoorproject! Er zijn vier lessen, op 20 februari, 6, 13 en 20 maart. En op 21 maart treden de kleuters op tijdens het Lenteconcert van Stichting de Vuurvogel.

Lees verder

St. Patrick’s Folksessie en Ierse dans in Grote Kerk


ZWOLLE -Keltische Klanken klinken op zaterdag 10 maart om 14.00 uur door de Grote Kerk in Zwolle. Een beetje vooruitlopend op St. Patrick’s Day wordt er deze middag in het ‘Academiehuis de Grote Kerk Zwolle’ een folksessie gehouden. Tevens geeft de ‘Ierse Dansschool Keltisch Dansje’ een demonstratie Ierse dans. Ierse muziek vraagt om bewegen! Bij een sessie komen muzikanten spontaan bij elkaar om muziek te maken.

Lees verder

Grootste Nederlandse YouTube-familie De Bellinga's verwelkomt dochter Luxy


ZWOLLE - De grootste YouTube-familie van Nederland is nóg iets groter geworden! De Bellinga’s, met 12 miljoen maandelijkse kijkers verreweg de grootste familievloggers van Nederland, verwelkomen in hun nieuwste video dochter Luxy. Moeder Fara, vader Daniël en kinderen Lucilla en Luan zijn dolblij met de komst van hun dochter en zusje.

Lees verder

Informatiebijeenkomst toekomst voormalige Hanzebadlocatie


ZWOLLE – Er vindt een informatiebijeenkomst plaats over de toekomst van de locatie van het voormalige Hanzebad op dinsdag 6 maart.

Lees verder

Trailer uit van Bankier van het Verzet, opgenomen in Zwolle


ZWOLLE-Filmworks heeft een trailer uitgebracht van de speelfilm Bankier van het Verzet die deels is opgenomen in Zwolle. Barry Atsma is een van de hoofdrolspelers.

Lees verder

Driezorg boekenmarkt


ZWOLLE-In het ‘Theehuis’ van Woonzorgcentrum ‘Rivierenhof’ aan de Zijpe 4 in de Aa-Landen wordt een boekenmarkt gehouden.

Lees verder

Gezellige meezingavond: OosterSmart


ZWOLLE- Gezellig meezingen met de aanwezige muzikanten in Café De Gezelligheid.

Lees verder

In contact komen met elkaar bij het Onderwijscafé


Zwolle - Op dinsdag 6 maart organiseert het Centre for Sports & Education het Onderwijscafé voor al het Zwolse onderwijspersoneel aan de Boerendanserdijk 2a (gebouw CSE, naast PEC Zwolle).

Lees verder

Help de overheid gaat digitaal!


Zwolle - Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig via internet. Ook over je belasting, kinderbijslag en pensioen kun je vrijwel alleen nog maar digitaal berichten ontvangen en versturen. Dat hoeft geen probleem te
zijn als je weet wat je moet doen. De cursus Digisterker helpt daarbij.

Lees verder

VLO knot in Spoolde


Zwolle - Het knotseizoen is in volle gang voor de Vrijwilligersgroep Landschaps Onderhoud Zwolle (VLO).

Zaterdag 17 februari van 09.00-12.30 uur gaat de werkgroep aan de slag met 40 oude en jonge wilgen knotten in Spoolde.

Verzameladres: Spoolderenkweg 12. Het werk is van 09.00-12.30 uur. Er is koffie en soep.

Nieuwe vrijwilligers, liefhebbers van werken in de natuur, zijn welkom.

Lees verder

Nick Cave & The Bad Seeds Live bij Pathé


Zwolle - Donderdag 12 april, 20.00 uur draait door het hele land in twintig bioscopen van Pathé, CineMec en Foroxity eenmalig Distant Sky - Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen. Tickets (12,50 euro) zijn nu te koop via www.pathe.nl/music en aan de kassa’s van de bioscopen.

Lees verder

Strijd om ‘beste raadslid’ barst los


Zwolle - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL op zoek naar de beste lokale politicus van Nederland. De derde editie van de Beste Raadslid verkiezing trapt af op 15 februari. Op besteraadslid.nl kan iedereen getalenteerde gemeenteraadsleden nomineren of een stem uitbrengen op hun favoriet.

Lees verder

Door seizoen tijdelijke stijging WW-uitkeringen


Zwolle - In Overijssel en Gelderland Noord stijgt het aantal WW-uitkeringen in januari 2018 ten opzichte van de maand ervoor. Een verklaring voor deze tijdelijke toename is het seizoen, waardoor er bijvoorbeeld in de winter minder werk is in de bouw. Vergeleken met een jaar geleden is er nog wel steeds sprake van een duidelijke afname van het aantal WW-uitkeringen.

Lees verder

Over de Verwende Samenleving en de Zelfgekozen Dood


Zwolle - Op woensdag 28 februari is Frank Koerselman te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond. In zijn vorig jaar verschenen boek Wie Wij Zijn schrijft hij over identiteit, levensbeschouwing en zingeving, aan de hand van de psychologische behoeften van de mens.

Lees verder

Berkum wint bekerduel bij SKV


Zwolle - Berkum heeft de bekerwedstrijd bij SKV Wageningen met 0-3 gewonnen en hoewel de thuisclub goed verweer gaf had de Zwolse hoofdklasser het alleen in de eerste minuten even moeilijk.

Lees verder

Waterschappen: Nederland sneller klimaatbestendig


Zwolle - Vandaag tekenden minister-president Rutte, minister Ollongren en de VNG, IPO en de Unie van Waterschappen het Interbestuurlijk Programma. Hierin staan de uitgangspunten voor een gezamenlijke aanpak van grote maatschappelijke opgaven. Voor de waterschappen zijn met name de thema's klimaatadaptatie, de energietransitie en circulaire economie belangrijk.

Lees verder

Investering in vluchtelingen


ZWOLLE – Hogeschool Windesheim, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de gemeente Zwolle gaan samenwerken met hoger opgeleide vluchtelingen die in Zwolle wonen.

Lees verder

Zwolle investeert in kennisinzet vluchtelingen


Zwolle - Inwoners van Zwolle met een vluchtelingachtergrond krijgen voortaan meer mogelijkheden om een studie te volgen. Dit hebben de gemeente Zwolle, Hogeschool Windesheim en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF vandaag afgesproken in een convenant. De samenwerking is erop gericht dat hoger opgeleide vluchtelingen zich kunnen ontwikkelen en een goede kans op de arbeidsmarkt maken.

Lees verder

Lezing in Stadkamer: 'Migraine en stresshoofdpijn voorkomen'


Zwolle - 'Migraine en stresshoofdpijn, het zijn klachten die mensen vaak voor lief nemen. 'Dat heb ik nu eenmaal', hoor ik vaak zeggen. Toch kun je het verhelpen', zegt de Zwolse coach Marleen van den Hout. Zij helpt mensen middels zelfinzicht en praktische oefeningen weer in balans. Op dinsdagavond 6 maart geeft Marleen in Stadkamer Zwolle een lezing over migraine en stresshoofdpijn.

Lees verder

Hathor consort in Grote Kerk


Zwolle - Op zaterdag 24 februari geeft het Hathor Consort een concert in de Grote Kerk in Zwolle. Hierin presenteren de makers van het Festival Oude Muziek een concertprogramma met Jacobijnse consortmuziek voor viola da gamba.

Lees verder

De PvdA bij u in de buurt


Zwolle - Leden en fractieleden bezoeken de wijk Aalanden
Op zaterdag 17 februari trekken leden en fractieleden van de PvdA de
wijk Aalanden in. Tussen 11 en 13 uur gaan de Zwolse PvdA-ers langs de
deuren om de inwoners van de Aalanden een roos als symbool van de
sociaal-democratie aan te bieden.

Lees verder

Vergroening Zwolse Stadskantoor


ZWOLLE – Het Stadskantoor gaat vergroenen van de buitenkant. In het voorjaar komen er planten aan de gevel te hangen.

Lees verder

Voetbalclinic bij Be Quick ’28 met Hans Kraaij


Zwolle - Woensdag 21x februari komt FOX Sports nl. naar Be Quick ’28. Op deze dag openen wij onze poorten voor een dag waar voetbal nog meer dan normaal centraal staat. Iedereen is welkom: jong, oud, man, vrouw, lid of vrijwilliger. Ben je geen lid en wil je toch meedoen? Geen probleem. Ook dan ben je van harte welkom en deelname is gratis! En je mag vrienden en vriendinnen meenemen! De dag zal onder leiding staan van oud-profvoetballer en voetbalcommentator Hans Kraaij jr.

Lees verder

Lilian Marijnissen ook in Zwolle


Zwolle - Het is nog niet eerder vertoond in Nederland: op maandag 19 februari spreekt SP-leider Lilian Marijnissen op vier verschillende podia tegelijk. Ze is op hetzelfde moment te zien in Zwolle, Breda, Haarlem en Nijmegen. In Zwolle vindt de avond plaats in Poppodium Hedon.

Lees verder

Sociale huurwoningenvoorraad met 700 uitgebreid


Zwolle - In de periode 2016-2019 worden ruim 700 sociale huurwoningen aan de Zwolse woningvoorraad toegevoegd. Hiermee geven de corporaties en de gemeente Zwolle ruimschoots invulling aan de ambities uit het coalitieakkoord en de prestatieafspraken wonen 2016-2019.

Lees verder

Spoorcafé woensdagavond 21 februari


Zwolle - Zwolle is dit jaar op een aantal data niet of beperkt bereikbaar per trein, onder andere in de voorjaarsvakantie. Waarom is dit en welke partijen zijn hierbij betrokken? Wat betekent dit voor treinreizigers? En voor de verkeerssituatie aan de zuidzijde van het station? Hier gaat het Spoorcafé van 21 februari over. Bezoekers krijgen deze avond ook een terugkoppeling van de resultaten van het onderzoek naar het Spoorcafé. Het Spoorcafé vindt plaats in Brainz (Lübeckplein 68) en start om 19.30 uur.

Lees verder

Het Festival keert terug


Zwolle - In de herfstvakantie moesten de ruim 500 kinderen van Integraal Kindcentrum het Festival halsoverkop naar vijf verschillende locaties verhuisd worden, nadat bleek dat een deel van de vloeren in het schoolgebouw niet veilig was. Inmiddels is na uitgebreid onderzoek gebleken dat het gebouw toch veilig is en dat de kinderen weer terug kunnen. Alle groepen zijn voor de voorjaarsvakantie terug in hun eigen gebouw en weer onder één dak.

Lees verder

Nieuwbouw Breecamp aardgasloos


Zwolle - De binnenkort te bouwen woningen in het noordelijk gedeelte van de buurt Breecamp (Stadshagen) krijgen geen aansluiting op het aardgasnetwerk. Dat betekent dat deze buurt aardgasloos wordt. Dat staat in het voorstel van het college aan de gemeenteraad voor het bestemmingsplan voor dit te ontwikkelen woongebied.

Lees verder

Berkum energieneutraal 2025: eerste wijk in Zwolle


Zwolle - In 2025 is Berkum als eerste wijk van Zwolle energieneutraal en daarmee een voorbeeld en proefproject voor andere wijken in Zwolle en Overijssel. Dat is de doelstelling van een gezamenlijke pilot waarin acht partijen onder leiding van Enpuls (onderdeel Enexis Groep) samen met bewoners ervaring willen opdoen met het verduurzamen van een bestaande woonwijk. Naast de gemeente en Enpuls werken ook provincie Overijssel, deltaWonen, Natuur en Milieu Overijssel, Hogeschool Windesheim, VNO/NCW/Unica, Enexis netbeheer en Rabobank mee.

Lees verder

Nader onderzoek kansen geothermie


Zwolle - Gemeente Zwolle wil in 2025 25% van de energie duurzaam opwekken om zo de CO2 uitstoot te verminderen. Om dit te realiseren zijn verschillende vormen van duurzame opwekking nodig. Een vorm van duurzame opwekking van warmte is geothermie. In Zwolle Noord blijken kansen voor de realisatie van een geothermiebron. Om een gefundeerd besluit te kunnen nemen over de haalbaarheid van geothermie in Zwolle, benut gemeente Zwolle het komend half jaar om een aantal zaken nader uit te werken en te onderzoeken.

Lees verder

Leger des Heils zoekt kunstenaars en naaimachines


Zwolle - Het Leger des Heils W&G Overijssel werkt sinds kort samen beeldend kunstenares Marit Otto. Marit heeft een aantal jaar geleden met Anne Marie van der Veen (Kunstzinnig Textiel) het project ‘Takemebag’ opgericht. Dit project is inmiddels een samenwerking tussen de kunstenaars en het Leger des Heils W&G Overijssel en heet nu ‘Takemebag 2.0’.

Lees verder

Onthulling eerste Salland Boert en Eet Bewust bord in Zwolle


Zwolle - De stal van Hein en Wendy van Schooten, was maandagmiddag niet alleen gevuld met de 130 overwegend roodbonte melkkoeien van de familie, maar ook met een bont gezelschap aan burgers, boeren en mensen uit het Sallandse bedrijfsleven. Iedereen was bijeengekomen om de feestelijke onthulling van het eerste bedrijfsbord van Salland Boert en Eet Bewust in de gemeente Zwolle bij te wonen.

Lees verder

Zwolse Blauwe Bal voor Wijnand Akkerman


Zwolle - Op maandag 12 februari 2018 is in theater De Spiegel voor de zevende keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt door de Orde van de Zwolse Ballen (OZB). Deze Zwolse geestelijke orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie, dat op 2 februari jl. – voor het eerst digitaal - werd gehouden, hebben de OZB-leden een keuze gemaakt uit de genomineerden.

Lees verder

Valentijnsdag bij de PvdA


Zwolle - Naast aan een mooier, groener en socialer Zwolle, bouwt de PvA ook verder aan een liever Zwolle. Aan een stad waar je kunt zijn wie je bent, waar je kunt houden van wie je houdt. Waar je hand in hand kunt lopen met je geliefde en je je veilig voelt. Waar anders kan deze boodschap beter worden verkondigd dan bij het regenboogzebrapad achter het station? En op welke andere dag dan op Valentijnsdag, de dag van de liefde?

Lees verder

JobGroup voor werkzoekenden start in maart


Zwolle - Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt vanaf 8 maart een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden. Een JobGroup bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, waarin deelnemers hun krachten en valkuilen ontdekken en leren hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie.

Lees verder

CU ondertekent Zwols Seniorenkompas


ZWOLLE – Gerdien Rots en Gert-Jan Segers ondertekenen vrijdagmiddag 16 februari tussen 14.00 en 16.00 uur het Zwols Seniorenkompas in woonzorgcentrum Westenhage. 

Lees verder

Hernieuwde opening RTVZWOLLE FM


ZWOLLE -Maandagmiddag was de hernieuwde opening van de studio aan de Dokterspad 2, Zwolle in het gebouw van Landstede.

Lees verder

Hernieuwde opening studio RTV ZWOLLE FM


ZWOLLE -Maandagmiddag was de hernieuwde opening van de studio aan de Dokterspad 2, Zwolle in het gebouw van Landstede. 

Lees verder

Majorah


Zwolle - Op vrijdag 16 februari verzorgt het trio Majorah het lunchconcert in de zaal van Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle.

Lees verder

Nieuwe rondleidingen Academiehuis Grote Kerk


Zwolle - Een nieuw seizoen met rondleidingen in Academiehuis Grote Kerk Zwolle gaat van start in de voorjaarsvakantie vanaf 24 februari. Iedereen die graag een keer een tijdreis maakt door het monumentale kerkgebouw kan zich aanmelden voor een ronde met een kerkgids. De bezichtigingen zijn op woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur.

Lees verder

Zangworkshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar


Zwolle - Op zaterdag 17 februari organiseert Kinderkoor Konstantijn in samenwerking met de Zwolse Zangraad een zangworkshop onder leiding van Eline Geerdink. In een kleine twee uur gaan de kinderen oefenen met liedjes en krijgen ze tips over goed zingen. De afsluiting is een spetterende presentatie om 10.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon. De workshop start om 09.00 uur in de foyer van het Papenstraattheater in Odeon. Om 10.30 uur is het optreden in de Hemminkzaal. Daarna kunnen de kinderen weer naar huis óf rondlopen op dit leuke korenfestival!

Lees verder

Korfballers Sparta hebben nog één puntje nodig


Zwolle - Sparta heeft afgelopen zaterdag een belangrijke slag geslagen in de race om lijfsbehoud. Hekkensluiter Sporting Trigon werd na een aarzelend eerste kwartier met 21-26 verslagen. Met nog twee duels te gaan heeft Sparta aan een punt genoeg om ook volgend jaar in de Overgangsklasse te spelen.

Lees verder

Duurzame aanpak renovatie stuwen en gemalen


Zwolle - Het waterschapsbestuur besloot op 6 februari om acht stuwen en gemalen te renoveren. Water Natuurlijk is blij met de duurzame aanpak, waarbij ook nog eens veel aandacht is voor de vispasseerbaarheid.

Lees verder

Hornbach Zwolle opent deuren op 14 maart


Zwolle - Vrijdag maakte Hornbach Nederland de officiële openingsdatum van haar nieuwe vestiging in Zwolle bekend. Dat pakte de grootste bouwmarkt groots aan. Hornbach nam deel aan de carnavalsoptocht van Zwolle en onthulde tijdens het feestgedruis dat de deuren van de Zwolse vestiging op woensdag 14 maart om 07.00 uur openen.

Lees verder

Grote Zaal Hedon decor voor opname album van rapgroep De Alliantie


Zwolle - Afgelopen dinsdag bracht De Alliantie de single Mooi Toch uit van het gelijknamige debuutalbum dat op 17 februari in Hedon wordt gepresenteerd. De clip ging viraal en pakte ruim 100.000 views in haar eerste dag. De Zwolse rapgroep werd eerder al tweemaal uitgenodigd door 3FM waar ze het nummer live op de radio deden. Er zijn nog een klein aantal kaarten beschikbaar voor de album release in Hedon.

Lees verder

Theodorakapel wordt plek voor zingeving, cultuur en maatschappij


Zwolle - Wie mee wil denken over de toekomst van de Theodorakapel in de Zwolse wijk Kamperpoort, is welkom op 20 februari. Belangstellenden horen dan hoe het ervoor staat met de renovatie van de kapel en kunnen ideeën opperen voor het toekomstige gebruik van de kapel.

Lees verder

Vaststelling kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen


Zwolle - De gemeente heeft vrijdagmiddag 9 februari 2018 de kandidatenlijsten van de politieke partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 officieel vastgesteld.

Naast de zittende partijen ChristenUnie, PvdA, VVD, D66, SP, CDA, GROENLINKS en SWOLLWACHT doen geen nieuwe partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle.

Lees verder

D66: Houd Stadshagen bereikbaar voor ouderen


Zwolle - Onlangs bleek uit een onderzoek van Stadshagen TV dat oudere inwoners ontevreden zijn over de bereikbaarheid in hun wijken. Vaak moeten er lange afstanden te voet of met de fiets afgelegd worden, of zitten zij onnodig lang in de bus. D66 Zwolle vindt de situatie zorgelijk en stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Kroegcollege in studentencafé met minister Arie Slob


Zwolle - Geen betere plek voor een college dan in de kroeg. Op 10 februari organiseert ChristenUnie Zwolle, in samenwerking met studentenverenigingen Navigators, Absens Carens en Ichthus, een kroegcollege met minister Arie Slob. De minister van Onderwijs en Media zal vragen van studenten beantwoorden op de plek waar ze graag te vinden zijn; op een barkruk met een biertje in het Vliegende Paard.

Lees verder

Veerman Makelaardij opent kantoor in Stadshagen


Zwolle - Op een markant punt bij de entree van de wijk Stadshagen, bij de rotonde hoek Frankhuizerallee en Erfwal, heeft Reinier Veerman zijn nieuwe kantoor geopend. Na twee jaar buffelen in de fluctuerende huizenmarkt vergaat het de zelfstandig makelaar/taxateur zo goed dat hij deze stap met vertrouwen zet. “Na goede banen bij de Rabobank en Monuta heb ik toch mijn hart gevolgd en met succes.

Lees verder

Studenten start-up Movin opent nieuw kantoor


Zwolle - Op donderdag 15 februari a.s. opent Movin een nieuw kantoor in Zwolle. De start-up is uit zijn oude ruimte gegroeid en heeft een groter kantoor gevonden in het verzamelgebouw van City-Post.

Lees verder

McCafé in McDonald’s restaurant Zwolle-Zuid geopend


Zwolle - Gasten waarderen het aanbod van versbereide koffie en patisserie Zwolle. McDonald’s opende vrijdag een McCafé in McDonald’s restaurant Zwolle-Zuid. In november 2016 opende al een McCafé haar deuren in Zwolle-Noord. Inmiddels is McCafé nog verder afgestemd op de wensen van de Nederlandse koffiedrinker.

Lees verder

CLASSSH: KLASSIEKE MUZIEK IN EEN NIEUW JASJE


Zwolle - Het Orkest van het Oosten, theaters Deventer Schouwburg, Zwolse theaters en Wilminktheater Enschede en poppodia Burgerweeshuis, Hedon en Hengelo/Enschede presenteren samen CLASSSH: een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. De eerste CLASSSH vindt plaats op 18 en 20 april met op het programma Tsjaikovski’s Vioolconcert en dj’s Paulusz en Dogsweater (Zwolle) en Ion Ludwig (Deventer).

Lees verder

Wijkbewoners worden storytellers


 ZWOLLE- Wijkbewoners van Holtenbroek en Zwolle-Zuid gaan meehelpen om, als ware regisseurs, hun wijk in foto- en audiovisueel materiaal te vatten.   De organisatie van De World Press Photo Tentoonstelling 2018 biedt masterclasses aan.

Lees verder

Gemeente start verkoop van 18 vrije kavels in Breecamp


Zwolle - De gemeente start op donderdag 8 februari 2018 met de verkoop van 18 ruime kavels voor vrijstaande woningen op een eiland in de buurt Breecamp (Stadshagen). Inschrijven kan tot dinsdag 6 maart 2018. Een mooie kans voor iedereen die wel eens denkt over het zelf bouwen van een huis.

Lees verder

Dijkverhoging langs IJssel biedt kansen


Zwolle - De versterking en verhoging van de dijken van de IJssel op het traject Zwolle-Olst biedt een aantal kansen om tegelijk nieuwe wandel- en fietspaden aan te leggen en uiterwaarden in te richten voor natuurontwikkeling. Dat blijkt uit de eerste inventarisatie van het Hoogwaterbeschermingsprogramma Zwolle-Olst door het Waterschap Drents-Overijsselse Delta en de gemeente Zwolle.

Lees verder

Optreden On-Cue tijdens Zwolle Zingt


Zwolle - Zaterdag 17 februari vindt weer het korenfestival ‘Zwolle Zingt’ plaats met dit jaar als thema ‘Vrouwelijke componisten’. Vocal Group On-Cue zal niet ontbreken en treedt om 12.00 uur op in de Dommerholtzaal in theater Odeon. Toegang is slechts 3 euro.

Lees verder

Waterschap sluit zich aan bij Statiegeld Alliantie


Zwolle - In de bestuursvergadering van 6 februari bracht Water Natuurlijk een motie in met de oproep om het waterschap Drents Overijsselse Delta aan te sluiten bij de Statiegeld Alliantie. Uitbreiding van het statiegeldsysteem naar plastic flesjes en blikjes kan dit soort zwerfafval met 90 procent verminderen, en daarmee ook vervuiling van het water terugdringen. De motie werd aangenomen, al was dat niet unaniem.

Lees verder

Oost Wanted komt voor albumrelease terug naar Hedon Zwolle


Zwolle - Op 22 juni keert het Overijsselse rapduo Oost Wanted terug naar poppodium Hedon. Hier presenteren Corne (24, Heeten) en Jelmer (23, Zwolle) het nieuwe album ‘Niet Lullen Maar Vullen’. Het succes van de EP in 2017 krijgt zo een gepast vervolg.

Lees verder

Trajectcontrole A28


Zwolle - De Wijkvereniging Berkum is blij dat het onderwerp “trajectcontrole A28 ” bij het Zwolse College op de agenda komt. De politiek begint in te zien dat de A28, maar eigenlijk ook andere grote wegen in Zwolle, voor steeds meer overlast zorgen. Het gaat daarbij om lawaai maar ook om schadelijke gassen en fijnstof.

Lees verder

Overijssel investeert in agrarisch waterbeheer


Zwolle - Op 7 februari tekenden de provincie Overijssel, de waterschappen (Drents Overijsselse Delta, Vechtstromen en Rijn en Ijssel) en LTO-Noord het bestuursakkoord over aanvullende financiering van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) in Overijssel. In Overijssel komt via subsidies 2,8 miljoen euro extra beschikbaar voor projecten om het agrarisch waterbeheer op het boerenerf te verbeteren.

Lees verder

ABN AMRO sluit kantoor Dobbe


ZWOLLE – ABN AMRO sluit op 4 mei haar kantoor in winkelcentrum Dobbe. Dit doen ze omdat mensen hun bankzaken thuis via het internet regelen. Wel blijft de geldautomaat zodat mensen hun geld kunnen opnemen of storten.

Lees verder

Koffiedates, meld je!


Zwolle - Dat er behoefte is aan een plek voor de Creatieve Industrie, werd ook dinsdag duidelijk. Maar hoe ontstaat zoiets? Of hoe begin je met ontwerpen en uitvoeren? Eva de Klerk, stadspionier en initiatiefnemer van de NDSM Werf in Amsterdam schreef een boek [Make Your City] of haar 'lessons learned' bij het strategisch opzetten & creëren van een ontmoetingsplek voor ondernemers. Die lessen komt zij delen op 13 februari tijdens het Stadscafé. Het wordt een inspirerende sessie van een grote naam! Meld jij je [gratis] aan?

Lees verder

NDT 2 danst wereldpremières


Zwolle - Het tweede programma van NDT 2 in seizoen 2017/2018, toont een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk. Sum Thoughts bestaat uit Short Cut van Hans van Manen, mutual comfort van Edward Clug en wereldpremières van Marina Mascarell en Sol León & Paul Lightfoot. Kaarten zijn onder meer te koop via de website van Nederlands Dans Theater.

Lees verder

Taxichauffeurs werken met plezier (te)veel tijdens carnaval


Zwolle - De meeste taxichauffeurs (72,4 procent) werken graag en veel tijdens carnaval. De populairste reden om graag te werken is dat mensen gezelliger en socialer zijn. Daarnaast werken de chauffeurs erg hard: het overgrote deel van de chauffeurs (85,7 procent) geeft aan werkdagen van minimaal 15 uur te maken.

Lees verder

Eureka breidt activiteiten uit


Zwolle - Sociaal Culturele Vereniging Eureka aan het Assendorperplein slaat een nieuwe weg in. De afgelopen jaren heeft Eureka steeds meer het imago van een technotempel gekregen, wat leuk was voor de feestgangers, maar wat minder voor de buren en wat evenmin representatief is voor de vereniging. Een aantal jonge Eurekeanen besloot daarom het roer om te gooien en is begonnen met het bouwen aan een vernieuwd Eureka.

Lees verder

Freeroad Mazda gaat verhuizen in Zwolle


Zwolle - Vanaf 3 april 2018 zal Freeroad Mazda zich vestigen op een nieuwe locatie: Molenland 3 in Zwolle. Precies een jaar na de overname van de activiteiten van Autobedrijf Leerentveld kan hierdoor verdere invulling worden gegeven aan de ambities van Freeroad en de uitstraling en merkbeleving die passen bij het merk Mazda.

Lees verder

AYAM training: Zelfverzekerd naar de brugklas


Zwolle - Waarom hebben zoveel kinderen er moeite mee om de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs? Coaches Sandra Bolte van Tzolkind en Laura Reichgelt van Way4you hebben hierover nagedacht en ontwikkelden een unieke training voor 11 – 14 jarigen.

Lees verder

Valentijns special bij Open Coffee Zwolle


Zwolle - Op 14 februari is het Valentijnsdag. Een dag om je liefde te verklaren aan iemand die jij in stilte bemint. De ideale dag om als ondernemer op zoek te gaan naar de Valentijns van jouw bedrijf; je fans die jou kunnen helpen om te stoppen met verkopen en in plaats daarvan gekocht te worden. Jochem Klijn, een bekende landelijke keynote-speaker en auteur van drie netwerkboeken, komt uitleggen hoe dat werkt tijdens de Open Coffee in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle.

Lees verder

Dubbel-lezing over vogels nabij Zwolle


Zwolle - Weidevogels van het Staphorsterveld / Vogels van de Vreugderijkerwaard

Datum: Donderdagavond 15 februari 2018

Plaats: Wijkcentrum Weijenbelt, Campherbeeklaan 82a (zijingang), Berkum, Tijd 20 uur. Toegang gratis, consumpties Euro 0,50.

Lees verder

Trudy Huisman nieuwe voorzitter Economic Board Regio Zwolle


Zwolle - Vanaf 1 april aanstaande is Trudy Huisman de nieuwe voorzitter van de Economic Board van de Regio Zwolle. Zij neemt op die datum het stokje over van Henk ten Hove, die vanaf de oprichting in 2013 leiding gaf aan de Economic Board.

Lees verder

Hanzesteden Marketing wint


Zwolle - Tijdens het jaarlijkse congres wordt de Netwerk Citymarketing Award uitgereikt aan de meest succesvolle en bijzondere case in de citymarketingbranche en Hanzesteden Marketing is de winnaar van 2018. Zowel de vakkundige jury als het publiek heeft Hanzesteden Marketing verkozen boven de inzendingen van Gemeente Den Haag en Utrecht Marketing.

Lees verder

Strategie afbouwen Stadshagen


Zwolle - In de gemeenteraad van 5 februari werd over Stadshagen besloten. Het betreft behandeling van de beslisnota ‘Strategie afbouwen Stadshagen’ en de beslisnota ‘Ontwikkeling Breezicht Stadshagen’. Deze twee beslisnota’s worden gecombineerd behandeld. Vanwege de slechte situatie op de woningmarkt is in 2013 besloten de ontwikkeling van Stadshagen te splitsen in een prioritair en niet prioritair gebied.

Lees verder

Artikel 45 vragen Trajectcontrole


Zwolle - De A 28 is een verbindingsweg die door het autoverkeer in beide richtingen, dwars door de stad Zwolle, intensief wordt gebruikt. Het is de CDA fractie opgevallen dat veel automobilisten lak hebben aan de door de borden aangegeven maximum snelheden.

Lees verder

Nieuw Online Klantpanel Dimence


Zwolle - Dimence zoekt cliënten, voormalig cliënten, naasten en mensen die in afwachting zijn van behandeling om nu en dan mee te denken over thema’s op het gebied van communicatie, zichtbaarheid en bereikbaarheid. Met jouw inbreng kan Dimence de manier waarop zij communiceert beter laten aansluiten

Lees verder

Hathor Consort viert de hoogtijdagen van de viola da gamba


Zwolle - Aan het hof van Elizabeth I in Engeland kwam de consortmuziek voor viola da gamba tot bloei. Van 24 februari tot en met 4 maart presenteert het Hathor Consort een tournee gewijd aan de hoogtijdagen van de gamba, met concerten in Zwolle

Lees verder

Volop kansen op werk in de techniek


Zwolle - Terwijl het aantal vacatures in de techniek toeneemt, groeit het tekort aan technici. Steeds meer vacatures zijn moeilijk vervulbaar. Ook de komende jaren blijft er behoefte aan vakmensen in de techniek. WW’ers kunnen zich daarom laten omscholen naar een beroep in de techniek, vaak met baangarantie.

Lees verder

Nomineer jouw favoriet voor de Groene Prijs 2018!


Zwolle - GroenLinks Zwolle reikt dit jaar voor de 22ste keer de Groene Prijs uit. Wie verdient er volgens jou een pluim? Nomineer uiterlijk 15 februari je favoriet via e-mail: info@groenlinkszwolle.nl of Facebook: https://www.facebook.com/GroenlinksZwolle.

Lees verder

Bewegen & leren: feiten, fabels & fantasie


Zwolle - Hoe kun je bewegen en leren integreren in de lessen op de basisschool? Deze vraag staat centraal woensdagmiddag 7 februari vanaf 15.30 uur tijdens het eerste Kenniscafé Sport Live! van 2018. Decor is CALO Windesheim in Zwolle

Lees verder

Lezing Celetour verplaatst


Zwolle - Het Gymnasium Celeanum nodigt geïnteresseerden van harte uit voor de lezing van de Nederlandse schrijver, columnist en documentairemaker Özcan Akyol op dinsdagavond 20 maart. Özcan Akyol zal onder andere vertellen over zijn laatste roman Turis en zijn documentaire De neven van Eus. ’s Middags is er een speciaal programma voor leerlingen, de lezing ‘s avonds staat open voor iedereen.

Lees verder

Eindexamenoptredens ‘Kunst Muziek’ Van der Capellen


Zwolle - Donderdagavond 8 februari organiseren de Van der Capellen ‘Kunst Muziek’ examenleerlingen, vanaf 19.30 uur, het ‘Kunst Muziek Eindexamen, editie 2018’ in het Deltion College in Zwolle.

Lees verder

Europese subsidies voor vernieuwende agro&food bedrijven in Overijssel


Zwolle - Van 5 februari tot en met 6 april stelt de provincie Overijssel twee subsidieregelingen voor de landbouw en agro&food sector open. Het gaat om de regelingen ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ en ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’. Verduurzaming en modernisering van de agro&food sector staat in beide centraal.

Lees verder

Lezing Gymnasium Celeanum Celetour: Özcan Akyol


Zojuist is bekend gemaakt, dat de lezing van Özcan Akyol die gepland stond op woensdagavond 7 februari is verplaatst naar dinsdagavond 20 maart

Lees verder

CCC organiseert extra voorlichtingsavond


Zwolle - Op woensdag 14 februari houdt het Carolus Clusius College (CCC) een extra voorlichtingsavond voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Ook leerlingen die volgend jaar naar havo 4 of vwo 4 gaan en hierdoor de overstap moeten maken naar een andere school, zijn van harte welkom.

Lees verder

Jen Minkman bij Westerhof boeken


Zwolle - Op 10 februari vanaf 19 uur is er weer een event met Jen Minkman van Dutch Venture Publishing. Twee van de nieuwe titels uit haar stal worden dan bij Westerhof gepresenteerd!

Lees verder

D66 wil natuur- en kindvriendelijk Stadshagen


Zwolle - Maandag 5 februari 2018 debatteerde de gemeenteraad over uitbreiding van Stadshagen. Mark Oldengarm voert namens D66 het woord. “D66 juicht de plannen toe, we hebben snel meer woningen nodig en het nieuwe stadsdeel wordt energieneutraal en speels. Daarbij krijgen mensen de ruimte om zelf hun huis te ontwerpen. Wij voegen daar graag natuurinclusief bouwen en kindvriendelijkheid aan toe,” aldus Mark.

Lees verder

SP: Toename zwerfjongeren bestrijden


Zwolle - Opnieuw blijkt dat het aantal zwerfjongeren in Zwolle is toegenomen. Belangrijke oorzaak hiervan is het grote tekort aan sociale huurwoningen, waardoor de doorstroom vanuit maatschappelijke organisaties als Limor, De Herberg en instanties voor beschermd wonen compleet vastloopt.

Lees verder

Oorsuizen bij jongeren neemt snel toe


Zwolle - Bijna 70% van de jongeren tot 25 jaar heeft soms een piep, fluit, brom of ruis in hun oren. Eén op de tien heeft hier permanent last van. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door de Stichting Gaby Olthuis fonds in het kader van de Week van het Oorsuizen die vandaag start.

Lees verder

Weer bezoekersrecord voor Sassenpoort


ZWOLLE – In 2017 heeft de Sassenpoort opnieuw een bezoekersrecord gehad. Er waren 6772 bezoekers en dat is 45% meer dan in 2016.

Lees verder

Buurt-voor-Buurt Onderzoek sluit over 2 weken


ZWOLLE – De gemeente Zwolle heeft een Buurt-voor-Buurt Onderzoek. Het is een vragenlijst die iedere Zwollenaar ouder dan 18 jaar kan invullen en zijn of haar mening kan geven over de leefbaarheid in de buurt. Tot 18 februari kan de vragenlijst worden ingevuld. Naast mensen die een uitnodiging hebben gehad kunnen ook mensen die zich betrokken voelen bij hun buurt de vragenlijst invullen.

Meedoen is niet alleen voor de gemeente Zwolle belangrijk, maar het is zeker ook in uw belang. Want door uw mening te geven over uw buurt op het gebied van onder andere veiligheid, leefbaarheid en wonen, kan de gemeente gericht in uw buurt aan de slag. Dit doet de gemeente al dan niet samen met organisaties in de wijk.

Gemeente en bewoners hebben de uitkomsten van het vorige Buurt-voor-Buurt Onderzoek, twee jaar geleden, gebruikt om verschillende initiatieven te starten. Deze initiatieven dragen bij aan een verbetering van hun buurt. Kijk voor initiatieven op de ideeënkaart (www.geopoort.nl/DoeMee).

De antwoorden worden op stads-, wijk- of buurtniveau geanalyseerd en nooit op individueel niveau. Hierbij houdt de gemeente Zwolle zich aan de Wet bescherming persoonsgegevens. De antwoorden worden altijd geanonimiseerd verwerkt (https://www.zwolle.nl/bescherming-persoonsgegevens-bij-onderzoek).

Meer informatie over het Buurt-voor-Buurt Onderzoek is te vinden op www.zwolle.nl/bvb2018

"Ik geef de jeugd kennis mee voor de toekomst"


Zwolle - Hoewel 55-plussers te jong zijn voor de AOW, zijn zij voor veel werkgevers te oud voor een baan. De verhoging van de AOW-leeftijd komt daarom neer op een verlenging van hun bestaan in de bijstand. Resto VanHarte kan geen banen creëren, maar wel een omgeving bieden waar mensen een netwerk kunnen opbouwen en een zinvolle, leuke manier vinden om hun dagen mee te vullen. Want Resto VanHarte weet dat werkloosheid, gecombineerd met een laag inkomen, kan leiden tot depressie een eenzaamheid.

Lees verder

De raad beslist over Rieteweg 10


Zwolle - Er is gebleken dat de nood aan betaalbare bedrijfsruimte onder met name de muziekindustrie erg hoog is, zodanig dat sprake is van voorgenomen verplaatsing van activiteiten elders buiten onze stadsgrenzen. Het openhouden van het pand biedt kansen om te voorkomen dat muziekondernemers uit de stad vertrekken, onder gelijktijdige versterking van de muziekindustrie door concentratie en het bereiken van synergie.

Lees verder

Drie voorspeelmomenten tijdens Dubbelgreepdag


Zwolle - Op zaterdag 10 februari is het tijd voor de jaarlijks terugkerende Dubbelgreepdag in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 te Zwolle. Er zijn die dag drie voorspeelmomenten waarop leerlingen van Dubbelgreep hun met zorg en toewijding ingestudeerde muziekstukken voor publiek uitvoeren

Lees verder

Sparta kan comeback niet bekronen


Zwolle - De korfballers van Sparta gaan een spannend slot van de competitie tegemoet. Na een nederlaag tegen De Meeuwen (23-20), komt de rode streep dichter en dichter bij.

Lees verder

Seniorencarnaval weer een groot succes!


Zwolle - Plaats van handeling was dit keer het Lumen Hotel aan het Stadionplein 20. Het bleek uiteindelijk een schot in de roos te zijn. Veel bezoekers wisten opnieuw de weg te vinden om dit populaire evenement te bezoeken. Het werd een mooie avond welke voor ieder wat wils te bieden had. Op het overvolle programma stond een keur van artiesten om het publiek te amuseren. Ook mochten de dansmariekes van de Eileuvers en de Hofkapel Le Bombardon hierbij niet ontbreken door enkele prachtige optredens de verzorgen.

Lees verder

Geslaagde eerste editie Boekenruilmarkt


Zwolle - Zaterdag 3 februari vond in Focus op verbinding aan de Zerboltstraat de allereerste internationale Boekenruilmarkt 'Boeken Durven Delen' plaats. De door GroenLinks Zwolle georganiseerde markt kon rekenen op een groot aantal bezoekers. Naast het ruilen van boeken werden er ook verhalen verteld en gedichten voorgedragen.

Lees verder

Reünie 100-jarig Zwolsche Boys


Zwolle - Voetbalvereniging Zwolsche Boys organiseert op vrijdagavond 20 april een reünie voor al haar (oud-)leden. De club uit Zwolle-Zuid bestaat op 1 mei honderd jaar en hoopt tijdens de reünie met zo veel mogelijk mensen herinneringen op te halen aan haar roemrijke historie.

Lees verder

Berkum zet Excelsior ’31 opzij


Zwolle - Voetbalvereniging Berkum heeft in de Hoofdklasse B kostbare punten gepakt door Excelsior ’31 met 4-1 aan de kant te zetten, al zag het daar in het begin niet naar uit. De Zwollenaren kwamen echter prima terug van een snelle achterstand en beslisten het duel in de tweede helft.

Lees verder

Be Quick verliest van effectief Enter


Zwolle - Voetbalvereniging Be Quick heeft vanmiddag in eigen huis een nederlaag moeten bijschrijven. Tegen Enter vooruit werd het 0-3. Deze stand was al bij rust bereikt.

Lees verder

Kattengedragstherapie in Zwolle


Zwolle - Christina Kremer is gediplomeerd kattengedragstherapeut en geeft aan dat het herkennen van probleemgedrag en het inschakelen van hulp bij de kat in Zwolle nog vaak een brug te ver is.

Lees verder

Meer grip op verwardheid


Zwolle - In maart starten MEE IJsseloevers en Impluz in Zwolle met trainingen op het gebied van herkennen en signaleren van verward gedrag. Deze training is onderdeel van de Zwolse sluitende aanpak ‘personen met verward gedrag’.

Lees verder

Het wilde vrouwmens van Kranenburg


ZWOLLE - Maar liefst 150 talenten deden auditie naar een rol in de stadsproductie De Wilde Deerne. Er zijn 46 spelers gekozen voor de dragende rollen.


Naast hen zijn vele talentvolle Zwollenaren te zien in verscheidene scènes met expertise in diverse disciplines. De cast, bestaande uit 9 (semi) amateurs, 9 professionele acteurs en 28 Zwolse jonge talenten, start onder regie van Ko van den Bosch, Elout Hol en Jolmer Versteeg met repeteren vanaf 9 april tot en met 10 mei. “Talent hebben is één ding, maar je kwetsbaar durven opstellen en er vol voor gaan, dat zie ik bij de spelers in Zwolle” aldus Ko van den Bosch. De familievoorstelling wordt gemaakt voor en door Zwollenaren en gaat 11 mei in première.

De rollen

In de voorstelling ziet het publiek ‘de Deerne’ in verschillende leeftijden. Ze neemt je mee op haar pad de wijde wereld in. Hier ontmoet ze verschillende soorten mensen en groepen waaronder ‘de feeksen’ van Zwolle. In de voorstelling schetsen zij de manier waarop sommige jongeren nieuwelingen bekijken en beoordelen. De rol van ‘Wilde Deerne’ wordt vertolkt door in totaal 11 meisjes en jonge dames. De hoofdrol is vergeven aan Lune van der Meulen. Lune speelde afgelopen jaar o.a. een rol in de tv-serie Jeuk van BNN. Overige bekende Zwolse acteurs zijn Elout Hol (Historicus) van Theater Gnaffel, Willemijn de Jonge (Ontvoerster), Karlijn Koel (Moeder), Jovan Avramoski (Sprinkhaan), Toos Ligtenberg en Freek van der Heide (Barones en Baron van Kranenburg) en van TEN Producties Jules van Rijn (Sprechhund/ gids Deerne) en Corien Feikens (Takkewijf en spelcoach).

Kostuums

Het ontwerpersduo Bert Feddema en Reindert Kruse is verantwoordelijk voor de productie van alle theaterkostuums. Met een grote groep vrijwilligers en studenten uit Zwolle richten ze de Statenzaal in de binnenstad in als atelier. Vanaf 15 februari gaan ze aan de slag om de cast en alle figuranten in ‘Wilde Deerne’ sfeer om te toveren. Iedereen is welkom en kan helpen bij het naaien van de kostuums of om een kopje koffie te komen drinken en nieuwe mensen te leren kennen.
Voor en door Zwollenaren

De productie wordt gemaakt en gedragen door de vele talenten die Zwolle rijk is, in samenwerking met o.a. Theater Gnaffel, De Jonge Honden, Theater de Makkers, TEN Producties en Wim Coster, met muziek van Dries Bijlsma en Rob Peters. Het muziektheaterspektakel speelt van 11 mei t/m 3 juni op locatie.
Het verhaal van De Wilde Deerne

Het muziektheaterspektakel is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het wolfsmeisje dat exact 300 jaar geleden in Zwolle werd gevonden. Ruim 16 jaar heeft het meisje alleen in de bossen geleefd. Ze kon niet praten en at alleen plantaardig voedsel. Ondanks haar wilde natuur vertoonde ze toch typisch menselijk gedrag. Ze werd gevangen en enige tijd verzorgd door de Zwolse pleegmoeder, de weduwe Van Orten. Het door de media opgepikte verhaal brengt het meisje uiteindelijk terug bij haar moeder in Antwerpen. Het muziektheaterspektakel toont een moderne vertelling van dit verhaal. Een absurd- poëtisch sprookje dat gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid.
Lees ook: Het wilde vrouwmens van Kranenburg

Forse tegenslag: ABN Amro schrapt 300 banen in Zwolle


ZWOLLE – Een flinke tegenslag voor Zwolle: ABN Amro heeft bekendgemaakt het klantcontactcentrum in Zwolle te gaan opheffen. Daardoor zullen in de zomer van 2019 driehonderd arbeidsplaatsen uit Zwolle verdwijnen. Dat schrijft RTV Oost.

Lees verder

Vervolg Open Colleges in Zwolle over Smart Mobility


Zwolle - De provincie Overijssel organiseert in februari en maart in Zwolle weer vijf open colleges over het onderwerp Smart Mobility (slimme mobiliteit). Het gaat om een serie kennis- en inspiratiebijeenkomsten over toepassingen van slimme mobiliteit.

Lees verder

VLO knot aan oever Schellerwade


Zwolle - Zaterdag 3 februari 2018 gaat de werkgroep knotten onderaan de Schellerdijk ,aan de oever van de Schellerwade. Verzameladres: Kleine Veerweg 16, Het werk is van 09.00-12.30 uur

Lees verder

Munckhof Taxi BV waarschijnlijk nieuwe vervoerder


Zwolle - Het college van B&W is van plan om het leerlingenvervoer en Wmo-vervoer te laten verzorgen door Munckhof Taxi BV. Het contract met de huidige vervoerders loopt in de zomer af.

Lees verder

derde editie van Run for KiKa Estafette


Zwolle- Ben jij als bedrijf of vriendenteam op zoek naar de ultieme teambuilding activiteit én wil je een bijdrage leveren aan onderzoek naar kinderkanker? Neem dan 31 augustus deel aan alweer de derde editie van Run for KiKa Estafette!

Lees verder

Laatste Muziek in de Enk


Zwolle - Te koud voor Muziek aan het Plein, maar niet voor Muziek in de Enk op elke 2e zondag in de winter.
Deze 4e en laatste Muziek in de Enk van dit winterseizoen op zondag 11 februari speelt Sjors & Sjimmie Hendriksband and Friends

Lees verder

Wat maakt Zwolle uniek?


Zwolle - Op 6 februari om 20:00 uur is het zo ver! In Odeon ontmoeten de Creatieve Industrie, betrokken partners en inwoners uit Zwolle elkaar opnieuw. Tijdens de Meet Up licht de gemeente Zwolle de resultaten van de onlangs uitgevoerde behoefteverkenning creatieve industrie toe. Vervolgens gaan wij in gesprek over het onderzoek: wat betekent dit voor de Creatieve Industrie en de economie van Zwolle?

Lees verder

Hiaat in wet


Zwolle - De ChristenUnie maakt zich zorgen over de ontwikkelkracht van het ‘technisch vmbo’ waar vanwege de krimp in het onderwijs steeds meer problemen ontstaan. Er stromen steeds minder leerlingen in en dat betekent minder ruimte voor stevige profielen en minder ruimte voor noodzakelijke investeringen om het onderwijs bij de tijd te houden.

Lees verder

De PvdA bij u in de buurt


Zwolle - Op zaterdag 3 februari gaan lijsttrekker Eefke Meijerink, leden en fractieleden van de PvdA de wijk Wipstrik in. Tussen 11 en 13 uur trekken de mensen van de PvdA langs de deuren

Lees verder

Hoe om te gaan met verwarde personen?


ZWOLLE – Impulz en MEE IJsseloevers gaan vanaf maart trainingen geven over hoe je verward gedrag kan signaleren en herkennen. De training sluit aan bij de Zwolse aanpak “Personen met verward gedrag”. Tijdens de training leren deelnemers hoe ze verwarde personen kunnen herkennen en er mee om gaan.

Lees verder

Ov probeerkaart is succes


ZWOLLE – 100 deelnemers hebben meegedaan aan de actie van OV probeerkaart van Beter Benutten Zwolle Kampen. Dit is een kaart waarmee ze kunnen reizen naar het werk met het openbaarvervoer in plaats van de auto.

De OV probeerkaart is een succes doordat de andere manier van reizen een goed gevoel gaf. Hierdoor maakt de actie een doorstart waarvan de volgende probeerperiodes op 5 en 19 februari starten.


De OV probeerkaart biedt autoforensen die werken in Zwolle of Kampen de mogelijkheid om gedurende vier weken het openbaar vervoer uit te proberen. Eind september startte de actie met als doel mensen te laten ervaren hoe het is om naar het werk te reizen met het OV en hen te stimuleren ook na de proefperiode vaker van het OV gebruik te maken, in plaats van de auto. Onder de deelnemers aan de OV probeerkaart is een enquête uitgezet. Hierin geeft 75% van de ondervraagden aan het openbaar vervoer voor het woon – werkverkeer als positief alternatief voor de auto te ervaren. Een vergelijkbaar percentage geeft aan ook na de proefperiode (deels) met het OV te blijven reizen.

Meedoen kan nog Forensen die ook eens gedurende een maand willen experimenteren met andere manieren van reizen in hun woon-werkverkeer, kunnen nog meedoen. Voorwaarde is dat ze nu met de auto naar hun werk in Zwolle of Kampen over een afstand van meer dan 10 kilometer vanuit het gebied dat wordt begrensd door Meppel, Hardenberg, Wierden, Deventer, Harderwijk, Dronten en Emmeloord reizen. www.beterbenuttenzwollekampen/ovprobeerkaart voor meer informatie en inschrijving.

Nieuwe impuls aan Transport & Logistiek


Zwolle - De samenwerking tussen Van Buuren Opleidingen en Landstede heeft geresulteerd in een prachtige praktijkhal bij Van Buuren aan de Marsweg. Landstedestudenten Transport & Logistiek kunnen er hun hart ophalen en worden er optimaal opgeleid voor de sector. Donderdag 1 februari opent de sterkste man van Nederland Jarno Hams de praktijkhal op ludieke wijze.

Lees verder

Onthulling van negen Stolpersteine


Zwolle - De Stichting Zwolse Stolpersteine nodigt u graag uit voor de onthulling van negen Stolpersteine  in het centrum van Zwolle op vrijdagmiddag 2 februari 2018 vanaf 13.30 uur.

Lees verder

Zorgen over prostitutie en dealen bij Milligerplas


Zwolle - De VVD stelt vragen over vermeende duistere zaken die zich op het parkeerterrein van de Milligerplas zouden voordoen. Tijdens een rondgang langs de deuren in Stadshagen hoorde de liberale partij over zorgen die leven onder bewoners rond de veiligheid in de omgeving van de plas. Zo zou er mogelijk sprake zijn van prostitutie en dealende mensen op het parkeerterrein.

Lees verder

De Kleine Zeemeermin in Zwolse Theaters!


Zwolle - Theater Terra, bekend van onder andere Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou en Welterusten Kleine Beer, brengt de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin tot leven in een compleet nieuwe familiemusical, naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen.

Lees verder

Eindevaluatie pilot vrije sluitingstijden


Zwolle - In februari 2016 is namens zeven fracties het initiatiefvoorstel “Bruisend Zwolle” ingediend. Het initiatiefvoorstel beoogt het vrijgeven van de horecasluitingstijden.

Lees verder

Extra lezing Gymnasium Celeanum


Zwolle - Het Gymnasium Celeanum nodigt geïnteresseerden van harte uit voor de lezing van de Nederlandse schrijver, columnist en documentairemaker Özcan Akyol op woensdag 7 februari. Özcan Akyol zal onder andere vertellen over zijn laatste roman Turis en zijn documentaire De neven van Eus.

Lees verder

Meer natuur in jouw tuin


Zwolle - Onlangs was in het nieuws dat het aantal insecten in Nederland de laatste decennia dramatisch is gedaald. Dat heeft onder andere negatieve gevolgen voor de natuur maar bijvoorbeeld ook voor de bestuiving van fruitbomen. In de lezing laat Erik de Kruif van het Landschap Overijssel op een toegankelijke manier zien welke kansen en mogelijkheden er zijn om onze tuinen en ons buurtschap aantrekkelijker te maken voor mens, plant en dier.

Lees verder

OPENBARE MASTERCLASS VAN BAERLE TRIO


Zwolle - Het Van Baerle Trio is op woensdag 14 februari te gast in Zwolle. ’s Avonds geven ze een concert in Schouwburg Odeon en ’s middags coachen ze kamermuziekensembles op het ArtEZ Conservatorium.

Lees verder

Zwolse inzameling dekens en winterjassen


Zwolle - Iedereen in Zwolle kan op 12 en 13 februari tussen 19.00 en 20.00 uur dekens, sjaals, winterjassen en handschoenen brengen naar de centraal gelegen Oosterkerk aan de Turfmarkt, vlak buiten het stadscentrum

Lees verder

Isala en Librije werken samen


ZWOLLE – SEH traumaopvang en de Librije werken samen. Dit doen ze omdat er veel overeenkomsten zijn tussen het werk in de SEH traumaopvang en in de keuken van de Librije en het daardoor voor beiden leerzaam kan zijn.

Lees verder

Meer klachten bij Overijsselse Ombudsman


Zwolle - De Overijsselse Ombudsman heeft in 2017 ruim 20% meer klachten ontvangen dan in 2016 (107 in 2016 en 130 in 2017). Uit het aantal telefoontjes, e-mails en klachten blijkt dat mensen de weg naar de Overijsselse Ombudsman weten te vinden.

Lees verder

training rolstoelvaardigheid


Zwolle - In 2018 kunnen volwassenen die rolstoelgebonden zijn, en graag meer vaardigheden hierin krijgen, op diverse plekken in Nederland de rolstoelvaardigheidstraining volgen.

Lees verder

Zwolle 'grote stad' met minste woninginbraken


Zwolle - Zwolle is de stad met het minste aantal woninginbraken in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde.

Lees verder

Isala Slaapcentrum gaat verhuizen


Zwolle - Isala Slaapcentrum gaat verhuizen Met trots opent Isala Slaapcentrum maandag 5 februari 2018 haar deuren op het nieuwe adres aan de Dokter Stolteweg 86 in Zwolle. 
Patiënten zijn van harte welkom in gebouw N op de 1e etag

Lees verder

Conciërge van het Jaar!


Zwolle - Omdat Conciërges een belangrijke rol op school vervullen, en het belangrijk is dat hier aandacht voor is, organiseert D66 Zwolle de derde verkiezing voor Conciërge van het Jaar. Scholen, ouders, collega’s en kinderen kunnen hun conciërge nomineren voor deze felbegeerde titel en zo hun conciërge in het zonnetje zetten.

Lees verder

Vernissage Expositie Gerald Breukelman


Zwolle - Café de Singel presenteert: Gerald Breukelman!
Geïnspireerd door zijn ‘helden’ heeft Gerald een serie portretten, of
beter, taferelen gecreëerd. Alsof hij de balans opmaakt van vele jaren
inspiratie, verzamelen van beelden en materialen.

Lees verder

BOMEN, STRUIKEN EN KNOPVORMEN IN DE WINTER


Zwolle - IVN Noordwest-Overijssel organiseert samen met KNNV De Noordwesthoek op zaterdag 10 februari een boeiende wandelexcursie, waarbij de winterkenmerken van bomen en struiken centraal staan. Om bomen en struiken in dit jaargetijde te herkennen is men veelal aangewezen op de knopvorm en de stand hiervan.

Lees verder

Eerste fractievergadering WDO Delta van 2018


Zwolle - Op woensdag 31 januari om 19.30 uur vergadert de fractie van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta voor de eerste keer in 2018. Op de agenda staat onder meer de voorbereiding van de AB-vergadering van het Waterschap op 6 februari, waar het toekomstige belastingstelsel een van de belangrijke onderwerpen is.

Lees verder

Paasinspiratie in het Bakkerijmuseum


Hattem - In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem bent u aan het juiste adres om inspiratie op te doen voor Pasen. Tijdens de voorjaarsvakantie (van 17 februari tot en met 3 maart) staat het museum bol van bakactiviteiten. Bakker Fred geeft u de broodnodige handvatten voor een geslaagde paasbrunch.

Lees verder

Pixelpillow geeft 55 uur voor Giro555


Zwolle - Internetbureau Pixelpillow bestaat in januari 5 jaar en viert daarmee haar eerste lustrum. En na 5 goede jaren is het tijd om de wereld een stukje mooier te maken door belangeloos 55 uur hulp te bieden aan de samenwerkende hulporganisaties, Giro555. Eén weekend hacken voor het goede doel.  Pixelpillow maakt dagelijks het leven van mensen gemakkelijker door websites en apps te ontwerpen en realiseren die erg gebruiksvriendelijk zijn.

Lees verder

Boekenruilmarkt: 'Boeken Durven Delen'


Zwolle - Lezen maakt je wereld groter! Boeken zorgen voor kennis en voor kansen. En daarom wil GroenLinks dat iedereen kan lezen. GroenLinks Zwolle organiseert een internationale boekenruilmarkt om samen kennis en rijkdom te delen. Kom jij ook?

Lees verder

Tentoonstelling Mien Ruys in provinciehuis


Zwolle - Bert Boerman, gedeputeerde mobiliteit, water en sociaal in Overijssel, heeft op vrijdag 26 januari 2018 de tentoonstelling over tuinarchitect Mien Ruys geopend in het provinciehuis in Zwolle. Bij de opening heeft tuinarchitect Anet Scholma het ontwerp gepresenteerd voor de nieuwe Mien Ruys tuin aan de achterkant van het provinciehuis. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en blijft tot en met 29 maart 2018 in het provinciehuis. Op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur kunnen geïnteresseerden de expositie bezoeken.

Lees verder

SP Zwolle trapt de campagne af met huiskamergesprek


Zwolle - Zaterdag trapt de Zwolse SP-afdeling de verkiezingscampagne af in Stadshagen. Dit doet zij door huiskamergesprekken te organiseren waarbij bewoners in gesprek kunnen met raadsleden en toekomstige raadsleden. De SP is van mening dat volksvertegenwoordigers in direct contact moeten staan met de mensen die zij vertegenwoordigen en daarom gaan SP'ers met hen in gesprek.

Lees verder

Lancering Vechtdal Magazine 2018


Zwolle - Op vrijdagmiddag 26 januari heeft Bultje van Beerze Bulten het nieuwe Vechtdal Magazine overhandigd aan burgemeester Vroomen van Ommen. Vechtdal Marketing heeft het belevingsmagazine dit jaar zelf uitgebracht in een frisse nieuwe huisstijl. Het magazine wordt vanaf nu verspreid bij Tourist Info's, Anjerpunten en recreatiebedrijven om bezoekers te inspiren het Vechtdal te ontdekken.

Lees verder

Drie Celetour lezingen op Gymnasium Celeanum


Zwolle - Op het Gymnasium Celeanum worden dit schooljaar lezingen georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Klassiek Verbond (NKV).

Lees verder

Barokopera Siroe, re di Persia in Zwolle


Zwolle - Het is een primeur voor Nederland: vanaf 26 januari is de barokopera Siroe, re di Persia van Johann Adolf Hasse voor de allereerste keer in een geënsceneerde versie te zien in Nederland. De Nederlandse Reisopera brengt deze onbekende maar wonderschone barokopera naar 8 theaters.

Lees verder

Winnende groep 8 dineert bij Deltion


Zwolle - Op donderdagavond 25 januari was groep 8 van basisschool Op Weg uit Haarle te gast in het restaurant van Deltion College in Zwolle. Daar hebben ze mogen genieten van een viergangendiner, bereid door studenten van de koksopleiding. Het diner is de hoofdprijs van de fotowedstrijd tijdens de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid, die Natuur en Milieu Overijssel op 10 oktober organiseerde.

Lees verder

Hanzesteden Marketing is genomineerd


Zwolle - Jaarlijks wordt de Netwerk Citymarketing Award uitgereikt aan de meest succesvolle en bijzondere case in de citymarketingbranche. Er is één prijs, gekozen door zowel de vakkundige jury die haar sporen in de citymarketing verdiend heeft als het publiek tijdens de Dag van de Citymarketing. Hanzesteden Marketing is naast Gemeente Den Haag en Utrecht Marketing genomineerd voor deze prijs. Tijdens de Dag van de Citymarketing op 6 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Lees verder

Lezing in Stadkamer: 'Goed slapen, fris wakker'


Zwolle - Slecht slapen, moe opstaan, met een naar gevoel wakker schrikken, rusteloze benen, opzien tegen de nacht of met een rotgevoel aan de dag beginnen. Allemaal klachten die kunnen voortkomen uit een slechte nachtrust. De Zwolse coach Marleen van den Hout helpt mensen middels zelfinzicht en praktische oefeningen de nachtrust hervinden. Op maandagavond 5 februari geeft Marleen in Stadkamer Zwolle een lezing over het oplossen van slaapproblemen.

Lees verder

Hartversterkertje voor kinderen met onmogelijke ouders


Zwolle - Op zondag 18 maart speelt de familievoorstelling Spijker (8+) in Zwolle. Na De Tantes (Winnaar Gouden Krekel én Zapp Theaterprijs 2015) is dit de nieuwe tragikomedie geschreven door Roel Adam, over kinderen van wie de ouders niet meer door één deur kunnen.

Lees verder

Sound Of Heaven Festival


 
ZWOLLE- Hedon houdt Sound Of Heaven Festival op zaterdag 3 januari van 12.00 tot 22.00 uur

Lees verder

DUURZAAM WONEN ‘NUL OP DE METER’


Zwolle - Donderdag 1 februari 2018 neemt Oswaldo Heinen ons mee in de wereld van duurzaam wonen. Wat is duurzaamheid en wat het betekent om in een woning te wonen die duurzaam verbouwd is?

Lees verder

Wijncursus Schuttelaer


Zwolle - Om een goed beeld te krijgen kunt u middels deze link https://schuttelaarwijnen.nl/basiswijncursus aangeven in welke avond u eventueel interesse zou hebben voor een wijncursus. Zo kunnen wij kijken welke avond u het beste uitkomt en passen wij ons aan!

Lees verder

Smartphone neemt activiteiten tablet over


Amstelveen - De smartphone wordt steeds veelzijdiger gebruikt. We zien een toename in het gebruik van diverse activiteiten terwijl deze zijn afgenomen op de tablet. Zo zien we o.a. het gebruik van internet, mailen, social media, bankieren en het doen van online aankopen (licht) toenemen op de smartphone en afnemen op de tablet.

Lees verder

Impuls voor beeldende kunst in Zwolle


Zwolle - De gemeente Zwolle wil een stevige impuls geven aan het vervaardigen en beleven van beeldende kunst. Er moet in Zwolle een creatief en artistiek klimaat rondom beeldende kunst ontstaan dat past bij de grootstedelijke ontwikkeling die Zwolle doormaakt.

Lees verder

Bijeenkomst (elektrisch) autodelen


Zwolle - Hoe brengen we autodelen samen tot wasdom? En wat zijn hierin de kansen en mogelijkheden voor elektrisch rijden? Op donderdag 1 februari organiseren Enpuls, Buurkracht en Natuur en Milieu Overijssel een mobiliteitsavond over (elektrische) deelmobiliteit.

Lees verder

Literaire avond met Sanneke van Hassel en Florence Tonk


Zwolle - Boekhandel Waanders in de Broeren in Zwolle organiseert een literaire avond met de schrijfsters Sanneke van Hassel en Florence Tonk over hun recent verschenen romans met gemeenschappelijke thema’s zoals moederschap en het leven in de stad versus het platteland.

Lees verder

FRANK LAMMERS SPEELT MARX


Zwolle - De voorstelling gaat op 6 februari in Nederland in première en wordt op donderdag 8 februari gespeeld in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Lees verder

Creativiteit in Rieteweg 10 blijft


ZWOLLE – Rieteweg 10, het pand waar Stichting Cultuurwerkplaats R10 in zat gaat zich in de komende 6 jaar wederom richten op de creatieve sector.

Lees verder

Inner Touch Tai Chi


Zwolle - Dinsdagavond wekelijks Meditatie moment onder leiding van de Zwolse docent Judith van Drooge. De dag afsluiten en de avond ontspannen beginnen. In alle rust begeleidt Judith de meditatie, visualisatie, intuïtieve ontwikkeling om zelfkennis te vergaren.

Lees verder

Wonen aan het Zwarte Water


ZWOLLE – Aan het Zwarte Water liggen 5 vrije woonkavels die de gemeente Zwolle in de verkoop doet. Het is een bijzondere locatie in Frankenhuis doordat ze buitendijks liggen en aan het Zwarte Water.

Lees verder

Vacatures voor vrijwilligers bij IntermeZZo


Zwolle - IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, gaat binnenkort verhuizen en uitbreiden. Het aantal bezoekers zal groeien. Er zijn meer vrijwilligers nodig in de functie van gastvrouw/gastheer.

Lees verder

Breiclub Nationaal Ouderenfonds nu ook in Zwolle


Zwolle - Op 2 februari start in Zwolle een nieuwe breiclub van het Nationaal Ouderenfonds. Wekelijks komen enthousiaste dames (heren zijn ook welkom) samen om gezellig te breien of haken. Truien, eierwarmers, telefoonhoesjes, knuffels, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gemaakt.

Lees verder

Oplossing nodig voor afgeladen bussen


Zwolle - De provincie moet onmiddellijk een oplossing vinden voor de propvolle regionale bussen. Dat wil Hans Nooter van de PvdA Overijssel. “Er moet nú iets gebeuren.” De overlast moet verholpen en de veiligheid van de reizigers moet worden gegarandeerd.

Lees verder

Carolus Clusius College beste voor Cambridge Engels


Zwolle - Het CCC is door Cambridge Assessment English uitgeroepen tot “Best preparation centre, using Cambridge English books for exam preparation, published by Cambridge University Press”. Dit betekent dat het CCC de beste Nederlandse school is die leerlingen voorbereidt op het Cambridge Engels examen door gebruik van de Cambridge methode.

Lees verder

Hedon Presents: TOY DESTROY!


Zwolle - Zondagmiddag 28 januari stelt de nieuwe Zwolse band Toy Destroy zich voor tijdens Hedon Presents. Hun optreden begint om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur) en de entree is gratis.

Lees verder

Schietincident Biezenknoppen Stadshagen


Zwolle - Aan de Biezenknoppen heeft er in de nacht van dinsdag op woensdag een schietincident plaatsgevonden. Dat heeft de politie afgelopen nacht gemeld. Rond tien voor drie ’s nachts is er geschoten in de straat. Wat de aanleiding is blijft vooralsnog onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Jonge Socialisten Zwolle plakken camera’s af


Zwolle - Een aantal Jonge Socialisten hebben vandaag tijdens de avondspits de omstreden reclameborden van het bedrijf Exterion bestickerd op het station van Zwolle. De stickers met de tekst “@jspvda geeft wel een fuck om je privacy” zijn zo geplaatst dat het zicht van de camera geblokkeerd is en reizigers dus niet bekeken kunnen worden.

Lees verder

Zwolle wordt Cirkelstad


Zwolle - Het college van burgemeester en wethouders geeft de duurzame economie in Zwolle een impuls door zich aan te sluiten bij Cirkelstad en door zich te verbinden aan een open innovatiecentrum voor circulaire economie voor voeding en andere biologische reststromen.

Lees verder

Frans Bauer start met ‘Tour de Frans’


Zwolle - Sinds 1996 staat Frans Bauer in de Nederlandse en Belgische theaters. Na tien succesvolle edities van Live in Concert, diverse reprises en uitverkochte zalen keert de Brabantse volkszanger vanaf vrijdag 5 januari 2018 terug naar het theater.

Lees verder

SAVE THE DATE


Zwolle - Hemm & De Creatieve Coörporatie hebben een onderzoek gedaan i.o.v. de Gemeente Zwolle. De behoefteverkenning van starters & Start-Ups is in kaart gebracht en op 6 februari worden de resultaten gedeeld.

Lees verder

GRATIS HANDZAME HANZESTEDEN BROCHURE


Zwolle - In deze nieuwe brochure staat meer informatie over de identiteit van de stad inclusief leuke tips: van culturele hotspots tot aantrekkelijke smaakadresjes die bij een bezoek aan deze Hanzesteden niet mogen ontbreken

Lees verder

Oproep: getuigen van de dekolonisatie


Zwolle - Indonesië in de jaren 1945-1950 staat volop in de belangstelling. Als onderdeel van een nationaal onderzoek roept stichting IJsselacademie ooggetuigen van de Indonesische dekolonisatie uit Overijssel op om hun verhaal te delen.

Lees verder

Oogcafé Zwolle


Zwolle - Het Oogcafé Zwolle is op 2 februari 2018 van 15.30 tot 17.30 uur in WIJZ-gebouw “de Terp” Radewijnstraat 1 te Zwolle.

Lees verder

Travelbags/HV Zwolle pakken belangrijke punten in eigen huis


Zwolle - Op zondag 21 januari mochten de heren handballers van Zwolle weer aan de bak. Deze week stond Erica op het programma. Waar de vorige keer met 24-21 verloren werd, zag Zwolle hier in eigen huis kansen om 2 punten te pakken.

Lees verder

Ervaren “ verwarde personen “ in meldkamer


Zwolle - Vanuit de Klankbordgroep Ervaringsdeskundigen GGD Zwolle e.o. gaan twee leden een avond luisteren in de meldkamer. De twee leden zijn allebei vanwege verward gedrag ( psychose) opgepakt, en maken nu deel uit van de Klankbordgroep Ervaringsdeskundigen GGD.

Lees verder

Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018


Zwolle - Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari zijn er spetterende voorleesactiviteiten op alle vestigingen van Stadkamer.

Lees verder

Tineke Schouten 35 jaar in het vak


Dit jaar zit Tineke Schouten 35 jaar in het vak en is ze terug maar haar succesvolle voorstelling T-Splitsing. Op 23 en 24 februari staat Tineke Schouten in Zwolse Theaters.

Lees verder

SheWolf als thema Zwolle Unlimited


ZWOLLE – Ook dit jaar is weer van 1 tot en met 3 juni het Internationaal verhalenfestival Zwolle Unlimited. Het thema is dit jaar SheWolf dat goed aan sluit bij het muziektheaterproject De Wilde Deerne van de Zwolse Stadsproductie dat drie weken eerder is.

Lees verder

Kijkshop dicht: nieuwe onlineconcept gaat verder


Alle 70 winkels van Kijkshop sluiten hun deuren. De Zweedse eigenaar The One vraagt morgen het faillissement aan bij de rechter, zo laat de investeerder weten.

Lees verder

Cursus in Zwolse Synagoge


In de Zwolse synagoge is op donderdagavonden van 8 en 15 februari voor literatuurliefhebbers een cursus over het boek 'De wereld van gisteren' van de bekende schrijver Stefan Zweig.

Lees verder

Spatje regen, morgen warmterecord.


Deze dinsdagochtend begint bewolkt, en kans op een spatje regen. De middagtemperatuur ligt tussen de 7 en 9 graden.

Lees verder

Maak je straat bij-vriendelijk tijdens NLdoet


Zwolle - Op dinsdag 30 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 9 en 10 maart de omgeving aantrekkelijker voor bijen te maken.

Lees verder

Inwoners met een verstandelijke beperking horen er ook bij


Zwolle - De gemeente Amsterdam maakte een prachtig filmpje. In dit filmpje komt duidelijk naar voren waarom mensen met een (licht) verstandelijke beperking soms anders reageren.

Lees verder

Goede doelen Scania Zwolse Halve Marathon bekend


Zwolle - De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de achttiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan Stichting Care4BrittleBones, Stichting Empower en Stichting Hospice Zwolle.

Lees verder

Zwolse SP-fractie wil minder geld


Zwolle - Maandagavond 22 januari stelt de gemeenteraad opnieuw de computervergoeding voor raadsleden vast voor de komende raadsperiode. De SP vindt al jaren dat deze vergoeding veel te royaal is en verantwoord moet worden met bonnetjes.

Lees verder

Start Kaartverkoop Philippe Geubels


Zwolle - Op zaterdag 27 januari om 10.00 uur start de kaartverkoop voor de voorstelling van Philippe Geubels voor 18 en 19 april! Vanaf zaterdagochtend 10.00 uur kunnen liefhebbers kaarten aan de kassa van Schouwburg Odeon kopen. Zwolse theaters zorgt voor de koffie en entertainment!

Lees verder

Michel Mulder terug op het podium


Zwolle - Zwollenaar Michel Mulder is terug op het internationale ereschavot. De sprinter van Team Plantina won vrijdag bij de World Cup in Erfurt zilver op de 500 meter. "Ik ben heel blij dat ik weer op het podium sta."

Lees verder

PvdA bouwt verder


Zwolle - Het verkiezingsprogramma van de PvdA dat in november door de leden is vastgesteld, werd vrijdag gepubliceerd op hun website.

Lees verder

Beklimmen Kilimanjaro voor War Child


Zwollenaren Berry (43) en Cedy (39) Peters wacht een zware klim naar de top van de Kilimanjaro op 5.895m. Berry en Cedy vertrekken maandag 29 januari naar Afrika om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. 

Lees verder

Groot enthousiasme bij Schoolzwemkampioenschap 2018


Zwolle - Het Schoolzwemkampioenschap 2018 is van start gegaan. En ook dit jaar hebben weer veel enthousiaste teams zich aangemeld. Zo veel zelfs, dat door het grote aantal deelnemende teams het kampioenschap is opgedeeld in twee dagen.

Lees verder

Regio Zwolle informeert Tweede Kamerleden


Zwolle - Als één van de sterkste en meest dynamische groeiregio’s van Nederland biedt Regio Zwolle op alle fronten de ruimte om te groeien. Regio Zwolle heeft dé ideale infrastructuur voor een duurzame groei dankzij de uitstekende logistieke positie, sterke topsectoren en het excellente onderwijs en innovatienetwerk.

Lees verder

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Zwolle


Zwolle - Op donderdag 1 februari is er in Zwolle een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: de plaats van Israël in Gods heilsplan. De bijeenkomst vindt plaats in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Lees verder

SP wil opheldering Openbaar Onderwijs


Zwolle - De Zwolse SP heeft met verbazing kennis genomen van de berichtgeving rondom de sluiting van openbare basisscholen de Ridderspoor en het Veldboeket. Uit een beslisnota van het college van B&W blijkt opnieuw dat stichting Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ) flink heeft geblunderd.

Lees verder

Eerste onderdeel van de Zwolse busbrug


Zwolle - Op dinsdag 23 januari tussen 03.00 en 04.00 uur komt het eerste stalen element van de Zwolse busbrug aan op de bouwplaats aan de Hanzelaan. Het stalen brugdeel wordt met speciaal transport vervoerd vanuit de werkplaats van firma Victor Buyck Steel Construction in België.

Lees verder

Vloer Kindcentrum Het Festival veilig!


Zwolle - Eind oktober is er in Nederland, als gevolg van het instorten van een parkeergarage in Eindhoven, zorg ontstaan rondom de veiligheid van bepaalde verdiepingsvloeren.

Uit voorzorg zijn specifieke vloeren nader onderzocht, zo ook die van Kindcentrum Het Festival in Zwolle.

Lees verder

‘Anglia exams’ voor 3 mavo leerlingen


Zwolle - Op donderdag 25 januari doen de 3 mavo leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap hun ‘Anglia exams’. Deze examens zijn een onderdeel van het Anglia Network waaraan 375 scholen verbonden zijn. Dit netwerk heeft als doel internationaal samen te werken om de Engelse taal te stimuleren en te structureren in samenwerking met het Europees Platform.

Lees verder

Winterverhalen met snert


Zwolle – Er worden Winterverhalen verteld in de gezellige, Assendorpse huiskamers op zondag 21 januari vanaf 14.00 uur.

Lees verder

Stem op Stadkamer: nominatie Beste Bibliotheek


Stadkamer Centrum is door het vakblad Bibliotheekblad genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland 2018. Stem nu mee via www.stadkamer.nl/ikstem

Lees verder

Wintertocht op landgoed Zandhove


Er wordt een winterwandeling gehouden door het historische parklandschap Zandhove op zondag 21 januari.

Lees verder

OosterSmart in Café De Gezelligheid


Café De Gezelligheid organiseert elke 2e dinsdagavond van de maand is er OosterSmart.  Deze keer is het op dinsdag 30 januari 20:00 t/m 22:30 uur aan de Gasthuisplein 11, Zwolle.

Lees verder

Golden Earring terug in IJsselhallen


De legendarische rockformatie Golden Earring keert zaterdag 20 januari terug naar de IJsselhallen Zwolle. 
De levende rocklegende Golden Earring speelt wereldhits als 'Twilight Zone', 'When The Lady Smiles' en 'Radar Love'.

Lees verder

Landstede MBO houdt Open Huis in januari


Harderwijk/Raalte/Zwolle - Op donderdag 25 en vrijdag 26 januari kan iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie zich weer uitgebreid laten informeren bij Landstede MBO.

Lees verder

Zeer zware storm, hevige windstoten


De Westerstorm heeft de afgelopen uren flink huis gehouden in Nederland.
Ook in Zwolle is de schade groot en er is zelfs een dode te betreuren(bij Olst).

Lees verder

Harmen van Straaten in Waanders


Kom feest vieren tijdens de Nationale Voorleesdagen. Voor alle kinderen (ouders zijn natuurlijk ook welkom) organiseert Waanders In de Broeren zaterdag 27 januari een groot kleur- en voorleesfeest met Harmen van Straaten.

Lees verder

Oplossing voor bedrijven op bedrijventerreinen


Zwolle - ChristenUnie, SGP en CDA zoeken naar oplossingen voor bedrijven op bedrijventerreinen met beperkte detailhandel.

Aanleiding is de situatie van het bedrijf Foto Konijnenberg op het bedrijventerrein in Den Ham.

Lees verder

Eerste PvdA Zwolle Buurtbivak


Zwolle - Hoe kun je het beste weten wat er speelt en leeft in een buurt? Juist, door je er in onder te dompelen. Daarom begint de PvdA Zwolle met de Buurtbivak! De eerste buurtbivak begint aanstaande vrijdag in Dieze. 

Lees verder

Koningin Máxima opent biologische vakbeurs


Zwolle - Vandaag is de tweedaagse Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle officieel geopend door Koningin Máxima. De Koningin bezocht de eerste dag van deze vakbeurs voor de biologische sector die jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers trekt.

Lees verder

SEIN behaalt NIAZ accreditatie


Zwolle - De officiële uitreiking van het accreditatiebewijs was op 16 januari 2018. Het accreditatiebewijs laat zien dat SEIN goede zorg en behandeling levert aan haar patiënten en cliënten.

Lees verder

Vraagtekens bij reclamezuilen met camera


Zwolle - Afgelopen september ontstond er ophef over de reclamezuilen met camera op het station. De camera’s kunnen meten hoe lang iemand naar een reclame kijkt en registreren het geslacht en de leeftijd van de kijker. Nu blijkt dat deze reclamezuilen ook geplaatst zijn in winkelcentrum de Dobbe. D66 Zwolle is hier geen voorstanden van en wil dat het college van B & W opheldering over de plaatsing van de camerazuilen geeft.

Lees verder

Free Feet 038 komt naar Van der Capellen Sg!


Zwolle - Op 20 februari 2018 gaan we allemaal weer even terug naar school! Op deze avond hollen we door het complex van de Van Der Capellen Scholengemeenschap, met het Free Feet Running event.

Lees verder

Deelnemers onderzoek bijstand nodig


Zwolle - Aan ruim 900 Zwollenaren met een bijstandsuitkering wordt gevraagd mee te doen aan het onderzoek naar het effect van meer eigen regie in het vinden van een baan of dagbesteding.

Lees verder

Afname van WW-uitkeringen in Regio Zwolle


ZWOLLE – Het aantal WW-uitkeringen in de Regio Zwolle is met een kwart afgenomen in 2017. In december waren er 9.702 WW-uitkeringen.

Lees verder

Nog 12 uur.........


Zwolle - Daar staan ze dan, al die jonge Zwolse vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een mede-Zwollenaar! Nog 12 uur en dan weten we of Hart voor Zwolle een ronde verder komt en de waardering met een Appeltje van Oranje weer een stap dichterbij is.

Lees verder

Inwoner Zwolle produceert relatief weinig afval


Zwolle - Inwoners van de gemeente Zwolle produceren jaarlijks gemiddeld 499 kilo huishoudelijk afval. Dat is 5 procent minder dan het landelijk gemiddelde. In een periode van vijf jaar is de hoeveelheid afval met ruim 6,6 kilo per inwoner afgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl

Lees verder

SIMONE KLEINSMA IS ANNIE M.G. SCHMIDT


Theaterproducenten Joop van den Ende en Albert Verlinde brengen de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt naar de Nederlandse theaters. Een musical, gebaseerd op het boek ‘Anna’ door Annejet van der Zijl, over het leven van Annie M.G. Schmidt en wordt ondersteund met het rijke repertoire van haar hand. Haar boeken, liedjes en verzen; het werk van Annie M.G. is Nederlands erfgoed.

Lees verder

Alexander Pechtold trapt campagne D66 af


Zwolle - Op 20 januari is het zover, de campagne van D66 Zwolle gaat officieel van start! Alexander Pechtold komt speciaal naar Zwolle om alle D66 leden te verwelkomen en succes te wensen. Samen met Jan Brink (lijsttrekker D66 Zwolle) en Fokke Hoogland (voorzitter D66 Overijssel) en Margreet Overmeen (fractievoozitter D66 Overijssel) luidt hij de campagne in met een korte speech.

Lees verder

Talentconcerten Dubbelgreep in de Stadkamer


Zwolle - Op zaterdag 20 januari aanstaande laten talentvolle leerlingen van Dubbelgreep van zich horen tijdens twee concerten om 12.00 en om 14.00 uur. Elk van de twee programma’s is verschillend dus allebei de moeite van het beluisteren waard

Lees verder

Start Basiscursus Ontspanningsmassage


Zwolle - Er zijn nog plaatsen vrij in onze basiscursus Ontspanningsmassage die Woensdagavond 17 januari van start gaat.

In de cursus leer je, in elf lessen, een totale lichaamsmassage geven met Rebalancingtechnieken.
We werken met een combinatie van zachte en diepe aanrakingen. Ook de gewrichtsontspanning komt aan de orde.

Lees verder

Wordt Zwolle de meest toegankelijke gemeente van 2018?


Zwolle - Zwollenaren: beslis nu zelf mee! De gemeente Zwolle is genomineerd om de Meest Toegankelijke Gemeente van 2018 te worden. Het is daarmee één van de vijf nog overgebleven gemeenten*. In het kader van deze verkiezing wordt op verschillende manieren onderzocht hoe toegankelijk een gemeente is voor mensen die te maken hebben met een beperking

Lees verder

Unieke Verhalenwedstrijd rondom de Vecht


Zwolle - Je eigen verhaal, uitgegeven in een boek en zelfs vertaald in een andere taal. Amateurschrijvers die hiervan dromen, krijgen met de verhalenwedstrijd ‘Vecherhalen – Vechtegeschichten’ een unieke kans om deze droom waar te maken

Lees verder

Zorgtrainingscentrum organiseert beurs


Zwolle - Wat kan technologische ondersteuning in de zorg betekenen? Het Zorgtrainingscentrum illustreert de mogelijkheden tijdens de Zorgtechnologie Experience op donderdag 25 januari, aan de Dr. Van Heesweg 1A in Zwolle. Het thema wordt tijdens deze beurs vanuit verschillende hoeken belicht: vanuit de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Het event is gratis toegankelijk voor het publiek.

Lees verder

EP StadshagenRun zet goede doelen in het zonnetje


Zwolle - De organisatie van de EP StadshagenRun heeft zaterdag 13 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle de waardecheques uitgereikt aan de drie goede doelen van de afgelopen editie van het hardloopevenement: Jeugdsportfonds Zwolle, Voedselbank Zwolle en Hospice Zwolle.

Lees verder

Informatieronde ‘Afronding GCECA


Zwolle - Maandagavond was er in de gemeenteraad een informatieronde ‘Afronding Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA)’

Lees verder

Menso Alting houdt Open Huis


Zwolle - Donderdag 26 en vrijdag 26 januari kan iedereen die interesse heeft in een mbo-opleiding zich uitgebreid laten informeren tijdens het Open Huis bij Menso Alting. Van 16.30- 20.30 uur zijn toekomstige studenten en hun ouders van harte welkom op de locatie aan de Fuchsiastraat 1 in Zwolle.

Lees verder

Beurs in Zorgtrainingscentrum


ZWOLLE – Op donderdag 25 januari houdt het Zorgtrainingscentrum een beurs. De Zorgtechnologie Experience geeft antwoord op de vraag hoe technologische ondersteuningen de zorg en kwaliteit van leven kan verbeteren.

Lees verder

Wecycle-certificaat voor basisscholen


Zwolle - Basisscholen De Zuidster en Het Mozaïek uit Zwolle hebben een Wecycle-certificaat ontvangen voor de opbrengst van een inzamelactie. Kinderen en hun ouders konden oude kleine elektrische apparaten op school inleveren voor recycling

Lees verder

Open dag SVO vakopleiding food Zwolle


Kies jij voor een smakelijke carrière in de food en ben je op zoek naar een voltijd of deeltijd mbo-opleiding? Kom dan voorproeven op de open dag bij SVO vakopleiding food Zwolle op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari.

Lees verder

Mozart bij Kaarslicht


In de Doopsgezinde kerk Zwolle speelt het Apollo Ensemble een sfeervol kaarslichtconcert op zaterdag 20 januari.

Lees verder

Ruildag KrijgdeKleertjes


Het Zwolse KrijgdeKleertjes-ruilpunt houdt woensdag 17 januari een feestelijke ruildag.

Lees verder

Indoor Tractor Pulling


In de IJsselhallen Zwolle wordt op zaterdag 27 januari weer voor de 35e editie een Indoor Tractor Pulling gehouden.

Lees verder

De Grote Zwolle Quiz 2018


De Zwolse Historische Vereniging organiseert de Grote Zwolle Quiz 2018, op donderdag 1 februari.

Lees verder

Travelbags/HV Zwolle nemen de punten weer mee


Zwolle - Vol goede moed werd de wedstrijd begonnen. De openingstreffer werd gemaakt door Luuk Broers. Na wat scores van beide zijden stond Travelbags/HV Zwolle tegen een achterstand aan 7-4. Met name had men moeite met de grote cirkelloper van Ha-STU. Beide verdedigingen stonden zeer goed en ook het keeperswerk was aan beiden kanten uitstekend, waardoor er weinig gescoord werd. De ruststand was dan ook slechts 7-6.

Lees verder

lunchconcert in de zaal van Stadkamer Centrum


Zwolle - Op vrijdag 19 januari verzorgen 3 fluitistes en een pianiste een lunchconcert , Zeven Alleetjes 1a, Zwolle.

Deze lunchconcerten worden georganiseerd door Stadkamer Centrum in nauwe samenwerking met het ArtEZ Conservatorium van Zwolle, Arnhem en Enschede.

Lees verder

Nieuw nummer Mijn Stad Mijn Dorp, Historisch tijdschrift.


Zwolle - n dit nummer weer een grote variatie aan onderwerpen, onder meer over Nieuwjaarsgebruiken en de relatief onbekende, maar invloedrijke tuinarchitect Georg Anton Blum.

Lees verder

Biohorma winnaar MVO Award Regio Zwolle


Zwolle - Biohorma, producent van A. Vogel-producten, is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle en MKB regio Zwolle op 12 januari verkozen tot winnaar van de MVO Award Regio Zwolle 2017.

Lees verder

Gezocht: Expeditiegidsen in de uiterwaarden


Zwolle - Natuur en Milieu Overijssel zoekt expeditiegidsen voor Expeditie Wildernis in Zwolle. Dit is een educatieve struintocht vol uitdagende opdrachten langs de IJssel, speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs.

Lees verder

Week van Gebed met record aantal deelnemers


Zwolle - In de week van 21 tot en met 28 januari 2018 vindt de Week van Gebed plaats in Zwolle. De Week van Gebed voor de eenheid van christenen heeft als thema : “ Recht door zee “

Lees verder

Lunchlezing over ‘De kracht van water, mensenwerk!’


ZWOLLE - Watergezant Henk Ovink verzorgt in de raadzaal van het stadhuis een lunchlezing met als titel ‘De kracht van water, mensenwerk’ op dinsdag 16 januari.

Lees verder

275 jaar Vrouwenhuis : Penseelprinsessen


U kunt zich opgeven voor ontvangst met thee in de regentenkamer en een speciale rondleiding over schilderende vrouwen in de 17de eeuw op zaterdag 13 januari 15:00 uur.

Lees verder

Hersenstichting zoekt collectanten


 ZWOLLE –De Hersenstichting zoekt collectanten, de collecte van de Hersenstichting wordt gehouden van 29 januari tot en met 3 februari.   Voor deze collecte zijn de regiovertegenwoordigers van de Hersenstichting op zoek naar collectanten in onder meer Zwolle.

Lees verder

Verhalenboot organiseert schrijfevent


Zwolle - Een avond schrijven met een gedicht als resultaat. Op woensdag 31 januari organiseert de Schrijversvakschool voor Noord-Nederland het schrijfevenement ‘Dichter bij het pluche’ op De Verhalenboot in Zwolle.

Lees verder

Station Stadshagen binnenkort toch in gebruik


Zwolle - In december was het een grote teleurstelling: Station Zwolle Stadshagen kon niet in gebruik worden genomen vanwege verzakking van de bodem. Na ruim een maand dan toch goed nieuws: het Kamperlijntje zal op korte termijn toch op het station in Stadshagen stoppen.

Lees verder

Handbalvrouwen Travelbags/HV Zwolle blijven aan kop


Zwolle - Op 06 januari stond voor de Zwolse dames de eerste wedstrijd van 2018 gepland tegen SDOL.

Lees verder

Syrische muzikale klanken in Oosterkerk


ZWOLLE – Een aantal van de Syrische vluchtelingen die twee jaar geleden in de IJsselhallen verbleven bezochten ook sommigen de Oosterkerk. Onder hen waren ook muzikanten die fantastische muziek konden maken.

Lees verder

Recreatief kegelen in het Zwols Kegelhuis.


Zwolle - In 2017 heeft de Zwolsche Kegelbond het recreatief kegelen, eerder ook wel het 55+ kegelen genoemd, overgenomen van WIJZ. Dit betekent dat de Z.K.B naast haar activiteiten in het kader van de wedstrijdsport, ook het recreatieve gedeelte voor haar rekening neemt.

Lees verder

“Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle”


ZWOLLE – Bij Waanders in de Broeren zal op woensdagavond 24 januari de boekpresentatie plaatsvinden van “Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle”. Het is een boek van Zwollenaar Henk Heideveld die er 40 jaar aan werkte.

Lees verder

Beleef de winter in Doepark Nooterhof!


Zwolle - Op woensdag 24 januari organiseert Doepark Nooterhof een leuke middag voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar met het thema winter.

Lees verder

SP hulpdienst helpt u graag


Zwolle - De hulpdienst van SP Zwolle is nieuw leven ingeblazen. De hulpdienst bestaat al langere tijd en is er voor SP-leden en niet-leden die vragen hebben over verschillende zaken, maar niet weten welke weg te bewandelen.

Lees verder

Huiskamertheater in Assendorp


Zwolle - Op de doordeweekse zondag 21 januari 2018 worden in gezellige, knusse, warme Assendorpse huiskamers Winterverhalen verteld. Bezoekers worden in wijkcentrum De Enk ontvangen met een openingsact. Daarna bezoekt iedereen drie huiskamers met intieme voorstellingen

Lees verder

IVN Vogelzangcursus begin maart van start.


Zwolle - Ontdek het voorjaar en de vogels die binnen vliegen tijdens 11 wandelingen in de Zwolse natuur: de vogelzangcursus.

Lees verder

ATELIERHOUDERS OUDE AMBACHTSSCHOOL


Zwolle - Op zaterdag 27 januari 2018 staan van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle open voor publiek. Traditiegetrouw gaat in de eerste weken van het nieuwe jaar de bezem door de ateliers en wat weg kan gaat weg.

Lees verder

Voor alle kwetsbare ouderen precies de goede zorg


Zwolle - Zorgpartijen in en om Zwolle die betrokken zijn bij spoedzorg aan kwetsbare ouderen slaan de handen inéén en starten een proef. Inzet: Deze zorg zó goed regelen dat kwetsbare ouderen altijd de juiste zorg krijgen; thuis of in het ziekenhuis. Dan zijn tijdelijke opnamen niet meer nodig.

Lees verder

Kom naar het open huis van het CCC!


Zwolle - Kom op zaterdag 20 januari naar het open huis van het Carolus Clusius College. Van 09.30 – 13.30 uur zijn basisschoolleerlingen en hun ouders van harte welkom om sfeer te proeven in de wereldschool en op de CCC-campus. Leerlingen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten, kennismaken met CCC-leerlingen en docenten én al hun vragen stellen.

Lees verder

Buurtbezoek Zuid: veel positieve geluiden


Zwolle - Lijsttrekker Eefke Meijerink sprak met bewoners in het winkelcentrum van Zuid: “De meeste bewoners zijn zeer tevreden over hun wijk en de winkels en gezondheidsorganisaties in de buurt. Er zijn ook nog steeds verbeterpunten zoals het fietsparkeren in en rond het winkelcentrum."

Lees verder

OVERIJSSELSE WINNAAR FOTOWEDSTRIJD


Zwolle - Claudia Lambach uit Losser is de Overijsselse winnaar geworden van de fotowedstrijd, uitgeschreven door Alzheimer Nederland, Mezzo en Solo Stories, de producent van de theatervoorstelling Ma.

Lees verder

Zabuki verhuist naar Stadkamer


Zwolle - Zabuki, het Kinder Science Café van Zwolle, gaat verhuizen naar Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. Vanaf 2018 is de Stadkamer officieel de nieuwe locatie voor de wetenschapsmiddagen.

Lees verder

Geactualiseerd Investeringsbesluit Spoorzone


Zwolle - In 2013 heeft de raad het Investeringsbesluit voor de Spoorzone genomen. Recent is het Ontwikkelperspectief vastgesteld. Dit is aanleiding het investeringsbesluit te actualiseren. De raad wordt voorgesteld hiervoor een extra krediet van € 10,4 miljoen beschikbaar te stellen. De fracties kunnen zich in grote lijnen goed vinden in het voorstel.

Lees verder

Inkoopkader aanbesteding hulpmiddelen


Zwolle - In april 2017 is besloten om een aanbesteding te starten voor de hulpmiddelen die worden verstrekt op grond van de WMO. De raad wordt nu voorgesteld om in te stemmen met het inkoopkader en de uitgangspunten hiervoor. Uit het debat blijkt dat de meeste fracties zich kunnen vinden in het inkoopkader en de uitgangspunten.

Lees verder

Lezing in synagoge van Zwolle


Zwolle - Op woensdag 7 februari 2018 geeft de heer Ruud Bartlema in de Synagoge van Zwolle een lezing over “Het Paradijsverhaal in de kunst van Michelangelo en Marc Chagall.”

Lees verder

verkiezingsprogramma in gewone taal


Zwolle - De ChristenUnie in Zwolle presenteert haar verkiezingsprogramma op een hele gewone manier, namelijk in gewone taal. Geen bestuurlijke en ingewikkelde zinnen, maar kort en met begrijpelijke woorden. Daarnaast is er ook een samenvatting, een ingesproken versie voor blinden en slechtzienden en natuurlijk het uitgebreide programma.

Lees verder

Startbijeenkomst Ik Toon Zwolle 2018 in Stadkamer


Zwolle - Van 27 mei tot en met 3 juni staat Ik Toon (voorheen de Week van de Amateurkunst) weer op het programma. Ik Toon is hét festival voor amateurkunstenaars, -verenigingen en enthousiaste hobbyisten! Zij kunnen aan een breed publiek op mooie locaties in de stad laten zien waar ze in hun vrije tijd zo enthousiast mee bezig zijn. Ter voorbereiding op deze week is er op maandag 29 januari een inspirerende startbijeenkomst in Stadkamer Centrum.

Lees verder

Isala’s veiligheidsprijs


Zwolle - Al meer dan 10 jaar bouwt Isala Expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta aan zijn medische deskundigheid. Het behandelt volwassen patiënten die door een erfelijke afwijking veel last hebben van botbreuken en vergroeiingen. Inmiddels is het centrum uitgegroeid tot één van de twee toonaangevende behandelcentra in Nederland. Isala's Cliëntenraad reikte gisteren aan dit centrum de Prijs voor kwaliteit en veiligheid uit. Waarbij ook de toegewijde zorg en het contact met de patiënten werd geprezen.

Lees verder

EEN BOEK OVER MOEDERSCHAP EN STEMMINGSWISSELINGEN


Zwolle - Een kwart van alle Nederlands vrouwen lijdt ooit in haar leven aan een stemmingsstoornis. Veel van deze vrouwen zijn, of worden nog, moeder. Toch is er over de combinatie moederschap en stemmingsstoornissen niet veel informatie te vinden.

Lees verder

Happietaria bij speciale Boost Zwolle


Zwolle - Bij deze speciale nieuwjaars-editie van Boost Zwolle op 15 januari a.s. staat het initiatief “Happietaria Zwolle” in de schijnwerpers. Happietaria Zwolle mag dit jaar na een lange onderbreking voor de tweede keer op rij weer zijn deuren openen! Happietaria is een pop-up restaurant en een landelijk concept wat mogelijk wordt gemaakt door Stichting Tear.

Lees verder

America’s Blues Festival bij ZZUit.


Zwolle - Zzuit begint het jaar 2018 spetterend met een optreden van het Bluesworld Collective. Bluesworld Collective bestaat uit een aantal speciaal geselecteerde muzikanten, allen bekend uit de hedendaagse gerenommeerde bluesscene van Nederland.

Lees verder

Gymnasium Celeanum, een school vol mogelijkheden


Zwolle - Ben je van nature nieuwsgierig, slim en hou je van uitdaging? Dan is het Gymnasium Celeanum echt iets voor jou. De school is klein en je voelt je er snel thuis. Er is veel mogelijk en er zijn veel bijzondere vakken.

Lees verder

Hornbach ontvangt sleutels


Zwolle - Het is een feestelijke dag vandaag voor Hornbach. De bouwmarkt heeft de sleutel van haar nieuwe pand aan de Katwolderweg in Zwolle ontvangen. Aannemer Ten Brinke Bouw legt momenteel de laatste hand aan de vestiging, die een oppervlakte van bijna 15.000 m2 heeft. Ondertussen kan gestart worden met de inrichting en bevoorrading.

Lees verder

Typecursus voor jong en oud


Zwolle - Ook wel eens jaloers op die collega of klasgenoot die schijnbaar moeiteloos en snel iets kan typen? Leer het zelf ook. Op woensdag 24 januari start er een cursus op basisschool de Markesteen en op donderdag 25 januari start er een cursus op basisschool De Ridderspoor.

Lees verder

Gratis groentezaad


ZWOLLE – Natuur en Milieu Overijssel deelt gratis groentezaad uit aan belangstellende basisscholen. Naast het groentezaad krijgen ze ook een lespakket dat bestaat uit een lesbrief en een instructieboekje

Lees verder

Welzorg kan meedoen in nieuwe aanbesteding Zwolle


De omstreden hulpmiddelenleverancier Welzorg kan meedoen in de aanbesteding om één van de twee organisaties te worden die haar per 1 oktober opvolgen. De gemeente Zwolle kan Welzorg niet op voorhand uitsluiten.

Lees verder

Uurtje Cultuurtje op Cultuurschip Thor


Op Cultuurschip Thor begint het nieuwe jaar met een Concert; Uurtje Cultuurtje op zondag 14 januari om 12 :00 uur.

Lees verder

Nominatie voor Zwolse jongeren


ZWOLLE – Hart voor Zwolle is genomineerd voor “Appeltje van Oranje” een titel met een geldprijs van €15.000,- die in het leven is geroepen door het Oranjefonds. De Zwolse vrijwilligers organisatie bestaat uit jongeren die zich inzetten voor kwetsbare Zwollenaren om het leven wat aangenamer te maken. Er kan hierbij worden gedacht aan samen sporten, koffie drinken, boodschappen doen of gewoon even praten.

Lees verder

Esther Groenenberg brengt een eerbetoon aan Carole King.


In Theater Odeon brengt Esther Groenenberg een eer betoon aan Carole King op zondag 14 januari.  

Esther Groenenberg bracht drie albums uit en tourde met haar eigen liedjes langs de Nederlandse theaters. Ze scoorde ze een grote YouTube hit met haar liedje Oh meisje en maakt deel uit van de meidenband The Bluebettes (a tribute to the sixties). Esther begeleidt zichzelf op de piano, waarbij Carole King als haar grote voorbeeld geldt.

Esther staat op het podium met topmuzikanten Dirk Schreuders, Bauke Bakker (beide Her Majesty, Bertolf) en Bas Schouten (The handsome poets, Lisa Lois). Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die een grote rol speelde in de carrière van King.

Zondag 14 januari vanaf 14:30 uur
Entree € 19,50 
In Thetater Odeon, Zwolle
Stand up Comedy in Café de Gezelligheid


In het bovenzaaltje van Café de Gezelligheid aan het Gasthuisplein in Zwolle wordt op vrijdag 12 januari weer een Comedy Show georganiseerd.

Lees verder

Politie sluit brandstichting studentenflat Zwolle uit!


De brand in een appartementencomplex aan het Talentenplein in Zwolle van afgelopen zaterdag, is niet aangestoken. Dat zegt de politie op basis van onderzoek dat na de brand werd opgestart.

Lees verder

Nieuwjaarsevent voor ondernemend Zwolle


Zwolle - Op 16 januari 2018 komen ondernemers uit de regio Zwolle samen bij Van der Valk Hotel Zwolle. Het is de
vierde keer dat De Netwerkvloer dit ondernemersevent feestelijk inluidt op deze locatie.

Lees verder

Waterschappen verkleinen klimaatvoetafdruk


Zwolle - De waterschappen liggen goed op koers met de realisatie van hun duurzame ambities. Dit is de belangrijkste conclusie van de Klimaatmonitor Waterschappen over 2016.

Lees verder

Exclusieve vertoning Director’s Cut


Zwolle - Het Humanistisch Verbond Zwolle organiseert een vertoning van een documentaire over de internationaal vermaarde ‘storyteller’ Etgar Keret inclusief nagesprek met de regisseur.

Lees verder

Extra strenge bewaking bij vogelshow in de Zwolse IJsselhallen


De IJsselhallen in Zwolle worden deze week extra beveiligd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor vogels. De vaak peperdure vogels zijn vaak roofgoed.

Lees verder

Duidelijkheid over Lelystad Airport


Zwolle - In een artikel van de Stentor d.d. 5 januari 2018 eisen de Zwolse coalitiepartijen (CU, D’66, VVD en PvdA) bij monde van de VVD fractievoorzitter Thom van Campen, duidelijkheid voor de Zwolse inwoners over het dossier Lelystad Airport.

Lees verder

Zwolsche Boys knalt jubileumjaar in


Zwolle - Voetbalvereniging Zwolsche Boys heeft zaterdag haar jubileumjaar geopend. Met het hijsen van de jubileumvlag, champagne en een flinke pot vuurwerk zet de club uit 1918 de toon voor haar 100 jarig bestaan dit jaar.

Lees verder

Hoogwater in de IJssel


Zwolle - Op een steenworp afstand van Stadshagen stijgt het water met het uur. Maar ook op andere plaatsen in de IJssel. Langzaam maar zeker worden bomen, hekken en paden in de uiterwaarden verzwolgen door snelstromend water, aangevoerd uit Duitsland. Het hoogtepunt is nog lang niet bereikt, maar het is nu al indrukwekkend om te zien.

Lees verder

Lezing noordpool!


Zwolle - Op woensdagavond 17 januari 2018 houdt de bioloog Jelte Rozema een lezing over zijn vele indrukwekkende expedities naar de Noordpool.

Lees verder

Grandioze Bingo in Zwols kegelhuis


Zwolle - Sociëteit Molenzicht organiseert elke 1ste woensdagmiddag vande maand een grandioze Bingo!!

Lees verder

D66 ziet volop Blockchain kansen


Zwolle - 2017 was het jaar waarin de Bitcoin en de achterliggende transactietechnologie Blockchain meer dan ooit in de belangstelling stonden. Ook voor gemeenten zijn er volop kansen rond deze nieuwe technologie.

Lees verder

Alzheimercafé - ONDERSTEUNING


Zwolle - Dinsdag 16 Januari 2018 komen er 's avonds 2 sprekers vanuit Zwolle Doet, Janneke Kramer en vanuit Zonnehuisgroep IJssel-Vecht / Netwerk Dementie IJssel-Vecht: Yvonne Paulissen.

Lees verder

Henk Jan Karsten nieuwe hoofdredacteur RTV Oost


Henk Jan Karsten wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV Oost. De omroep heeft hem per 1 april benoemd om leiding te geven aan 'verdere vernieuwing' van de redactievoering.

Lees verder

Garanties bij Gaswinning Hardenberg


Nu er opnieuw advies over het winningsplan is gegeven door de provincie Overijssel over het winningsgebied Hardenberg Oost heeft de ChristenUnie daar een aantal vragen over gesteld.

Lees verder

Begeleiden van mensen met een demensie in Alzheimer Café


In restaurant Urbana wordt weer een Alzheimer Café georganiseerd op dinsdag 16 januari vanaf 19:30 uur.

Er komen deze avond 2 sprekers vanuit Zwolle Doet, Janneke Kramer en vanuit Zonnehuisgroep IJssel-Vecht / Netwerk Dementie IJssel-Vecht: Yvonne Paulissen.

Thema van deze avond gaat over welke mogelijkheden er in Zwolle zijn om mensen te ondersteunen die mensen met dementie begeleiden. U krijgt deze avond onder ander meer informatie over het casemanagement en de activiteiten die vanuit ZwolleDoet georganiseerd worden.

Een programma op deze café-avond, de ontmoetingsplaats voor mensen die dementie hebben of die met dementie te maken hebben.

Het Alzheimer Café is in restaurant Urbana, 
Wipstrikkeralee 213, Zwolle, van 19.30 uur tot 21:00 uur.
Vanaf 19.00 gaat de zaal open.

Koude start, en vrij zonnig


Deze maandagochtend begint vrij koud en zonnig. Het vriest licht en de oostenwind is vrij hard.

Lees verder

Studentenflat in Zwolle ontruimd na brand.


Er brak brand uit vanochtend in het studentencomplex Talentenplein rond 7:00 uur op de begane grond in Zwolle.
De studentenflat is vanochtend ontruimd, en er is één student zwaargewond geraakt

Lees verder

Het Anker


De Zwolse Spirituele Vereniging Het Witte Licht opent op woensdag avond 10 januari weer haar deuren voor belangstellenden. De avond wordt verzorgd door Corrie Burgoyne.

Lees verder

Muziekles in Zwolle


MEC Muziekschool gaat starten met een groepscursus "AMV op dinsdag 9 januari.

Lees verder

2018 begint zonder supersnelrecht


Het nieuwe jaar begint zonder supersnelrechtzittingen. De jaarwisseling leidde niet tot zaken die in aanmerking komen voor deze extra snelle vorm van rechtspraak. In voorgaande jaren was dit wel het geval.

Lees verder

Muziek in de Enk op elke 2e zondag


Zwolle - Deze 3e editie van Muziek in de Enk op 14 januari presenteert Assendorper Zaken de Dirty Rock Band QuasiModo mét support act 'Johnny and Me' in De Enk.

Lees verder

Lezing spoorwegen in Frankrijk


Zwolle - Sinds de aanleg van de hogesnelheidslijnen is er veel veranderd op het Franse spoorwegnet. Getrokken treinen en nachttreinen zijn bijna verdwenen en elders is de treindienst flink uitgedund. Woensdag 10 januari komt ervaren presentator en groot spoorwegliefhebber Sjoerd Bekhof naar de NVBS in Zwolle en toont dit in zijn programma Tour de France.

Lees verder

Onveiligheid bij Sauna Swoll


Zwolle - De Zwolse gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid vraagt aandacht voor de onveiligheid die Sauna Swoll en veel bezoekers ervaren rondom de nieuwe toegang tot het bedrijf aan de Heinoseweg.

Lees verder

De ZWOLSE CARNAVALSBEURS


Zwolle - Op zondag 14 januari 2018 wordt weer de jaarlijkse Zwolse Carnavalsbeurs georganiseerd. Deze vindt ook dit jaar weer plaats in de Bierton aan de Schellerbergweg te Zwolle. Speciaal voor dit evenement opent de Bierton haar deuren! De Beurs is van, voor en door carnavalsvierders.

Lees verder

Storytelling in fotografie en audiovisueel beeld


Zwolle - Samen met wijkbewoners, amateurfotografen en videomakers willen wij in 2018 de geschiedenis van de wijk verbeelden door middel van fotografie en video. Er zijn prachtige oude foto’s en videobeelden over de cultuurhistorie van de wijk beschikbaar, verzameld door o.a. de wijkbewoners Dick en Coleta Hogenkamp en het Historisch Centrum Overijssel. Dit materiaal wordt in 2018 verrijkt met nieuw beeldmateriaal. Daar kun jij je bijdrage aan leveren!

Lees verder

HB-café voor hoogbegaafden


Zwolle - Het HB-café is een activiteit van het IHBV en is er voor hoogbegaafden en iedereen die er belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van een thema (leerzaam) en café (gezelligheid).

Lees verder

NK 2018 voor vogels


ZWOLLE – De IJsselhallen zijn van 11 tot en met 14 januari de plek waar vogelliefhebbers terecht kunnen. Zo’n 25.000 liefhebbers doen mee aan “Vogel 2018” de Nederlandse Kampioenschappen die worden georganiseerd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.
Tot en met 2017 was Apeldoorn de plek waar dit NK werd gehouden en dit jaar heeft Zwolle de primeur. Naast veel vrijwilligers zijn ook leerlingen van scholengemeenschap “De Groene Welle” aanwezig die de vogels verzorgen.

Lees verder

O´G3NE THREE TIMES A LADY 2018


O'G3NE komt met de succestournee van ‘Three Times A Lady’ De Spiegel op woensdag 10 januari om 20:00 uur.

Lees verder

De PvdA-Zwolle op bezoek in Zwolle-Zuid


Zwolle - Op zaterdag 6 januari trekken leden en fractieleden van de PvdA de wijk Zwolle-Zuid in. De PvdA-Zwolle wil graag horen wat er goed gaat en wat er beter kan in de wijk. Wat is goed voor de toekomst van de wijk en voor Zwolle?

Lees verder

Studieadviesgesprekken Windesheim


Zwolle - Waar sta je en waar wil je heen? Doorgroeien in een functie of werken in een andere sector? Beantwoord deze vragen samen met Windesheim op de open avond op woensdag 10 januari. Professionals die twijfelen over hun loopbaan of studiekeuze kunnen op de open avond een kort gesprek voeren met een loopbaan- of studiekeuzeadviseur. Verder kunnen bezoekers zich laten informeren over meer dan 185 deeltijdopleidingen en cursussen.

Lees verder

Interactieve lezing over het enneagram.


Zwolle - Het enneagram is een dynamisch, psychologisch model met 9 typen. Dit klassieke model biedt een intensieve vorm van zelfreflectie. Alle 9 typen kenmerken zich door verschillende onbewuste drijfveren. Ze kijken door een andere bril naar de wereld.

Lees verder

GroenLinks helpt met opruimen vuurwerkafval


Zwolle - Vrijwilligers en raadsleden van GroenLinks hebben 2 januari in Zwolle geholpen met het opruimen van achtergebleven vuurwerk. Op veel plekken in Zwolle liggen er nog vuurwerkresten op straat. Op het meldpunt vuurwerkoverlast komen daarover klachten

Lees verder

Primeur voor Isala


ZWOLLE – Isala Oncologisch centrum heeft door middel van een kijkoperatie een grote leveroperatie kunnen uitvoeren. Het was de eerste keer. In plaats van een grote snee worden nu zes kleine gaatjes gemaakt. Het voordeel hiervan is dat niet alleen minder complicaties zijn maar, dat het ook minder pijnlijk is voor de patiënt en er een sneller herstel is. Het is een belangrijke stap in de behandeling van levertumoren.

Lees verder

Inwoners Zwolle winnen op nieuwjaarsdag


Amsterdam - Het nieuwe jaar begint goed voor deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 8011 KN (de Wiecherlinckstraat) in Zwolle. Op hun postcode is op 1 januari de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen. Dit maakte de Postcode Loterij vandaag bekend op hun Facebookpagina. De winnaars delen de geldprijs met elkaar.

Lees verder

Oogcafé Zwolle


Zwolle - Op vrijdag 5 januari is er weer het Oogcafe voor een gelukwens en een gezellig praatje.

Ook in Zwolle en omstreken is er nog veel te doen aan participatie voor mensen met een visuele beperking en met name aan toegankelijkheid in openbare ruimtes en voorzieningen.

Lees verder

Brandweer IJsselland: vooral container- en afvalbrandjes


Zwolle - Brandweer IJsselland kwam in de nacht van Oud en Nieuw tweeënzestig keer in actie vanuit de verschillende posten. Een lichte stijging ten opzichte van 2017. Toen rukte de brandweer vijftig keer uit.

Lees verder

Politie druk met vuurwerkmeldingen


Zwolle - De politie in Zwolle heeft zijn handen vol aan vuurwerkmeldingen in Zwolle. Overal in Zwolle komen meldingen van bewoners die zich storen aan buurtgenoten die niet kunnen wachten met het afsteken van knal- en siervuurwerk. Officieel mag het vuurwerk pas op oudejaarsavond worden afgestoken.

Lees verder

Meditatie Zwolle op een nieuwe locatie


Zwolle - Doordat het huidige pand in het centrum een nieuwe bestemming heeft gekregen, worden de lessen vanaf januari gegeven in de Terp aan de Radewijnsstraat in Zwolle.

Lees verder

de Uiverstampers presenteerden zich


Zwolle - Tijdens de interne receptie hebben de Uiverstampers zich gepresenteerd in hun nieuwe truien aan Prins Decibel.nl en alle aanwezige Eileuverleden.

Lees verder

Herdenkingsplechtigheid Eikenlaan


Zwolle - Leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool De Campherbeek en basisschool De Duyvencamp verzorgen op donderdag 11 januari 2018 van 10.00 tot 10.30 uur een herdenkingsplechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Eikenlaan.

Lees verder

225.000 ouderen verrast


Zwolle - Aan de oproep van het Nationaal Ouderenfonds om een kerstkaart aan een eenzame oudere te sturen, is massaal gehoor gegeven. Maar liefst 225.000 ouderen hebben afgelopen feestdagen een handgeschreven kerstgroet ontvangen.

Lees verder

DoeMEE-Award 2017 voor Fietsjoe


Zwolle - Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen.

Lees verder

50 jaar kunst Marion Baars in Waanders


Zwolle - Unieke expositie waar werk uit de gehele loopbaan van Marion Baars te zien is - van figuratie naar abstractie. Voor het eerst exposeert Marion Baars ook werken uit haar privécollectie. De gehele expositie is te bekijken bij Waanders In de Broeren tijdens openingstijden van de winkel.

Lees verder

DeltaWonen organiseert trainingen


Zwolle - DeltaWonen heeft samen met Stichting Lezen & Schrijven trainingen ‘Signaleren laaggeletterdheid’ georganiseerd voor medewerkers. DeltaWonen is onderdeel van een pilot in Zwolle waarbij laaggeletterde huurders hulp krijgen als ze problemen hebben met hun administratie.

Lees verder

Beter wapenen tegen internetcriminelen?


48% van alle Nederlanders maakt zich zorgen over zijn digitale veiligheid, blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2017. Dat is terecht, want meer dan de helft van onze landgenoten is in de privésfeer al eens slachtoffer geworden van internetcriminaliteit, zoals ransomware en phishingmails.

Lees verder

Bouwwerkzaamheden busbrug live te volgen


Zwolle - De bouwactiviteiten van de busbrug in Zwolle zijn vanaf maandag 18 december live te volgen via de website www.zwolle.nl/busbrug.

Lees verder

Kickoff SamenLoop voor Hoop Zwolle


Zwolle - Wellicht had je het al vernomen: in 2018 vindt voor de vierde keer de SamenLoop voor Hoop in Zwolle plaats! Het feest van Hoop en Leven voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met kanker. De 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor de KWF, vol verbondenheid en saamhorigheid.
Wil je er meer over weten? Kom dan naar de Kickoff.

Lees verder

Ondernemersbeurs voor ondernemend Zwolle


Zwolle - Op 16 januari 2018 komen ondernemers uit regio Zwolle samen bij Van der Valk Hotel Zwolle. Het is de vierde keer dat De Netwerkvloer deze ondernemersbeurs feestelijk inluidt op deze locatie.

Lees verder

Statenvragen over spoorblunders ProRail


Zwolle - De PvdA wil direct inzicht in de blunders die ProRail heeft gemaakt bij het vernieuwen van Overijsselse spoorlijnen. "Het is ongekend dat zo kort voor de overdracht van de gerenoveerde lijnen zulke fundamentele gebreken tevoorschijn komen," stelt PvdA-Statenlid Hans Nooter.

Lees verder

Overname familiebedrijf


Zwolle - Veel agrarische familiebedrijven hebben in het opvolgingsproces te weinig aandacht voor de sociale en emotionele kanten van een bedrijfsovername. Ook worden de broers of zussen die het bedrijf niet overnemen vaak onvoldoende betrokken. Dit blijkt uit onderzoek van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven (LEF) van Hogeschool Windesheim.

Lees verder

Kerstmuziek met Orkest van het Oosten


Zwolle - Altijd al eens een orkest willen dirigeren? Schuilt er een echte maestro in jou? Probeer het zelf en kom op donderdagavond 14 december naar Waanders In de Broeren. Daar zit een strijkensemble van het Orkest van het Oosten klaar op het podium om door jou gedirigeerd te worden.

Lees verder

Succesvolle inwendige stralingstherapie


Zwolle - Isala Oncologisch centrum behandelde onlangs voor het eerst een patiënt met naar de lever uitgezaaide darmkanker met inwendige stralingstherapie. Deze zogeheten Selectieve Interne Radiatie Therapie (SIRT) wordt uitgevoerd bij patiënten met uitgezaaide darm- of leverkanker die niet geopereerd kunnen worden en ook niet meer op chemotherapie reageren.

Lees verder

Eerste Natuurboeren kaas


Zwolle - Op maandag 4 december sneden Frits van Eerd, CEO van supermarktconcern Jumbo, en Hester Maij, gedeputeerde agro & food van Overijssel, in het Jumbo filiaal aan de Assendorperstraat in Zwolle het eerste exemplaar van de Natuurboeren kaas aan.

Lees verder

Kerstkaartje voor eenzame ouderen


Zwolle - Schrijf eens een kerstkaartje voor een eenzame oudere. Dat is de oproep die het Nationaal Ouderenfonds in december doet. Veel ouderen ontvangen helemaal geen kerstpost en daar wil de stichting verandering in brengen.

Lees verder

Gerard ter Borch, beroemd Zwols kunstschilder


Zwolle - Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Gerard Ter Borch, één van de vele beroemde schilders uit de 17e eeuw, in Zwolle werd geboren. Op vrijdag 15 december verzorgt Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie, een lezing over deze, al in zijn eigen tijd, erkende kunstenaar.

Lees verder

Herleef de Moderne Devotie


Zwolle - Loop mee met de laatste rondleiding van het jaar op maandag 18 december. Onder begeleiding van een gids van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) wandel je ‘In het voetspoor van de Moderne Devotie’ waarbij je langs de historische plekjes in de Zwolse binnenstad komt die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

Lees verder

Moniek Miedema showt couture


Amsterdam - Moniek Miedema opende anderhalf jaar geleden haar vijfde ByOni-winkel op Eiland 7 in Zwolle. Aanstaande zaterdag showt de creatieve modeondernemer voor het eerst haar collectie op de Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam.

Lees verder

Opbrengst Nationaal MS Fonds collecte


Zwolle - Tijdens de collecteweek eind november van het Nationaal MS Fonds in Zwolle is het mooie bedrag van € 13.116,53 opgehaald. Vorig jaar was het totaalbedrag € 10.676,58. Daarmee zit de collecte van het Nationaal MS Fonds in Zwolle al jaren in de lift.

Lees verder

Slavische Adventsconcerten in de Peperbus


Zwolle - Slavisch Byzantijns Koor Zwolle zingt zondag 10 december Russische en Oekraïense kerstliederen en sfeervolle muziek uit de Orthodoxe kerk. Het is het eerste optreden van het koor in Zwolle met de nieuwe dirigente, de Oekraïense Irina Chaykovski.

Lees verder

Bouw van start gegaan van nieuwe Zwolse busstation


ZWOLLE – Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Ed Anker hebben door het verlichten van de kerstboom aan de zuidzijde van het station aan de Hanzelaan het startschot afgegeven voor de bouw van een nieuw busstation. Dit deden ze op maandag 4 december. Er wordt ook een busbrug gebouwd waarover de eerste bussen zullen rijden in het voorjaar van 2019.

Lees verder

Lezing door Franca Treur


Zwolle - Franca Treur verzorgt een bijzondere lezing over haar recent verschenen roman Hoor nu mijn stem in Waanders In de Broeren. In deze nieuwe, psychologische roman geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord. Voorafgaand aan de lezing kunt u heerlijk komen dineren bij Waanders In de Broeren.

Lees verder

Durf te Doen festival


Zwolle - Op 8 december staat Luttenberg in het teken van sociale experimenten. Hier komen op het Durf te Doen Festival initiatiefnemers samen die zich sterk maken voor het ‘goede leven’ in Overijssel. Ook Martijn Wubbolts van de Deventer Stichting Tevreden Spelen.

Lees verder

afnemende aantal agenten


Zwolle - De ChristenUnie in Overijssel wil weten wat de gevolgen zijn van de dalende inzet van de politie door het afnemende aantal agenten en de vergrijzing bij de politie in Overijssel. Fractievoorzitter Jan Westert heeft daarover vragen gesteld aan het college.

Lees verder

nieuwe leden


Zwolle - Gospelkoor One Spirit is op zoek naar nieuwe leden. Het Zwolse koor dat al 26 jaar bestaat, heeft nog plekken vrij voor mensen die het leuk vinden om te zingen.

Lees verder

Lessons and Carols in OLV-Basiliek


Zwolle - Kom in optimale kerststemming met het jaarlijkse ‘Festival of nine Lessons and Carols’ van ANTHEM op 17 december a.s. in de OLV-Basiliek (Peperbus) in Zwolle. Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld, waarbij Christmas Carols en Bijbellezingen samen het kerstverhaal vertellen.

Lees verder

24 uur voor WOEST


Zwolle - Sluit drie ondernemers en twee studenten die elkaar niet kennen 24 uur met elkaar op om te werken aan een relevant maatschappelijk vraagstuk en heb vertrouwen in een spetterende uitkomst. Ando Tuininga, Ard Leferink, Carlijn Postma, Wietske Oosterhoff en Lara Hellendoorn gingen dit avontuur aan en kwamen terug met een verrassende aanpak, inclusief businesscase.

Lees verder
© 2018 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services