Lokaal nieuws

D66 wil afstel uitbreiding Lelystad Airport


ZWOLLE – D66 Zwolle vraagt de gemeenteraad van Zwolle zich in te zetten voor afstel van de uitbreiding van Lelystad Airport. De fractie van D66 dient hier maandag 23 april een motie voor in tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Lees verder

Ernstig zieke Tobias (12) wil veel publiek bij zijn laatste wedstrijd


ZWOLLE - De 12-jarige Tobias uit Zwolle ‘speelt’ met zijn volleybalteam zaterdag 21 april om 1000 uur op het centercourt van het Landstede Sportcentrum de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 2.

Lees verder

MAC3PARK stadion breidt verder uit


ZWOLLE - PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser maakte vrijdagochtend om 11.00 uur tijdens een ingelaste persconferentie bekend dat het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle deze zomer verder uitgebreid wordt.

Lees verder

Live in studio RTVZWOLLEFM


 ZWOLLE- Bij Giuseppe en trudi zijn live te gast in de studio de heren: Herman Aarts, auteur van het boek ‘De Zwolse Lente’ en Vincent Robijn, directeur-bestuurder van ‘Allemaal Zwolle’ en tevens directeur HCO.

Lees verder

Live in studio RTVZWOLLEFM


ZWOLLE- Bij Giuseppe en trudi zijn live te gast in de studio de heren: Herman Aarts, auteur van het boek ‘De Zwolse Lente’ en Vincent Robijn, directeur-bestuurder van ‘Allemaal Zwolle’ en tevens directeur HCO.

Lees verder

Zwols bloemenlint


ZWOLLE – Verschillende locaties in Zwolle doen komend weekend mee aan een bloemenlint.

Voor de vierde keer gaan scholen, zorgorganisaties en kinderdagverblijven vlinders en bijen helpen door bloemen neer te zetten. Ze doen dat omdat het steeds moeilijker is voor bijen om voedsel te vinden. Ook zal Pink! erbij zijn, het is de jongerenpartij van Partij voor de Dieren.

Het bloemenlint is een ketting van tuinen en bloemperken waar veel vlinders en bijen op afkomen. Daarnaast kleurt het de stad. Het bloemenlint is ook onderdeel van de Groene Loper Zwolle. Een project dat is opgezet door de provincie Overijssel om bewoners en bedrijven meer bijeen te brengen en hun bijdrage leveren aan de kwaliteit van de natuur in en om Zwolle.

Zonnepark opkomst


ZWOLLE – Kronos Solar wil vlakbij de IJsselcentrale een zonnepark plaatsen van 600 bij 250 meter.

Lees verder

Open avond Windesheim: combineer werk en studie


ZWOLLE - Hogeschool Windesheim organiseert op woensdag 25 april een open avond voor professionals die een studie naast hun baan willen doen.

Lees verder

Timemanagement cursus


ZWOLLE - Hoge werkdruk, stress en burn-out is tegenwoordig aan de orde van de dag. Het kan anders! Door te kiezen voor een leertraject Timemanagement. Tijdens dit leertaject werk je aan: vergroten van zelfmanagement, omgaan met uitstelgedrag, leren prioriteren, plannen en beheersen van je emailbox.

Lees verder

Verkeersmaatregelen Koningsnacht en Koningsdag


ZWOLLE - Op 27 april zijn er in Zwolle in verband met Koningsdag diverse festiviteiten. Ook tijdens Koningsnacht is er in de Zwolse binnenstad van alles te doen. Deze activiteiten en het groot aantal verwachte bezoekers hebben gevolgen voor het verkeer. Gemeente Zwolle neemt daarom een aantal verkeersmaatregelen.

Lees verder

Zwolle sluit zich aan bij kennissteden


ZWOLLE - De gemeente Zwolle sluit zich samen met de Zwolse hogescholen Windesheim, ArtEZ, VIAA en de Katholieke Pabo aan bij de City Deal Kennis Maken. Daarmee krijgt Zwolle aansluiting bij een netwerk van universiteitssteden, dat sinds kort ook openstaat voor hogeschoolsteden als Zwolle.

Lees verder

Actieplan geluid verbetert situatie 350 geluidgehinderden


ZWOLLE - De komende vijf jaar wordt de geluidsituatie van 350 geluidgehinderde inwoners verbeterd. Dat is de inzet van het ontwerp Actieplan geluid 2018-2023 dat burgemeester en wethouders hebben vastgesteld. Het Actieplan richt zich op geluidoverlast langs gemeentelijke wegen.

Lees verder

Herstel gebouw X duurt langer dan verwacht


ZWOLLE - Doordat het herstel van de vloerconstructie langer duurt, kan Windesheim het X-gebouw op zijn vroegst na de herfstvakantie weer in gebruik nemen.

Lees verder

Gouden Schoolkantine Schaal 2018


ZWOLLE  - Verschillende Landstede MBO locaties en het ROC Menso Alting Zwolle hebben een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine, dinsdag 17 april, heeft het Voedingscentrum de schalen persoonlijk overhandigd aan de cateraars van de locaties Landstede MBO Stadionplein, Fuchsiastraat, Dokterspad en Rechterland en de cateraar van locatie ROC Menso Alting Zwolle.

Lees verder

Gewijzigde afvalinzameling tijdens feestdagen


ZWOLLE - Tijdens de feestdagen in april en mei 2018 is de afvalinzameling op een aantal dagen gewijzigd. Zo wordt er in de gemeente Zwolle geen afval ingezameld op vrijdag 27 april (Koningsdag), donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) 2018.

Lees verder

Parkeersysteem Wijthmenerplas gemoderniseerd


ZWOLLE - Er komt een nieuw toegangssysteem voor het parkeren bij de Wijthmenerplas. Vanaf  1 mei kan er contant, achteraf en contactloos worden betaald. Daarnaast is er cameratoezicht bij de entree en zijn de parkeertarieven in het hoogseizoen verhoogd van drie naar vijf euro per dag.

Lees verder

Storytrail stadswandeling Zwolle


ZWOLLE - Verhalenverteller Godefridus van theatergezelschap Stadsavonturen nodigt u uit voor een Storytrail stadswandeling door Zwolle. Op zondag 13 mei is hij uw gids. Met de eeuwenoude binnenstad als decor kunt u de stadsgeschiedenis ontdekken tijdens een historische rondleiding en vertelvoorstelling in één.

Lees verder

Stadkamer krijgt kinderdirecteur


ZWOLLE - Op vrijdag 20 april is Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes precies 1 jaar geopend.

Lees verder

Korfballers Sparta verliezen ongeslagen status


ZWOLLE - De korfballers van Sparta hebben een gevoelige tik gekregen. In een wedstrijd waar de ploeg uit Stadshagen een reuzestap kon zetten richting de titel zakte men collectief door de ondergrens en zag het directe concurrent Drachten na 21-19 weer dichterbij komen.

Lees verder

ZTC De Pelikaan gebruikt energiezuinige Led-verlichting


ZWOLLE - Vanaf deze week maakt ZTC De Pelikaan, in navolging van Tennisvereniging PAF en TVZ, gebruik van LED-verlichting voor haar tennisbanen. De afgelopen dagen heeft het bedrijf LTG de verlichting vakkundig gemonteerd. Op 16 april is de verlichting officieel in gebruik genomen door Jan Veenema, erelid van de vereniging en tevens projectleider voor de LED verlichting, en Floor Beens, tennislerares en daardoor grootgebruiker van de verlichting.

Lees verder

MijnStadMijnDorp Historisch Tijdschrift Overijssel


ZWOLLE - Het tijdschrift MijnStadMijnDorp heeft de editie van april 2018 op de planken liggen. Met de volgende onderwerpen: Een historicus die gaat werken op een melkveebedrijf, dat moet wel een bijzonder boek opleveren. Een pas afgestudeerd wetenschapper gaat op zoek naar verborgen schatten in Deventer en vertelt ons over haar zoektocht en bijzondere vondsten. En hoe zit het met Davo, waar Deventer naar genoemd is: heeft hij nu wel of niet bestaan? Het magazine MijnStadMijnDorp zit weer vol met verrassende verhalen, van Lebuinus tot Willem Wilmink.

Lees verder

Ontdek de schatkamer van Overijssel


ZWOLLE - Wat ligt er nou eigenlijk allemaal bewaard aan archieven, foto’s, films, kranten en kaarten in de depots van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle? Wat zijn de topstukken en hoe worden die bewaard? Ontdek de schatkamer van Overijssel tijdens de rondleiding op maandag 23 april.

Lees verder

Unieke samenwerking Stadkamer en ArtEZ in 200ste lunchconcert


ZWOLLE - Er vindt een bijzonder jubileum plaats in Stadkamer Centrum op vrijdag 20 april; dan wordt namelijk het 200ste lunchconcert uitgevoerd! Al sinds jaar en dag worden deze lunchconcerten georganiseerd in nauwe samenwerking met het ArtEZ Conservatorium.

Lees verder

Praktisch verkeersexamen voor leerlingen groep 7


ZWOLLE - Leerlingen van groep 7 van Zwolse basisscholen maken zich weer klaar voor het praktisch verkeersexamen. De eerste examens starten op woensdag 18 april in Westenholte. Op donderdag 19 april volgt Zwolle- Zuid. De week erna is er op dinsdag 24 april het examen in Stadshagen en op donderdag 26 april in de Aa-landen.

Lees verder

Overijssel duurzamer dankzij Energiefonds Overijssel


ZWOLLE - Overijssel verduurzaamt, mede dankzij Energiefonds Overijssel. In 2017 maakte het fonds €400 miljoen euro aan investeringen mogelijk door zelf bijna €180 miljoen te investeren in duurzame projecten en bedrijven in de provincie. Op jaarbasis leveren deze projecten 3.233 Terajoule (TJ) aan energiebesparing op. Dat komt overeen met het jaarlijks energieverbruik (gas en elektriciteit) van ongeveer 46.000 huishoudens: vergelijkbaar met een stad als Deventer.

Lees verder

Sluit inloophuis De Bres haar deuren?


ZWOLLE – De kans is groot dat inloophuis De Bres haar deuren moet sluiten door terug lopende inkomsten en doordat de gemeente per 1 juli de financiële bijdrage dreigt stop te zetten.

Lees verder

’t Kleine veer gaat weer varen


ZWOLLE – Het pontje over de IJssel naar Hattem gaat weer varen. Vanaf 27 april tot en met 28 oktober vaart het iedere dag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Lees verder

Solliciteerhulp in Stadkamer


ZWOLLE - In Stadkamer Centrum wordt een inloopcafé voor werkzoekenden gehouden. Dit is op maandag 23 april van 9:30 tot 11:30 uur. Een intercedente van Djopzz verzorgd een cv-training. De toegang is gratis.

Lees verder

Pieter van den Hoogenband op zoek naar vitaalste bedrijf


ZWOLLE - Welk bedrijf is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel? Pieter van den Hoogenband gaat op zoek naar het bedrijf dat het meest investeert in het vitaal houden van zijn medewerkers. De olympisch zwemkampioen maakt in oktober bekend welk bedrijf zich Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel mag noemen. Werkgevers en werknemers kunnen hun bedrijf tot en met 31 augustus inschrijven.

Lees verder

Zorgen om beperkte busverbinding in Stadshagen


ZWOLLE - De gemeente gaat de provincie en busvervoerder Syntus aansporen om het busvervoer in Stadshagen te verbeteren. Maar als er al stappen vooruit komen zal dat niet eerder zijn dan in 2019, zo schrijft het college van Burgemeester en Wethouders in antwoord op vragen van D66. De partij maakt zich zorgen over het busvervoer in de wijk en nagestreefde bezuinigingen van de provincie op het busvervoer.

Lees verder

Buitenspeeldagen bij Doepark Nooterhof


ZWOLLE - In de meivakantie staan Doepark Nooterhof en Kinderboerderij Wezenlanden weer in het teken van de Buitenspeeldagen. Dit jaar kunnen de kinderen op maandag 30 april en dinsdag 1 mei komen spelen in de Nooterhof. Bij Kinderboerderij Wezenlanden zijn de kinderen donderdag 3 en vrijdag 4 mei van harte welkom.

Lees verder

Eerste ronde in Zwolse aanpak essentaksterfte afgerond


ZWOLLE - De gemeente heeft de eerste ronde van de kap- en herplantwerkzaamheden als gevolg van de essentaksterfte in het Zwolse openbare groen afgerond. Met een grote inzet van materieel en menskracht zijn in het winterseizoen ongeveer 1.800 zieke essen verwijderd. Ter vervanging zullen er vóór eind april 2018 1.000 verschillende bomen zijn aangeplant, nog dit plantseizoen.

Lees verder

Nieuwe operaproductie Der fliegende Holländer


ZWOLLE - Het campagnebeeld verraadt het al: in de nieuwe enscenering van Der fliegende Holländer van de Nederlandse Reisopera kijkt het publiek door de ogen van koopmansdochter Senta naar het verhaal. Regisseur Paul Carr stelt ons de vraag: zou jij je leven geven om je grote liefde te redden?

Lees verder

Brand in woonzorgcomplex Fermate in Zwolle


ZWOLLE - Bij de brand, vanmiddag in een woonzorgcomplex Fermate aan de Händellaan in Zwolle, zijn geen gewonden gevallen. Dat meldt de Veiligheidsregio IJsselland. Wanneer de bewoners naar huis mogen, is afwachten.

Lees verder

Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds samen HandicapNL


ZWOLLE - Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds bundelen hun krachten en heten vanaf maandag 16 april: HandicapNL. Voortaan zal HandicapNL hét fonds zijn dat mensen met een handicap en hun naasten sterker maakt om volwaardig mee te doen in de maatschappij. HandicapNL zet zich in om deze mensen meer regie over hun eigen leven te geven en spant zich daarnaast in om een samenleving te creëren die eerlijke kansen voor iedereen biedt.

Lees verder

Koningsconcert in Grote Kerk


ZWOLLE - Harm Hoeve speelt, in verband met de aanstaande verjaardag van Koning Willem-Alexander, vorstelijke muziek op het Schnitgerorgel van de Grote Kerk te Zwolle. Het concert, van ongeveer een uur, wordt gehouden op dinsdag 24 april. Aanvang: 20.15 uur.

Lees verder

Provincie Overijssel opent subsidieregeling voor schaapskuddes


ZWOLLE - De provincie Overijssel opent een nieuwe subsidieregeling voor gescheperde schaapskuddes. De subsidieregeling geldt voor eigenaren van schaapkuddes. Zij kunnen subsidie aanvragen voor een periode van vier jaar. Een belangrijke voorwaarde is dat de aanvrager een overeenkomst heeft gesloten met een van de terrein beherende organisaties, Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten, voor inzet van de kudde in een Natura2000 gebied. De eigenaar van de schaapskudde moet voor die organisatie ook een (meerjarig) begrazingsplan hebben gemaakt. Het doel van de subsidieregeling die dit voorjaar wordt geopend is om minimaal vijf gescheperde schaapskuddes in Overijssel gedurende vier jaar in stand te houden.

Lees verder

Be Quick op zoek naar meiden die willen voetballen!!


ZWOLLE - Ben je tussen de 9 en 19 jaar en heb je ervaring of interesse in voetbal? Dan moet je bij Be Quick ’28 zijn! Ons doel is te groeien naar de leukste (meiden) voetbalvereniging van Zwolle.

Lees verder

Deltacongres 2018 in Zwolle


ZWOLLE - Het Deltacongres komt dit jaar naar de IJsselhallen in Zwolle. Dat maakte Deltacommissaris Wim Kuijken op 10 april bekend. Er worden zo’n 1500 bezoekers verwacht. Gemeente Zwolle staat klaar samen met waterschap Drents Overijsselse Delta en provincie Overijssel en tal van andere partners om alle gasten in Zwolle en de IJssel-Vechtdelta te ontvangen, bezoekers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijs- en kennisinstellingen.

Lees verder

Spoorcafé woensdagavond 18 april: Klimaat & Energie


ZWOLLE - Klimaat en energie zijn letterlijk en figuurlijk een hot item. De aarde warmt op waardoor we steeds vaker te maken krijgen met storm, hoosbuien en uitzonderlijke temperaturen. Ook in Zwolle. Ook in de Spoorzone. Welke kansen ziet en benut u als het gaat om klimaatverandering? En wat doet of kunt u doen als het gaat om het gebruik van duurzame energie als alternatief voor fossiele brandstoffen? Kunt u bij het beantwoorden van deze vragen wel wat inspiratie gebruiken of wilt u anderen inspireren met uw acties? Kom dan 18 april naar het Spoorcafé bij de Groene Welle aan de Koggelaan 7. Aanvang 19.30 uur.

Lees verder

Dubbelgreep Voorspeelavond


ZWOLLE - De leerlingen van Dubbelgreep houden weer een mooi leerlingenconcert. Dit gebeurt op zaterdag 14 april. Zoals u van hen gewend is, zijn er meerdere, verschillende instrumenten, ensembles en componisten te beluisteren, piano, accordeon, dwarsfluit, gitaar en strijkers zijn zeker van de partij. Het is mooi om te zien dat er weer zoveel leerlingen zijn die hun muzikale kunsten aan het publiek willen laten horen.

Lees verder

D66 Overijssel vestigt de aandacht op het Nedersaksisch.


ZWOLLE - Tijdens de tweede tijdelijke installatie van statenlid Jos Mooijweer (D66) werd hem met klem verzocht de eed niet, zoals de vorige keer, in het Nedersaksisch af te leggen. Reden voor statenlid Mooijweer om hier vragen over te stellen. Het Nedersaksisch is één van de vier erkende talen in Nederland en het kan niet zo zijn dat een gekozen volksvertegenwoordiger de eed niet kan afleggen in zijn eigen taal.

Lees verder

Dierenverzorg middag


ZWOLLE – Stichting Kinderboerderijen Zwolle gaat samen met leerlingen van AOC de Groene Welle een dierenverzorg middag organiseren. Op woensdagmiddag 25 april zijn de kinderen welkom vanaf 13.00 uur.

Lees verder

Polymer Science Park moet toonaangevend worden


ZWOLLE - Nu al zijn de kunststof bedrijven actief als het gaat om het hergebruik van grondstoffen. De circulaire economie begint in deze sector op gang te komen maar er is meer nodig, aldus Jan Westert, voorzitter van de Statenfractie van de ChristenUnie. Dat bleek ook tijdens een onlangs gehouden congres waar de sector de hulp van de provincie in roep om te kunnen investeren zodat men verder kan met innoveren. De ChristenUnie ziet kansen om de circulaire economie in deze sector uit te breiden en stelt vragen aan het college van Gedeputeerde Staten om daarmee het gesprek hierover te (her)openen.

Lees verder

Landstede studenten doen ervaring op bij echte klanten


ZWOLLE - Ontwerp een huisstijl en logo, en bouw een duidelijke, overzichtelijke website die aansluit op de doelgroep. Dat was de opdracht die Landstede studenten van de opleidingen Mediamanager, Applicatieontwikkelaar en Mediavormgever van de startende zorgorganisatie InKontakt kregen. Inmiddels functioneert www.InKontakt.nl helemaal naar wens. ‘We kijken terug op een leuk en geslaagd project’, daar zijn opdrachtgever, studenten en docenten het over eens.

Lees verder

Verkeershinder vanaf 24 april


ZWOLLE - In de nacht van 23 op 24 april wordt het verkeer omgezet van de bestaande N35 naar het nieuwe wegdeel. Beide rijrichtingen gaan dan over 2 km van het nieuwe wegdeel. Dit gebeurt met behulp van verkeersregelaars die enkele verkeersstops begeleiden. De hinder voor het verkeer blijft daarmee beperkt.

Lees verder

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Kika


ZWOLLE – Leerlingen van de Ambelt in Zwolle gaan opnieuw fietsen voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. Zij hebben zelf voor dit goede doel gekozen omdat het hen na aan het hart ligt. In juni beklimmen zij voor de vijfde keer samen met docenten en begeleiders de Alpe d’Huez. Gisterenavond vond op het Hengeveld College de officiële aftrap plaats van dit jaarlijks terugkerend evenement met een avond voor ouders, leerlingen, sponsors en begeleiders.

Lees verder

Zonne energie voor iedereen toegankelijk


’s HERTOGENBOSCH - Essent vaart een nieuwe koers en maakt het voor iedereen makkelijk én bereikbaar om stappen te zetten in de richting van een energiezuiniger en duurzamer huis. “De drempel om te investeren in zonnepanelen kan hoog zijn, en om dit ook mogelijk te maken voor geïnteresseerden die een dergelijke investering niet willen of kunnen maken bieden we Huurzon aan”, zegt Albert de Koning, Marketing Director bij Essent.

Lees verder

Wakker worden! Met IVN Zwolle


ZWOLLE - Het wordt warmer, het is langer licht, je hoort de vogels weer fluiten en je kunt weer zonder jas naar buiten. Wakker worden want het is lente! Met allerlei spelletjes en activiteiten willen we de lente inluiden.

Wanneer: zondag 22 april Voor wie: kinderen van 4-8 met hun (groot)ouders Waar: Doepark Nooterhof, Zwolle Hoe laat: 14.00 – 16.00 uur Meedoen kost €2,00

Drie nieuwe films tijdens Verrassend Nederlands op 22 april


ZWOLLE - In zes Pathé bioscopen waaronder Pathé Zwolle kun je kijken naar de volgende films: LA HOLANDESA, ESCHER – HET ONEINDIGE ZOEKEN en DE MATCHMAKER. Dit is iets voor jou wanneer jij een echte filmliefhebber bent. Het Nederlands Film Festival heeft hét filmevent voor jou: Verrassend Nederlands! Op zondag 22 april kun je een dag lang genieten van maar liefst drie spiksplinternieuwe films van eigen bodem.

Programma
11.00 - 12.30 uur | LA HOLANDESA
12.30 - 13.10 uur | Pauze
13.10 - 14.40 uur | ESCHER – HET ONEINDIGE ZOEKEN
14.40 - 14.50 uur | Korte pauze
14.50 - 16.20 uur | DE MATCHMAKER

Lees verder

Over 7 weken is het zover!


ZWOLLE - De KWF SamenLoop voor Hoop is weer in Zwolle. En wel op 26 en 27 mei. Het is een 24-uurs wandelevenement waarbij teams in estafettevorm een etmaal lang over het parcours in Park de Wezenlanden wandelen, als symbool van de voortdurende strijd tegen kanker. Samen vieren ze het leven, zetten ze (ex) kankerpatiënten in het zonnetje en herdenken we de overledenen. De saamhorigheid maakt deze dag tot een onvergetelijk evenement. De deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Lees verder

Ontmoetingsfeest 2018


ZWOLLE - Er zijn in de afgelopen jaren veel bijzondere verbindingen ontstaan en hart voor Zwolle is trots op wat ze met zijn allen bereikten! Wat is er nu mooier dan alle verhalen die daaruit voortkomen met elkaar te delen? Daarom houden ze op vrijdag 15 juni het Ontmoetingsfeest: een feest voor mensen die een hart hebben voor, betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in Hart voor Zwolle. Dus ook voor jou!

Lees verder

Singing voor Masterly Milaan


ZWOLLE - Het Nederlandse Designpaviljoen ‘Masterly – the Dutch in Milano’ op de Salone del Mobile in Milaan, is een unieke samenwerking aangegaan met de studie Artez Graphic Design in Zwolle. Nicole Uniquole, organisator en curator van het Nederlandse paviljoen vroeg derdejaars studenten Graphic Design de signing voor het Nederlandse paviljoen te ontwerpen. De signing en het maakproces zijn van 17 tot en met 24 april te bewonderen tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Lees verder

Advies informateur: laat ChristenUnie, GroenLinks, Swollwacht en VVD een nieuw college vormen


ZWOLLE - ChristenUnie, GroenLinks, Swollwacht en VVD zijn de meest logische partijen om samen een nieuw college van burgemeester en wethouders te vormen. Laat hen de volgende fase van het proces ingaan. Dat is het advies van informateur Janco Cnossen aan de ChristenUnie voor de vorming van het nieuwe college.

Lees verder

Verrassende klassieke muziek op locatie


ZWOLLE - Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe, tweede locatie van Museum de Fundatie, vormt het perfecte decor voor masterstudenten klassieke muziek van het ArtEZ Conservatorium Zwolle. De jonge internationale musici tonen er op zaterdag 21 april multidisciplinaire producties onder de titel Artseedz Music Projects. Voorop staat daarbij hun persoonlijke benadering.

Lees verder

Uniek participatietraject Dock24


ZWOLLE - Onder de noemer Dock24 zijn Gemeente Zwolle en maatschappelijke organisaties een unieke samenwerking gestart rondom participatie in de stad. Dock24 is tegelijk ook de nieuwe naam van een voormalig bedrijfsgebouw aan de Gasthuisdijk in Zwolle. Betrokken organisaties en inwoners transformeren het pand dit jaar tot werk-, trainings- en ontmoetingsplek. Zwollenaren met een afstand tot onderwijs of de arbeidsmarkt krijgen daar –of elders in de stad- de mogelijkheid om passende vaardigheden op te doen die hen in staat stellen (weer) actief mee te doen in de maatschappij.

Lees verder

Melodysingers brengt flashmob in Waanders In de Broeren.


ZWOLLE - Pop- en musicalkoor Melodysingers brengt een flashmob in Waanders In de Broeren. Aanstaande zaterdag 14 april om 14:00 uur.  Deze boekhandel houdt die dag voor de tweede keer een Bookstore Day:

Lees verder

Hogeschool Windesheim benoemt CoolProfs tot Senior Partner HBO-ICT


OUDE WETERING – Hogeschool Windesheim uit Zwolle heeft IT-dienstverlener CoolProfs benoemd tot Senior Partner HBO-ICT vanwege de structurele bijdrage die het bedrijf levert voor het verrijken en verbeteren van het onderwijs van Windesheim. CoolProfs kreeg hiervoor een partnership-tegeltje uitgereikt.

Lees verder

Hogeschool Windesheim gaat samenwerken met JD.com


ZWOLLE – Hogeschool Windesheim heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met een van de grootste e-commercebedrijven van China, JD.com. Het gebeurde tijdens de handelsmissie in China.

Lees verder

Team Actief voor Hospice Zwolle beklimt Mont Ventoux


ZWOLLE - Hospice Zwolle is een van de goede doelen tijdens het jaarlijkse evenement ‘Groot verzet tegen kanker’ van de stichting Mont Ventoux, dat eind augustus plaatsvindt in Zuid-Frankrijk. Hospice Zwolle is voor haar eigen team nog op zoek naar deelnemers en sponsoren.

Lees verder

Zangers gezocht voor mannenkoor De Wilde Deerne


ZWOLLE - De Zwolse Stadsproductie roept iedere man (16+) die van zingen houdt op om mee te zingen in het mannenkoor dat eenmalig wordt samengesteld voor het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne. In totaal bestaat het mannenkoor straks uit 100 mannen, waarvan er steeds 50 meespelen per de voorstelling. De uitvoering vindt plaats van 11 mei tot en met 3 juni tot IJsselhallen.

Lees verder

Nationale Poepdag 2018


AMERSFOORT - Binnenkort is het Nationale Poepdag. En wel op woensdag 11 april. Het is een dag die in het leven is geroepen door de Maag Lever Darm Stichting om de relatie tussen ontlasting en gezondheid te benadrukken.

Lees verder

Sterke seizoenstart sloeproeiers Hattem en Zwolle


ZWOLLE - Sloeproeiers uit Zwolle en Hattem zijn hun seizoen goed gestart. Bij de wedstrijd ‘Vechten op de Vecht’ in Weesp eindigden twee herenteams afgelopen zaterdag op het podium. Verenigingen Sloeproeien Zwolle en Hattem Roeit ontliepen elkaar nauwelijks.

Lees verder

NATIONALE OPENING ASPERGESEIZOEN IN DE LIBRIJE


ZWOLLE - Eeuwen geleden kwamen er al goudzoekers naar het Oosten op zoek naar het goud van asperges in de grond. En nog steeds komen er culinaire liefhebbers van heinde en ver naar het Oosten om asperges te vinden en te proeven. Vanaf 12 april t/m juni zijn vooral de regio's Salland en Vechtdal in de ban van deze goudkoorts. De nationale Kick-off van het aspergeseizoen vindt op 12 april plaats bij De Librije. Vanaf dan kunnen smulpapen hun hart ophalen met speciale aspergemenu's, -arrangementen, open dagen, aspergeroutes, recepten en winacties verzameld op www.visitoost.nl/asperges. Er wordt zelfs een stijlvolle aspergebrochure uitgebracht die gratis verkrijgbaar is bij de betrokken ondernemers.

Lees verder

Bejubelde ‘Oorlogsgeheimen’ in Zwolse Theaters


ZWOLLE - Spannend en indrukwekkende theatervoorstelling (9+) voor de hele familie

Na een aantal jaar komt ‘Oorlogsgeheimen’, op veler verzoek, weer terug. Zowel in het theater als op scholen. Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment. Op 28 april speelt de voorstelling in de Zwolse Theaters.

Lees verder

Herdenking Bevrijdingsdag van Zwolle op 13 april


ZWOLLE - Omdat de Bevrijdingsdag van Zwolle op zaterdag 14 april valt, houden leerlingen van basisschool De Octopus dit jaar op vrijdag 13 april om 09.00 uur een herdenking bij het door hen geadopteerde monument aan de Pilotenlaan in Zwolle-Zuid. Burgemeester Henk Jan Meijer woont de herdenking bij namens de gemeente.

Leerlingen van de basisscholen Geert Grote en Koningin Emma verzorgen dezelfde dag om 11.00 uur een plechtigheid bij “hun” oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark. Ook bij die herdenking is burgemeester Henk Jan Meijer aanwezig.

Lees verder

Asfalteringswerkzaamheden


Zwolle – De komende maanden worden op verschillende plaatsen in en om Zwolle aan het asfalt gewerkt. Om de overlast voor het verkeer te beperken zijn de werkzaamheden in de avond en nacht tussen 19.00 uur en 06.00 uur plaats.

Lees verder

Première harpconcert Miriam Overlach


ZWOLLE -  Harpiste Miriam Overlach presenteert haar jaarprogramma 2018 met innovatieve harpstukken. Op donderdag 12 en vrijdag 13 april gaat het gloednieuwe stuk dat componist Wilbert Bulsink schreef voor harpiste Miriam Overlach, in première, in Zwolle en Enschede.

Lees verder

Sucessen voor toegankelijk Vechtdal Overijssel


ZWOLLE - Bij Tuinen Mien Ruys is de korte termijnaanpak voor het programma ‘Zorgeloos Vechtdal’ gepresenteerd aan overheden, ervaringsdeskundigen en recreatieondernemers, die meedoen aan het programma Zorgeloos Vechtdal. Dit was op donderdagavond 5 april. Er werd stilgestaan bij de successen van Hardenberg en Zwolle binnen de verkiezing voor 'Meest Toegankelijke Gemeente 2018'.

Lees verder

Verloren en gewonnen, lezing over nieuwe liefde


ZWOLLE - Op dinsdag 10 april 2018 van 19:30 tot 21:00 uur wordt er in Stadkamer Centrum een lezing gegeven door Maria de Greef. De lezing gaat over het vinden van een nieuwe liefde na het overlijden van je partner.

Lees verder

Waardering voor aanpak essentaksterfte.


ZWOLLE - In een brief prijst het NatuurPlatformZwolle (NPZ) de gemeente en andere betrokkenen met de goede samenwerking en de enorme inzet van materieel en menskracht waarmee is gewerkt om vóór het eind van het kapseizoen de meest door essentaksterfte aangetaste bomen te ruimen. En met de voortvarende herplant direct er na. Er zijn daarbij zelfs meer bomen geplant dan gekapt. Op vakkundige wijze, mooi gemêleerd, zodat nieuwe infecties minder makkelijk om zich heen slaan.

Lees verder

Independent Bookstore Day in Waanders In de Broeren


ZWOLLE - Waanders in de Broeren houdt de tweede Independent Bookstore Day in Nederland. Dit is op zaterdag 14 april. Die dag vieren ze de boekwinkel en de lezer. Met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, prachtige optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten.

Lees verder

Eerste resultaten proef met belonen afvalscheiding


ZWOLLE - De bewoners van de wijken Schoonhorst (Stadshagen) en Gerenbroek (Zwolle-Zuid) hebben in de periode van november tot februari gemiddeld 22% minder restafval aangeboden. Ook hebben ze de ondergrondse restcontainers voor restafval gemiddeld 31% minder vaak geopend. Dat blijkt uit de eerste tussenevaluatie van de proef belonen die de gemeente medio november in deze wijken is gestart met het achteraf belonen van bewoners die hun afval goed scheiden en minder restafval aanbieden.

Lees verder

D66 Zwolle roept op tot deelname pilot aardgasonafhankelijk wonen


ZWOLLE - Er is door minister Ollongren een oproep gedaan aan gemeentes om zich te melden met plannen om bestaande wijken aardgasvrij te maken. Deze pilot is een belangrijke stap voor een actief klimaatbeleid waar gezien de verkiezingsuitslag veel steun voor lijkt te zijn. D66 Zwolle is voor deelname aan de pilot en vraagt het college van B & W gehoor te geven aan de oproep van de minister.

Lees verder

Slaapcentrum organiseert slaapmarkt voor iedereen die slecht slaapt


ZWOLLE - Steeds meer mensen hebben last van slaapproblematiek, waarbij ze slecht of soms zelfs helemaal niet slapen. Zij zijn hierdoor moe, prikkelbaar of slapering. Dit heeft grote invloed op het dagelijks functioneren. Op zaterdag 14 april organiseert Isala Slaapcentrum in Zwolle van 9:30 tot 13:30 uur een slaapmarkt voor mensen die meer willen weten over wat ze aan slaapproblemen kunnen doen.

Lees verder

Meer en verantwoorde keuze in sportkantines


ZWOLLE - Met Anders nog iets lekkers biedt Profkantine sportkantines een display rijkelijk gevuld met verantwoorde tussendoortjes. Daarmee kunnen ze eenvoudig, laagdrempelig en zonder grote voorraden hun bezoekers een lekker alternatief bieden. Dat de markt klaar is voor een verantwoord tussendoortje, bleek uit de reacties vanuit de sportkantines: de eerste 150 gratis exemplaren van dit unieke concept gingen spreekwoordelijk als warme broodjes over de toonbank.

Lees verder

Collecteweek Hartstichting in teken van meer AED’s


DEN HAAG -  De Hartstichting wil meer openbare AED’s in het land om meer levens te kunnen redden. De jaarlijkse collecteweek van 8 tot en met 14 april staat daarom in het teken van AED’s. Om donaties te stimuleren en collectanten te helpen, zijn giften ook via een QR-code en een Tikkie mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om collectanten rechtstreeks te sponsoren.

Lees verder

Nog plaats voor ouderen


ZWOLLE - Er is nog plaats voor ouderen bij het matinee met Cor Bakker op 30 april in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Ook voor ouderen die hier graag bij willen zijn en zelfstandig willen komen, zijn van harte welkom. Een mooie manier om kennis te maken met Stichting Vier het Leven.

Lees verder

Belastingdagen bij Stadkamer Centrum


ZWOLLE - Binnenkort zijn de belastingdagen in Stadkamer Centrum. Geïnteresseerden kunnen terecht op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 april van 9:00 tot 11:30 uur en van 12:30 tot 15:00 uur. Onder deskundige begeleiding van De Kern worden mensen met een lager inkomen geholpen bij het invullen van de belastingaangifte.

Lees verder

Operatie Steenbreek


ZWOLLE - Op 15 april doet IVN Zwolle Assendorp aan. Ga jij voor verstening of vergroening? Wil je ook meer groen in deze wijk? Hoe zit dat, kan dat zo maar? Nieuwsgierig geworden? Kom dan om 14.00 uur naar De Enk voor informatie en om misschien mee de handen uit de mouwen te steken. Ook leuk voor kinderen. We wandelen door de wijk op zoek naar voorbeelden van regenwaterafkoppeling, en, steentje eruit, plantje erin om je wijk/straat te vergroenen. Deze bijzondere excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage voor IVN wordt op prijs gesteld. Opgeven is niet nodig. Meer info: www.ivnzwolle.nl

Lees verder

Fysio Zwolle nieuwe hoofdsponsor Triathlon Zwolle


ZWOLLE - Fysio Römer is de hoofdsponsor geworden van Triathlon Zwolle. Daarmee heet de Zwolse triatlon in het vervolg Fysio Zwolle Triathlon. Jeroen van Dijk van triathlon Zwolle en Jeannette Bensink (Praktijkmanager bij Fysio Römer) tekenden de contracten.

Lees verder

Lezing over Nederlandse stations


ZWOLLE - Nederland telt ruim 400 stations. Hieruit heeft Neel Hartjes een selectie van 50 stuks gemaakt en aan de hand van oude en nieuwe afbeeldingen schetst ze de geschiedenis van deze stations. Dit alles onder de titel: ‘Stations in Nederland. Veel is veranderd maar niet alles.’ Woensdag 11 april presenteert ze dit programma bij de NVBS in Zwolle.

Lees verder

Door het oog van Senta: nieuwe operaproductie


ZWOLLE - Het campagnebeeld verraadt het al: in de nieuwe enscenering van Der fliegende Holländer van de Nederlandse Reisopera kijkt het publiek door de ogen van koopmansdochter Senta naar het verhaal. Regisseur Paul Carr stelt ons de vraag: zou jij je leven geven om je grote liefde te redden?

Lees verder

Project Vruchtbare Kringloop Overijssel


ZWOLLE - Melkveehouders kijken steeds meer op een akkerbouwmatige manier naar de bodem en de teelt van voedergewassen. Daarom proberen boeren op het demoveld van Vruchtbare Kringloop Overijssel (VKO) in Reutum diverse teeltmethoden uit. Woensdag 28 maart zijn op dit demoveld sensoren onder de bouwvoor geplaatst om data te verzamelen en nieuwe inzichten te verkrijgen op het gebied van een gezonde en vruchtbare bodem. De informatie die wordt verzameld en geanalyseerd, kan straks bruikbare en praktische handvatten opleveren voor goed bodembeheer. Een bijzondere samenwerking in het kader van het project Vruchtbare Kringloop Overijssel.

Lees verder

Britten in Concert - Theater De Spiegel Zwolle


ZWOLLE - Het Britten speelt samen met topviolist Daniel Rowland, onder leiding van dirigent Loes Visser, de hartverscheurende muziek van Mieczyslaw Weinberg. Deze Pools-Joodse componist vluchtte in 1939 naar Rusland en overleefde de Tweede Wereldoorlog als enige van zijn familie. Hij was bevriend met Dmitri Sjostakowitsj, die hem op cruciale momenten steunde in zijn bewogen leven.

Lees verder

Afval scheiden (be-) loond


ZWOLLE – De gemeente Zwolle afgelopen drie maanden een proef gedaan met afvalscheiding in de wijken Gerenbroek en Schoonhorst. Het resultaat is dat bewoners 22% minder restafval in de ondergrondse restcontainers deden. Ze kregen hiervoor achteraf een beloning.

Lees verder

SPAR gaat de verbinding met de buurt vergroten


ZWOLLE - In Nederland is een toenemende vraag naar aandacht voor ouderen. Hun behoefte aan gezelschap en ondersteuning in alledaagse dingen is groot. Daar gaat SPAR gehoor aan geven in een unieke samenwerking met Samen dementievriendelijk en WeHelpen.

Lees verder

ATELIERHOUDERS OUDE AMBACHTSSCHOOL ZETTEN HUN DEUREN OPEN


ZWOLLE - In De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle wordt op zondag 22 april 2018 van 11.00 tot 17.00 uur een open dag gehouden. De mensen die daar een atelier houden zijn dan aanwezig en bieden geïnteresseerden de mogelijkheid een kijkje te nemen in hun werkplaatsen op de begane grond en op de eerste verdieping van het monumentale pand. Er is van alles te beleven in de ateliers en de centrale ruimtes. De toegang is gratis.

Lees verder

Jubileumglossy gaat voor ‘wow’ gevoel


ZWOLLE – Margriet Twisterling en verhalenschrijver Yvonne de Haan uit Zwolle geven de kans om een glossy te laten maken. Stel je bedrijf bestaat 25, 50 of 100 jaar. Of je directeur gaat met pensioen. Hoe leuk is het om dit te vieren met een feestelijk magazine. Jubileumglossy speelt in op deze wens. Dit initiatief is vandaag gelanceerd door bladenmaker “Wij willen bedrijfsjubilea meer glans geven.”

Lees verder

Oproep VEH resulteert in btw teruggave


AMERSFOORT - Huiseigenaren die in het verleden zonnepanelen hebben gekocht, kunnen betaalde btw over panelen en installatie terugkrijgen, ongeacht het jaar van aankoop. Dat heeft staatsecretaris Snel besloten als reactie op een dringende oproep daartoe van Vereniging Eigen Huis. Ook wordt de procedure voor mensen die alsnog btw terugvragen veel eenvoudiger: zij hoeven slechts één keer aangifte te doen in plaats van over alle verstreken jaren. Ook hier had de vereniging op aangedrongen.

Lees verder

Concert Moving Movie Songs


ZWOLLE - Zangeres Henriëtte de Groot en pianist Tjako van Schie houden een concert ter gelegenheid van de presentatie van hun gloednieuwe CD "Moving movie songs". Dit vindt plaats op 18 mei in de Doopsgezinde kerk te Zwolle.

Lees verder

Hilko Folkeringa vertrekt bij Zwolse theaters


ZWOLLE - In onderling overleg met de Raad van Toezicht heeft Hilko Folkeringa besloten zijn functie van directeur-bestuurder van Stichting Zwolse theaters neer te leggen. De reden is dat beide partijen tot de conclusie zijn gekomen dat er sprake is van een mismatch.

Lees verder

Nationale Buitenlesdag


ZWOLLE -  Met een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, krijgen leerlingen op meer dan 2100 scholen buiten les. Dit gebeurt op 10 april. Uit nieuw onderzoek van DUO blijkt dat op steeds meer scholen in Nederland buitenles gegeven wordt. En dat is goed nieuws, want een uitdagende buitenles stimuleert niet alleen beweging, maar de combinatie van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht zorgt er ook voor dat kinderen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas.

Lees verder

Be Quick ’28 en de Dutch Goalkeepers Academy gaan samenwerken


ZWOLLE - Be Quick ’28 en de Dutch Goalkeepers Academy hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Dutch Goalkeepers Academy zal het sportpark van Be Quick gaan gebruiken als uitvalsbasis voor haar activiteiten. In ruil daarvoor worden keeperstrainingen verzorgd voor alle keepers van Be Quick.

Lees verder

Zwolle Unlimited accepteert digitale gulden als betaalmiddel


ZWOLLE - "Het is tijd voor een nieuw en eerlijk geldsysteem. Een geldsysteem dat niet gebaseerd is op leningen en schuld, maar eentje die gebaseerd is op echte waarde, bepaald door vraag en aanbod." Zo zegt online marketing en business coach Robert-Jan Mastenbroek. Op 20 april organiseren Zwolle Unlimited en Robert-Jan Mastenbroek het gulden evenement in de Statenzaal in Zwolle. Het evenement is bedoelt om meer kennis op doen over blockchain en het gebruik van de digitale gulden.

Lees verder

Gesigneerde en wedstrijdgedragen PEC Zwolle shirts


ZWOLLE - Zaterdag heeft PEC Zwolle een mooie overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd stond in het teken van de Week van de Vitaliteit. De shirts waarin gespeeld is hebben een eenmalige en unieke bedrukking en iedereen kan er een bemachtigen!

Alle wedstrijdgedragen shirts zijn direct na de wedstrijd gesigneerd en worden geveild op www.matchwornshirt.com. De opbrengst komt in het kader van de Week van de Vitaliteit ten goede aan PEC Zwolle United en Stichting Empower.

Lees verder

Isala laat patiënten bewegen met Beweeg app


ZWOLLE - Voor patiënten die een totale knie- of heupoperatie ondergaan is het van belang dat zij zo snel mogelijk na de operatie gaan bewegen. Om deze patiënten te stimuleren om te bewegen heeft de therapiegroep van Isala de Beweeg app ontwikkeld.

Lees verder

Cd-presentatie ALCHEMY Mantra’s in Waanders In de Broeren


ZWOLLE - Ronald Visser en Michiel Brandes presenteren op zondag 8 april hun nieuwe cd.

In de sfeervolle ambiance van boekhandel Waanders In de Broeren in Zwolle wordt die middag ALCHEMY gepresenteerd. Zwollenaar Ronald Visser zal die middag optreden samen met muzikale vriend Michiel Brandes. Zij brengen nummers ten gehore van hun net verschenen cd ALCHEMY. Mantra’s staan de laatste jaren meer en meer in de belangstelling. Een mantra heeft een korte tekst die steeds herhaald wordt en daardoor een meditatief karakter heeft.

Lees verder

Korfballers Sparta blijven op titelkoers


SNEEK – De korfballers van Sparta uit Stadshagen hebben afgelopen zaterdag de veldcompetitie met succes hervat. Tegen het stugge De Waterpoort kwam Sparta met de schrik vrij, 20-23.

Lees verder

WVF VERLIEST STADSDERBY TEGEN BE QUICK’28


ZWOLLE - Zondag stond de 4e en laatste stadsderby voor WVF tegen Be Quick’28 op het programma op sportpark de Weide Steen. In de drie eerdere edities, tegen SVI 2 keer en Be Quick’28, stapte WVF als winnaar van het veld. Vandaag stond het met lege handen en moest het toezien dat Be Quick volkomen verdiend met de volle buit huiswaarts keerde. Door deze nederlaag moet de ploeg van trainer Herbert Visscher naar beneden kijken op de ranglijst en moet het nog de nodige punten vergaren om zich veilig te spelen.

Lees verder

Openstelling tentoonstelling en rondleiding in de Zwolse synagoge


ZWOLLE - In de Zwolse synagoge aan de Samuel Hirschstraat (nabij de Nieuwe Markt)
wordt weer een rondleiding gegeven op zondag 8 april 2018.
Tegelijkertijd is de tentoonstelling joods leven in en om Zwolle ook
geopend voor publiek.

Lees verder

Wat is jouw idee voor 2500m2?!


ZWOLLE - VanWonen Vastgoedontwikkeling bestaat in maart één jaar en dat vieren ze door een cadeau aan de stad Zwolle te geven. Dat vindt Club Cele zo tof dat ze samen met VanWonen een ontwerp atelier programmeren op dinsdag 10 april. Daar mag iedereen bij zijn die een goed idee heeft om van 2500m2 een goede plek te maken!

Lees verder

Eerste raadsvergadering nieuwe raad


ZWOLLE - De eerste raadsvergadering van de nieuwe raad is op maandag 23 april om 19.30 uur.

Op 21 maart is de nieuwe gemeenteraad gekozen. Voor deze nieuwe raad, die bestaat uit nieuwe raadsleden en uit raadsleden die er al één of meerdere periodes op hebben zitten, is een inwerkprogramma opgesteld.

De komende weken volgen de raadsleden dit programma zodat ze goed voorbereid zijn op op de eerste raadsvergadering (besluitvormingsronde) die op 23 april is gepland.

De agenda voor de besluitvormingsronde vindt u vanaf 13 april op de site van de gemeente zwolle: www.zwolle.nl

Lees verder

Oost ziet volop kansen in visie minister


ZWOLLE - Op 12 maart verscheen Cultuur in een open samenleving, de brief waarin minister Van Engelshoven haar visie geeft op de cultuursector en het cultuurbeleid van dit kabinet. Oost- Nederland is blij met deze brief.

Lees verder

Nieuwsbrief Spoorzone, editie maart 2018


ZWOLLE - Er is een nieuwe nieuwsbrief Spoorzone verschenen. Deze is te vinden op de nieuwspagina van www.zwolle.nl.

Lees verder

Laat uw mening horen over huidige afvalbakkenbeleid


ZWOLLE - In 2016 heeft de gemeente Zwolle ongeveer de helft van de afvalbakken weggehaald uit de openbare ruimte. Tevens zijn er op logische plekken afvalbakken herplaatst. Wij zijn heel erg benieuwd hoe u dit heeft ervaren, en wat u vindt van ons huidige afvalbakkenbeleid. Daarom nodigen wij u graag uit voor een informatieavond op woensdag 4 april 2018 van 19.00 uur (start 19.15 uur) tot 20.45 uur in wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 te Zwolle.

Lees verder

Zwolse schaapskudde gaat weer de wijk in


ZWOLLE - Wethouder Michiel van Willigen opent, samen met herder Tjitse Terpstra, het nieuwe graasseizoen voor de Zwolse schaapskudde in bijzijn van kleuters van basisschool Het Carillon. De kudde houdt de komende maanden het gras in Holtenbroek en Stadshagen weer bij. De opening vindt plaats op donderdag 5 april.

Lees verder

Hogeschool Windesheim biedt vrijere economische opleidingen


ZWOLLE – Vanaf het nieuwe schooljaar geeft Windesheim Business College ongeveer 40 eerstejaarsstudenten de mogelijkheid om zich vrijer binnen de economische opleidingen te bewegen.

Lees verder

Leerlingen CCC halen €9.674 op voor kansarme kinderen in Afrika


ZWOLLE - De leerlingen uit klas 1 en 2 van het Carolus Clusius College hebben deze week €9.674 opgehaald tijdens de actiedag van Zip your Lip. Door 24 uur niet te eten, maar alleen water en thee te drinken, kwamen zij in actie voor kinderen in Angola, Lesotho en Zimbabwe die elke dag met honger naar bed gaan.

Lees verder

Grote belangstelling voor het bezoeken van een gasloze woning


ZWOLLE - Gastvrije huiseigenaren vertellen hun ervaringen met energiebesparende maatregelen tijdens een thematour. Er is een enorme belangstelling voor de waardevolle verhalen die worden gedeeld over gasloos wonen, warmtepomp, isoleren of het realiseren van een Nul-op-de-Meter woning. Veel thematours zijn in een korte tijd helemaal volgeboekt.

Lees verder

PASEN TREKT 850.000 INTERNATIONALE BEZOEKERS


DEN HAAG/ ZWOLLE - Het paasweekend trekt dit jaar 850.000 internationale bezoekers, volgens de verwachtingen van NBTC Holland Marketing. Dit zijn er 100.000 minder ten opzichte van afgelopen jaar. Met name het feit dat Pasen eerder in het seizoen valt en de wisselvallige weersverwachting zorgen voor deze daling. Met Pasen gaan ook zo’n 400.000 Nederlanders op vakantie, 100.000 minder ten opzichte van 2017. Pasen valt dit jaar op 1 en 2 april en wordt traditioneel gezien als de opening van het toeristische seizoen.

Lees verder

Windesheim doorbreekt muren tussen economische opleidingen


ZWOLLE - Vanaf september kunnen maximaal veertig eerstejaarsstudenten een persoonlijke leerroute volgen binnen de economische opleidingen van hogeschool Windesheim.

Via Windesheim Business College schrijven studenten zich niet in voor één opleiding, maar kunnen zij zich vrij bewegen binnen de verschillende economische opleidingen. Ze hebben geen rooster, geen klas en geen verplichte vakken en colleges. Wat ze wél hebben: alle ruimte en vrijheid om zelf hun eigen leerroute te bepalen. ‘Ze kiezen zelf welke vakken ze volgen, op welk moment, op welke manier en in welk tempo’, aldus initiatiefnemer Hans Baltjes. ‘Zestig punten in een half jaar halen? Alles kan.’

Lees verder

IVN excursie


ZWOLLE - Geniet u ook zo van de holwortel, een van de vele stinzenplanten? Op landgoed Dickninge bij De Wijk staan er duizenden! Als u er nog iets meer van wil weten en van al die andere plantjes daar, kom dan naar de excursie van het IVN op zaterdagmiddag 7 april aanstaande.

Lees verder

De gouden Schoolkantine Schaal 2018


ZWOLLE – De gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum gaat naar het Centre for Sports & Education (CSE).

Lees verder

Lezingen met ds. Naim Khoury in Zwolle


ZWOLLE - De baptistenpredikant Naim Khoury uit Bethlehem houdt een studiebijeenkomst in De Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis. Khoury is op uitnodiging van Christenen voor Israël in Nederland. Het thema is vanuit Bethlehem naar de wereld. 

Lees verder

50-jarig Jubileum Red een Kind


ZWOLLE - Red een Kind bestaat vijftig jaar. Op 28 maart 1968 werd Stichting ‘Redt een Kind’ opgericht. Destijds steunde de organisatie één weeshuis in India, inmiddels werkt Red een Kind naast India in negen Afrikaanse landen en helpt jaarlijks meer dan 110.000 kinderen. Tijdens dit jubileumjaar staat een onderzoek centraal naar de impact en de duurzaamheid van de dorpsaanpak van Red een Kind voor kinderen in Afrika en India. Een kritische blik wordt daarbij niet geschuwd.

Lees verder

Wilheminasingel wordt fietsstraat


ZWOLLE - De Wilhelminasingel wordt fietsstraat. De herinrichtingswerkzaamheden aan de straat vinden plaats van 9 tot en met 20 april. In verband met de werkzaamheden is de straat van 9 tot en met 13 april geheel afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Verkeer wordt via een omleidingsroute omgeleid. De Wilhelminasingel maakt deel uit van het Zwolse hoofdfietsroutenetwerk en is één van de drukste fietsroutes van Zwolle. Dagelijks fietsen zo'n 5000 fietsers door deze straat.

Lees verder

Nationale ombudsman komt naar Overijssel


DEN HAAG - De Nationale ombudsman en zijn team zijn binnenkort in Overijssel. Dit gebeurt van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 april.

Lees verder

Bijna 11000 huizen in Overijssel kunnen snel goedkoop van het gas af


AMSTERDAM – Bijna 11.000 huizen kunnen snel goedkoop gasvrij worden in Overijssel. Dit blijkt uit een onderzoek van bureau Ecorys in opdracht van Milieudefensie. De net gekozen gemeenteraden moeten snel deze eerste kansen pakken om de provincie gasvrij te maken. Maar ze moeten wel rekening houden met de financiële risico’s voor hun inwoners. Milieudefensie adviseert inwoners van de provincie om hun nieuwe gemeentebestuur flink achter de broek aan te zitten.

Lees verder

Zwaan Kleef Aan bijzondere stadswandeling


ZWOLLE - Ter gelegenheid van de start van het stadswandelseizoen wordt er een wandeling gehouden met 20(!) gidsen van Stadsrondleidingen Zwolle, ter gelegenheid van de start van het nieuwe Stadswandelseizoen. Dit gebeurt op 30 maart om 11.00 uur. De start vindt plaats bij het Zwolse Balletjeshuis en het eind op het Grote Kerkplein bij Adam, het beeld van Rodin. De gidsen staan herkenbaar (witte paraplu met logo) op verschillende plekken in de stad en sluiten aan bij de steeds groter wordende groep wandelaars en vormen zo een Zwaan Kleef Aan stoet.

Lees verder

Koos Busters; voor als er gedanst moet worden!


ZWOLLE - Muziek aan het plein in Assendorp  houdt op iedere 2e zondag  van de maand een mooi bandoptreden. De eerstvolgende keer staat Koos Busters op het programma. Koos Busters bewijst tijdens optredens dat ska en reggae garant staan voor dansend en dorstig publiek.

Lees verder

Comedy Café bij ZZUit.


ZWOLLE - De oer-Rotterdamse gastheer Paul London presenteert maar liefst 7 comedians, met als headliners Eric Goossens en Berit Compagnen.

Lees verder

Twee Zwolse initiatieven komen samen: schoner water.


ZWOLLE - Een zeef tegen plastic werd in het water gelegd bij wijkboerderij De Klooienberg. Dit gebeurde afgelopen zaterdag. De zeef werd door de kanoërs van de Water Schoonmaak Service naar de boerderij gevaren en daar vastgezet. Alle vrijwilligers die op die dag de uiterwaarden vrij maakten van zwerfvuil waren er getuige van dat beide Zwolse initiatieven samenkwamen.

Lees verder

Gemeenteraad 2018-2022


Benieuwd naar de nieuw gekozen raadsleden? Bekijk het foto-overzicht van alle 39 raadsleden met hun contactgegevens.

De benoemde raadsleden worden op donderdag 29 maart geïnstalleerd. Voordat ze aan de slag gaan, volgen ze de komende weken een uitgebreid inwerkprogramma. Wil je meer weten over de nieuwe raad, neem dan contact op met de raadsgriffie via telefoonnummer (038) 498 21 81. De raadsgriffie is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Je kunt jouw vraag ook per e-mail stellen via raadsgriffie@zwolle.nl(link stuurt een e-mail).

Bekijk het foto-overzicht van de 39 raadsleden op de website www.zwolle.nl

Senioren helpen? De Gasthuizen helpt mee


ZWOLLE - Wie in Zwolle iets onderneemt voor senioren, kan wellicht rekenen op een bijdrage van het fonds De Gasthuizen. In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren met creatieve ideeën om het leven van senioren leuker, gezelliger, makkelijker of beter te maken.

Lees verder

Wegens succes extra voorstelling Showponies


ZWOLLE - De tournee van de revuevoorstelling Showponies van Alex Klaasen wordt wegens succes verlengd tot en met december 2018. De voorstelling is op zaterdag 2 juni 2018 in Theater de Spiegel te zien. Wegens de grote vraag naar kaarten komt daar nu een extra voorstelling bij op vrijdag 23 november. De kaartverkoop is reeds gestart.

Lees verder

OBS De Krullevaar bestaat 20 jaar!


ZWOLLE - Deze week is er voor leerlingen, ouders en leerkrachten van De Krullevaar een week met feestelijke activiteiten, omdat  OBS De Krullevaar in 1998 startte in Stadshagen. Dit jaar precies 20 jaar geleden. Onder de activiteiten is op dinsdagavond 27 maart een grootse circusvoorstelling in Schouwburg Odeon.

Lees verder

Travelbags/HV Zwolle handbaldames vechten zich langs Wijhe ’92


De dames van Travelbags/HV Zwolle hadden het afgelopen zaterdag niet gemakkelijk tegen Gastvrij/Wijhe ’92 DS2. Verdedigend begon Zwolle sterk, maar aanvallend wisten ze het verschil niet te maken. Na tien minuten spelen stond er dan ook een verrassende score op het bord van 0-0. In de 11e minuut van de wedstrijd werd eindelijk de openingstreffer gemaakt door Marissa Hersevoort, maar helaas zorgde dit nog niet voor een ommekeer van de wedstrijd. Zwolle kwam weinig tot scoren en beide teams gingen rusten met een stand van 9-8.

Lees verder

Feestdagen voorjaar 2018: aangepaste bezoek- en openingstijden Isala


ZWOLLE - Tijdens de feestdagen dit voorjaar zijn er enkele aanpassingen in de bezoek- en openingstijden van Isala en Isala Diaconessenhuis. Feestdagen:           1e en 2e Paasdag, 1 en 2 april•           Koningsdag, 27 april•           Bevrijdingsdag, 5 mei•           Hemelvaartsdag, 10 mei•           1e en 2e Pinksterdag, 20 en 21 mei

Lees verder

Soulzanger Steffen Morrison naar Hedon


ZWOLLE  - Soulzanger Steffen Morrison werd in 2014 bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland, waar hij grote indruk maakte. In september 2016 releaste hij zijn EP Just Another Man in een bomvol Paradiso. Daarnaast vervulde Morrison de hoofdrol in de theatervoorstelling I’m a Soulman over het legendarische plabel STAX Records. Vrijdag 30 maart verschijnt zijn nieuwe album Movin’ On, welke hij vrijdag 6 april live ten gehore zal brengen in poppodium Hedon.

Lees verder

Hammondsensatie Orgel Vreten


ZWOLLE - Orgel Vreten treedt op in poppodium Hedon op donderdag 5 april. De partij met de twee stokoude Hammondorgels, onder leiding van Darius Timmer en Thijs Schrijnemakers speelt spacerock doordrenkt met ornamenten. De band bracht eind februari nog haar nieuwe album De Man & Zijn Machine uit.

Lees verder

Pasen in de kerk


ZWOLLE - In de Vrij-Katholieke kerk, Enkstraat 44 te Zwolle nabij het Assendorperplein, zullen in week 13 diensten van de goede week te vieren zijn. U bent van harte welkom. In de Vrij-Katholieke kerk vormt gnosis, het innerlijk weten, en symboliek de grondslag van de dienst en de overweging. Ieder die dat wenst is vrij aan de Heilige Communie deel te nemen.

Lees verder

Raadszetel voor Ruth Stoorvogel


ZWOLLE – Ruth Stoorvogel van de ChristenUnie Zwolle heeft met 706 stemmen van Zwollenaren voor de tweede keer een raadzetel gekregen. Ze gaat op de stoel zitten van raadslid Job Looijenga.

Lees verder

Beter met Blockchain?


ZWOLLE - Hoe werkt Blockchain eigenlijk? Wat is het, wie bestuurt het en wie is de baas erover? En vooral, wat betekent het voor jou en mij? Een gesprek over de impact van Blockchain. Wordt de wereld beter met Blockchain? Welke kansen biedt dat voor Zwolle? Op die vragen willen we antwoord in de Meet Up van 4 april om 20:00 uur in Odeon bovenfoyer.

Lees verder

Stadskantoren gesloten


ZWOLLE - De kantoren van de gemeente Zwolle en de wijkservicepunten zijn op vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) en maandag 2 april (Tweede Paasdag) gesloten.

Eerste prijs Prinses Christina Concours


ZWOLLE - De laatste regionale voorronde van het Prinses Christina Concours vond afgelopen 24 en 25 maart plaats in Groningen. Ruim 60 jonge musici speelden voor een vakjury, die uit hun midden 7 finalisten koos. Deze finalisten mochten optreden tijdens het finale concert op zondagmiddag 25 maart in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen. Zangeres Roza Herwig uit Zwolle was een van de finalisten.

Lees verder

OP ZOEK NAAR STINZENPLANTEN IN HET REESTDAL


ZWOLLE - Het vroege voorjaar is de tijd voor stinzenplanten. De bomen zijn nog kaal, licht en de warmte van de zon bereiken vrijwel ongehinderd de bodem en daar profiteren deze planten van: sneeuwklokjes, bostulpen, winterakonieten, bosanemonen, holwortel, voorjaarshelmbloem enzovoort.

Lees verder

Afvalinzameling in Spoolde op woensdag 11 april


ZWOLLE - Op deze avond geeft de heer Ben Dijsselhof, voorlichter van de ROVA, een lezing over de afvalverwerking in Zwolle en hoe dat zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Eerst werd ons afval gestort, daarna werd het vooral verbrand en tegenwoordig wordt er steeds meer apart ingezameld waarna grondstoffen worden teruggewonnen en worden hergebruikt.

Lees verder

Winnaars Kunstbende Overijssel 2018 bekend


ZWOLLE - Deze zaterdag 24 maart heeft de Voorronde van Kunstbende Overijssel plaatsgevonden. De hele dag draaide om het vinden van de meest getalenteerde jongeren van Overijssel. De jury heeft 107 acts en kunstwerken bekeken en beoordeeld. Hiervan gaan er 8 talenten door naar de finale.

Lees verder

Hoe voorkomt Stadshagen dat stegen blank regenen?


ZWOLLE - Als er in de zomer weer forse en langdurige regenbuien vallen, regent het in Stadshagen soms ook klachten. Putten lopen vol, stegen staan helemaal blank en soms ook achtertuinen. Althans, tuinen: sommige wijkbewoners hebben hun tuinen tot de laatste centimeter betegeld. Dan is het ook niet gek dat water geen andere weg weet te vinden dan die paar putten in de steeg. Dat moet anders, vindt het Waterschap Overijsselse Delta.

Lees verder

Inloophuis De Zonnesteen


ZWOLLE - Staat je hele wereld op zijn kop doordat je de diagnose kanker hebt gekregen?
Zit je nog midden in de medische molen van chemo’s en bestralingen? Heb je het gevoel dat anderen de regie over jou leven hebben overgenomen?
Misschien moet je dan letterlijk even op verhaal komen in de Zonnesteen.

Lees verder

Sfeervolle editie Open Ton


ZWOLLE - Donderdagavond 22 maart bood Grand Café Public weer een open podium voor nieuw talent. De talrijke belangstellenden konden wederom genieten van een zeer gevarieerd programma. Dit keer had oud-Stadsprins Heppie, genaamd Dennis Holterman de presentatie in handen. Hij deed dat zeker niet onverdienstelijk en wist het publiek al snel enthousiast te maken voor de diverse optredens. Daar was ook alle reden voor daar de artiesten in de smaak vielen door een zeer herkenbaar repertoire.

Lees verder

RopaRun team Run2Day Zwolle houdt een BINGO.


ZWOLLE - Op maandagavond 9 april 2018 organiseert RopaRun team Run2Day Zwolle (team 153) wederom een BINGO ten behoeve van Stichting RopaRun. De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, in teamverband een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor mensen die getroffen zijn door kanker.

Lees verder

Kraomschudden en gouden eieren zoeken


ZWOLLE - De stichting Holtinger Schaapskudde houdt op paasmaandag 2 april tussen 12.00 uur en 16.00 uur het jaarlijkse kraomschudden. Iedereen is van harte welkom bij de schaapskooi aan de van Helomaweg in Havelte, om daar de geboorte van de lammetjes te vieren.

Lees verder

Van registratie tot vernietiging


ZWOLLE - Tot eind april is de expositie “van registratie tot vernietiging” te zien in de Zwolle-hoek in Stadkamer Centrum. Twaalf portretten vertellen samen het verhaal van de vervolging van de Joodse Zwollenaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een deel ervan is te zien in Stadkamer Centrum en een deel in Zwolle Zuid . Deze expositie is bedoeld om de herinnering levend te houden aan alle Joodse slachtoffers van de Holocaust, zowel zij die omkwamen als zij die overleefden.

Lees verder

Magic Circus op Zwolle tournee


ZWOLLE - Magic Circus, het Nederlands Stadscircus, raast door de grote steden. Voor het eerst verblijdt Zwolles favoriete Stadscircus niet één, maar drie Hanzestadwijken met hun komst. De nieuwe voorstelling: “Hoe dan?!” daarin is alles veilig en safe, dankzij beveiliger Dave. Hij bewaakt de Magic Dome met zijn eigenwijze waakhonden. Gelukkig maar, want een clown die onderweg is naar Tirol, verdachte pakketjes, levende koffers en krachtpatsers uit het Osmeens Staatscircus moet je goed in de gaten houden. Tussen 4 en 15 april schittert het circus in het Twistvlietpark, bij het Jo van Marle Sportpark én aan de Merwedelaan nabij het Meander college.

Lees verder

TU Delft onderzoekt samenwerking markt en waterschappen


ZWOLLE - De leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap van de faculteit Bouwkunde TU Delft gaat op verzoek van de waterschappen onderzoek doen naar de samenwerking tussen waterschappen en het bedrijfsleven bij de realisatie van infrastructurele projecten van de waterschappen. Op 22 maart tekenen de faculteit, de waterschappen en het Hoogwaterbeschermingsprogramma hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Het is voor het eerst dat de waterschappen een dergelijke samenwerking met de faculteit Bouwkunde van de TU Delft aangaan.

Lees verder

Meubels Florens Radewijnsschool naar Gambia


ZWOLLE - Het schoolmeubilair van de Florens Radewijnsschool uit Windesheim krijgt een tweede leven. De zeven kasten en 62 tafels en stoelen gaan naar Nurseryschool in Sukuta-Madina in Gambia. Docente van de Florens Radewijnsschool, Daphne van Ginkel, die bij deze school in Gambia op bezoek is geweest: ‘Kinderen vanaf groep 3 hebben daar geen tafels en stoelen. Het is heel mooi dat onze spullen daar nog jaren mee kunnen, zodat veel kinderen naar school kunnen blijven gaan. Het is fijn om als Florens Radewijnsschool daar een concrete bijdrage aan te leveren’.

Lees verder

Matthäus Passion uitverkocht


ZWOLLE - De Mattheüs Passion die op Goede Vrijdag wordt uitgevoerd in de Broerenkerk is volledig uitverkocht. Arise Kampen voert onder leiding van Wolfried Kaper dit indrukwekkende stuk van Johann Sebastian Bach uit. Musicus en dirigent Wolfried Kaper had al jaren de wens om dit stuk op deze bijzonder locatie ten gehore te brengen – nu gaat deze wens in vervulling.

Lees verder

Nana Adjoa naar Hedon


ZWOLLE - Beschreven als dé sound van 2018 en het jaar aftrappen met een concert op showcasefestival Noorderslag in Groningen: het legt de lat hoog voor de multigetalenteerde artiest Nana Adjoa. Het debuutalbum Down At The Roots, dat alleen nog op vinyl is verschenen, liet acht gelaagde soulvolle indieliedjes horen.

Lees verder

KOEIENDANS KOMENDE ZATERDAG OP ERF-1


ZWOLLE - Koeien zijn van nature grazers. Met de komst van de lente lonkt het groene gras. Op ERF-1, popelen de dames van ongeduld. Zaterdag 24 maart dansen de koeien om 12.00 uur het voorjaar tegemoet. Een waar lentefeest dat je niet mag missen!

Lees verder

The Story of the Troubadour in Odeon


ZWOLLE - The LSB Experience & Dolf Jansen speelt ‘The Story of the Troubadour’ in Schouwburg Odeon in Zwolle, op zaterdag 31 maart.

Lees verder

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen


ZWOLLE - Burgemeester Henk Jan Meijer zal samen met de leden van het centraal stembureau tijdens een openbare zitting op het Stadhuis de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vaststellen. Dit gebeurt aanstaande vrijdag 23 maart om 10.00 uur.

Lees verder

Uitslag gemeenteraad


Voorlopige zetelverdeling gemeenteraad 2018

Partij                          Zetels 2014               Voorlopige zetels 2018
ChristenUnie                    8                                                7
Partij van de Arbeid        6                                                4
Democraten 66               6                                                 4
VVD                                   5                                                 5
SP                                      5                                                 2
CDA                                   3                                                 4
GROENLINKS                   3                                                 7
SWOLLWACHT                3                                                  6

Lees verder

Wethouder Brink feliciteert Stadkamer


ZWOLLE - “Een plek om trots op te zijn; een plek van en voor alle Zwollenaren.” Met deze woorden feliciteerde cultuurwethouder Jan Brink woensdag de Stadkamer Zwolle met de verkiezing tot Beste Bibliotheek van Nederland. Hij overhandigde directeur-bestuurder Astrid Vrolijk de Mooij namens het gemeentebestuur een mooi bloemetje. Vrijdag volgt gebak voor medewerkers en vrijwilligers.

Lees verder

Zwolle Urban Trail is er weer


ZWOLLE – Ook dit jaar is de Zwolle Urban Trail er weer. Op zondagmorgen 8 juli kunnen deelnemers voor de tweede keer verschillende gebouwen in en om de Zwolse binnenstad ontdekken.

Lees verder

PAASEIEREN RAPEN BIJ DIERENWEIDE 'T SPIEKERTJE


ZWOLLE - Dierenweide ’t Spiekertje aan het Van Schaikpad in de wijk Ittersumerbroek houdt op zaterdag 31 maart (de zaterdag voor pasen) weer haar jaarlijkse paaseieren rapen-evenement. Kinderen van alle basisscholen in de buurt van de dierenweide kunnen hieraan gratis deelnemen.

Lees verder

Assen en Zwolle koploper in laadsessies


AMSTERDAM - NewMotion, aanbieder van laadoplossingen, analyseerde de afgelopen twee jaar zo’n 6 miljoen publieke laadsessies in Nederland. Daaruit blijkt onder meer dat Assen en Zwolle het voortouw nemen waar het gaat om het opladen van elektrische auto’s in grote steden. Zo liet Assen in 2017 een stijging van het aantal laadsessies van bijna 50% zien ten opzichte van een jaar eerder. Op de tweede plaats komt Zwolle, waar het aantal sessies een groei van 36% liet zien. Het onderzoek van NewMotion laat ook zien dat het totale aantal laadsessies op Europees niveau met 20% is gestegen.

Lees verder

Stadkamer wint titel!


ZWOLLE - De beste bibliotheek van Nederland staat in Zwolle!

Stadkamer is de beste bibliotheek van Nederland! Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres. De andere genomineerden voor de titel waren Bibliotheek Veendam, AanZet in Barendrecht, Bibliotheek Sittard, Bibliotheek Bijlmerplein in Amsterdam en Bibliotheek Purmerend.

Lees verder

Verhalenwedstrijd rondom de Vecht


ZWOLLE - Je eigen verhaal, uitgegeven in een boek en zelfs vertaald in een andere taal. Amateurschrijvers die hiervan dromen, krijgen met de verhalenwedstrijd ‘Vecherhalen – Vechtegeschichten’ een unieke kans om deze droom waar te maken. Humoristisch, spannend, romantisch of beschouwend, alle genres zijn welkom, maar wel tegen de achtergrond van de Vecht en het Vechtdal.

Lees verder

Groot verschil in grafkosten in Overijssel


ZWOLLE - Een van de eerste keuzes na het overlijden van een dierbare, is de keuze voor een begrafenis of crematie. In Nederland kiest ongeveer 40% van de nabestaanden voor een begrafenis. Een aanzienlijk deel van de kosten voor een begrafenis worden betaald aan de begraafplaats. Monuta onderzoekt deze kosten elk jaar.

Lees verder

Smaak van Zwolle


ZWOLLE - “De Smaak van Zwolle” op Doepark Nooterhof aan de Goertjesweg is er weer. En wel op zondag 25 maart. Van 11.00 tot 17.00 uur kunt u weer genieten van heerlijke producten uit de regio en van de beste winkels uit Zwolle e.o. De entree is gratis en ook voor de kinderen zijn er weer leuke activiteiten. Het succesvolle picknickplein wordt deze keer uitgebreid met extra stands zodat u, ter plekke, ook kunt genieten van (h)eerlijke hapjes o.a.van Slow Food chef Josua Oechies van Vidiveni.

Lees verder

Slotdebat "Zwolle Zweeft"


Afgelopen maandag vond in Hogeschool Windesheim het slotdebat plaats onder de naam "Zwolle Zweeft". In deze slotdebat konden de zwevende kiezers naar de lijsttrekkers van de zwolse politieke partijen. 

Lees verder

Eerste informatiezuil in binnenstad onthuld


ZWOLLE - De eerste informatiezuil in de binnenstad van Zwolle is vanmiddag door wethouder Michiel van Willigen onthuld. In totaal komen er 30 informatiezuilen verdeeld over de Zwolse binnenstad te staan. Bezoekers vinden op de zuilen informatie over de verblijfsmogelijkheden in het centrum en de historie van de directe omgeving van de zuilen.

Lees verder

Zottenparadijs, een speeltuin voor volwassenen


ZWOLLE - Zwieren, zwiepen, kruipen, spetteren, ongenadig uit je kinderlijke dak gaan; dat is wat je in het Zottenparadijs kunt doen. Voordat je Het Zottenparadijs betreedt, neemt verhalenverteller Wijnand Stomp je mee in een fantastische vertelling vol bespiegelingen en wijsheden. Zo denkt artistiek leider Rob Bults dat jij jouw "grote mensen beperkingen" loslaat en vol kinderlijke levenslust het avontuur durft aan te gaan. Het enige probleem is dat er nog geld nodig is om dit paradijs voor grote mensen te kunnen bouwen. Het festival verwacht met een crowdfunding campagne dit probleem op te lossen.

Lees verder

Belastingvoorlichting bij Stadkamer


ZWOLLE - In Stadkamer Centrum wordt een gratis inloopspreekuur over belastingen gehouden. Dit vindt plaats op 27 maart van 14:30 tot 16:30 uur en 29 maart van 10:00 tot 12:00 uur. Hierbij staan studenten financiële beroepen van Deltion College klaar voor iedereen met belastingvragen.
De bedoeling is dat men beter in staat is om binnenkort de belastingaangifte te doen.

Lees verder

Het Zwolse glazenmakersgilde in 1807


ZWOLLE - Mijn Stad Mijn Dorp besteedt deze maand aandacht aan het schilderij van Adrianus Hulsbergen (1755-1827), waarop hij de leden, zichzelf incluis, van het Zwolse glazenmakersgilde vastlegde, en er is reeds in diverse publicaties aandacht besteed. Terecht, want het is een bijzonder schilderij. Het is het enige groepsportret van Zwolse middenstanders.

Lees verder

Maatschappelijke locaties voor bloemenlint


ZWOLLE - Om de bijen en vlinders een handje te helpen en om Zwolle kleurrijk te versieren leggen op zaterdag 21 april en zondag 22 april diverse buurtinitiatieven en andere maatschappelijke organisaties voor het vierde jaar een bloemenlint aan door de hele stad. . Ben jij betrokken bij een maatschappelijk initiatief of organisatie, zoals een buurttuin, sportvereniging, school, verzorgingshuis of buurthuis, en heeft jouw organisatie nog een geschikte plek om onderdeel te maken van dit kleurrijke bloemenlint? Geef je dan voor vrijdag 6 april op! Deelname is kosteloos.

Lees verder

Ook na kampioenschap strijdlust niet kwijt


ZWOLLE - Na het vieren van een fantastisch kampioenschapsfeestje afgelopen zondag door de handbaldames van Travelbags stond vandaag 17 maart 2018 Artemis op het programma. Zoals iedere wedstrijd was iedereen weer gebrand om te winnen en geenszins van plan om ook maar ergens punten te laten liggen!

Lees verder

Claw Boys Claw met nieuw werk naar Hedon


ZWOLLE - Na 5 jaar radiostilte verscheen er eind februari een gloednieuw album van Claw Boys Claw, de rockband onder aanvoering van de flamboyante zanger Peter te Bos. Het werk, It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part 1 werd ontvangen met lovende kritieken van o.a. OOR en Lust For Life. Zaterdag 31 maart geeft Claw Boys Claw een concert in Hedon, het voorprogramma wordt verzorgd door Le Garage.

Lees verder

Kruidkoek presenteert debuutalbum in Hedon


ZWOLLE - Na de twee EP’s Luchtig Beslag en Kruidkoek II: Snode Plannen presenteert Kruidkoek donderdag 29 maart hun debuutalbum in poppodium Hedon. Hoewel de jazzrockband tegenwoordig in Amsterdam bivakkeert, keert Kruidkoek voor deze special gelegenheid terug naar haar Zwolse roots. Tickets zijn nog verkrijgbaar via hedon-zwolle.nl.

Lees verder

Lentefeest bij kinderboerderij Wezenlanden


ZWOLLE - Weet jij waar de Paashaas de eieren heeft verstopt? Kom dan op tweede paasdag naar Kinderboerderij Wezenlanden in het gelijknamige park.

Lees verder

Broken Brass Ensemble live in Hedon


ZWOLLE - De Friese achtmansformatie Broken Brass Ensemble treedt op vrijdag 30 maart op in poppodium Hedon. De band mengt New Orleans brass met hiphop, funk, balkan & jazz en weet dit op zo'n manier te doen dat er in de afgelopen vijf jaar menig podium en festivaltent plat op ging.

Lees verder

57 scouts uit Overijssel naar Amerika


ZWOLLE - 57 jonge scouts uit Overijssel vertrekken in 2019 naar Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Hier komen ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

Lees verder

Achternamen gerelateerd aan locatie en dijken


ZWOLLE - Zwolle is een van de negen Hanzesteden die met elkaar verbonden zijn in Nederland en bestaat al 978 jaar. Er is genoeg te doen in deze stad, maar wie zijn de inwoners? Telefoonboek.nl zocht uit wat de meest voorkomende achternamen zijn in deze Hanzestad.

Lees verder

Wat is Speciesisme?


ZWOLLE - Silvia Benschop is te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond. Dit gebeurt op woensdag 28 maart.  Zij komt vertellen over haar visie op onze omgang met dieren. Het lijkt wel eens alsof het in het humanisme alleen maar over mensen gaat, aldus Benschop. “Komen we pas aan de dierenproblemen toe als alle mensenproblemen opgelost zijn?” vraagt zij zich af.

Lees verder

Winnaars Britten Vioolconcours 2018


ZWOLLE - Het 9e Britten Concours, ditmaal voor de violisten, werd afgelopen weekend gehouden in het ArtEZ Conservatorium. Stichting Benjamin Britten Orkesten en ArtEZ, samen verantwoordelijk voor de organisatie, kijken terug op een zeer geslaagde editie waarbij het niveau weer uitzonderlijk hoog was.

Lees verder

Inzameling pmd-afval zeer succesvol


ZWOLLE - Sinds de gemeente Zwolle en ROVA de inzameling van plastic verpakkingen hebben uitgebreid met metalen verpakkingen en drankenkartons is het percentage afval dat wordt gescheiden, fors gestegen. Dat is goed nieuws. Het doel is om uiteindelijk alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit het restafval te krijgen. De gescheiden inzameling van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) is hier een goed voorbeeld van.

Lees verder

Informatieavond afvalbakken openbare ruimte


ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft ongeveer de helft van de afvalbakken weggehaald uit de openbare ruimte. Dit gebeurde in 2016. Tevens hebben zij afvalbakken op logische plekken herplaatst. Zij zijn heel erg benieuwd hoe u dit heeft ervaren, en wat u vindt van het huidige afvalbakkenbeleid. Daarom nodigen wij u graag uit voor een informatieavond op woensdag 4 april 2018 van 19.00 uur (start 19.15 uur) tot 20.45 uur in Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 te Zwolle.

Lees verder

Nijvere bijen tussen Leerink- en Lovinkbeek


ZWOLLE - Op NLdoetdag 10 maart 2018 hebben zo’n dertig buurtbewoners de handen uit de mouwen gestoken voor de insecten in de wijk. Tussen de Leerinkbeek en Lovinkbeek zijn langs het speelveld twee insectenhotels gebouwd en drie boomtuintjes aangelegd met planten en bloemen die insecten aantrekken.

Lees verder

Zwolle doet het licht uit


ZWOLLE - Met een evenement op zaterdag 24 maart aanstaande op het Grote Kerkplein en allerlei activiteiten vooraf viert Zwolle Earth Hour 2017.

Lees verder

Groene Prijs 2018 gaat naar vogelaar Jan van Dijk


ZWOLLE - De jury van de Groene Prijs 2018 heeft unaniem besloten om Jan van Dijk van de Stichting Avifauna Zwolle de jaarlijkse prijs toe te kennen vanwege zijn tomeloze inzet voor behoud, bescherming en uitbreiding van wilde (stads)vogels in Zwolle. De Groene Prijs wordt dinsdag 20 maart voor het gebouw aan de Veemarkt 21 uitgereikt door GroenLinks lijsttrekker Sylvana Rikkert.

Lees verder

Jaarlijks kampioenschap eieren gooien bij WVF


ZWOLLE - Voetbalvereniging WVF houdt op Paasmaandag 2 april het jaarlijks kampioenschap eieren gooien. Het evenement wordt voor de elfde keer gehouden. Bedoeling is zo ver mogelijk met eieren te gooien die dan ook nog eens netjes worden opgevangen.

Lees verder

Opendag Scouting Zwolle


ZWOLLE - Alle jeugd uit Zwolle is zaterdag tussen 2 en 4 uur welkom om het scoutinggevoel te ervaren. Dit jaar pakt scoutinggroep Indaba flink uit. Er zijn vele specifieke scoutingactiviteiten opgetuigd, om jongeren het scoutingsfeertje te laten proeven. Laat je uitdagen bij de Indabagroep aan de Thorbeckelaan in Zwolle Zuid.

Lees verder

Christopher Lewis pakt titel ‘Beste Klusser van Zwolle’


ZWOLLE  – Het kostte hem bloed, zweet en tranen, maar Christopher Lewis heeft hem te pakken: de felbegeerde titel ‘Beste Klusser van Zwolle’. Afgelopen zaterdag vond de finale van deze wedstrijd plaats bij Hornbach. Een strijd die georganiseerd werd ter ere van de opening van de nieuwe vestiging van de bouwmarkt. Wethouder en locoburgemeester van de stad, René de Heer, zag samen met ruim honderd toeschouwers hoe Lewis won, en overhandigde hem de trofee.

Lees verder

Plan om Roze Zaterdag naar Zwolle te halen


ZWOLLE - Zwolle wil in 2020 Roze Zaterdag naar de stad halen. De Overijsselse Statenfractie steunt dat van harte, zegt VVD voorzitter Regien Courtz: ‘Natuurlijk houden we van een feestje, maar er zit ook een boodschap achter. Het is helaas nog steeds keihard nodig dat we opkomen voor het recht om te houden van wie jij wilt.’ Het Zwolse gemeentebestuur heeft geld vrijgemaakt, de VVD wil nu dat de provincie ook geld vrijmaakt.

Lees verder

GEDICHTENWEDSTRIJD 4 MEI


ZWOLLE - De 4 mei-gedichtenwedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 of het eerste jaar van het voortgezet onderwijs is van start. Scholen kunnen de gedichten van hun leerlingen tot 2 april inzenden. De winnaar mag zijn of haar gedicht voordragen tijdens de gedachtenisbijeenkomst in de Oosterkerk, de herdenking in het Ter Pelkwijkpark en op het Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei.

Lees verder

‘De bipolaire stoornis op het witte doek’


ZWOLLE - Laten films je de realiteit zien rondom bipolaire stoornissen, of doen ze vooral afbreuk aan de werkelijkheid? Dimence en de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB) nodigen je woensdagavond 28 maart in Zwolle uit voor een bijeenkomst in het kader van de World Bipolar Day. Het thema: De bipolaire stoornis op het witte doek. De avond is voor patiënten, naasten, hulpverleners en overige betrokkenen.

Lees verder

Verbeterplan voor toegankelijker armoedebeleid


ZWOLLE - Het gaat goed met Zwolle, maar nog niet iedereen merkt dat. Ook in deze stad leven er mensen in armoede. Voor hen zijn verschillende regelingen beschikbaar, maar de ChristenUnie constateert dat deze lang niet altijd gevonden worden. Om dat aan te pakken wil de partij een verbeterplan zodat het armoedebeleid toegankelijker wordt en meer Zwollenaren geholpen kunnen worden.

Lees verder

Feestelijke uitreiking 400e energiescan


ZWOLLE - Energie besparen is feest. Onder dit motto werd afgelopen donderdag in Zwolle de 400e energiescan van Duurzame Aanbieder DCZ uitgereikt aan de familie Joling te Hasselt. Opnieuw een mooie mijlpaal in de omslag naar energiebesparing en het gebruik van nieuwe, schone energie.

Lees verder

Perron038 werkplaats na de zomer open


ZWOLLE - Hal 22, een van de industriële hallen op bedrijvenpark Hanzelaan, staat al enige tijd leeg en krijgt binnenkort een nieuwe bestemming. In deze hal wordt de eerste stap gezet om de creatieve en innovatieve maakindustrie opnieuw een plek te geven in de Zwolse Spoorzone. De basis hiervoor is gelegd met het inspiratiedocument Visie op Hanzeland, dat vorig jaar opgesteld en ondertekend is door de Vrienden van Hanzeland. Vrijdag 16 maart werd het contract voor Perron038 getekend en vond de aftrap plaats. Perron038 gaat na de zomer open.

Lees verder

Dullaert: Zwollepact urgent, CDA ondersteunt


ZWOLLE – Ruim vijftig gedreven ouders en professionals vertelden woensdagavond tijdens ‘Samen in het basisonderwijs’ het verhaal van ‘hun’ kind in Stadkamer Zwolle. Wat als les volgen voor een kind moeizaam of niet gaat? ‘Het zal jouw kind maar treffen’.

Lees verder

Initiatieven Natuur en Milieu


ZWOLLE - Op 21 maart worden de nieuwe gemeenteraadsleden gekozen. En dat betekent: nieuwe ronde nieuwe kansen. Natuur en Milieu Overijssel geeft de inwoners van Zwolle de kans om de nieuw gekozen gemeenteraadsleden meteen te laten weten welke ‘’groene’’ initiatieven zij graag in hun eigen woonomgeving zien. Dat geldt dus ook voor u.

Lees verder

Nieuwe exposities in de Fundatie


ZWOLLE - De nieuwe exposities in  de Fundatie gaan van start op 16 juni en duren tot 2 september van dit jaar. Het zijn er drie, en allemaal even mooi.

Lees verder

Jongeren ervaren het ondernemerschap in de zomervakantie


ZWOLLE - jongeren tussen de 15 en 22 jaar KUNNEN weer gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Dit vindt plaats tijdens de komende zomervakantie. Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Lees verder

ZWOLLE IN DE JAREN VAN WEDEROPBOUW


ZWOLLE - Zwolle na de oorlog. Voor veel mensen een stilstaande, misschien zelfs slapende stad. Maar de foto’s van persfotograaf Dolf Henneke laten een genuanceerder beeld zien. Er wordt gewerkt aan de toekomst, er wordt cultuur bedreven, gesport. De Koningin komt op bezoek, een vierling wordt geboren. Er komen nieuwe wijken en de binnenstad wordt vernieuwd.

Lees verder

De PvdA-Zwolle op bezoek in De Aa-landen en Dieze


ZWOLLE - Leden en fractieleden van de PvdA trekken opnieuw de wijken in. Ditmaal op zaterdag 17 maart.  Met de verkiezingen voor de deur roept de partij iedereen op om te gaan stemmen. Jouw stem kan het verschil maken. Weet je nog niet op welke partij je wilt stemmen of heb je nog vragen over bepaalde kwesties; aarzel dan niet en kaart ze aan bij de PvdA-ers die de wijk in gaan. Van 10.30 tot 12.30 zijn ze te vinden in Aa-landen en vanaf 14.00 kom je ze tegen in Dieze.

Lees verder

PlasticSoepSloep vaart zaterdag


ZWOLLE - We kennen allemaal de beelden van de grote plastic soep in de oceanen en zeeën. Maar ook dichter bij huis ligt er ontzettend veel afval in het water. In Zwolle wordt daar aanstaande zaterdag iets aan gedaan: dan vaart de PlasticSoepSloep door de grachten.

Lees verder

Lezing in Stadkamer: 'Verbeter je concentratie'


ZWOLLE - Watten in je hoofd, niet logisch nadenken, de focus of koers verliezen, moeite hebben met lezen, door de bomen het bos niet zien of wel aan dingen beginnen maar ze niet afmaken. Allemaal klachten die voorkomen bij verminderde concentratie. De Zwolse coach Marleen van den Hout helpt mensen middels zelfinzicht en praktische oefeningen om zich beter te concentreren. Op dinsdagavond 3 april geeft Marleen in Stadkamer Zwolle de lezing 'Verbeter je concentratie'.

Lees verder

WW-uitkeringen nemen af


ZWOLLE - In Overijssel en Gelderland Noord daalt het aantal WW-uitkeringen in februari 2018 ten opzichte van de maand ervoor. Dit geldt voor alle drie de regio’s. Ook vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager.

Lees verder

Voor Elkaar Zwolle houdt paasactie


ZWOLLE - In het hele land wordt aandacht besteed aan een gezonde financiële situatie voor iedereen in de Week van het Geld. In Zwolle zet onder meer Stichting Voor Elkaar Zwolle zich in voor stadsgenoten met geldproblemen. Daarom is de stichting van 12 tot en met 16 maart een actie gestart om de verbondenheid tussen Zwollenaren te stimuleren en de financiële middelen op te halen om het werk van de stichting mogelijk te maken.

Lees verder

Prijsuitreiking Skills the Finals live te volgen


ZWOLLE - De start van het grootste beroepen-event van Nederland ‘Skills the Finals’ vindt plaats op donderdag 15 maart. Honderden talentvolle mbo-studenten en vmbo-leerlingen gaan tijdens dit event de strijd met elkaar aan om de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018'. Skills The Finals vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties de Groene Welle, ROC van Twente en op het Deltion College.

Lees verder

Ontdek en doe mee bij de Sport & Spel


ZWOLLE - Vind je bewegen en sporten leuk, maar wil je niet elke week hetzelfde doen? Dan is de Sport & Spelactiviteit van VG-sport iets voor jou! Iedere week worden er verschillende activiteiten gedaan. Hierbij kan je denken aan basketbal, voetbal, badminton, maar ook schommelen, kegelen en andere leuke spelletjes.

Lees verder

Dag van de leerplicht


ZWOLLE - Verzuimbeleid Landstede blijkt succesvol: de student in beeld
Het gaat goed met het terugdringen van het aantal voortijdig schoolverlaters (VSV) bij Landstede MBO. De afgelopen jaren is het gemiddelde percentage over de verschillende niveaus gedaald tot gemiddeld 3,96% in het schooljaar 2016/2017, tegen een landelijk gemiddelde van 4,67%. Vooral bij niveau 1 is de daling opvallend.

Lees verder

HANZESTEDEN SUCCESVOL DOOR SAMENWERKING


ZWOLLE - De 9 Hanzesteden in het Oosten van Nederland werken al lange tijd met elkaar samen. Met het winnen van de Netwerk Citymarketing Award op 6 februari – een maand geleden – zijn jarenlange inspanningen beloond. De kracht van deze 9 steden die met elkaar verbonden zijn door water blijkt uit de nauwe samenwerking tussen de steden en een sterk historisch verankerd verhaal. Sinds 2017 werken de Hanzesteden er ook aan om internationale toeristen naar de steden te trekken met als doel de regionale economie te versterken.

Lees verder

Zonnige provinciale viering Boomfeestdag


ZWOLLE - De provinciale viering van de Boomfeestdag op woensdag 14 maart vond dit jaar plaats bij de Cool Nature plek de Esrand (de klimkuil) in Wierden. Met een heerlijk zonnetje erbij hebben 58 leerlingen van de Sjaloom school en Het Laar 50 nieuwe bomen geplant, waaronder veel fruitbomen.

Lees verder

Riettelers en agrarier beloond voor samenwerking


SINT JANSKLOOSTER – Het belang van particulier natuurbeheer en de hechte samenwerking tussen alle betrokken partijen in het Natura 2000-programma, werd tijdens het werkbezoek van Gedeputeerde Staten aan De Wieden op meerdere manieren benadrukt. Gedeputeerde Eddy van Hijum (economie) staafde dit belang met de overhandiging van een kennisvoucher aan de riettelers van het Natuurcollectief Noord West Overijssel.

Lees verder

Zaterdag 24 maart Landelijke Opschoondag, Eén buurt, één missie.


ZWOLLE - de Landelijke Opschoondag vindt weer plaats. Het is ditmaal op zaterdag 24 maart. Op deze dag organiseren mensen door het hele land diverse opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt!

Lees verder

Houd je geest actief!


ZWOLLE – In Stadkamer Centrum kunnen belangstellende senioren op 4 april 2018 om 9.30 uur deelnemen aan de informatiebijeenkomst voor de Studiekring.

Lees verder

Zalsman en Cibap gaan samenwerken


ZWOLLE – Grafimedia-partner Zalsman BV en Cibap vakschool voor de verbeelding gaan samenwerken. Het is de bedoeling dat studenten van de Cibap hun ontwerpen gaan uitvoeren op de professionele apparatuur van Zalsman.

Lees verder

Open dag Landstede Kinderopvang


ZWOLLE - Op vrijdag 23 maart organiseren kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang de Paperclip en peuterspeelgroep Muis een open dag. Van 9.00 – 11.30 uur zijn geïnteresseerde ouders en kinderen van harte welkom om sfeer te proeven. Ook kunnen er uiteraard vragen worden gesteld aan de aanwezige medewerkers.

Lees verder

Congres over gastvrijheid in de zorg


ZWOLLE – Zo’n honderd medewerkers van Isala en Landstede MBO kwamen vandaag bij elkaar in het theater bij Landstede MBO aan het Dokterspad in Zwolle, tijdens het congres ‘Jouw Zorg, Mijn Zorg’. Doel was kennis te delen over het onderwerp ‘Gastvrijheid in de zorg’. Belangrijkste gastsprekers waren communicatietrainer Peter Vader, verbeelding en manipulatiespecialist Henk Arnoldus en Margreet Melman, de bedenker van ‘Huidhonger’. De congresgangers namen deel aan workshops over onder meer geur, waarneming & beïnvloeding en aanraking.

Lees verder

SP wil spoeddebat over enorme Zwolse tekorten WMO en Jeugdzorg


ZWOLLE - De SP-fractie in Zwolse gemeenteraad wil zo snel mogelijk een spoeddebat over de ontstane tekorten in de jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning (WMO). Deze blijken veel hoger te zijn dan het college eerder aan de raad heeft gemeld.

Lees verder

Hogere zorgkosten, college treft maatregelen


ZWOLLE - Het college van B&W presenteert de gemeenteraad in april een pakket maatregelen die de uitgaven in het sociaal domein beter in de pas laten lopen met het beschikbare budget. Het pakket omvat zowel maatregelen op korte termijn, als bijsturingen in het sociaal domein gedurende de komende jaren. De maatregelen zijn nodig om tegenvallers in uitgaven voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp te beperken.

Lees verder

Parkschool winnaar Grote Zwolse Verkeersquiz 2018


ZWOLLE - De Parkschool is de winnaar van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2018. De finales vonden dinsdag 13 maart plaats in Odeon. Twaalf scholen met leerlingen uit groep 6 gingen hier de strijd met elkaar aan.

Lees verder

Spectaculaire aftrap van De Wilde Deerne


ZWOLLE -  De Zwolse Stadsproductie presenteert in het Academie Huis - Grote Kerk Zwolle: De Wilde Deerne Kick-Off. Dit vindt plaats op vrijdagavond 6 april. Een avondvullend programma met o.a. de lancering van het boek ‘Het Wolfsmeisje’ van historicus Wim Coster en de speciaal gebrouwen ‘Wilde Deerne Bieren’ van Bierbrouwerij Hettinga. Tevens de primeur van de titel-track van de voorstelling door Zwolse singer-songwriter Aïrto, Dries Bijlsma en Rob Peters, de presentatie van de cast en een overweging van Stadspastor Mariska van Beusichem. Met optredens van Aïrto, Roots Rising, Muppetstuff en organist Toon Hagen. Tijd om het verhaal van Zwolle te vieren met al haar inwoners. De gratis kaarten zijn verkrijgbaar via: www.de wildedeerne.nl/kick-off

Lees verder

Samenwerken en co-creëren in Zwolle


ZWOLLE -  – Volgende week woensdag 21 maart houden Landstede MBO, Deltion College en Cibap Vakschool voor verbeelding een landelijke inspiratie dag voor mbodocenten in de bedrijfstakken ICT en creatieve industrie.

Lees verder

Informatieavond de Gift City


ZWOLLE - Er is binnenkort een informatie avond van de Gift City.

Lees verder

Hervormd Weeshuis schenkt 63.000 euro


ZWOLLE - Diverse initiatiefnemers beginnen het jaar goed met een financiële ondersteuning van het Weeshuis voor hun project. Elk project is bedoeld ter bevordering van de ontwikkeling van de Zwolse jeugd tot 25 jaar op allerlei denkbare vlakken zoals cultuur, onderwijs en sport.

Lees verder

Daten, is dat wel iets voor mij?


ZWOLLE - Informatieplatform Scheiden in Zwolle houdt vrijdagavond 13 april in de Stadkamer Zwolle een avond over daten met liefdesexpert en auteur Carla Ketelaar uit Deventer.

Lees verder

GRIMM * ballet meets hiphop


ZWOLLE - De Junior Company van Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective brengen in april de familievoorstelling GRIMM. Ballet meets hiphop in deze nieuwe productie waarin wereldberoemde sprookjesfiguren als Roodkapje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, en Assepoester uit de verhalen van de gebroeders Grimm een nieuw avontuur beleven.

Lees verder

PvdA wil borden met maximumsnelheid op woonerven


ZWOLLE - De Zwolse gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid wil dat de gemeente bij de ingang van een woonerf borden plaatst die de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur aangeven. De fractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Lees verder

Travelbags/HV Zwolle handbaldames mogen zich kampioenen noemen


ZWOLLE - De dames van Zwolle moesten zondagmiddag 11 maart tegen Dames 1 van Groessen. Het zou een spannende wedstrijd worden. De dames van Zwolle zouden namelijk aan 1 punt genoeg hebben om het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Lees verder

Rekenkamer: Sportbeleid Zwolle in beweging


ZWOLLE - De Rekenkamercommissie van de gemeente Zwolle heeft onderzoek gedaan naar het sportbeleid. Hierbij is nagegaan hoe de uitvoering van het Actieplan Sport en Bewegen verloopt. Conclusie is dat er een beweging opgang is gekomen naar meer vitale sportverenigingen.

Lees verder

Crowdfunding platform BuurtAED


ZWOLLE – Vandaag start het platform BuurtAED.nl van Philips en de Hartstichting met als doel om meer AED’s beschikbaar te hebben in Nederland. Op dit moment zijn er nog te weinig openbaar toegankelijke en geregistreerde AED’s in het land. Dit belemmert snelle hulp bij een hartstilstand. Met meer AED’s in de buurt wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis aanzienlijk vergroot. De actie maakt het voor buurtbewoners mogelijk om gezamenlijk geld in te zamelen voor een AED en zo hun buurt hartveiliger te maken.

Lees verder

Startups in de Regio Zwolle krijgen juridische hulp


ZWOLLE - Je hebt een nieuw concept, je schut de markt op en er wordt jou een mooie toekomst toegedicht. Kortom: je bent een echte Startup. Maar juist bij een snelle ontwikkeling moet je een aantal belangrijke zaken goed regelen. Daarom is er nu een wekelijks juridisch spreekuur voor startups.

Lees verder

18 jongeren denken mee over festival WOEST!


ZWOLLE - Tijdens een eerste pizzasessie, in de binnentuin van de Statenzaal, gaven jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, de aftrap voor een nieuwe jongerenraad voor kunst en cultuur. ‘Woestelingen’ noemen ze zichzelf. De jongeren starten de brainstormen over hun aandeel in festival WOEST, dat dit jaar plaatsvindt van 28 mei tot en met 1 juni op de Pelserkade in Zwolle.

Lees verder

Meditatie-zwolle organiseert nieuwe cursus


ZWOLLE - Mensen die graag meer rust in hun leven brengen kunnen meedoen aan een kennismakingscursus meditatie. In zes avonden leren vijf Zwolsche trainers je steeds op een andere manier tot diepe ontspanning te komen. Op maandagavond 9 april start de cursus die om de week plaatsvindt. Je leert hoe je spanningen loslaat en je gedachten kalmeert. Tussen de cursusavonden door kun je ervaren wat het effect daarvan is in je dagelijkse leven.

Lees verder

Handballers Travelbags/HV Zwolle te laat op stoom


ZWOLLE - Vandaag mochten de heren van Travelbags/HV Zwolle het opnemen tegen de directe concurrent Minerva. Na de winst van vorige week op de koploper en het kampioenschap van de dames was de moraal goed. Vol overtuiging kwamen de mannen op het veld, waar net een klein feestje was gevierd. Her en der lagen nog bloemblaadjes maar dat mocht de pret niet bederven.

Lees verder

Onderwijsmasters Viaa zijn topopleidingen


ZWOLLE - De onderwijsmasters Educational Leadership en Leren & Innoveren van Hogeschool Viaa uit Zwolle zijn beide beoordeeld als topopleidingen. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2018, die donderdag is verschenen

Lees verder

Komende zaterdag goed moment voor belastingaangifte


ZWOLLE - Het weekend is een van de populairste momenten om belastingaangifte te doen. Ook komt uit onderzoek naar voren dat het merendeel van de particulieren dit klusje meestal in een uur klaart. Ben jij van plan om binnenkort aangifte te doen? Doe dit dan komende zaterdag want zondag gaat de zomertijd in en heb je een uur minder te besteden. Wie voor 1 april aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht van de Belastingdienst.

Lees verder

Kinderdagopvang voldoet niet meer aan de vraag


ZWOLLE - Steeds meer ouders in Nederland zijn tweeverdiener. Dit stelt deze ambitieuze ouders voor een een uitputtende uitdaging: Hoe combineer je werk en kinderen? Want wanneer je als ouder om, met geluk, 18.00 uur de laptop dichtklapt begint het gehaast eigenlijk pas. Het kinderdagverblijf sluit om 18.30 uur en de BSO om 18.45 uur. Oppascentrale Madelief ontwikkelde speciaal voor dit stijgende probleem een nieuwe service: Nanny Premium

Lees verder

ROLSTOELBASKETBALTEAM BE QUICK ‘28 KAMPIOEN


ZWOLLE - Het is nog maar vijf jaar geleden dat basketbalvereniging Be Quick ‘28 startte met een rolstoelbasketbaltram en nu is het eerste kampioenschap in de C-divisie behaald.

Lees verder

Jongeren uit Overijssel zien belang in van overzicht geldzaken


ZWOLLE - Het is de week van het geld. Het is daarom extra belangrijk jongeren bewust te maken hoe om te gaan met hun eigen inkomsten en uitgaven. Want in de leeftijd van 15 tot 25 jaar zijn er meer dan 163.000 jongeren met geldproblemen. Jongerenorganisatie TeamAlert geeft scholieren met het project Your Message Money op leuke wijze inzicht in hun uitgaven. De resultaten van de ervaringsenquêtes van Your Message Money zijn binnen.

Lees verder

CDA Zwolle deelt duurzame LED-lampen uit


ZWOLLE - In drie winkelcentra in Zwolle deelt CDA Zwolle komende zaterdag 17 maart LED-lampen uit. Elke voorbijganger krijgt zo’n duurzame lamp wanneer hij/zij zelf een (oude) gloeilamp inlevert.

Lees verder

IVN-fietsexcursie zondag 25 maart 2018


ZWOLLE - Het IVN geeft een fietsexcursie door het weteringen-landschap en langs de IJssel ten zuiden van Zwolle. Tijdens de fietstocht van circa 15 kilometer kijken ze naar het polderlandschap en de bijbehorende natuurwaarden.

Lees verder

Kiezende zwevers en politieke partijen in gesprek Bij Siem


ZWOLLE - Onder de naam Kiezende Zwevers gaan Zwolse politieke partijen in gesprek met inwoners uit Diezerpoort. Dit gebeurt op vrijdag 16 maart. Zij kozen daarvoor de locatie Bij Siem, het ontmoetingspunt en koffiehuis van wijkbewoners. Geen duffe verkiezingspraatjes staan op het programma, maar een mix van gezelligheid, muziek, eten en tafelgesprekken van inwoners met een mening met politici.

Lees verder

Finales Grote Zwolse Verkeersquiz 2018


ZWOLLE - In Odeon vinden op dinsdag 13 maart de finales plaats van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2018 voor basisschoolleerlingen uit groep 6. Klaas van Kruistum, bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live, presenteert de quiz.

Lees verder

The Blue Birds naar Hedon


ZWOLLE - The BlueBirds komen naar Zwols poppodium Hedon. Het nieuwe Nederlandse trio, bestaande uit zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise, brengen een ode aan de mooiste Americana en Country songs.

Lees verder

Lunchconcert in de zaal van Stadkamer Centrum


ZWOLLE - Het ArtEZ / HKU saxophone Orchestra verzorgt op vrijdag 16 maart het lunchconcert in de zaal van Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle.

Lees verder

‘Betalen per studiepunt houdt studenten binnenboord’


ZWOLLE - Het experiment flexstuderen, waarbij studenten betalen per studiepunt, draagt bij aan de toegankelijkheid van het hoger onderwijs en voorkomt onnodige uitval van studenten.

Dit blijkt uit het eerste onderzoek van hogeschool Windesheim, waarbij zowel deelnemende studenten als uitgelote studenten van het experiment flexstuderen zijn bevraagd. 18% van de uitgelote studenten geeft aan te stoppen met de opleiding. ‘Flexstuderen voorkomt dus onnodige uitval.

Lees verder

9e Britten Concours voor violisten in ArtEZ


ZWOLLE - Voor de negende keer houdt de Stichting Benjamin Britten Orkesten i.s.m. het ArtEZ Conservatorium het Britten Concours op 17 en 18 maart. Dit jaar is het weer een vioolconcours. Twee dagen lang laten jonge violisten uit het hele land hun beste kunnen horen. De deelnemers zijn in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar. Op het Concours spelen ze een verplicht werk en een werk naar keuze.

Lees verder

Zwolse ‘Passion’ op Goede Vrijdag


ZWOLLE - Zwolle heeft een eigen Passion op Goede Vrijdag 30 maart in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft delen uit het lijdensverhaal gekozen en verbindt die met Nederlandstalige popliederen en teksten. Iedereen is welkom om 19.30 uur in deze bijzondere viering. De toegang is gratis.

Lees verder

Lezing De vismigratierivier


ZWOLLE - Een team van de Waddenvereniging houdt een interactieve lezing over een groot,  door deze vereniging geïnitieerd project, de Vismigratierivier, dat in 2018 wordt verwezenlijkt met financiële ondersteuning vanuit het Waddenfonds. De lezing vindt plaats op donderdagavond 22 maart.

Lees verder

Duidelijkheid over invloed inwoners op gemeentelijk beleid


ZWOLLE - Op initiatief van GroenLinks raadslid Remko de Paus, bespreekt de Zwolse gemeenteraad op maandag 12 maart de eerste opbrengst van de raadswerkgroep burgerbetrokkenheid. Voor inwoners van Zwolle is het niet altijd duidelijk hoe de besluitvorming van de gemeente verloopt. Van een kleine aanpassing van een bestemmingsplan tot het nieuwe veiligheidsbeleid, de raadsfracties willen dat het voor inwoners duidelijker is wanneer en waar ze invloed kunnen hebben

Lees verder

Actieplan Climate Campus


ZWOLLE - De kersverse stichting Climate Campus, kennis- en innovatienetwerk in de IJssel-Vechtdelta, wil werk en vaart maken met klimaatadaptatie. Ruim 40 organisaties en bedrijven uit de regio en daarbuiten zijn uit op nieuwe kennis en innovaties voor een klimaatbestendige leefomgeving die ze samen met overheden, corporaties en zorginstellingen willen ontwikkelen.

Lees verder

Zwolse Conciërge van het Jaar 2018 bekend!


ZWOLLE - De verkiezing voor Conciërge van het Jaar 2018 heeft 68 nominaties voor 6 conciërges opgeleverd. De jury, bestaande uit Jan Brink, D66 wethouder Onderwijs in Zwolle, Paul van Meenen, D66 Tweede kamerlid Onderwijs en de winnares van vorig jaar Marijke Lok (OBS het Speelwerk), heeft uit alle nominaties hun favoriete kandidaat gekozen. De titel ‘Zwolse Conciërge van het Jaar’ 2018 is voor Annemieke Bakker van IKC de IJsselhof.

Lees verder

Inspiratieavond SamenLoop Voor Hoop


ZWOLLE - De SamenLoop belooft ook dit jaar een fantastisch evenement te worden!
Veel teams zijn al met allerlei mooie plannen bezig om de dag tot een succes te maken. Om (toekomstige) deelnemers en belangstellenden alvast sfeer te laten proeven en op ideeën te brengen, organiseert de SamenLoopcommissie een 
Inspiratieavond. 

Lees verder

Muziektheater door de Meiden van Los


ZWOLLE - Dames en heren, hou je “VAST” voor de vierde voorstelling van LOS. Het is voor de meiden van LOS tijd om volwassen te worden. Ze zijn nu rond de 30 en staan voor belangrijke keuzes. VASTigheid is voor de meiden een droom en een nachtmerrie tegelijk. Terwijl ze zich staande proberen te houden op hun hoge hakken, vallen ze van de ene in de andere komische en herkenbare situatie. Dat deze voorstelling van LOS bomvol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspattingen zit, dat staat wel VAST. Entree: € 12,50

Lees verder

Bijzondere maatregelen i.v.m. essentaksterfte


ZWOLLE - Ook onze gemeente wordt geconfronteerd met de dramatische gevolgen van de alom heersende essentaksterfte. Het NatuurPlatformZwolle waardeert het bijzonder, dat zij al in een vroeg stadium door de gemeente bij deze problematiek betrokken werd en dat er zodoende meegedacht kon en kan worden met de wijze van aanpak, de ideeën over de herplant en dergelijke.

Lees verder

Bezoek van het college B&W aan bouw busbrug


ZWOLLE - "De Spoorzone is misschien wel de meest spannende plek van Zwolle op dit moment. Alles wat Zwolle kan zijn aan de toekomsten, economische kracht, onderwijs en maakindustrie. Maar ook aan wonen en werken. Dat kan allemaal op deze plek gaan gebeuren. De busbrug die hier wordt gebouwd is super belangrijk", aldus projectwethouder Ed Anker tijdens het bezoek van het Zwolse college van burgemeester en wethouders aan de bouw van de busbrug op dinsdag 6 maart.

Lees verder

D66 toont Zwolse groene vingers


ZWOLLE - De campagnebus van D66 bezoekt op 16 maart voor de tweede maal Zwolle. Deze keer reist het gezelschap naar onderwijsinstelling Groene Welle in Zwolle.

Lees verder

Benefietconcert voor Unicef brengt 1646 euro op


ZWOLLE - Het benefietconcert, dat Meander Vocaal van het Meander College en jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel voor Unicef hebben gehouden, heeft maar liefst 1646 euro opgeleverd. Dit bedrag gaat naar Unicefs actie Meer dan een deken.

Lees verder

Profielschets nieuwe Commissaris van de Koning


ZWOLLE - Provinciale Staten van Overijssel heeft tijdens een bijzondere Statenvergadering op woensdag 7 maart de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Overijssel vastgesteld en aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Kajsa Ollongren. De vacature is op 8 maart 2018 door de minister opengesteld. Tot uiterlijk 29 maart 2018 kunnen sollicitanten reageren.

Lees verder

SEEYOU, bijzonder tijdschrift over Zwolle


ZWOLLE - Het fonkelnieuwe magazine SEEYOU is een bijzonder tijdschrift over Zwolle en haar inwoners. Een glossy over de kracht van Zwollenaren. Over een kleurrijke stad vol ambitie. SEEYOU is een blad dat gaat over elkaar ‘zien’. Oog voor elkaar. Omzien naar elkaar. Aandacht is wat je terugvindt in alle verhalen en portretten. Aandacht voor Zwollenaren. En aandacht voor de stad.

Lees verder

Buurtbivak Holtenbroek


ZWOLLE - De gemeenteraadsleden van de PvdA, de vrijwilligers en de kandidaat-raadsleden bivakkeren binnenkort in Holtenbroek. Van donderdag 8 maart tot vrijdag 16 maart bezoeken zij ondernemers en organisaties in de wijk.

Lees verder

CU wil aandacht voor illegale prostitutie


ZWOLLE - De ChristenUnie Zwolle wil aandacht schenken aan illegale prostitutie in Zwolle en slachtoffers van mensenhandel die daar in werken.

Lees verder

Natuurplatform Zwolle wil behoud Nooterhof


ZWOLLE - Het was bij de zwolse “groene” organisaties, samenwerkend in het Natuurplatform Zwolle (NPZ) , natuurlijk al geruime tijd bekend, dat ROC Landstede Groep zou stoppen met het beheer van Doepark Nooterhof. Daarom vinden deze organisaties het op zich niet vreemd, dat er door de gemeente gezocht wordt naar alternatieven voor het beheer van dit bijzondere park.

Lees verder

Wethouder Jan Brink opent Zwolse Week van het Geld


ZWOLLE - Wethouder Jan Brink opent de Zwolse Week van het Geld. Dat doet hij op maandagochtend 12 maart 2018 met het geven van een gastles over geld aan groep 7/ 8 van basisschool De Aquarel in Zwolle. Als quizmasters neemt hij de klas mee in de wereld van het geld door middel van de Cash Quiz.

Lees verder

Ook gemeente Zwolle roept op tot uitbreiding statiegeld


ZWOLLE - Bijna tweehonderd Nederlandse gemeenten, waaronder Zwolle, hebben zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Dit is een Belgisch-Nederlands initiatief dat de regeringen van beide landen oproept het zwerfafvalprobleem serieus aan te pakken. De alliantie pleit voor statiegeld op blikjes en petflesje. Op 15 maart 2018 debatteert de Tweede Kamer over het afvalbeleid.

Lees verder

Testritten en verder onderzoek Kamperlijn


ZWOLLE - Eind maart testen ProRail en Keolis op de Kamperlijn een dienstregeling met stops op station Zwolle Stadshagen. Dat gebeurt in de nachten, zodat reizigers er geen hinder van ondervinden. Uit deze testen moet blijken hoe de dienstregeling met een snelheid van 100 km/uur en een stop op het nieuwe station kan worden uitgevoerd.

Lees verder

Hogeschool Windesheim op één


ZWOLLE – In de Keuzegids Masters 2018 is Hogeschool Windesheim op de eerste plaats gekomen.

Lees verder

FUNDATIEfusion met werk van Joseph Klibansky op Cibap


ZWOLLE – In de reeks FUNDATIEfusions is tot en met 26 april op het Cibap in Zwolle werk van Joseph Klibansky (1984) te zien. Uit het indrukwekkende oeuvre van deze jonge kunstenaar zijn twee werken te zien: het monumentale schilderij Garden of Evolution uit de collectie van de kunstenaar en de sculptuur Reflections of Youth, een bruikleen van Museum de Fundatie.

Lees verder

Snuffelmarkt


De neutrale wandelsportvereniging “De Zwolse Tippelaars” (opgericht in 1941) organiseert op zaterdag 17 maart a.s. haar jaarlijkse Snuffelmarkt.

Lees verder

Landelijke Opschoondag


ZWOLLE - De Landelijke Opschoondag vindt weer plaats, deze keer op zaterdag 24 maart. Op deze dag organiseren mensen door het hele land, en ook hier in de gemeente, diverse opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt!

Lees verder

Met elkaar in gesprek over onderwijs


ZWOLLE - Het Centre for Sports & Education heeft de eerste editie van het Onderwijscafé gehouden op dinsdag 6 maart met als doel om het gesprek met elkaar aan te gaan over onderwijs.

Lees verder

These Go To Eleven in Hedon


ZWOLLE - Het These Go To Eleven Festival vindt op paaszondag 1 april plaats in Hedon.

Lees verder

Keukentrapdebat


ZWOLLE - Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen vindt het Keukentrapdebat plaats op dinsdag 13 maart. Tijdens deze avond komen de onderwerpen ‘veranderingen in de zorg, welzijn en participatie’ aan bod. Er wordt gekeken naar de afgelopen 4 jaren en naar de toekomst.

Lees verder

Aandacht voor Zwolse monumenten


ZWOLLE - Wie van spannende historische verhalen houdt, kan vanaf april zijn hart ophalen. Zwollenaar Girbe Buist lanceert dan zijn Verhalenpad Zwolle een route langs dertien monumentale Zwolse gebouwen met een bijzonder verhaal.

Lees verder

Digitale stemwijzer Zwolle Mijn Stem


ZWOLLE - Benieuwd welke partijen hetzelfde over de toekomst van de stad denken als u? Ga dan 7 maart vanaf 10.00 uur naar zwolle.mijnstem.nl ( zonder www ) en vul de stemhulp in. Met deze stemhulp kunt u uw mening over actuele kwesties in Zwolle vergelijken met de mening van de partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 meedoen.

Lees verder

Patiëntjes van Isala gamen op de OK


ZWOLLE - Kinderen die in het Behandelcentrum van Isala geopereerd worden, kunnen al gamend de operatiekamer in. De voorbereidingsruimte, de holding, van het Behandelcentrum is sinds kort voorzien van speciaal behang, een zogenaamde Storywall. Patiëntjes kunnen met behulp van een app op een smartphone of tablet de afbeeldingen laten bewegen en daar spelletjes mee doen. Isala is, voor zover bekend, het eerste ziekenhuis in het land dat gamen tot bijna op de operatietafel mogelijk maakt!

Lees verder

Stadhuis krijgt flexibel kantoorconcept


ZWOLLE - In navolging van het Stadskantoor, wordt het Stadhuis Zwolle in 2018 verbouwd om zo tot een flexibel kantoorconcept te komen. De totale verbouwing gaat een jaar in beslag nemen.

Lees verder

Samen in het onderwijs of thuiszitten?


ZWOLLE  - Spelen, leren, werken, plezier maken! Iedereen wil mee doen, dat geldt al van jongs af aan. Mee doen klinkt heel simpel, maar dat is het niet voor iedereen, bijvoorbeeld wanneer je een beperking hebt. Soms is maatwerk nodig om naar school te kunnen, maar wat als les volgen voor een kind moeizaam of niet gaat? Marc Dullaert, oud kinderombudsman en landelijke aanjager van het Thuiszitterspact zet zich hiervoor in en is 14 maart spreker op de bijeenkomst ‘Samen in het basisonderwijs’.

Lees verder

Avondklas met winnaar Ekoland Innovatieprijs


DRONTEN - Hun zelfrijdende geitenafrastering op zonnecellen is een combinatie van grote technische handigheid en inzicht in geitengedrag. Willem Dam ontwikkelde hem met zijn zoon Tom. Ze wonnen er de Ekoland Innovatieprijs mee. Willem Dam vertelt maandag 26 maart tijdens de Warmonderhof Avondklas in Dronten hoe de afrastering zorgt voor een tweemaal zo grote grasopname door de dieren. De Avondklas wordt gehouden in de Warmonderhofzaal, Wisentweg 12 te Dronten. Aanvang 20.00 uur.

Lees verder

Natuurlijke heg bij De Toonladder


ZWOLLE - Palen, wilgentenen en een paar extra handen. Leerkrachten en kinderen van de basisschool De Toonladder hebben een natuurlijke heg geplaatst voor de veiligheid van hun kinderen.

Lees verder

Bouw woningen Reggelaan gestart


ZWOLLE - Met het onthullen van het bouwbord gaven directeur-bestuurder Evert Leideman deltaWonen en wethouder Eefke Meijerink het startsein voor de bouw van 18 hofwoningen aan de Reggelaan .

Lees verder

Inschrijving TechniekTrofee 2018 geopend


WOERDEN - Vanaf vandaag kunnen basisscholen in het hele land weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee 2018.

Lees verder

Beschermen tegen internetcriminelen


DEN HAAG  – Internetcriminaliteit is een groeiend probleem. Maar liefst 75% van de Overijsselaars denkt dat de kans toeneemt dat hij de komende jaren zelf met internetcriminaliteit te maken krijgt. Dit blijkt uit onderzoek* in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Op maandag 5 maart start een campagne die Nederlanders tips geeft zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te beschermen.

Lees verder

Alex van de Vosse nieuwe voorzitter Be Quick ‘28


ZWOLLE - Be Quick ’28 heeft een nieuwe voorzitter. Alex van de Vosse, interim-voorzitter sinds het aftreden van de vorige voorzitter, heeft definitief besloten om de handschoen op te pakken. De benoeming van Alex moet nog wel formeel bevestigd worden tijdens de eerstvolgende ALV.

Lees verder

Spirituele webshop Patipada


ZWOLLE -  Patipada is per 1 maart overgenomen door internetondernemer Winfried van der Veen. Er wordt een nauwe samenwerking opgezet met Zuiver Geluk. Zuiver Geluk is een webplatform actief in de sector body-mind-soul met drie winkels in Amsterdam, Zutphen en ook in Zwolle.

Lees verder

Week Zorg en Welzijn


ZWOLLE - Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 voert de grootste sector van Nederland campagne. In Oost-Nederland openen ruim 250 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek.

Lees verder

Talent met Temperament


ZWOLLE - Violiste Anna Lipkind-Mazor en pianiste Petya Hristova gaan op tournee door Nederland en treden op in Zwolle (13 & 18 mrt)

Lees verder

NATIONALE PANNENKOEKDAG


AMERSFOORT - 128 scholen in Overijssel houden een pannenkoekfeest voor jong en oud. Opa’s en oma’s en ouderen uit verzorgingshuizen worden op die dag in het zonnetje gezet.

Lees verder

Afgedankte verlichting ook welkom


ZWOLLE - Wecycle geeft in een nieuwe campagne extra aandacht aan de kringloopwinkels als inleverpunt voor afgedankte verlichting. Aanleiding is dat binnenkort ook consumentenarmaturen (bijvoorbeeld bureaulamp, bedlamp, staande lamp, hanglamp, tuinlamp) apart moeten worden ingeleverd voor recycling.

Lees verder

Voorjaarswandeling bij de Westerveldse Aa


ZWOLLE - Op zondag 18 maart is er een IVN wandeling in de wijk Aa-landen in Zwolle. Het Aa-park ligt aan weerzijden van het riviertje de Westerveldse Aa. Dit is een van de ‘groene vingers’ van Zwolle, waarmee de stadswijk Aa-landen en het groene buitengebied op een natuurlijke manier met elkaar worden verbonden.

Lees verder

De Karavaan bezocht Zwolle Zuid


ZWOLLE - De Karavaan trok op 3 maart door Zwolle Zuid. Een tocht met mooie verhalen uit de stad en de wijk. De Karavaan werd georganiseerd door GroenLinks Zwolle. Verschillende bewoners en verhalenvertellers kregen een podium om hun verhaal te doen over Zwolle Zuid.

Lees verder

Stormloop op democratiespelen en gastlessen


ZWOLLE - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart is een ware run ontstaan op gastlessen en democratiespelen die de provincie Overijssel, veelal in samenwerking met gemeenten, houdt. Normaal gesproken worden in een maand tussen de 15 en 20 lessen en spelen gehouden, in maart ligt het aantal nu al op 70.

Lees verder

Goed leren zingen bij Dubbelgreep


ZWOLLE - Voor kinderen vanaf 8 jaar die goed willen leren zingen, organiseert Dubbelgreep vanaf woensdag 14 maart een Projectzanggroep. De groep werkt in elf lessen toe naar een optreden op de Grote Avond van Dubbelgreep op 2 juni 2018. Tijdens deze jaarlijkse terugkerende avond laten Dubbelgreepleerlingen van zich horen in ensembles en orkesten, dit keer rond het thema Sprookjes.

Lees verder

Tuininspiratiedag in Provinciehuis


ZWOLLE – Met de lente in aantocht kunnen tuinliefhebbers zich laten inspireren op 7 maart tijdens de tuininspiratiedag in het provinciehuis Zwolle.

Lees verder

Chris van der Meulen scoort 150e!


ZWOLLE - Berkum-aanvaller Chris van der Meulen heeft in de uitwedstrijd van zijn club tegen Zuidvogels met het enige doelpunt van het duel zijn 150e competitiegoal gescoord, zo blijkt uit de statistieken van sportsite Voetbal Nederland.

Lees verder

Berkum wint krap bij Zuidvogels


ZWOLLE - Berkum heeft de inhaalwedstrijd bij Zuidvogels in Huizen met 0-1 gewonnen en blijft daardoor goede papieren houden in de top van de Hoofdklasse B. De Zwollenaren startten overweldigend, maar zakten daarna weg zonder echt in de problemen te komen.

Lees verder

Houd Zwolle voor iedereen bewoonbaar


ZWOLLE - Wethouder en lijsttrekker Eefke Meijerink riep vrijdag in het Algemeen Dagblad met negen collega-wethouders het kabinet op snel werk te maken van de bouw van meer woningen. “Hoe verschillend onze steden ook zijn, er zijn te weinig betaalbare woningen. En dat merkt iedere Nederlander.”

Lees verder

De 2 Provinciëntocht


TC Swolland houdt:

De klassieker van ieder voorjaar! De 2 Provinciëntocht.

Een compleet nieuw concept, maar wel over de bekende routes van deze tocht.

Lees verder

Stemloket in studentencafé


ZWOLLE - Woensdag 21 maart 2018 vinden de landelijke gemeenteraadsverkiezingen plaats. Met als doel om meer jongeren naar de stembus te trekken slaan Buro Ruis, SOOZ, gemeente Zwolle, diverse politieke jongerenorganisaties en Het Vliegende Paard de handen ineen door een mobiel stembureau op te zetten in het Zwolse studentencafé. Burgemeester Henk Jan Meijer zal het stembureau openen door er als eerste zijn stem uit te brengen.

Lees verder

Waardering voor bouwpersoneel Zwolse busbrug


ZWOLLE - Voor de bouwwerkzaamheden van de Zwolse busbrug geldt een strakke planning, zodat de busbrug begin 2019 gereed is. Ondanks de Siberische vrieskou gaan de werkzaamheden dan ook ‘gewoon’ door. Als blijk van waardering trakteerden gemeente Zwolle en ProRail de medewerkers van BAM Infra, Victor Buyck en Strukton Rail die werkzaamheden verrichten voor de busbrug. Wethouder Anker schepte warme erwtensoep voor ze in en deelde die uit.

Lees verder

DESERT STORM (hoofdprogramma 23:00 uur)


ZWOLLE – Jack’s Music Bar in Zwolle presenteert op vrijdag 9 maart een onvervalste partij stoner/sludge metal van de band DESERT STORM uit Oxford (UK). Het Britse kwintet zal de avond pluisteren met splinternieuw materiaal van hun komende album ‘Sentinels’, dat op 16 maart aanstaande wereldwijd uitgebracht wordt via APF Records.

Lees verder

Grip op je Geld bij Resto VanHarte


ZWOLLE - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert op maandag 19 maart een gezellig driegangendiner met als thema Grip op je Geld. Locatie is Wijkcentrum de Enk, Enkstraat 67 in Zwolle. Op Orde Zwolle verzorgt een kennisquiz over financiën en schuift aan tijdens het diner om vragen te beantwoorden over geldzaken. Vind jij administratie en financiën ingewikkeld? Je bent niet de enige! Kom op 19 maart naar Resto VanHarte. Laat je informeren, eet gezellig mee en ontmoet je buurtgenoten!

Lees verder

Spreken in Stadshagen over toekomst Lelystad Airport


ZWOLLE SP Tweede Kamerlid Cem Lacin komt maandag 5 maart naar de Zwolse wijk Stadshagen. Hier zal hij spreken met vertegenwoordigers van HoogOverijssel over de toekomst van Lelystad Airport en de gevolgen voor Stadshagen en Zwolle.

Lees verder

Geslaagde soepactie in de binnenstad


ZWOLLE - Een geslaagde soepactie donderdagavond in een ijskoude Zwolse binnenstad! ChristenUnie Zwolle greep nationale complimentendag aan om binnenstadondernemers in het zonnetje te zetten. Vrijwilligers van ChristenUnie Zwolle verrasten tal van binnenstadondernemers en- werknemers met warme soep. Deze actie kon rekenen op hartverwarmende reacties die de kou voor even deden vergeten!

--

Lees verder

Rookvrije Generatie nog ver weg


ZWOLLE - Steeds meer gemeenten omarmen het idee van de rookvrije generatie. De afgelopen jaren was hun antirookbeleid weinig daadkrachtig. En ook de nieuwe plannen zijn vaag. Wat er aan actie is, komt van de burger, ontdekte Onderzoeksredactie Tabak in de vier grote en zestien middelgrote gemeenten.

Lees verder

CREATIEFBEURS IN DE AA-LANDEN


ZWOLLE - Stichting wijkgemeenschap Aa-landen organiseert op zaterdag 10 maart een Creatiefbeurs. Tussen 9.30 en 16 uur is De Bolder plaats van actie. Dan worden daar tal van handgemaakte spullen te koop aangeboden, zoals keramiek, sieraden, haakwerk, voorjaarskransen, jam, quilten, houtwerk en nog veel meer.

Lees verder

Het 50|50 Workcenter Zwolle houdt open huis!


ZWOLLE - De twee locaties van het 50|50 Workcenter in Zwolle zetten hun deuren open voor het publiek. Kom gerust een kijkje nemen op één van beide locaties! Iedereen is van harte welkom!

Lees verder

Mbo’ers zijn het kloppend hart in de zorg


ZWOLLE - Het vakmanschap van de mbo-verpleegkundigen en verzorgenden in de gezondheidszorg staat centraal op het symposium ‘MBO-vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg’.

Lees verder

Symphonic Rock Night komt ook naar Zwolle


ZWOLLE - De veelgeprezen theatershow Symphonic Rock Night komt op zaterdag 17 maart ook naar Odeon in Zwolle. De 2,5 uur durende voorstelling startte 2 maart en is nu al één van de toonaangevende muziekshows in het lopende schouwburg-seizoen.

Lees verder

Onderhoud computersystemen Rechtspraak


DEN HAAG - Van vrijdagavond 9 maart tot en met zondag 11 maart zijn vrijwel alle computersystemen van de Rechtspraak niet bereikbaar vanwege groot onderhoud. Dit betekent dat niet digitaal kan worden geprocedeerd en onder meer het uitsprakenregister en het curatele- en bewindregister niet beschikbaar zijn. Ook het overgrote deel van de faxnummers van de Rechtspraak is niet bereikbaar.

Lees verder

Bekendmaking 'Meest Toegankelijke Gemeente'


ZWOLLE - Minister Hugo de Jonge maakt zaterdag 3 maart in het consumentenprogramma Kassa bekend wie de winnaar is van de verkiezing 'Meest Toegankelijke Gemeente 2018'. Burgemeester Henk Jan Meijer is bij de live-uitzending aanwezig.

Lees verder

Zangeres Sanne Germann in Bluesworld


ZWOLLE - In het programma Bluesworld op dinsdag 6 maart a.s. bij RTV Zwolle zal Electric Blues twee kanten van de band laten zien en vooral horen. Het eerste deel met het C+B Repertoire en het 2e deel met Sanne Germann.

Lees verder

Uniek inzicht in groei elektrisch vervoer


's HERTOGENBOSCH - Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, heeft de ‘EV-Prognose Atlas’ beschikbaar gesteld voor alle 156 gemeenten binnen het Enexis-verzorgingsgebied. Deze op data gebaseerde voorspelling maakt het voor gemeenten zichtbaar wat de verwachte groei van elektrisch vervoer in hun gemeente is in 2020, 2025 en 2030.

Lees verder

Vlak na 1 maart belastingaangifte


Nederlanders kunnen weer hun belastingaangifte doen vanaf 1 maart tot 1 mei.

Lees verder

Slagwerkdag Zwolle vormt aftrap compositiewedstrijd


ZWOLLE - In Hedon en het ArtEZ conservatorium vindt de ‘Slagwerkdag Zwolle’ plaats op zaterdag 10 maart. Op locatie Poppodium Hedon + ArtEZ Conservatorium. De dag begint om 10:30 uur De entree bedraagt € 12,00.

Lees verder

Mega 'iPad' maakt het leven van senioren met een beperking leuker


ZWOLLE - De bewoners van een Frion-locatie in Stadshagen hebben een beleef tv gekregen. Het gaat om 55-plussers met een verstandelijke beperking. 

Lees verder

Club Cele over inclusiviteit


Club Cele houdt een gespreksavond over inclusiviteit: TALK OF THE TOWN | 6 MAART | 20.30 UUR | ODEON | GRATIS TOEGANG

Lees verder

Afgedankte huishoudelijke apparatuur voor Wecycle


ZWOLLE - Op zaterdag 3 maart trekt de ChristenUnie de wijken Assendorp en Wipstrik in om bij bewoners huishoudelijke apparaten in te zamelen die kapot zijn of niet meer gebruikt worden. De ChristenUnie brengt die apparaten voor u naar het Wecycle inleverpunt bij Rova Zwolle.

Lees verder

Partij voor Cultuur organiseert cultuurdebat


ZWOLLE - De Partij voor Cultuur organiseert in samenwerking met verschillende spelers uit de Zwolse cultuursector, het ‘Cultuurdebatje van Zwolle’ in de Dommerholtzaal in Odeon op Zaterdagavond 10 maart.

Lees verder

Toyota Energy Challenge


ZWOLLE - Vrijdag 23 februari werd bij Toyota van Leussen Zwolle een VanMoof E-bike overhandigd aan Ronald Gerritsen uit Genemuiden. Hij was één van de gelukkige winnaars van de Toyota C-HR Energy Challenge!

Lees verder

Informatieavond de Gift City


ZWOLLE - Op maandag 19 maart is er een informatie avond van de Gift City.

Deze stichting is een uniek concept, een plek waar iedereen terecht kan voor koffie en een praatje, een gelegenheid waar je je talenten kunt ontplooien en ervaringen op kunt doen. Onder de vrijwilligers zijn medewerkers die vanuit de Gift City doorstromen naar een betaalde baan. Er zijn ook vrijwilligers die werkzaamheden doen (coördinerend en/of uitvoerend) naast hun eigen werk of bezigheden.

Lees verder

Digitale stemwijzer Zwolle Mijn Stem online


ZWOLLE - Vanaf 7 maart 10.00 uur gaat de Zwolse stemwijzer online. Kijk op zwolle.mijnstem.nl ( zonder www ) en vul de stemhulp in.

Lees verder

Poepruimen en feesten in buurtpark Oud-Assendorp


ZWOLLE - ‘We organiseren een buurtfeest maar ruimen eerst met elkaar de hondendrollen in het buurtpark op. Daarmee onderstrepen we de functie van het park, namelijk ontmoeten, verbinding en zeker geen poepplek’, aldus Marloes Vrielink, buurtbewoner Assendorp.

Lees verder

Spelregels speeltoestellen


ZWOLLE - Er zijn spelregels voor het plaatsen van particuliere speeltoestellen in uw buurt.

Wilt u ook een verplaatsbaar speeltoestel in uw buurt plaatsen, houd dan rekening met deze spelregels:

  • Toestellen mogen van 1 maart tot 1 november geplaatst worden in de openbare ruimte.
  • Trampolines zijn niet toegestaan omdat die aangemerkt zijn als onveilig.
  • U zorgt voor het draagvlak in de buurt en lost eventuele problemen samen met uw buren op. Wanneer dit niet lukt, kunt u buurtbemiddeling of de wijkbeheerder inschakelen.

Lees verder

Leden en fractieleden bezoeken Zwolle-Zuid


ZWOLLE - Op zaterdag 3 maart trekken leden en fractieleden van de PvdA Zwolle-Zuid in. Tussen 11 en 13 uur gaan de Zwolse PvdA-ers langs de deuren om de inwoners van Zwolle-Zuid een roos als symbool van de sociaal-democratie aan te bieden. De PvdA-Zwolle wil graag horen wat er goed gaat en wat er beter kan in de wijk.

Lees verder

Stella E-bike Testcenter officieel geopend


ZWOLLE - E-bikespecialist Stella opende op donderdag 22 februari een nieuw E-bike Testcentrum in Zwolle. Het nieuwe E-bike Testcenter ging op 22 februari open, maar werd op 24 februari officieel door de burgemeester van Zwolle geopend. De officiële opening werd feestelijk afgesloten met het verloten van een gratis Stella e-bike. In Zwolle was J. van der Meulen-Kok de gelukkige winnaar.

Lees verder

Ontwikkelingstraject meiden- en vrouwenvoetbal


ZWOLLE - Be Quick gaat een nieuwe fase in als het gaat om de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal. Deze club is door de KNVB uitkozen voor een nieuw driejarig traject met professionele begeleiding vanuit de voetbalbond. Samen met ongeveer 30 andere clubs, verspreid over Nederland, wil de KNVB het vrouwenvoetbal zo een stevige impuls geven.

Lees verder

Scootmobiel-‘wandeling’ door de stad


ZWOLLE - Op zaterdag 10 maart organiseert ChristenUnie Zwolle een scootmobiel-wandeling door de stad. De wandeling staat onder leiding van stadsgids Bert Dijkink. Met de tocht wil de ChristenUnie samen met bestuurders van scootmobiels ontdekken hoe toegankelijk Zwolle is voor mindervaliden. De tocht start om 10:00 uur vanaf het bordes van het stadhuis en iedereen met of zonder scootmobiel is welkom om mee te ‘wandelen’.

Lees verder

Be Quick neemt punt mee uit Dinxperlo


ZWOLLE - Be Quick is zaterdagmiddag in Zwolle gearriveerd met een wedstrijdpunt in de achterzak. Uit bij DZSV werd het 2-2. Bij Be Quick heerste na afloop vooral het gevoel dat het voor de rust “had moeten worden afgemaakt.”

Lees verder

Certificaten voor deelnemers Budgetkring


ZWOLLE - Donderdag 22 februari 2018 kregen twee Budgetkringbegeleiders en achttien deelnemers aan de Budgetkring een certificaat uitgereikt door Ronald Heusschen van Stichting Lift in aanwezigheid van wethouder Eefke Meijerink. Inwoners van de gemeente Zwolle die meer grip willen krijgen op hun uitgaven, met minder geld rond willen komen of schulden willen voorkomen, kunnen deelnemen aan de Budgetkring. Deelname aan een kring is gratis, maar voorwaarde is wel dat deelnemers zich actief inzetten.

Lees verder

The Good Hand presenteert album


ZWOLLE - The Good Hand hun derde LP Blissful Yearning tijdens een thuiswedstrijd in poppodium Hedon.

Lees verder

Lezing over de korstmossen in Overijssel


ZWOLLE - KNNV-Vereniging voor Veldbiologie afd. Zwolle houdt op donderdagavond 1 maart 2018 een lezing over korstmossen in Overijssel. Plaats: Wijkcentrum Weijenbelt, Campherbeeklaan 82a (zijingang), Berkum, Tijd 20 uur. Toegang gratis, consumpties Euro 0,50.

Lees verder

Gerard Kornet geeft lezing in Heerensociëteit


ZWOLLE – Op donderdagavond 15 maart organiseert Vereniging De Buitensociëteit voor belangstellenden een lezing met als onderwerp:“Een spraakmakend en spraakzaam beroep”.

Lees verder

Overzichtstentoonstelling van Marion Baars


ZWOLLE - De expositie – 50 jaar kunst Marion Baars - waar werk uit haar gehele loopbaan te zien is, is tot 25 maart te bezichtigen in Waanders In de Broeren. Voor het eerst exposeert Marion Baars ook werken uit haar privécollectie. De werken zijn te bekijken in de brasserie en op de derde verdieping van de boekenkerk.

Lees verder

NLdoet het voor de bijen


ZWOLLE – Nldoet zet zich 9 en 10 maart in voor de bijen tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Lees verder

WINTERZWEMMEN! Durf jij het aan


Bij Peppergym aan de Dokter Stolteweg 60 te Zwolle is vrijdagmiddag 9 maart om 16.30 uur een uitdagend event waarbij je leert hoe je je lichaam in balans brengt, hoe je adrenaline kunt opwekken en weer kunt laten zakken, hoe je je optimaal focust en wat dat met je doet. Vervolgens pas je de geleerde technieken toe in het (ijs)koude water van de Wijthemerplas. Je lichaam is vele malen krachtiger dan je denkt. De middag wordt rond 19.00 uur afgesloten met een drankje.

Lees verder

Gemeenten moeten in 2022 reumavriendelijker zijn


ZWOLLE - Uit recent onderzoek van het Reumafonds, uitgevoerd door GfK, onder ruim 2.200 mensen blijkt dat er in gemeenten nog veel verbeterd moet worden voor mensen met reuma. Zo is het voor 40% van de mensen met reuma die zorg nodig heeft onduidelijk waar en hoe ze zorg bij de gemeente moeten aanvragen. Daarom roept het Reumafonds in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen mensen massaal op om e-mailberichten met reumavriendelijke aanbevelingen te sturen naar de lijsttrekkers in hun gemeenten.

Lees verder

Speuren naar Sporen met IVN Zwolle


ZWOLLE - Op zondag 11 maart organiseert IVN-Zwolle vanaf 14.00 tot 16.00 uur een bijzondere excursie. De wandeling start bij de uitspanning Het Engelse Werk in Zwolle. We lopen langs/door de uiterwaard (afhankelijk van de waterstand), en door het Engelse Werk. Centraal thema is 'Speuren naar sporen'. Sporen van de bever zoals op de foto, maar ook van andere knaagdieren, watervogels, de elementen en zelfs insecten. We zullen aangestoken worden door de eerste lentekriebels in de natuur en genieten van al het moois in en rond het water.

Lees verder

Nieuw seizoen Muziek aan het Plein


ZWOLLE - De vrijwilligers van de werkgroep "Muziek aan het plein" te Zwolle zijn i.s.m. Stichting Assendorperzaken zeer verheugd te kunnen melden dat ons muzikale evenement ook dit seizoen weer doorgang kan vinden!

Lees verder

NK SERC voor reddingsbrigades


ZWOLLE - Op zaterdag 3 maart 2018 organiseert Reddingsbrigade Nederland, in samenwerking met Reddingsbrigade Zwolle, het Nationaal Kampioenschap Simulated Emergency Response Competition (NK SERC) in zwembad De Vrolijkheid.

Lees verder

Berkum op juiste momenten langs AZSV


ZWOLLE - Berkum heeft thuis met 4-2 van AZSV gewonnen en doet daardoor weer volop mee om de prijzen in de Hoofdklasse B. De bezoekers maakten het de Zwollenaren na rust nog knap lastig, maar Berkum sloeg op de juiste momenten toe.

Lees verder

Lezing in Synagoge van Zwolle


ZWOLLE - Op woensdag 21 maart 2018 geeft journalist en Israëlcorrespondent Jan Franke in de Synagoge van Zwolle een lezing over “Wat Nederland van Israël kan leren.” Dit interessante verhaal, waarin veel leerzame kanten van de Israëlische samenleving aan de orde komen, wordt gehouden in de Synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8. De lezing begint om 19.30 uur. De avond wordt georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël. Niet-leden betalen een toegang van € 7,50.

Lees verder

DE GROOTSTE 1-DAAGSE PLATENBEURS


ZWOLLE - Zondag 25 februari wordt de IJsselhallen Zwolle omgetoverd tot de Grootste 1-daagse Platenbeurs van de Benelux. Twee hallen en de grote foyer worden gevuld met lp's, singles, cd's, dvd’s, Blu-rays en merchandise. Met meer dan 100 kramen gevuld door standhouders uit Nederland, België, Duitsland en Engeland wordt dit een prachtige dag voor muziekliefhebbers. DePlatenbeurs is geopend van 10.00–17.00 uur.

Lees verder

Eten van Zwolle en Ommeland


ZWOLLE - De Zwolse Stadslanderijen, de nieuwe boerencoöperatie in Zwolle die lokaal voedsel produceert en levert aan de Zwollenaren, start 16 maart met haar laatste proefperiode. Liefhebbers van biologisch, lokaal geteeld voedsel - dat hand in hand gaat met natuurontwikkeling en een eerlijke prijs voor de boeren - kunnen zich inschrijven voor de derde en laatste proef: de Lenteproef. Inschrijven kan via de website www.stadslanderijen.nl

Lees verder

Tweede Kamerlid Rob Jetten bij Polymer Science Park


ZWOLLE - In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen bezoekt de campagnebus van D66 op 26 februari het Polymer Science Park in Zwolle. Met de bus komen, naast veel vrijwilligers, Tweede Kamerlid Rob Jetten naar Zwolle. Van 16.00 tot 17.00 uur bezoeken zij samen met de Zwolse D66 afdeling het Polymer Science Park. Het bezoek staat in het teken van innovatie en ondernemerschap.

Lees verder

Bouw spoorviaduct van start


ZWOLLE - Met de onthulling van een bouwbord hebben gedeputeerde Bert Boerman en directeur ProRail Noord-Oost Jan Mulder op vrijdag 23 februari het startschot gegeven voor de bouw van het spoorviaduct in het nieuwe tracé van de N340.

Lees verder

Tuininspiratiedag provinciehuis Zwolle


ZWOLLE - De provincie Overijssel organiseert op woensdagmiddag 7 maart (13.00-17.00 uur) een Tuininspiratiedag in het provinciehuis in Zwolle. Tuinliefhebbers en andere geinteresseerden gaan op deze dag aan de slag met toekomstbestendige inrichting van tuinen. Welke planten kunnen tegen extreme natte omstandigheden of juist droogte? Welke bloemen en planten trekken bijen en vlinders aan? Hoe creëer je een eetbare tuin?

Lees verder

Seksuele intimidatie en misbruik in de sport


ZWOLLE - Hogeschool Windesheim doet onderzoek naar seksuele intimidatie in de sport in Nederland. Hiervoor zijn de onderzoekers op zoek naar persoonlijke verhalen van slachtoffers. ‘Deze verhalen moeten meer inzicht geven in de vraag hoe en waarom seksuele intimidatie in de sportomgeving kan plaatsvinden’, zegt Nicolette Schipper - van Veldhoven, lector Sportpedagogiek bij Windesheim.

Lees verder

Volg een cursus en help de weidevogels in Overijssel


ZWOLLE - Binnen enkele weken bevolken kieviten, scholeksters, tureluurs en grutto’s onze akkers en weilanden. Om deze vogels te behouden, dienen ze goed beschermd te worden. Landschap Overijssel is daarom op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen. Nieuwe vrijwilligers doen eerst de basiscursus ‘weidevogelbescherming’.

Lees verder

Electric Blues treedt op bij Bluesworld in Grand café Milligers


ZWOLLE - Electric Blues is een gerenommeerde band die dinsdag 6 maart live speelt in het radioprogramma Bluesworld bij RTVZwolleFM.


Lees verder

Italiaanse schoenenzaak verhuist naar overzijde Luttekestraat


ZWOLLE - Verhuiswagens zullen er niet aan te pas komen wanneer Laccio verhuist. De exclusieve Zwolse herenschoenenzaak steekt namelijk gewoon de straat over. Vanaf dinsdag 27 februari is Laccio niet meer te vinden in het karakteristieke hoekpand tegenover de FEBO, maar aan de overzijde van de straat.

Lees verder

Fedde Le Grand ambassadeur vrijheid 2018


ZWOLLE - Het Nationaal Comité 4 en 5 mei presenteert vandaag in samenwerking met het vfonds de Ambassadeurs van de Vrijheid. Domien Verschuuren had vanochtend op NPO 3FM de eer om Fedde Le Grand, Ronnie Flex & Deuxperience en MY BABY bekend te maken als ambassadeurs.

Lees verder

18E -EEUWSE TERWESTENS TERUG


ZWOLLE - Na 84 jaar keert een vroeg 18e -eeuwse serie van 6 wandschilderingen terug naar Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Op de enorme doeken is de mythe van Dido en Aeneas verbeeld door de gebroeders Augustinus en Mattheus Terwesten.

Lees verder

14e NL-Doet!


ZWOLLE - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet geeft verenigingen en stichtingen in het hele land de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste vrijwilligers.

Lees verder

Dinnershow History Of Jazz


ZWOLLE - Zondag 18 maart vindt in de Grote Zaal van Hedon voor de eerste keer de dinnershow History Of Jazz plaats. Het is een samenwerking tussen Stichting Jazz in Zwolle en het Hedon Productiehuis. Onder het genot van een heerlijk diner zal presentator en saxofonist Tom Leeuwenburg de gasten kennis laten maken met het verhaal achter de jazzmuziek. Ruim twintig gepassioneerde jazzartiesten zorgen voor een live-vertolking op het podium.

Lees verder

Welke rol hebben de lokale media in Zwolle?


ZWOLLE - VPRO TEGENLICHT | 27 FEBRUARI | 20.30 UUR | ODEON | GRATIS TOEGANG

In aanloop naar de gemeentelijke verkiezingen in Zwolle vragen we ons af: “Wat is de rol van de lokale media?” Op 27 februari om 20:30 uur tonen we verschillende fragmenten uit de aflevering ‘Een kwestie van vertrouwen’, vervolgens gaan we in gesprek met journalisten, docenten en de aanwezige politici. Samen gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag. Zet 27 februari in je agenda en schuif aan bij Club Cele. De Meet-Up is gratis toegankelijk!

Lees verder

Korso presenteert DansClick 19


ZWOLLE – Korzo presenteert met DansClick 19 dinsdag 13 maart in schouwburg Odeon de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017.

Lees verder

Opera2day met Hamlet


ZWOLLE - OPERA2DAY presenteert Hamlet, een ‘grand opéra’ van Ambroise Thomas en een psychologische thriller zonder weerga. De Franse componist baseerde zijn meesterwerk op Shakespeares gelijknamige toneelstuk.

Lees verder

Tricklebolt met nieuw album in Hedon


ZWOLLE - Misschien zijn ze wel één van de meeste talentvolle Nederlandse bands van Oost-Nederland, we hebben het over de rocksensatie Tricklebolt. Op donderdag 01 maart komt dit vijfkoppige monster met hun vuige mix van gitaren naar de kleine zaal van Hedon! Verwacht een flinke dosis energie emet rocksongs, geïnspireerd door de 70’s.

Lees verder

Singer-songwriter Daniel Docherty live in Hedon


ZWOLLE - Zaterdag 3 maart treedt de Schotse singer-songwriter Daniel Docherty op in Zwols poppodium Hedon. Naast zijn doordringende stem en zijn sterke songwriting blink Docherty uit in zijn fingerpicking gitaarspel. Daarmee is zijn muziek het best te vergelijken met artiesten als Ben Howard, James Vincent McMorrow en Hozier.

Lees verder

ChristenUnie: uitstel Lelystad ‘logisch’


ZWOLLE - ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins noemt het uitstel voor opening van vliegveld Lelystad ‘de enige juiste keuze’. “Voor mij is een zorgvuldig proces, het werken aan draagvlak en herstel van vertrouwen steeds véél belangrijker geweest dan april 2019 als openingsdatum,” stelt Bruins opnieuw. “Uitstel is dus logisch.”

Lees verder

Dubbelshow van Avi On Fire en The Howlin in Hedon


ZWOLLE - Op vrijdag 2 maart bundelen AVI ON FIRE en The Howlin’ hun krachten voor een dubbelconcert in Hedon. Oftewel, twee headliners die een volwaardig concert geven. The Howlin' combineert soul, blues en alternatieve invloeden tot een moderne eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. AVI ON FIRE verkent de grenzen van de alternatieve indiepop.

Lees verder

D66 blij met zorgvuldig besluit rondom Lelystad Airport


ZWOLLE - Minister Van Nieuwenhuizen maakt vandaag bekend dat besluitvorming over de uitbreiding van Lelystad Airport met minimaal een jaar wordt uitgesteld. Dankzij de onophoudelijke deskundige inbreng van Hoogoverijssel en andere bewonerscomité’s neemt de minister nu een zorgvuldig besluit.

Lees verder

Geld voor Fundatie


ZWOLLE - Goed nieuws voor TwentseWelle en Museum de Fundatie. Zij kregen tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij gezamenlijk ruim 1,2 miljoen euro voor hun musea.

Lees verder

Beethovens Eroica


ZWOLLE - Het blijft een gouden combinatie: Jan Willem de Vriend en het Orkest van het Oosten met Beethoven. De cd’s met alle Beethoven-symfonieën zijn internationaal onderscheiden en onze live uitvoeringen zijn steeds weer een hoogtepunt in het concertseizoen. Dat zal nu niet anders zijn, zeker niet met Beethovens legendarische Eroica.

Lees verder

Nieuwbouw WRZV hallen op Voorsterpoort


ZWOLLE - De fracties binnen de gemeenteraad  zijn het eens over het belang van sport en bewegen voor de inwoners van Zwolle en over de sociaal-maatschappelijke functie van de WRZV-hallen.

Lees verder

Aanslagbiljet gemeente- en waterschapsbelasting


ZWOLLE - Deze week valt bij bijna alle Zwolse huishoudens het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelasting op de mat. Belastingkantoor GBLT regelt de belastingen voor de gemeente Zwolle en het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Lees verder

HB-Café Zwolle


ZWOLLE - Op vrijdag 16 maart – in de Week van de Hoogbegaafdheid – organiseert HB-Café Zwolle een lezing over Positieve Psychologie en Hoogbegaafdheid.

Lees verder

Storytrail stadswandeling Zwolle


ZWOLLE - Verhalenverteller Godefridus van theatergezelschap Stadsavonturen nodigt u uit voor een bijzondere Storytrail stadswandeling door Zwolle. Op zondagmiddag 11 maart neemt hij u mee door de binnenstad én door de stadsgeschiedenis. Onderweg kunt u genieten van de mooiste Zwolse sagen en legenden.

Lees verder

Maart Dialectmaand 2018


ZWOLLE - Lezen over de drie biggetjes, een optreden van Bökkers of een robot die twee jongetjes te slim af is? Drie (voor)leesverhalen uit het Drentse streektaaltijdschrift de Wiesneus zijn nu ook in Overijsselse dialecten vertaald en gratis als PDF te downloaden. Een cadeautje in het kader van Maart dialectmaand 2018.

Lees verder

Grote Karaoke Show mikt op grote festivals


ZWOLLE - De Zwolse band, de Grote Karaoke Show, gaat een samenwerking aan met het team dat verantwoordelijk is voor het succes van o.a. ‘The Dirty Daddies’. Vanaf deze week zal Wilfried Damman met zijn team zich gaan ontfermen over deze Zwolse feestmachine. Samen gaan ze de show naar grote podia en festivals proberen te brengen brengen.

Lees verder

‘Schoolplein van de Toekomst’ op stadhuis in Zwolle


ZWOLLE - Afgelopen vrijdag 16 februari zijn vijftig meisjes van groep 7 en 8 van vier verschillende basisscholen in Zwolle uitgenodigd op het stadhuis om creatieve oplossingen te bedenken voor ‘Het digitale droomschoolplein'. Zij deden dat in het kader van ‘Smart City Challenge for Girls’, een initiatief van Eurofiber en VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Lees verder

Urban Dance Battle Raw Essence


ZWOLLE -  Zondag 25 februari keert Raw Essence, de Urban Dance Battle van Oost Nederland, voor de vierde keer op rij terug naar de grote zaal van Hedon. Vanaf 12:45u ‘s middags barst de strijd los in de categorieën House, Hip-hop (t/m 15 jaar), Hiphop (16+) en de All Style Crew Battle in de Grote Zaal van het Zwolse poppodium. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven via www.hedon-zwolle.nl.

Lees verder

ANWB-leden vinden parkeertarieven Zwolle hoog


ZWOLLE  - ANWB-leden uit Zwolle vinden de parkeertarieven in die stad te hoog. Dat vindt 74% van de ondervraagden. Wel zijn zij tevreden over de bereikbaarheid van die stad, met name op de fiets. Ook de fietsveiligheid wordt daar gewaardeerd, zeker in vergelijking met andere gemeenten. Dat neemt niet weg dat 14% van de ANWB-leden aangeeft zich niet veilig te voelen op de fiets.

Lees verder

Boekpresentatie over bemande Marsreis


ZWOLLE - Bertina Mulder uit het Veluwse Emst presenteert op donderdagavond 8 maart haar psychologische thriller De rode magneet in de brasserie van Waanders In de Broeren in Zwolle. In haar boek onthult ze de verborgen dillema’s van een bemande reis naar Mars.

Lees verder

Sportmeeting Zwolle valt goed in de smaak


ZWOLLE - De Sportmeeting Zwolle is maandagochtend goed in de smaak gevallen. Zo’n 400 sportliefhebbers kwamen bij elkaar in het Landstede Sportcentrum voor deze sportieve netwerkbijeenkomst, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle in samenwerking met Ondernemersteam Regio Zwolle en Landstede.

Lees verder

Vruchtbare Kringloop Overijssel


Zwolle - Overijsselse melkveehouders hebben afgelopen drie jaar grote stappen gezet richting een schoner milieu. Zij hebben op bedrijfsniveau maatregelen genomen die goed zijn voor de eigen bedrijfsprestaties én voor maatschappelijke opgaven op het gebied van bodem, water en lucht. Dat blijkt uit de positieve resultaten van het project Vruchtbare Kringloop Overijssel.

Lees verder

Geert Tichelaar langer door bij Be Quick ’28 Vrouwen 1


Zwolle - Be Quick ’28 is verheugd te kunnen melden dat Geert Tichelaar ook komende seizoen verbonden blijft aan hun vereniging. Geert is al lange tijd actief binnen de vereniging en niet zonder succes. Naast zijn inzet voor Vrouwen 1 heeft Geert de afgelopen jaren ook veel betekend voor de Technische commissie en coördinatie voor de Vrouwen- en meidenvoetbal bij Be Quick. Ook de andere stafleden zullen verbonden blijven aan Vrouwen 1. Vrouwen 1 strijdt momenteel om het kampioenschap in de hoofdklasse A.

Lees verder

Handballers Travelbags/HV Zwolle dolven onderspit


Zwolle - Zondag 18 februari 2018 mochten de heren van Zwolle aantreden in Wijchen tegen The Flyers die op de 4e positie van de competitie staan. Travelbags/HV Zwolle stond op de 8e plek. De vorige partij was een hele zware, welke nipt verloren ging met 23-25.

Lees verder

Travelbags/HV Zwolle handbaldames geen last van “carnavalsbenen”


Zwolle - Na het vrije carnavalsweekend stond zondag 18 februari de thuiswedstrijd tegen Havana op het programma. Uit werd met moeite gewonnen, dus de handbaldames wisten dat ze gelijk scherp moesten starten.

Lees verder

De Gouden Eeuw van Gesina ter Borch


Zwolle - Aan de Sassenstraat in Zwolle, op het huidige nummer 21, woonde van 1631 tot 1690 een echte kunstenares. Gesina ter Borch, een halfzus van de beroemde schilder Gerard ter Borch, maakte enkele van de leukste tekeningen uit de zeventiende eeuw. Haar oeuvre wordt bewaard in het Rijksmuseum. Mijn Stad Mijn Dorp besteedt aandacht aan haar.

Lees verder

Eerste voorstelling nieuwe Overijsselse gezelschap


Zwolle - ID Theatre Company komt 9 maart in de Zwolse theaters!

Lees verder

Hoogste punt bouw appartementen


Zwolle - De vlag is geplaatst aan de Friesewal. Daar bereikte de bouw van het appartementencomplex het hoogste punt deze week. De bouw van de 37 appartementen is onderdeel van de versnellingsactie waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad voor 2019 versneld circa 350 extra sociale huurwoningen bouwen. De verwachte oplevering van de appartementen aan de Friesewal is medio 2018

Lees verder

Stemmen met een beperking


ZWOLLE – MEE IJsseloevers en andere organisaties zetten zich in om mensen met een beperking wegwijs te maken bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Lees verder

Opening tentoonstelling Lourens Hoenders


Zwolle - Onder grote belangstelling was vrijdag 16 februari in De Molenhof de opening van de tentoonstelling ‘Veelzijdig met veel kleur’. De tentoonstelling van de Zwolse kunstenaar Lourens Hoenders is nog te bezoeken tot en met april. Iedereen is welkom aan de Assendorperdijk in Zwolle.

Lees verder

Be Quick naar ruime overwinning in thuiswedstrijd


Zwolle - Be Quick heeft zaterdag weer eens een overwinning bijgeschreven. Thuis werd het laag geklasseerde Blauw Wit met 6-0 opzij gezet. De ploeg van trainer Van Nijen handhaaft zich daardoor in het linker rijtje.

Lees verder

Historische zege voor Sparta


Zwolle - De korfballers van Sparta hebben zich voor het eerst gehandhaafd in de overgangsklasse. De ploeg uit Stadshagen zette in een spektakelstuk SKF met 29-26 opzij.

Voor René Compayen en Karin Jacobs was het de laatste thuiswedstrijd in hun lange korfballoopbaan bij Sparta.

Lees verder

Oogcafé Zwolle


Zwolle - Het Oogcafé Zwolle is op 2 maart 2018 van 15.30 tot 17.30 uur in WIJZ-gebouw “de Terp” Radewijnstraat 1 te Zwolle.

Op vrijdag 2 maart is er een bijzonder initiatief in Zwolle.

In het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle komt een blindentribune.

Lees verder

3 maart komt de Karavaan naar Zwolle-Zuid


Op 3 maart organiseert GroenLinks Zwolle de Karavaan in Zwolle-Zuid. De Karavaan is een culturele tocht met mooie verhalen uit de stad en de wijk. Om 11.00 uur staat de stoet stil bij Winkelcentrum Zwolle-Zuid en om 13.30 uur in het park de Schellerdriehoek; twee markante plekken in de wijk.

Lees verder

Bestuursmutaties en slim zuiveren


Zwolle - Op Valentijnsdag hield Water Natuurlijk regio Oost een ledenvergadering, met afscheid van secretaris John Veltrop, de benoeming van twee nieuwe bestuursleden en een inspirerend verhaal van prof.dr. Erik Roesink over hoe medicijnresten en andere schadelijke stoffen relatief eenvoudig uit afvalwater zijn te filteren.

Lees verder

Kaartverkoop De Wilde Deerne officieel gestart


Zwolle - De kaartverkoop voor Muziektheaterspektakel De Wilde Deerne is officieel begonnen. Maar liefst dertien reguliere voorstellingen zullen vanaf 11 mei tot en met 03 juni worden opgevoerd in de Zwolse IJsselhallen. De familievoorstelling o.l.v. regisseur Ko van den Bosch is gebaseerd op het historische verhaal van het ‘Wolfsmeisje van Zwolle’ dat 300 jaar geleden in de bossen bij Zwolle werd gevonden. Een absurdistisch-poëtisch sprookje over een vervreemd meisje die in een stad wordt opgenomen waar ze de code niet kent.

Lees verder

Eerste lichting gediplomeerden bij International Business College


Zwolle - Donderdag 15 februari was een feestelijk moment voor het International Business College (IBC) van het Carolus Clusius College. Tijdens een feestelijke bijeenkomst nam de eerste lichting leerlingen het IBC-certificaat in ontvangst. ‘Een moment om trots op te zijn. De leerlingen hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt en laten zien dat zij klaar zijn voor een toekomst in een ondernemende samenleving’, aldus Sandra Wittendorp en Theo Brandsma, projectleiders van het International Business College.

Lees verder

Kleuterkoorproject van Kinderkoor Konstantijn


Zwolle - Voor kids van 4, 5 of 6 jaar die het liefst de hele dag zingen is er Konstantijns' Kleuterkoorproject! Er zijn vier lessen, op 20 februari, 6, 13 en 20 maart. En op 21 maart treden de kleuters op tijdens het Lenteconcert van Stichting de Vuurvogel.

Lees verder

St. Patrick’s Folksessie en Ierse dans in Grote Kerk


ZWOLLE -Keltische Klanken klinken op zaterdag 10 maart om 14.00 uur door de Grote Kerk in Zwolle. Een beetje vooruitlopend op St. Patrick’s Day wordt er deze middag in het ‘Academiehuis de Grote Kerk Zwolle’ een folksessie gehouden. Tevens geeft de ‘Ierse Dansschool Keltisch Dansje’ een demonstratie Ierse dans. Ierse muziek vraagt om bewegen! Bij een sessie komen muzikanten spontaan bij elkaar om muziek te maken.

Lees verder

Grootste Nederlandse YouTube-familie De Bellinga's verwelkomt dochter Luxy


ZWOLLE - De grootste YouTube-familie van Nederland is nóg iets groter geworden! De Bellinga’s, met 12 miljoen maandelijkse kijkers verreweg de grootste familievloggers van Nederland, verwelkomen in hun nieuwste video dochter Luxy. Moeder Fara, vader Daniël en kinderen Lucilla en Luan zijn dolblij met de komst van hun dochter en zusje.

Lees verder

In contact komen met elkaar bij het Onderwijscafé


Zwolle - Op dinsdag 6 maart organiseert het Centre for Sports & Education het Onderwijscafé voor al het Zwolse onderwijspersoneel aan de Boerendanserdijk 2a (gebouw CSE, naast PEC Zwolle).

Lees verder

Help de overheid gaat digitaal!


Zwolle - Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig via internet. Ook over je belasting, kinderbijslag en pensioen kun je vrijwel alleen nog maar digitaal berichten ontvangen en versturen. Dat hoeft geen probleem te
zijn als je weet wat je moet doen. De cursus Digisterker helpt daarbij.

Lees verder

VLO knot in Spoolde


Zwolle - Het knotseizoen is in volle gang voor de Vrijwilligersgroep Landschaps Onderhoud Zwolle (VLO).

Zaterdag 17 februari van 09.00-12.30 uur gaat de werkgroep aan de slag met 40 oude en jonge wilgen knotten in Spoolde.

Verzameladres: Spoolderenkweg 12. Het werk is van 09.00-12.30 uur. Er is koffie en soep.

Nieuwe vrijwilligers, liefhebbers van werken in de natuur, zijn welkom.

Lees verder

Nick Cave & The Bad Seeds Live bij Pathé


Zwolle - Donderdag 12 april, 20.00 uur draait door het hele land in twintig bioscopen van Pathé, CineMec en Foroxity eenmalig Distant Sky - Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen. Tickets (12,50 euro) zijn nu te koop via www.pathe.nl/music en aan de kassa’s van de bioscopen.

Lees verder

Strijd om ‘beste raadslid’ barst los


Zwolle - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL op zoek naar de beste lokale politicus van Nederland. De derde editie van de Beste Raadslid verkiezing trapt af op 15 februari. Op besteraadslid.nl kan iedereen getalenteerde gemeenteraadsleden nomineren of een stem uitbrengen op hun favoriet.

Lees verder

Door seizoen tijdelijke stijging WW-uitkeringen


Zwolle - In Overijssel en Gelderland Noord stijgt het aantal WW-uitkeringen in januari 2018 ten opzichte van de maand ervoor. Een verklaring voor deze tijdelijke toename is het seizoen, waardoor er bijvoorbeeld in de winter minder werk is in de bouw. Vergeleken met een jaar geleden is er nog wel steeds sprake van een duidelijke afname van het aantal WW-uitkeringen.

Lees verder

Over de Verwende Samenleving en de Zelfgekozen Dood


Zwolle - Op woensdag 28 februari is Frank Koerselman te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond. In zijn vorig jaar verschenen boek Wie Wij Zijn schrijft hij over identiteit, levensbeschouwing en zingeving, aan de hand van de psychologische behoeften van de mens.

Lees verder

Berkum wint bekerduel bij SKV


Zwolle - Berkum heeft de bekerwedstrijd bij SKV Wageningen met 0-3 gewonnen en hoewel de thuisclub goed verweer gaf had de Zwolse hoofdklasser het alleen in de eerste minuten even moeilijk.

Lees verder

Waterschappen: Nederland sneller klimaatbestendig


Zwolle - Vandaag tekenden minister-president Rutte, minister Ollongren en de VNG, IPO en de Unie van Waterschappen het Interbestuurlijk Programma. Hierin staan de uitgangspunten voor een gezamenlijke aanpak van grote maatschappelijke opgaven. Voor de waterschappen zijn met name de thema's klimaatadaptatie, de energietransitie en circulaire economie belangrijk.

Lees verder

Investering in vluchtelingen


ZWOLLE – Hogeschool Windesheim, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de gemeente Zwolle gaan samenwerken met hoger opgeleide vluchtelingen die in Zwolle wonen.

Lees verder

Zwolle investeert in kennisinzet vluchtelingen


Zwolle - Inwoners van Zwolle met een vluchtelingachtergrond krijgen voortaan meer mogelijkheden om een studie te volgen. Dit hebben de gemeente Zwolle, Hogeschool Windesheim en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF vandaag afgesproken in een convenant. De samenwerking is erop gericht dat hoger opgeleide vluchtelingen zich kunnen ontwikkelen en een goede kans op de arbeidsmarkt maken.

Lees verder

Lezing in Stadkamer: 'Migraine en stresshoofdpijn voorkomen'


Zwolle - 'Migraine en stresshoofdpijn, het zijn klachten die mensen vaak voor lief nemen. 'Dat heb ik nu eenmaal', hoor ik vaak zeggen. Toch kun je het verhelpen', zegt de Zwolse coach Marleen van den Hout. Zij helpt mensen middels zelfinzicht en praktische oefeningen weer in balans. Op dinsdagavond 6 maart geeft Marleen in Stadkamer Zwolle een lezing over migraine en stresshoofdpijn.

Lees verder

Hathor consort in Grote Kerk


Zwolle - Op zaterdag 24 februari geeft het Hathor Consort een concert in de Grote Kerk in Zwolle. Hierin presenteren de makers van het Festival Oude Muziek een concertprogramma met Jacobijnse consortmuziek voor viola da gamba.

Lees verder

De PvdA bij u in de buurt


Zwolle - Leden en fractieleden bezoeken de wijk Aalanden
Op zaterdag 17 februari trekken leden en fractieleden van de PvdA de
wijk Aalanden in. Tussen 11 en 13 uur gaan de Zwolse PvdA-ers langs de
deuren om de inwoners van de Aalanden een roos als symbool van de
sociaal-democratie aan te bieden.

Lees verder

Vergroening Zwolse Stadskantoor


ZWOLLE – Het Stadskantoor gaat vergroenen van de buitenkant. In het voorjaar komen er planten aan de gevel te hangen.

Lees verder

Voetbalclinic bij Be Quick ’28 met Hans Kraaij


Zwolle - Woensdag 21x februari komt FOX Sports nl. naar Be Quick ’28. Op deze dag openen wij onze poorten voor een dag waar voetbal nog meer dan normaal centraal staat. Iedereen is welkom: jong, oud, man, vrouw, lid of vrijwilliger. Ben je geen lid en wil je toch meedoen? Geen probleem. Ook dan ben je van harte welkom en deelname is gratis! En je mag vrienden en vriendinnen meenemen! De dag zal onder leiding staan van oud-profvoetballer en voetbalcommentator Hans Kraaij jr.

Lees verder

Lilian Marijnissen ook in Zwolle


Zwolle - Het is nog niet eerder vertoond in Nederland: op maandag 19 februari spreekt SP-leider Lilian Marijnissen op vier verschillende podia tegelijk. Ze is op hetzelfde moment te zien in Zwolle, Breda, Haarlem en Nijmegen. In Zwolle vindt de avond plaats in Poppodium Hedon.

Lees verder

Sociale huurwoningenvoorraad met 700 uitgebreid


Zwolle - In de periode 2016-2019 worden ruim 700 sociale huurwoningen aan de Zwolse woningvoorraad toegevoegd. Hiermee geven de corporaties en de gemeente Zwolle ruimschoots invulling aan de ambities uit het coalitieakkoord en de prestatieafspraken wonen 2016-2019.

Lees verder

Spoorcafé woensdagavond 21 februari


Zwolle - Zwolle is dit jaar op een aantal data niet of beperkt bereikbaar per trein, onder andere in de voorjaarsvakantie. Waarom is dit en welke partijen zijn hierbij betrokken? Wat betekent dit voor treinreizigers? En voor de verkeerssituatie aan de zuidzijde van het station? Hier gaat het Spoorcafé van 21 februari over. Bezoekers krijgen deze avond ook een terugkoppeling van de resultaten van het onderzoek naar het Spoorcafé. Het Spoorcafé vindt plaats in Brainz (Lübeckplein 68) en start om 19.30 uur.

Lees verder

Het Festival keert terug


Zwolle - In de herfstvakantie moesten de ruim 500 kinderen van Integraal Kindcentrum het Festival halsoverkop naar vijf verschillende locaties verhuisd worden, nadat bleek dat een deel van de vloeren in het schoolgebouw niet veilig was. Inmiddels is na uitgebreid onderzoek gebleken dat het gebouw toch veilig is en dat de kinderen weer terug kunnen. Alle groepen zijn voor de voorjaarsvakantie terug in hun eigen gebouw en weer onder één dak.

Lees verder

Nieuwbouw Breecamp aardgasloos


Zwolle - De binnenkort te bouwen woningen in het noordelijk gedeelte van de buurt Breecamp (Stadshagen) krijgen geen aansluiting op het aardgasnetwerk. Dat betekent dat deze buurt aardgasloos wordt. Dat staat in het voorstel van het college aan de gemeenteraad voor het bestemmingsplan voor dit te ontwikkelen woongebied.

Lees verder

Berkum energieneutraal 2025: eerste wijk in Zwolle


Zwolle - In 2025 is Berkum als eerste wijk van Zwolle energieneutraal en daarmee een voorbeeld en proefproject voor andere wijken in Zwolle en Overijssel. Dat is de doelstelling van een gezamenlijke pilot waarin acht partijen onder leiding van Enpuls (onderdeel Enexis Groep) samen met bewoners ervaring willen opdoen met het verduurzamen van een bestaande woonwijk. Naast de gemeente en Enpuls werken ook provincie Overijssel, deltaWonen, Natuur en Milieu Overijssel, Hogeschool Windesheim, VNO/NCW/Unica, Enexis netbeheer en Rabobank mee.

Lees verder

Nader onderzoek kansen geothermie


Zwolle - Gemeente Zwolle wil in 2025 25% van de energie duurzaam opwekken om zo de CO2 uitstoot te verminderen. Om dit te realiseren zijn verschillende vormen van duurzame opwekking nodig. Een vorm van duurzame opwekking van warmte is geothermie. In Zwolle Noord blijken kansen voor de realisatie van een geothermiebron. Om een gefundeerd besluit te kunnen nemen over de haalbaarheid van geothermie in Zwolle, benut gemeente Zwolle het komend half jaar om een aantal zaken nader uit te werken en te onderzoeken.

Lees verder

Leger des Heils zoekt kunstenaars en naaimachines


Zwolle - Het Leger des Heils W&G Overijssel werkt sinds kort samen beeldend kunstenares Marit Otto. Marit heeft een aantal jaar geleden met Anne Marie van der Veen (Kunstzinnig Textiel) het project ‘Takemebag’ opgericht. Dit project is inmiddels een samenwerking tussen de kunstenaars en het Leger des Heils W&G Overijssel en heet nu ‘Takemebag 2.0’.

Lees verder

Onthulling eerste Salland Boert en Eet Bewust bord in Zwolle


Zwolle - De stal van Hein en Wendy van Schooten, was maandagmiddag niet alleen gevuld met de 130 overwegend roodbonte melkkoeien van de familie, maar ook met een bont gezelschap aan burgers, boeren en mensen uit het Sallandse bedrijfsleven. Iedereen was bijeengekomen om de feestelijke onthulling van het eerste bedrijfsbord van Salland Boert en Eet Bewust in de gemeente Zwolle bij te wonen.

Lees verder

Zwolse Blauwe Bal voor Wijnand Akkerman


Zwolle - Op maandag 12 februari 2018 is in theater De Spiegel voor de zevende keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt door de Orde van de Zwolse Ballen (OZB). Deze Zwolse geestelijke orde bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie, dat op 2 februari jl. – voor het eerst digitaal - werd gehouden, hebben de OZB-leden een keuze gemaakt uit de genomineerden.

Lees verder

Valentijnsdag bij de PvdA


Zwolle - Naast aan een mooier, groener en socialer Zwolle, bouwt de PvA ook verder aan een liever Zwolle. Aan een stad waar je kunt zijn wie je bent, waar je kunt houden van wie je houdt. Waar je hand in hand kunt lopen met je geliefde en je je veilig voelt. Waar anders kan deze boodschap beter worden verkondigd dan bij het regenboogzebrapad achter het station? En op welke andere dag dan op Valentijnsdag, de dag van de liefde?

Lees verder

JobGroup voor werkzoekenden start in maart


Zwolle - Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt vanaf 8 maart een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden. Een JobGroup bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, waarin deelnemers hun krachten en valkuilen ontdekken en leren hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie.

Lees verder

CU ondertekent Zwols Seniorenkompas


ZWOLLE – Gerdien Rots en Gert-Jan Segers ondertekenen vrijdagmiddag 16 februari tussen 14.00 en 16.00 uur het Zwols Seniorenkompas in woonzorgcentrum Westenhage. 

Lees verder

Majorah


Zwolle - Op vrijdag 16 februari verzorgt het trio Majorah het lunchconcert in de zaal van Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle.

Lees verder

Nieuwe rondleidingen Academiehuis Grote Kerk


Zwolle - Een nieuw seizoen met rondleidingen in Academiehuis Grote Kerk Zwolle gaat van start in de voorjaarsvakantie vanaf 24 februari. Iedereen die graag een keer een tijdreis maakt door het monumentale kerkgebouw kan zich aanmelden voor een ronde met een kerkgids. De bezichtigingen zijn op woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur.

Lees verder

Zangworkshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar


Zwolle - Op zaterdag 17 februari organiseert Kinderkoor Konstantijn in samenwerking met de Zwolse Zangraad een zangworkshop onder leiding van Eline Geerdink. In een kleine twee uur gaan de kinderen oefenen met liedjes en krijgen ze tips over goed zingen. De afsluiting is een spetterende presentatie om 10.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon. De workshop start om 09.00 uur in de foyer van het Papenstraattheater in Odeon. Om 10.30 uur is het optreden in de Hemminkzaal. Daarna kunnen de kinderen weer naar huis óf rondlopen op dit leuke korenfestival!

Lees verder

Korfballers Sparta hebben nog één puntje nodig


Zwolle - Sparta heeft afgelopen zaterdag een belangrijke slag geslagen in de race om lijfsbehoud. Hekkensluiter Sporting Trigon werd na een aarzelend eerste kwartier met 21-26 verslagen. Met nog twee duels te gaan heeft Sparta aan een punt genoeg om ook volgend jaar in de Overgangsklasse te spelen.

Lees verder

Duurzame aanpak renovatie stuwen en gemalen


Zwolle - Het waterschapsbestuur besloot op 6 februari om acht stuwen en gemalen te renoveren. Water Natuurlijk is blij met de duurzame aanpak, waarbij ook nog eens veel aandacht is voor de vispasseerbaarheid.

Lees verder

Grote Zaal Hedon decor voor opname album van rapgroep De Alliantie


Zwolle - Afgelopen dinsdag bracht De Alliantie de single Mooi Toch uit van het gelijknamige debuutalbum dat op 17 februari in Hedon wordt gepresenteerd. De clip ging viraal en pakte ruim 100.000 views in haar eerste dag. De Zwolse rapgroep werd eerder al tweemaal uitgenodigd door 3FM waar ze het nummer live op de radio deden. Er zijn nog een klein aantal kaarten beschikbaar voor de album release in Hedon.

Lees verder

Theodorakapel wordt plek voor zingeving, cultuur en maatschappij


Zwolle - Wie mee wil denken over de toekomst van de Theodorakapel in de Zwolse wijk Kamperpoort, is welkom op 20 februari. Belangstellenden horen dan hoe het ervoor staat met de renovatie van de kapel en kunnen ideeën opperen voor het toekomstige gebruik van de kapel.

Lees verder

Vaststelling kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen


Zwolle - De gemeente heeft vrijdagmiddag 9 februari 2018 de kandidatenlijsten van de politieke partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 officieel vastgesteld.

Naast de zittende partijen ChristenUnie, PvdA, VVD, D66, SP, CDA, GROENLINKS en SWOLLWACHT doen geen nieuwe partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle.

Lees verder

D66: Houd Stadshagen bereikbaar voor ouderen


Zwolle - Onlangs bleek uit een onderzoek van Stadshagen TV dat oudere inwoners ontevreden zijn over de bereikbaarheid in hun wijken. Vaak moeten er lange afstanden te voet of met de fiets afgelegd worden, of zitten zij onnodig lang in de bus. D66 Zwolle vindt de situatie zorgelijk en stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Kroegcollege in studentencafé met minister Arie Slob


Zwolle - Geen betere plek voor een college dan in de kroeg. Op 10 februari organiseert ChristenUnie Zwolle, in samenwerking met studentenverenigingen Navigators, Absens Carens en Ichthus, een kroegcollege met minister Arie Slob. De minister van Onderwijs en Media zal vragen van studenten beantwoorden op de plek waar ze graag te vinden zijn; op een barkruk met een biertje in het Vliegende Paard.

Lees verder

Veerman Makelaardij opent kantoor in Stadshagen


Zwolle - Op een markant punt bij de entree van de wijk Stadshagen, bij de rotonde hoek Frankhuizerallee en Erfwal, heeft Reinier Veerman zijn nieuwe kantoor geopend. Na twee jaar buffelen in de fluctuerende huizenmarkt vergaat het de zelfstandig makelaar/taxateur zo goed dat hij deze stap met vertrouwen zet. “Na goede banen bij de Rabobank en Monuta heb ik toch mijn hart gevolgd en met succes.

Lees verder

Studenten start-up Movin opent nieuw kantoor


Zwolle - Op donderdag 15 februari a.s. opent Movin een nieuw kantoor in Zwolle. De start-up is uit zijn oude ruimte gegroeid en heeft een groter kantoor gevonden in het verzamelgebouw van City-Post.

Lees verder

McCafé in McDonald’s restaurant Zwolle-Zuid geopend


Zwolle - Gasten waarderen het aanbod van versbereide koffie en patisserie Zwolle. McDonald’s opende vrijdag een McCafé in McDonald’s restaurant Zwolle-Zuid. In november 2016 opende al een McCafé haar deuren in Zwolle-Noord. Inmiddels is McCafé nog verder afgestemd op de wensen van de Nederlandse koffiedrinker.

Lees verder

CLASSSH: KLASSIEKE MUZIEK IN EEN NIEUW JASJE


Zwolle - Het Orkest van het Oosten, theaters Deventer Schouwburg, Zwolse theaters en Wilminktheater Enschede en poppodia Burgerweeshuis, Hedon en Hengelo/Enschede presenteren samen CLASSSH: een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. De eerste CLASSSH vindt plaats op 18 en 20 april met op het programma Tsjaikovski’s Vioolconcert en dj’s Paulusz en Dogsweater (Zwolle) en Ion Ludwig (Deventer).

Lees verder

Gemeente start verkoop van 18 vrije kavels in Breecamp


Zwolle - De gemeente start op donderdag 8 februari 2018 met de verkoop van 18 ruime kavels voor vrijstaande woningen op een eiland in de buurt Breecamp (Stadshagen). Inschrijven kan tot dinsdag 6 maart 2018. Een mooie kans voor iedereen die wel eens denkt over het zelf bouwen van een huis.

Lees verder

Dijkverhoging langs IJssel biedt kansen


Zwolle - De versterking en verhoging van de dijken van de IJssel op het traject Zwolle-Olst biedt een aantal kansen om tegelijk nieuwe wandel- en fietspaden aan te leggen en uiterwaarden in te richten voor natuurontwikkeling. Dat blijkt uit de eerste inventarisatie van het Hoogwaterbeschermingsprogramma Zwolle-Olst door het Waterschap Drents-Overijsselse Delta en de gemeente Zwolle.

Lees verder

Optreden On-Cue tijdens Zwolle Zingt


Zwolle - Zaterdag 17 februari vindt weer het korenfestival ‘Zwolle Zingt’ plaats met dit jaar als thema ‘Vrouwelijke componisten’. Vocal Group On-Cue zal niet ontbreken en treedt om 12.00 uur op in de Dommerholtzaal in theater Odeon. Toegang is slechts 3 euro.

Lees verder

Waterschap sluit zich aan bij Statiegeld Alliantie


Zwolle - In de bestuursvergadering van 6 februari bracht Water Natuurlijk een motie in met de oproep om het waterschap Drents Overijsselse Delta aan te sluiten bij de Statiegeld Alliantie. Uitbreiding van het statiegeldsysteem naar plastic flesjes en blikjes kan dit soort zwerfafval met 90 procent verminderen, en daarmee ook vervuiling van het water terugdringen. De motie werd aangenomen, al was dat niet unaniem.

Lees verder

Oost Wanted komt voor albumrelease terug naar Hedon Zwolle


Zwolle - Op 22 juni keert het Overijsselse rapduo Oost Wanted terug naar poppodium Hedon. Hier presenteren Corne (24, Heeten) en Jelmer (23, Zwolle) het nieuwe album ‘Niet Lullen Maar Vullen’. Het succes van de EP in 2017 krijgt zo een gepast vervolg.

Lees verder

Trajectcontrole A28


Zwolle - De Wijkvereniging Berkum is blij dat het onderwerp “trajectcontrole A28 ” bij het Zwolse College op de agenda komt. De politiek begint in te zien dat de A28, maar eigenlijk ook andere grote wegen in Zwolle, voor steeds meer overlast zorgen. Het gaat daarbij om lawaai maar ook om schadelijke gassen en fijnstof.

Lees verder

Overijssel investeert in agrarisch waterbeheer


Zwolle - Op 7 februari tekenden de provincie Overijssel, de waterschappen (Drents Overijsselse Delta, Vechtstromen en Rijn en Ijssel) en LTO-Noord het bestuursakkoord over aanvullende financiering van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) in Overijssel. In Overijssel komt via subsidies 2,8 miljoen euro extra beschikbaar voor projecten om het agrarisch waterbeheer op het boerenerf te verbeteren.

Lees verder

ABN AMRO sluit kantoor Dobbe


ZWOLLE – ABN AMRO sluit op 4 mei haar kantoor in winkelcentrum Dobbe. Dit doen ze omdat mensen hun bankzaken thuis via het internet regelen. Wel blijft de geldautomaat zodat mensen hun geld kunnen opnemen of storten.

Lees verder

Koffiedates, meld je!


Zwolle - Dat er behoefte is aan een plek voor de Creatieve Industrie, werd ook dinsdag duidelijk. Maar hoe ontstaat zoiets? Of hoe begin je met ontwerpen en uitvoeren? Eva de Klerk, stadspionier en initiatiefnemer van de NDSM Werf in Amsterdam schreef een boek [Make Your City] of haar 'lessons learned' bij het strategisch opzetten & creëren van een ontmoetingsplek voor ondernemers. Die lessen komt zij delen op 13 februari tijdens het Stadscafé. Het wordt een inspirerende sessie van een grote naam! Meld jij je [gratis] aan?

Lees verder

NDT 2 danst wereldpremières


Zwolle - Het tweede programma van NDT 2 in seizoen 2017/2018, toont een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk. Sum Thoughts bestaat uit Short Cut van Hans van Manen, mutual comfort van Edward Clug en wereldpremières van Marina Mascarell en Sol León & Paul Lightfoot. Kaarten zijn onder meer te koop via de website van Nederlands Dans Theater.

Lees verder

Taxichauffeurs werken met plezier (te)veel tijdens carnaval


Zwolle - De meeste taxichauffeurs (72,4 procent) werken graag en veel tijdens carnaval. De populairste reden om graag te werken is dat mensen gezelliger en socialer zijn. Daarnaast werken de chauffeurs erg hard: het overgrote deel van de chauffeurs (85,7 procent) geeft aan werkdagen van minimaal 15 uur te maken.

Lees verder

Eureka breidt activiteiten uit


Zwolle - Sociaal Culturele Vereniging Eureka aan het Assendorperplein slaat een nieuwe weg in. De afgelopen jaren heeft Eureka steeds meer het imago van een technotempel gekregen, wat leuk was voor de feestgangers, maar wat minder voor de buren en wat evenmin representatief is voor de vereniging. Een aantal jonge Eurekeanen besloot daarom het roer om te gooien en is begonnen met het bouwen aan een vernieuwd Eureka.

Lees verder

Freeroad Mazda gaat verhuizen in Zwolle


Zwolle - Vanaf 3 april 2018 zal Freeroad Mazda zich vestigen op een nieuwe locatie: Molenland 3 in Zwolle. Precies een jaar na de overname van de activiteiten van Autobedrijf Leerentveld kan hierdoor verdere invulling worden gegeven aan de ambities van Freeroad en de uitstraling en merkbeleving die passen bij het merk Mazda.

Lees verder

AYAM training: Zelfverzekerd naar de brugklas


Zwolle - Waarom hebben zoveel kinderen er moeite mee om de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs? Coaches Sandra Bolte van Tzolkind en Laura Reichgelt van Way4you hebben hierover nagedacht en ontwikkelden een unieke training voor 11 – 14 jarigen.

Lees verder

Valentijns special bij Open Coffee Zwolle


Zwolle - Op 14 februari is het Valentijnsdag. Een dag om je liefde te verklaren aan iemand die jij in stilte bemint. De ideale dag om als ondernemer op zoek te gaan naar de Valentijns van jouw bedrijf; je fans die jou kunnen helpen om te stoppen met verkopen en in plaats daarvan gekocht te worden. Jochem Klijn, een bekende landelijke keynote-speaker en auteur van drie netwerkboeken, komt uitleggen hoe dat werkt tijdens de Open Coffee in de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle.

Lees verder

Dubbel-lezing over vogels nabij Zwolle


Zwolle - Weidevogels van het Staphorsterveld / Vogels van de Vreugderijkerwaard

Datum: Donderdagavond 15 februari 2018

Plaats: Wijkcentrum Weijenbelt, Campherbeeklaan 82a (zijingang), Berkum, Tijd 20 uur. Toegang gratis, consumpties Euro 0,50.

Lees verder

Trudy Huisman nieuwe voorzitter Economic Board Regio Zwolle


Zwolle - Vanaf 1 april aanstaande is Trudy Huisman de nieuwe voorzitter van de Economic Board van de Regio Zwolle. Zij neemt op die datum het stokje over van Henk ten Hove, die vanaf de oprichting in 2013 leiding gaf aan de Economic Board.

Lees verder

Hanzesteden Marketing wint


Zwolle - Tijdens het jaarlijkse congres wordt de Netwerk Citymarketing Award uitgereikt aan de meest succesvolle en bijzondere case in de citymarketingbranche en Hanzesteden Marketing is de winnaar van 2018. Zowel de vakkundige jury als het publiek heeft Hanzesteden Marketing verkozen boven de inzendingen van Gemeente Den Haag en Utrecht Marketing.

Lees verder

Strategie afbouwen Stadshagen


Zwolle - In de gemeenteraad van 5 februari werd over Stadshagen besloten. Het betreft behandeling van de beslisnota ‘Strategie afbouwen Stadshagen’ en de beslisnota ‘Ontwikkeling Breezicht Stadshagen’. Deze twee beslisnota’s worden gecombineerd behandeld. Vanwege de slechte situatie op de woningmarkt is in 2013 besloten de ontwikkeling van Stadshagen te splitsen in een prioritair en niet prioritair gebied.

Lees verder

Artikel 45 vragen Trajectcontrole


Zwolle - De A 28 is een verbindingsweg die door het autoverkeer in beide richtingen, dwars door de stad Zwolle, intensief wordt gebruikt. Het is de CDA fractie opgevallen dat veel automobilisten lak hebben aan de door de borden aangegeven maximum snelheden.

Lees verder

Nieuw Online Klantpanel Dimence


Zwolle - Dimence zoekt cliënten, voormalig cliënten, naasten en mensen die in afwachting zijn van behandeling om nu en dan mee te denken over thema’s op het gebied van communicatie, zichtbaarheid en bereikbaarheid. Met jouw inbreng kan Dimence de manier waarop zij communiceert beter laten aansluiten

Lees verder

Hathor Consort viert de hoogtijdagen van de viola da gamba


Zwolle - Aan het hof van Elizabeth I in Engeland kwam de consortmuziek voor viola da gamba tot bloei. Van 24 februari tot en met 4 maart presenteert het Hathor Consort een tournee gewijd aan de hoogtijdagen van de gamba, met concerten in Zwolle

Lees verder

Volop kansen op werk in de techniek


Zwolle - Terwijl het aantal vacatures in de techniek toeneemt, groeit het tekort aan technici. Steeds meer vacatures zijn moeilijk vervulbaar. Ook de komende jaren blijft er behoefte aan vakmensen in de techniek. WW’ers kunnen zich daarom laten omscholen naar een beroep in de techniek, vaak met baangarantie.

Lees verder

Nomineer jouw favoriet voor de Groene Prijs 2018!


Zwolle - GroenLinks Zwolle reikt dit jaar voor de 22ste keer de Groene Prijs uit. Wie verdient er volgens jou een pluim? Nomineer uiterlijk 15 februari je favoriet via e-mail: info@groenlinkszwolle.nl of Facebook: https://www.facebook.com/GroenlinksZwolle.

Lees verder

Bewegen & leren: feiten, fabels & fantasie


Zwolle - Hoe kun je bewegen en leren integreren in de lessen op de basisschool? Deze vraag staat centraal woensdagmiddag 7 februari vanaf 15.30 uur tijdens het eerste Kenniscafé Sport Live! van 2018. Decor is CALO Windesheim in Zwolle

Lees verder

Lezing Celetour verplaatst


Zwolle - Het Gymnasium Celeanum nodigt geïnteresseerden van harte uit voor de lezing van de Nederlandse schrijver, columnist en documentairemaker Özcan Akyol op dinsdagavond 20 maart. Özcan Akyol zal onder andere vertellen over zijn laatste roman Turis en zijn documentaire De neven van Eus. ’s Middags is er een speciaal programma voor leerlingen, de lezing ‘s avonds staat open voor iedereen.

Lees verder

Eindexamenoptredens ‘Kunst Muziek’ Van der Capellen


Zwolle - Donderdagavond 8 februari organiseren de Van der Capellen ‘Kunst Muziek’ examenleerlingen, vanaf 19.30 uur, het ‘Kunst Muziek Eindexamen, editie 2018’ in het Deltion College in Zwolle.

Lees verder

Europese subsidies voor vernieuwende agro&food bedrijven in Overijssel


Zwolle - Van 5 februari tot en met 6 april stelt de provincie Overijssel twee subsidieregelingen voor de landbouw en agro&food sector open. Het gaat om de regelingen ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ en ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’. Verduurzaming en modernisering van de agro&food sector staat in beide centraal.

Lees verder

Lezing Gymnasium Celeanum Celetour: Özcan Akyol


Zojuist is bekend gemaakt, dat de lezing van Özcan Akyol die gepland stond op woensdagavond 7 februari is verplaatst naar dinsdagavond 20 maart

Lees verder

CCC organiseert extra voorlichtingsavond


Zwolle - Op woensdag 14 februari houdt het Carolus Clusius College (CCC) een extra voorlichtingsavond voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Ook leerlingen die volgend jaar naar havo 4 of vwo 4 gaan en hierdoor de overstap moeten maken naar een andere school, zijn van harte welkom.

Lees verder

Jen Minkman bij Westerhof boeken


Zwolle - Op 10 februari vanaf 19 uur is er weer een event met Jen Minkman van Dutch Venture Publishing. Twee van de nieuwe titels uit haar stal worden dan bij Westerhof gepresenteerd!

Lees verder

D66 wil natuur- en kindvriendelijk Stadshagen


Zwolle - Maandag 5 februari 2018 debatteerde de gemeenteraad over uitbreiding van Stadshagen. Mark Oldengarm voert namens D66 het woord. “D66 juicht de plannen toe, we hebben snel meer woningen nodig en het nieuwe stadsdeel wordt energieneutraal en speels. Daarbij krijgen mensen de ruimte om zelf hun huis te ontwerpen. Wij voegen daar graag natuurinclusief bouwen en kindvriendelijkheid aan toe,” aldus Mark.

Lees verder

SP: Toename zwerfjongeren bestrijden


Zwolle - Opnieuw blijkt dat het aantal zwerfjongeren in Zwolle is toegenomen. Belangrijke oorzaak hiervan is het grote tekort aan sociale huurwoningen, waardoor de doorstroom vanuit maatschappelijke organisaties als Limor, De Herberg en instanties voor beschermd wonen compleet vastloopt.

Lees verder

Oorsuizen bij jongeren neemt snel toe


Zwolle - Bijna 70% van de jongeren tot 25 jaar heeft soms een piep, fluit, brom of ruis in hun oren. Eén op de tien heeft hier permanent last van. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door de Stichting Gaby Olthuis fonds in het kader van de Week van het Oorsuizen die vandaag start.

Lees verder

Weer bezoekersrecord voor Sassenpoort


ZWOLLE – In 2017 heeft de Sassenpoort opnieuw een bezoekersrecord gehad. Er waren 6772 bezoekers en dat is 45% meer dan in 2016.

Lees verder

Buurt-voor-Buurt Onderzoek sluit over 2 weken


ZWOLLE – De gemeente Zwolle heeft een Buurt-voor-Buurt Onderzoek. Het is een vragenlijst die iedere Zwollenaar ouder dan 18 jaar kan invullen en zijn of haar mening kan geven over de leefbaarheid in de buurt. Tot 18 februari kan de vragenlijst worden ingevuld. Naast mensen die een uitnodiging hebben gehad kunnen ook mensen die zich betrokken voelen bij hun buurt de vragenlijst invullen.

Meedoen is niet alleen voor de gemeente Zwolle belangrijk, maar het is zeker ook in uw belang. Want door uw mening te geven over uw buurt op het gebied van onder andere veiligheid, leefbaarheid en wonen, kan de gemeente gericht in uw buurt aan de slag. Dit doet de gemeente al dan niet samen met organisaties in de wijk.

Gemeente en bewoners hebben de uitkomsten van het vorige Buurt-voor-Buurt Onderzoek, twee jaar geleden, gebruikt om verschillende initiatieven te starten. Deze initiatieven dragen bij aan een verbetering van hun buurt. Kijk voor initiatieven op de ideeënkaart (www.geopoort.nl/DoeMee).

De antwoorden worden op stads-, wijk- of buurtniveau geanalyseerd en nooit op individueel niveau. Hierbij houdt de gemeente Zwolle zich aan de Wet bescherming persoonsgegevens. De antwoorden worden altijd geanonimiseerd verwerkt (https://www.zwolle.nl/bescherming-persoonsgegevens-bij-onderzoek).

Meer informatie over het Buurt-voor-Buurt Onderzoek is te vinden op www.zwolle.nl/bvb2018

"Ik geef de jeugd kennis mee voor de toekomst"


Zwolle - Hoewel 55-plussers te jong zijn voor de AOW, zijn zij voor veel werkgevers te oud voor een baan. De verhoging van de AOW-leeftijd komt daarom neer op een verlenging van hun bestaan in de bijstand. Resto VanHarte kan geen banen creëren, maar wel een omgeving bieden waar mensen een netwerk kunnen opbouwen en een zinvolle, leuke manier vinden om hun dagen mee te vullen. Want Resto VanHarte weet dat werkloosheid, gecombineerd met een laag inkomen, kan leiden tot depressie een eenzaamheid.

Lees verder

De raad beslist over Rieteweg 10


Zwolle - Er is gebleken dat de nood aan betaalbare bedrijfsruimte onder met name de muziekindustrie erg hoog is, zodanig dat sprake is van voorgenomen verplaatsing van activiteiten elders buiten onze stadsgrenzen. Het openhouden van het pand biedt kansen om te voorkomen dat muziekondernemers uit de stad vertrekken, onder gelijktijdige versterking van de muziekindustrie door concentratie en het bereiken van synergie.

Lees verder

Drie voorspeelmomenten tijdens Dubbelgreepdag


Zwolle - Op zaterdag 10 februari is het tijd voor de jaarlijks terugkerende Dubbelgreepdag in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 te Zwolle. Er zijn die dag drie voorspeelmomenten waarop leerlingen van Dubbelgreep hun met zorg en toewijding ingestudeerde muziekstukken voor publiek uitvoeren

Lees verder

Sparta kan comeback niet bekronen


Zwolle - De korfballers van Sparta gaan een spannend slot van de competitie tegemoet. Na een nederlaag tegen De Meeuwen (23-20), komt de rode streep dichter en dichter bij.

Lees verder

Seniorencarnaval weer een groot succes!


Zwolle - Plaats van handeling was dit keer het Lumen Hotel aan het Stadionplein 20. Het bleek uiteindelijk een schot in de roos te zijn. Veel bezoekers wisten opnieuw de weg te vinden om dit populaire evenement te bezoeken. Het werd een mooie avond welke voor ieder wat wils te bieden had. Op het overvolle programma stond een keur van artiesten om het publiek te amuseren. Ook mochten de dansmariekes van de Eileuvers en de Hofkapel Le Bombardon hierbij niet ontbreken door enkele prachtige optredens de verzorgen.

Lees verder

Geslaagde eerste editie Boekenruilmarkt


Zwolle - Zaterdag 3 februari vond in Focus op verbinding aan de Zerboltstraat de allereerste internationale Boekenruilmarkt 'Boeken Durven Delen' plaats. De door GroenLinks Zwolle georganiseerde markt kon rekenen op een groot aantal bezoekers. Naast het ruilen van boeken werden er ook verhalen verteld en gedichten voorgedragen.

Lees verder

Reünie 100-jarig Zwolsche Boys


Zwolle - Voetbalvereniging Zwolsche Boys organiseert op vrijdagavond 20 april een reünie voor al haar (oud-)leden. De club uit Zwolle-Zuid bestaat op 1 mei honderd jaar en hoopt tijdens de reünie met zo veel mogelijk mensen herinneringen op te halen aan haar roemrijke historie.

Lees verder

Berkum zet Excelsior ’31 opzij


Zwolle - Voetbalvereniging Berkum heeft in de Hoofdklasse B kostbare punten gepakt door Excelsior ’31 met 4-1 aan de kant te zetten, al zag het daar in het begin niet naar uit. De Zwollenaren kwamen echter prima terug van een snelle achterstand en beslisten het duel in de tweede helft.

Lees verder

Be Quick verliest van effectief Enter


Zwolle - Voetbalvereniging Be Quick heeft vanmiddag in eigen huis een nederlaag moeten bijschrijven. Tegen Enter vooruit werd het 0-3. Deze stand was al bij rust bereikt.

Lees verder

Kattengedragstherapie in Zwolle


Zwolle - Christina Kremer is gediplomeerd kattengedragstherapeut en geeft aan dat het herkennen van probleemgedrag en het inschakelen van hulp bij de kat in Zwolle nog vaak een brug te ver is.

Lees verder

Meer grip op verwardheid


Zwolle - In maart starten MEE IJsseloevers en Impluz in Zwolle met trainingen op het gebied van herkennen en signaleren van verward gedrag. Deze training is onderdeel van de Zwolse sluitende aanpak ‘personen met verward gedrag’.

Lees verder

Het wilde vrouwmens van Kranenburg


ZWOLLE - Maar liefst 150 talenten deden auditie naar een rol in de stadsproductie De Wilde Deerne. Er zijn 46 spelers gekozen voor de dragende rollen.


Naast hen zijn vele talentvolle Zwollenaren te zien in verscheidene scènes met expertise in diverse disciplines. De cast, bestaande uit 9 (semi) amateurs, 9 professionele acteurs en 28 Zwolse jonge talenten, start onder regie van Ko van den Bosch, Elout Hol en Jolmer Versteeg met repeteren vanaf 9 april tot en met 10 mei. “Talent hebben is één ding, maar je kwetsbaar durven opstellen en er vol voor gaan, dat zie ik bij de spelers in Zwolle” aldus Ko van den Bosch. De familievoorstelling wordt gemaakt voor en door Zwollenaren en gaat 11 mei in première.

De rollen

In de voorstelling ziet het publiek ‘de Deerne’ in verschillende leeftijden. Ze neemt je mee op haar pad de wijde wereld in. Hier ontmoet ze verschillende soorten mensen en groepen waaronder ‘de feeksen’ van Zwolle. In de voorstelling schetsen zij de manier waarop sommige jongeren nieuwelingen bekijken en beoordelen. De rol van ‘Wilde Deerne’ wordt vertolkt door in totaal 11 meisjes en jonge dames. De hoofdrol is vergeven aan Lune van der Meulen. Lune speelde afgelopen jaar o.a. een rol in de tv-serie Jeuk van BNN. Overige bekende Zwolse acteurs zijn Elout Hol (Historicus) van Theater Gnaffel, Willemijn de Jonge (Ontvoerster), Karlijn Koel (Moeder), Jovan Avramoski (Sprinkhaan), Toos Ligtenberg en Freek van der Heide (Barones en Baron van Kranenburg) en van TEN Producties Jules van Rijn (Sprechhund/ gids Deerne) en Corien Feikens (Takkewijf en spelcoach).

Kostuums

Het ontwerpersduo Bert Feddema en Reindert Kruse is verantwoordelijk voor de productie van alle theaterkostuums. Met een grote groep vrijwilligers en studenten uit Zwolle richten ze de Statenzaal in de binnenstad in als atelier. Vanaf 15 februari gaan ze aan de slag om de cast en alle figuranten in ‘Wilde Deerne’ sfeer om te toveren. Iedereen is welkom en kan helpen bij het naaien van de kostuums of om een kopje koffie te komen drinken en nieuwe mensen te leren kennen.
Voor en door Zwollenaren

De productie wordt gemaakt en gedragen door de vele talenten die Zwolle rijk is, in samenwerking met o.a. Theater Gnaffel, De Jonge Honden, Theater de Makkers, TEN Producties en Wim Coster, met muziek van Dries Bijlsma en Rob Peters. Het muziektheaterspektakel speelt van 11 mei t/m 3 juni op locatie.
Het verhaal van De Wilde Deerne

Het muziektheaterspektakel is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het wolfsmeisje dat exact 300 jaar geleden in Zwolle werd gevonden. Ruim 16 jaar heeft het meisje alleen in de bossen geleefd. Ze kon niet praten en at alleen plantaardig voedsel. Ondanks haar wilde natuur vertoonde ze toch typisch menselijk gedrag. Ze werd gevangen en enige tijd verzorgd door de Zwolse pleegmoeder, de weduwe Van Orten. Het door de media opgepikte verhaal brengt het meisje uiteindelijk terug bij haar moeder in Antwerpen. Het muziektheaterspektakel toont een moderne vertelling van dit verhaal. Een absurd- poëtisch sprookje dat gaat over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid.
Lees ook: Het wilde vrouwmens van Kranenburg

Forse tegenslag: ABN Amro schrapt 300 banen in Zwolle


ZWOLLE – Een flinke tegenslag voor Zwolle: ABN Amro heeft bekendgemaakt het klantcontactcentrum in Zwolle te gaan opheffen. Daardoor zullen in de zomer van 2019 driehonderd arbeidsplaatsen uit Zwolle verdwijnen. Dat schrijft RTV Oost.

Lees verder

Vervolg Open Colleges in Zwolle over Smart Mobility


Zwolle - De provincie Overijssel organiseert in februari en maart in Zwolle weer vijf open colleges over het onderwerp Smart Mobility (slimme mobiliteit). Het gaat om een serie kennis- en inspiratiebijeenkomsten over toepassingen van slimme mobiliteit.

Lees verder

VLO knot aan oever Schellerwade


Zwolle - Zaterdag 3 februari 2018 gaat de werkgroep knotten onderaan de Schellerdijk ,aan de oever van de Schellerwade. Verzameladres: Kleine Veerweg 16, Het werk is van 09.00-12.30 uur

Lees verder

Munckhof Taxi BV waarschijnlijk nieuwe vervoerder


Zwolle - Het college van B&W is van plan om het leerlingenvervoer en Wmo-vervoer te laten verzorgen door Munckhof Taxi BV. Het contract met de huidige vervoerders loopt in de zomer af.

Lees verder

derde editie van Run for KiKa Estafette


Zwolle- Ben jij als bedrijf of vriendenteam op zoek naar de ultieme teambuilding activiteit én wil je een bijdrage leveren aan onderzoek naar kinderkanker? Neem dan 31 augustus deel aan alweer de derde editie van Run for KiKa Estafette!

Lees verder

Laatste Muziek in de Enk


Zwolle - Te koud voor Muziek aan het Plein, maar niet voor Muziek in de Enk op elke 2e zondag in de winter.
Deze 4e en laatste Muziek in de Enk van dit winterseizoen op zondag 11 februari speelt Sjors & Sjimmie Hendriksband and Friends

Lees verder

Wat maakt Zwolle uniek?


Zwolle - Op 6 februari om 20:00 uur is het zo ver! In Odeon ontmoeten de Creatieve Industrie, betrokken partners en inwoners uit Zwolle elkaar opnieuw. Tijdens de Meet Up licht de gemeente Zwolle de resultaten van de onlangs uitgevoerde behoefteverkenning creatieve industrie toe. Vervolgens gaan wij in gesprek over het onderzoek: wat betekent dit voor de Creatieve Industrie en de economie van Zwolle?

Lees verder

Hiaat in wet


Zwolle - De ChristenUnie maakt zich zorgen over de ontwikkelkracht van het ‘technisch vmbo’ waar vanwege de krimp in het onderwijs steeds meer problemen ontstaan. Er stromen steeds minder leerlingen in en dat betekent minder ruimte voor stevige profielen en minder ruimte voor noodzakelijke investeringen om het onderwijs bij de tijd te houden.

Lees verder

De PvdA bij u in de buurt


Zwolle - Op zaterdag 3 februari gaan lijsttrekker Eefke Meijerink, leden en fractieleden van de PvdA de wijk Wipstrik in. Tussen 11 en 13 uur trekken de mensen van de PvdA langs de deuren

Lees verder

Hoe om te gaan met verwarde personen?


ZWOLLE – Impulz en MEE IJsseloevers gaan vanaf maart trainingen geven over hoe je verward gedrag kan signaleren en herkennen. De training sluit aan bij de Zwolse aanpak “Personen met verward gedrag”. Tijdens de training leren deelnemers hoe ze verwarde personen kunnen herkennen en er mee om gaan.

Lees verder

Ov probeerkaart is succes


ZWOLLE – 100 deelnemers hebben meegedaan aan de actie van OV probeerkaart van Beter Benutten Zwolle Kampen. Dit is een kaart waarmee ze kunnen reizen naar het werk met het openbaarvervoer in plaats van de auto.

De OV probeerkaart is een succes doordat de andere manier van reizen een goed gevoel gaf. Hierdoor maakt de actie een doorstart waarvan de volgende probeerperiodes op 5 en 19 februari starten.


De OV probeerkaart biedt autoforensen die werken in Zwolle of Kampen de mogelijkheid om gedurende vier weken het openbaar vervoer uit te proberen. Eind september startte de actie met als doel mensen te laten ervaren hoe het is om naar het werk te reizen met het OV en hen te stimuleren ook na de proefperiode vaker van het OV gebruik te maken, in plaats van de auto. Onder de deelnemers aan de OV probeerkaart is een enquête uitgezet. Hierin geeft 75% van de ondervraagden aan het openbaar vervoer voor het woon – werkverkeer als positief alternatief voor de auto te ervaren. Een vergelijkbaar percentage geeft aan ook na de proefperiode (deels) met het OV te blijven reizen.

Meedoen kan nog Forensen die ook eens gedurende een maand willen experimenteren met andere manieren van reizen in hun woon-werkverkeer, kunnen nog meedoen. Voorwaarde is dat ze nu met de auto naar hun werk in Zwolle of Kampen over een afstand van meer dan 10 kilometer vanuit het gebied dat wordt begrensd door Meppel, Hardenberg, Wierden, Deventer, Harderwijk, Dronten en Emmeloord reizen. www.beterbenuttenzwollekampen/ovprobeerkaart voor meer informatie en inschrijving.

Nieuwe impuls aan Transport & Logistiek


Zwolle - De samenwerking tussen Van Buuren Opleidingen en Landstede heeft geresulteerd in een prachtige praktijkhal bij Van Buuren aan de Marsweg. Landstedestudenten Transport & Logistiek kunnen er hun hart ophalen en worden er optimaal opgeleid voor de sector. Donderdag 1 februari opent de sterkste man van Nederland Jarno Hams de praktijkhal op ludieke wijze.

Lees verder

Onthulling van negen Stolpersteine


Zwolle - De Stichting Zwolse Stolpersteine nodigt u graag uit voor de onthulling van negen Stolpersteine  in het centrum van Zwolle op vrijdagmiddag 2 februari 2018 vanaf 13.30 uur.

Lees verder

Zorgen over prostitutie en dealen bij Milligerplas


Zwolle - De VVD stelt vragen over vermeende duistere zaken die zich op het parkeerterrein van de Milligerplas zouden voordoen. Tijdens een rondgang langs de deuren in Stadshagen hoorde de liberale partij over zorgen die leven onder bewoners rond de veiligheid in de omgeving van de plas. Zo zou er mogelijk sprake zijn van prostitutie en dealende mensen op het parkeerterrein.

Lees verder

De Kleine Zeemeermin in Zwolse Theaters!


Zwolle - Theater Terra, bekend van onder andere Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou en Welterusten Kleine Beer, brengt de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin tot leven in een compleet nieuwe familiemusical, naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen.

Lees verder

Eindevaluatie pilot vrije sluitingstijden


Zwolle - In februari 2016 is namens zeven fracties het initiatiefvoorstel “Bruisend Zwolle” ingediend. Het initiatiefvoorstel beoogt het vrijgeven van de horecasluitingstijden.

Lees verder

Extra lezing Gymnasium Celeanum


Zwolle - Het Gymnasium Celeanum nodigt geïnteresseerden van harte uit voor de lezing van de Nederlandse schrijver, columnist en documentairemaker Özcan Akyol op woensdag 7 februari. Özcan Akyol zal onder andere vertellen over zijn laatste roman Turis en zijn documentaire De neven van Eus.

Lees verder

Meer natuur in jouw tuin


Zwolle - Onlangs was in het nieuws dat het aantal insecten in Nederland de laatste decennia dramatisch is gedaald. Dat heeft onder andere negatieve gevolgen voor de natuur maar bijvoorbeeld ook voor de bestuiving van fruitbomen. In de lezing laat Erik de Kruif van het Landschap Overijssel op een toegankelijke manier zien welke kansen en mogelijkheden er zijn om onze tuinen en ons buurtschap aantrekkelijker te maken voor mens, plant en dier.

Lees verder

OPENBARE MASTERCLASS VAN BAERLE TRIO


Zwolle - Het Van Baerle Trio is op woensdag 14 februari te gast in Zwolle. ’s Avonds geven ze een concert in Schouwburg Odeon en ’s middags coachen ze kamermuziekensembles op het ArtEZ Conservatorium.

Lees verder

Zwolse inzameling dekens en winterjassen


Zwolle - Iedereen in Zwolle kan op 12 en 13 februari tussen 19.00 en 20.00 uur dekens, sjaals, winterjassen en handschoenen brengen naar de centraal gelegen Oosterkerk aan de Turfmarkt, vlak buiten het stadscentrum

Lees verder

Isala en Librije werken samen


ZWOLLE – SEH traumaopvang en de Librije werken samen. Dit doen ze omdat er veel overeenkomsten zijn tussen het werk in de SEH traumaopvang en in de keuken van de Librije en het daardoor voor beiden leerzaam kan zijn.

Lees verder

Meer klachten bij Overijsselse Ombudsman


Zwolle - De Overijsselse Ombudsman heeft in 2017 ruim 20% meer klachten ontvangen dan in 2016 (107 in 2016 en 130 in 2017). Uit het aantal telefoontjes, e-mails en klachten blijkt dat mensen de weg naar de Overijsselse Ombudsman weten te vinden.

Lees verder

training rolstoelvaardigheid


Zwolle - In 2018 kunnen volwassenen die rolstoelgebonden zijn, en graag meer vaardigheden hierin krijgen, op diverse plekken in Nederland de rolstoelvaardigheidstraining volgen.

Lees verder

Zwolle 'grote stad' met minste woninginbraken


Zwolle - Zwolle is de stad met het minste aantal woninginbraken in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde.

Lees verder

Isala Slaapcentrum gaat verhuizen


Zwolle - Isala Slaapcentrum gaat verhuizen Met trots opent Isala Slaapcentrum maandag 5 februari 2018 haar deuren op het nieuwe adres aan de Dokter Stolteweg 86 in Zwolle. 
Patiënten zijn van harte welkom in gebouw N op de 1e etag

Lees verder

Conciërge van het Jaar!


Zwolle - Omdat Conciërges een belangrijke rol op school vervullen, en het belangrijk is dat hier aandacht voor is, organiseert D66 Zwolle de derde verkiezing voor Conciërge van het Jaar. Scholen, ouders, collega’s en kinderen kunnen hun conciërge nomineren voor deze felbegeerde titel en zo hun conciërge in het zonnetje zetten.

Lees verder

Vernissage Expositie Gerald Breukelman


Zwolle - Café de Singel presenteert: Gerald Breukelman!
Geïnspireerd door zijn ‘helden’ heeft Gerald een serie portretten, of
beter, taferelen gecreëerd. Alsof hij de balans opmaakt van vele jaren
inspiratie, verzamelen van beelden en materialen.

Lees verder

BOMEN, STRUIKEN EN KNOPVORMEN IN DE WINTER


Zwolle - IVN Noordwest-Overijssel organiseert samen met KNNV De Noordwesthoek op zaterdag 10 februari een boeiende wandelexcursie, waarbij de winterkenmerken van bomen en struiken centraal staan. Om bomen en struiken in dit jaargetijde te herkennen is men veelal aangewezen op de knopvorm en de stand hiervan.

Lees verder

Eerste fractievergadering WDO Delta van 2018


Zwolle - Op woensdag 31 januari om 19.30 uur vergadert de fractie van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta voor de eerste keer in 2018. Op de agenda staat onder meer de voorbereiding van de AB-vergadering van het Waterschap op 6 februari, waar het toekomstige belastingstelsel een van de belangrijke onderwerpen is.

Lees verder

Paasinspiratie in het Bakkerijmuseum


Hattem - In het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem bent u aan het juiste adres om inspiratie op te doen voor Pasen. Tijdens de voorjaarsvakantie (van 17 februari tot en met 3 maart) staat het museum bol van bakactiviteiten. Bakker Fred geeft u de broodnodige handvatten voor een geslaagde paasbrunch.

Lees verder

Pixelpillow geeft 55 uur voor Giro555


Zwolle - Internetbureau Pixelpillow bestaat in januari 5 jaar en viert daarmee haar eerste lustrum. En na 5 goede jaren is het tijd om de wereld een stukje mooier te maken door belangeloos 55 uur hulp te bieden aan de samenwerkende hulporganisaties, Giro555. Eén weekend hacken voor het goede doel.  Pixelpillow maakt dagelijks het leven van mensen gemakkelijker door websites en apps te ontwerpen en realiseren die erg gebruiksvriendelijk zijn.

Lees verder

Boekenruilmarkt: 'Boeken Durven Delen'


Zwolle - Lezen maakt je wereld groter! Boeken zorgen voor kennis en voor kansen. En daarom wil GroenLinks dat iedereen kan lezen. GroenLinks Zwolle organiseert een internationale boekenruilmarkt om samen kennis en rijkdom te delen. Kom jij ook?

Lees verder

Tentoonstelling Mien Ruys in provinciehuis


Zwolle - Bert Boerman, gedeputeerde mobiliteit, water en sociaal in Overijssel, heeft op vrijdag 26 januari 2018 de tentoonstelling over tuinarchitect Mien Ruys geopend in het provinciehuis in Zwolle. Bij de opening heeft tuinarchitect Anet Scholma het ontwerp gepresenteerd voor de nieuwe Mien Ruys tuin aan de achterkant van het provinciehuis. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en blijft tot en met 29 maart 2018 in het provinciehuis. Op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur kunnen geïnteresseerden de expositie bezoeken.

Lees verder

SP Zwolle trapt de campagne af met huiskamergesprek


Zwolle - Zaterdag trapt de Zwolse SP-afdeling de verkiezingscampagne af in Stadshagen. Dit doet zij door huiskamergesprekken te organiseren waarbij bewoners in gesprek kunnen met raadsleden en toekomstige raadsleden. De SP is van mening dat volksvertegenwoordigers in direct contact moeten staan met de mensen die zij vertegenwoordigen en daarom gaan SP'ers met hen in gesprek.

Lees verder

Lancering Vechtdal Magazine 2018


Zwolle - Op vrijdagmiddag 26 januari heeft Bultje van Beerze Bulten het nieuwe Vechtdal Magazine overhandigd aan burgemeester Vroomen van Ommen. Vechtdal Marketing heeft het belevingsmagazine dit jaar zelf uitgebracht in een frisse nieuwe huisstijl. Het magazine wordt vanaf nu verspreid bij Tourist Info's, Anjerpunten en recreatiebedrijven om bezoekers te inspiren het Vechtdal te ontdekken.

Lees verder

Drie Celetour lezingen op Gymnasium Celeanum


Zwolle - Op het Gymnasium Celeanum worden dit schooljaar lezingen georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Klassiek Verbond (NKV).

Lees verder

Barokopera Siroe, re di Persia in Zwolle


Zwolle - Het is een primeur voor Nederland: vanaf 26 januari is de barokopera Siroe, re di Persia van Johann Adolf Hasse voor de allereerste keer in een geënsceneerde versie te zien in Nederland. De Nederlandse Reisopera brengt deze onbekende maar wonderschone barokopera naar 8 theaters.

Lees verder

Winnende groep 8 dineert bij Deltion


Zwolle - Op donderdagavond 25 januari was groep 8 van basisschool Op Weg uit Haarle te gast in het restaurant van Deltion College in Zwolle. Daar hebben ze mogen genieten van een viergangendiner, bereid door studenten van de koksopleiding. Het diner is de hoofdprijs van de fotowedstrijd tijdens de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid, die Natuur en Milieu Overijssel op 10 oktober organiseerde.

Lees verder

Hanzesteden Marketing is genomineerd


Zwolle - Jaarlijks wordt de Netwerk Citymarketing Award uitgereikt aan de meest succesvolle en bijzondere case in de citymarketingbranche. Er is één prijs, gekozen door zowel de vakkundige jury die haar sporen in de citymarketing verdiend heeft als het publiek tijdens de Dag van de Citymarketing. Hanzesteden Marketing is naast Gemeente Den Haag en Utrecht Marketing genomineerd voor deze prijs. Tijdens de Dag van de Citymarketing op 6 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Lees verder

Lezing in Stadkamer: 'Goed slapen, fris wakker'


Zwolle - Slecht slapen, moe opstaan, met een naar gevoel wakker schrikken, rusteloze benen, opzien tegen de nacht of met een rotgevoel aan de dag beginnen. Allemaal klachten die kunnen voortkomen uit een slechte nachtrust. De Zwolse coach Marleen van den Hout helpt mensen middels zelfinzicht en praktische oefeningen de nachtrust hervinden. Op maandagavond 5 februari geeft Marleen in Stadkamer Zwolle een lezing over het oplossen van slaapproblemen.

Lees verder

Hartversterkertje voor kinderen met onmogelijke ouders


Zwolle - Op zondag 18 maart speelt de familievoorstelling Spijker (8+) in Zwolle. Na De Tantes (Winnaar Gouden Krekel én Zapp Theaterprijs 2015) is dit de nieuwe tragikomedie geschreven door Roel Adam, over kinderen van wie de ouders niet meer door één deur kunnen.

Lees verder

Sound Of Heaven Festival


 
ZWOLLE- Hedon houdt Sound Of Heaven Festival op zaterdag 3 januari van 12.00 tot 22.00 uur

Lees verder

DUURZAAM WONEN ‘NUL OP DE METER’


Zwolle - Donderdag 1 februari 2018 neemt Oswaldo Heinen ons mee in de wereld van duurzaam wonen. Wat is duurzaamheid en wat het betekent om in een woning te wonen die duurzaam verbouwd is?

Lees verder

Wijncursus Schuttelaer


Zwolle - Om een goed beeld te krijgen kunt u middels deze link https://schuttelaarwijnen.nl/basiswijncursus aangeven in welke avond u eventueel interesse zou hebben voor een wijncursus. Zo kunnen wij kijken welke avond u het beste uitkomt en passen wij ons aan!

Lees verder

Smartphone neemt activiteiten tablet over


Amstelveen - De smartphone wordt steeds veelzijdiger gebruikt. We zien een toename in het gebruik van diverse activiteiten terwijl deze zijn afgenomen op de tablet. Zo zien we o.a. het gebruik van internet, mailen, social media, bankieren en het doen van online aankopen (licht) toenemen op de smartphone en afnemen op de tablet.

Lees verder

Impuls voor beeldende kunst in Zwolle


Zwolle - De gemeente Zwolle wil een stevige impuls geven aan het vervaardigen en beleven van beeldende kunst. Er moet in Zwolle een creatief en artistiek klimaat rondom beeldende kunst ontstaan dat past bij de grootstedelijke ontwikkeling die Zwolle doormaakt.

Lees verder

Bijeenkomst (elektrisch) autodelen


Zwolle - Hoe brengen we autodelen samen tot wasdom? En wat zijn hierin de kansen en mogelijkheden voor elektrisch rijden? Op donderdag 1 februari organiseren Enpuls, Buurkracht en Natuur en Milieu Overijssel een mobiliteitsavond over (elektrische) deelmobiliteit.

Lees verder

Literaire avond met Sanneke van Hassel en Florence Tonk


Zwolle - Boekhandel Waanders in de Broeren in Zwolle organiseert een literaire avond met de schrijfsters Sanneke van Hassel en Florence Tonk over hun recent verschenen romans met gemeenschappelijke thema’s zoals moederschap en het leven in de stad versus het platteland.

Lees verder

FRANK LAMMERS SPEELT MARX


Zwolle - De voorstelling gaat op 6 februari in Nederland in première en wordt op donderdag 8 februari gespeeld in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Lees verder

Creativiteit in Rieteweg 10 blijft


ZWOLLE – Rieteweg 10, het pand waar Stichting Cultuurwerkplaats R10 in zat gaat zich in de komende 6 jaar wederom richten op de creatieve sector.

Lees verder

Inner Touch Tai Chi


Zwolle - Dinsdagavond wekelijks Meditatie moment onder leiding van de Zwolse docent Judith van Drooge. De dag afsluiten en de avond ontspannen beginnen. In alle rust begeleidt Judith de meditatie, visualisatie, intuïtieve ontwikkeling om zelfkennis te vergaren.

Lees verder

Wonen aan het Zwarte Water


ZWOLLE – Aan het Zwarte Water liggen 5 vrije woonkavels die de gemeente Zwolle in de verkoop doet. Het is een bijzondere locatie in Frankenhuis doordat ze buitendijks liggen en aan het Zwarte Water.

Lees verder

Vacatures voor vrijwilligers bij IntermeZZo


Zwolle - IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, gaat binnenkort verhuizen en uitbreiden. Het aantal bezoekers zal groeien. Er zijn meer vrijwilligers nodig in de functie van gastvrouw/gastheer.

Lees verder

Breiclub Nationaal Ouderenfonds nu ook in Zwolle


Zwolle - Op 2 februari start in Zwolle een nieuwe breiclub van het Nationaal Ouderenfonds. Wekelijks komen enthousiaste dames (heren zijn ook welkom) samen om gezellig te breien of haken. Truien, eierwarmers, telefoonhoesjes, knuffels, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gemaakt.

Lees verder

Oplossing nodig voor afgeladen bussen


Zwolle - De provincie moet onmiddellijk een oplossing vinden voor de propvolle regionale bussen. Dat wil Hans Nooter van de PvdA Overijssel. “Er moet nú iets gebeuren.” De overlast moet verholpen en de veiligheid van de reizigers moet worden gegarandeerd.

Lees verder

Carolus Clusius College beste voor Cambridge Engels


Zwolle - Het CCC is door Cambridge Assessment English uitgeroepen tot “Best preparation centre, using Cambridge English books for exam preparation, published by Cambridge University Press”. Dit betekent dat het CCC de beste Nederlandse school is die leerlingen voorbereidt op het Cambridge Engels examen door gebruik van de Cambridge methode.

Lees verder

Hedon Presents: TOY DESTROY!


Zwolle - Zondagmiddag 28 januari stelt de nieuwe Zwolse band Toy Destroy zich voor tijdens Hedon Presents. Hun optreden begint om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur) en de entree is gratis.

Lees verder

Schietincident Biezenknoppen Stadshagen


Zwolle - Aan de Biezenknoppen heeft er in de nacht van dinsdag op woensdag een schietincident plaatsgevonden. Dat heeft de politie afgelopen nacht gemeld. Rond tien voor drie ’s nachts is er geschoten in de straat. Wat de aanleiding is blijft vooralsnog onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Jonge Socialisten Zwolle plakken camera’s af


Zwolle - Een aantal Jonge Socialisten hebben vandaag tijdens de avondspits de omstreden reclameborden van het bedrijf Exterion bestickerd op het station van Zwolle. De stickers met de tekst “@jspvda geeft wel een fuck om je privacy” zijn zo geplaatst dat het zicht van de camera geblokkeerd is en reizigers dus niet bekeken kunnen worden.

Lees verder

Zwolle wordt Cirkelstad


Zwolle - Het college van burgemeester en wethouders geeft de duurzame economie in Zwolle een impuls door zich aan te sluiten bij Cirkelstad en door zich te verbinden aan een open innovatiecentrum voor circulaire economie voor voeding en andere biologische reststromen.

Lees verder

Frans Bauer start met ‘Tour de Frans’


Zwolle - Sinds 1996 staat Frans Bauer in de Nederlandse en Belgische theaters. Na tien succesvolle edities van Live in Concert, diverse reprises en uitverkochte zalen keert de Brabantse volkszanger vanaf vrijdag 5 januari 2018 terug naar het theater.

Lees verder

SAVE THE DATE


Zwolle - Hemm & De Creatieve Coörporatie hebben een onderzoek gedaan i.o.v. de Gemeente Zwolle. De behoefteverkenning van starters & Start-Ups is in kaart gebracht en op 6 februari worden de resultaten gedeeld.

Lees verder

GRATIS HANDZAME HANZESTEDEN BROCHURE


Zwolle - In deze nieuwe brochure staat meer informatie over de identiteit van de stad inclusief leuke tips: van culturele hotspots tot aantrekkelijke smaakadresjes die bij een bezoek aan deze Hanzesteden niet mogen ontbreken

Lees verder

Oproep: getuigen van de dekolonisatie


Zwolle - Indonesië in de jaren 1945-1950 staat volop in de belangstelling. Als onderdeel van een nationaal onderzoek roept stichting IJsselacademie ooggetuigen van de Indonesische dekolonisatie uit Overijssel op om hun verhaal te delen.

Lees verder

Oogcafé Zwolle


Zwolle - Het Oogcafé Zwolle is op 2 februari 2018 van 15.30 tot 17.30 uur in WIJZ-gebouw “de Terp” Radewijnstraat 1 te Zwolle.

Lees verder

Travelbags/HV Zwolle pakken belangrijke punten in eigen huis


Zwolle - Op zondag 21 januari mochten de heren handballers van Zwolle weer aan de bak. Deze week stond Erica op het programma. Waar de vorige keer met 24-21 verloren werd, zag Zwolle hier in eigen huis kansen om 2 punten te pakken.

Lees verder

Ervaren “ verwarde personen “ in meldkamer


Zwolle - Vanuit de Klankbordgroep Ervaringsdeskundigen GGD Zwolle e.o. gaan twee leden een avond luisteren in de meldkamer. De twee leden zijn allebei vanwege verward gedrag ( psychose) opgepakt, en maken nu deel uit van de Klankbordgroep Ervaringsdeskundigen GGD.

Lees verder

Stadkamer bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018


Zwolle - Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari zijn er spetterende voorleesactiviteiten op alle vestigingen van Stadkamer.

Lees verder

Tineke Schouten 35 jaar in het vak


Dit jaar zit Tineke Schouten 35 jaar in het vak en is ze terug maar haar succesvolle voorstelling T-Splitsing. Op 23 en 24 februari staat Tineke Schouten in Zwolse Theaters.

Lees verder

SheWolf als thema Zwolle Unlimited


ZWOLLE – Ook dit jaar is weer van 1 tot en met 3 juni het Internationaal verhalenfestival Zwolle Unlimited. Het thema is dit jaar SheWolf dat goed aan sluit bij het muziektheaterproject De Wilde Deerne van de Zwolse Stadsproductie dat drie weken eerder is.

Lees verder

Kijkshop dicht: nieuwe onlineconcept gaat verder


Alle 70 winkels van Kijkshop sluiten hun deuren. De Zweedse eigenaar The One vraagt morgen het faillissement aan bij de rechter, zo laat de investeerder weten.

Lees verder

Cursus in Zwolse Synagoge


In de Zwolse synagoge is op donderdagavonden van 8 en 15 februari voor literatuurliefhebbers een cursus over het boek 'De wereld van gisteren' van de bekende schrijver Stefan Zweig.

Lees verder

Spatje regen, morgen warmterecord.


Deze dinsdagochtend begint bewolkt, en kans op een spatje regen. De middagtemperatuur ligt tussen de 7 en 9 graden.

Lees verder

Maak je straat bij-vriendelijk tijdens NLdoet


Zwolle - Op dinsdag 30 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 9 en 10 maart de omgeving aantrekkelijker voor bijen te maken.

Lees verder

Inwoners met een verstandelijke beperking horen er ook bij


Zwolle - De gemeente Amsterdam maakte een prachtig filmpje. In dit filmpje komt duidelijk naar voren waarom mensen met een (licht) verstandelijke beperking soms anders reageren.

Lees verder

Goede doelen Scania Zwolse Halve Marathon bekend


Zwolle - De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de achttiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan Stichting Care4BrittleBones, Stichting Empower en Stichting Hospice Zwolle.

Lees verder

Zwolse SP-fractie wil minder geld


Zwolle - Maandagavond 22 januari stelt de gemeenteraad opnieuw de computervergoeding voor raadsleden vast voor de komende raadsperiode. De SP vindt al jaren dat deze vergoeding veel te royaal is en verantwoord moet worden met bonnetjes.

Lees verder

Start Kaartverkoop Philippe Geubels


Zwolle - Op zaterdag 27 januari om 10.00 uur start de kaartverkoop voor de voorstelling van Philippe Geubels voor 18 en 19 april! Vanaf zaterdagochtend 10.00 uur kunnen liefhebbers kaarten aan de kassa van Schouwburg Odeon kopen. Zwolse theaters zorgt voor de koffie en entertainment!

Lees verder

Michel Mulder terug op het podium


Zwolle - Zwollenaar Michel Mulder is terug op het internationale ereschavot. De sprinter van Team Plantina won vrijdag bij de World Cup in Erfurt zilver op de 500 meter. "Ik ben heel blij dat ik weer op het podium sta."

Lees verder

PvdA bouwt verder


Zwolle - Het verkiezingsprogramma van de PvdA dat in november door de leden is vastgesteld, werd vrijdag gepubliceerd op hun website.

Lees verder

Beklimmen Kilimanjaro voor War Child


Zwollenaren Berry (43) en Cedy (39) Peters wacht een zware klim naar de top van de Kilimanjaro op 5.895m. Berry en Cedy vertrekken maandag 29 januari naar Afrika om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. 

Lees verder

Groot enthousiasme bij Schoolzwemkampioenschap 2018


Zwolle - Het Schoolzwemkampioenschap 2018 is van start gegaan. En ook dit jaar hebben weer veel enthousiaste teams zich aangemeld. Zo veel zelfs, dat door het grote aantal deelnemende teams het kampioenschap is opgedeeld in twee dagen.

Lees verder

Regio Zwolle informeert Tweede Kamerleden


Zwolle - Als één van de sterkste en meest dynamische groeiregio’s van Nederland biedt Regio Zwolle op alle fronten de ruimte om te groeien. Regio Zwolle heeft dé ideale infrastructuur voor een duurzame groei dankzij de uitstekende logistieke positie, sterke topsectoren en het excellente onderwijs en innovatienetwerk.

Lees verder

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Zwolle


Zwolle - Op donderdag 1 februari is er in Zwolle een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: de plaats van Israël in Gods heilsplan. De bijeenkomst vindt plaats in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Lees verder

SP wil opheldering Openbaar Onderwijs


Zwolle - De Zwolse SP heeft met verbazing kennis genomen van de berichtgeving rondom de sluiting van openbare basisscholen de Ridderspoor en het Veldboeket. Uit een beslisnota van het college van B&W blijkt opnieuw dat stichting Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ) flink heeft geblunderd.

Lees verder

Eerste onderdeel van de Zwolse busbrug


Zwolle - Op dinsdag 23 januari tussen 03.00 en 04.00 uur komt het eerste stalen element van de Zwolse busbrug aan op de bouwplaats aan de Hanzelaan. Het stalen brugdeel wordt met speciaal transport vervoerd vanuit de werkplaats van firma Victor Buyck Steel Construction in België.

Lees verder

Vloer Kindcentrum Het Festival veilig!


Zwolle - Eind oktober is er in Nederland, als gevolg van het instorten van een parkeergarage in Eindhoven, zorg ontstaan rondom de veiligheid van bepaalde verdiepingsvloeren.

Uit voorzorg zijn specifieke vloeren nader onderzocht, zo ook die van Kindcentrum Het Festival in Zwolle.

Lees verder

‘Anglia exams’ voor 3 mavo leerlingen


Zwolle - Op donderdag 25 januari doen de 3 mavo leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap hun ‘Anglia exams’. Deze examens zijn een onderdeel van het Anglia Network waaraan 375 scholen verbonden zijn. Dit netwerk heeft als doel internationaal samen te werken om de Engelse taal te stimuleren en te structureren in samenwerking met het Europees Platform.

Lees verder

Winterverhalen met snert


Zwolle – Er worden Winterverhalen verteld in de gezellige, Assendorpse huiskamers op zondag 21 januari vanaf 14.00 uur.

Lees verder

Stem op Stadkamer: nominatie Beste Bibliotheek


Stadkamer Centrum is door het vakblad Bibliotheekblad genomineerd voor de titel ‘Beste bibliotheek van Nederland 2018. Stem nu mee via www.stadkamer.nl/ikstem

Lees verder

Wintertocht op landgoed Zandhove


Er wordt een winterwandeling gehouden door het historische parklandschap Zandhove op zondag 21 januari.

Lees verder

OosterSmart in Café De Gezelligheid


Café De Gezelligheid organiseert elke 2e dinsdagavond van de maand is er OosterSmart.  Deze keer is het op dinsdag 30 januari 20:00 t/m 22:30 uur aan de Gasthuisplein 11, Zwolle.

Lees verder

Golden Earring terug in IJsselhallen


De legendarische rockformatie Golden Earring keert zaterdag 20 januari terug naar de IJsselhallen Zwolle. 
De levende rocklegende Golden Earring speelt wereldhits als 'Twilight Zone', 'When The Lady Smiles' en 'Radar Love'.

Lees verder

Landstede MBO houdt Open Huis in januari


Harderwijk/Raalte/Zwolle - Op donderdag 25 en vrijdag 26 januari kan iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie zich weer uitgebreid laten informeren bij Landstede MBO.

Lees verder

Zeer zware storm, hevige windstoten


De Westerstorm heeft de afgelopen uren flink huis gehouden in Nederland.
Ook in Zwolle is de schade groot en er is zelfs een dode te betreuren(bij Olst).

Lees verder

Harmen van Straaten in Waanders


Kom feest vieren tijdens de Nationale Voorleesdagen. Voor alle kinderen (ouders zijn natuurlijk ook welkom) organiseert Waanders In de Broeren zaterdag 27 januari een groot kleur- en voorleesfeest met Harmen van Straaten.

Lees verder

Oplossing voor bedrijven op bedrijventerreinen


Zwolle - ChristenUnie, SGP en CDA zoeken naar oplossingen voor bedrijven op bedrijventerreinen met beperkte detailhandel.

Aanleiding is de situatie van het bedrijf Foto Konijnenberg op het bedrijventerrein in Den Ham.

Lees verder

Eerste PvdA Zwolle Buurtbivak


Zwolle - Hoe kun je het beste weten wat er speelt en leeft in een buurt? Juist, door je er in onder te dompelen. Daarom begint de PvdA Zwolle met de Buurtbivak! De eerste buurtbivak begint aanstaande vrijdag in Dieze. 

Lees verder

Koningin Máxima opent biologische vakbeurs


Zwolle - Vandaag is de tweedaagse Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle officieel geopend door Koningin Máxima. De Koningin bezocht de eerste dag van deze vakbeurs voor de biologische sector die jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers trekt.

Lees verder

SEIN behaalt NIAZ accreditatie


Zwolle - De officiële uitreiking van het accreditatiebewijs was op 16 januari 2018. Het accreditatiebewijs laat zien dat SEIN goede zorg en behandeling levert aan haar patiënten en cliënten.

Lees verder

Vraagtekens bij reclamezuilen met camera


Zwolle - Afgelopen september ontstond er ophef over de reclamezuilen met camera op het station. De camera’s kunnen meten hoe lang iemand naar een reclame kijkt en registreren het geslacht en de leeftijd van de kijker. Nu blijkt dat deze reclamezuilen ook geplaatst zijn in winkelcentrum de Dobbe. D66 Zwolle is hier geen voorstanden van en wil dat het college van B & W opheldering over de plaatsing van de camerazuilen geeft.

Lees verder

Free Feet 038 komt naar Van der Capellen Sg!


Zwolle - Op 20 februari 2018 gaan we allemaal weer even terug naar school! Op deze avond hollen we door het complex van de Van Der Capellen Scholengemeenschap, met het Free Feet Running event.

Lees verder

Deelnemers onderzoek bijstand nodig


Zwolle - Aan ruim 900 Zwollenaren met een bijstandsuitkering wordt gevraagd mee te doen aan het onderzoek naar het effect van meer eigen regie in het vinden van een baan of dagbesteding.

Lees verder

Afname van WW-uitkeringen in Regio Zwolle


ZWOLLE – Het aantal WW-uitkeringen in de Regio Zwolle is met een kwart afgenomen in 2017. In december waren er 9.702 WW-uitkeringen.

Lees verder

Nog 12 uur.........


Zwolle - Daar staan ze dan, al die jonge Zwolse vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een mede-Zwollenaar! Nog 12 uur en dan weten we of Hart voor Zwolle een ronde verder komt en de waardering met een Appeltje van Oranje weer een stap dichterbij is.

Lees verder

Inwoner Zwolle produceert relatief weinig afval


Zwolle - Inwoners van de gemeente Zwolle produceren jaarlijks gemiddeld 499 kilo huishoudelijk afval. Dat is 5 procent minder dan het landelijk gemiddelde. In een periode van vijf jaar is de hoeveelheid afval met ruim 6,6 kilo per inwoner afgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl

Lees verder

SIMONE KLEINSMA IS ANNIE M.G. SCHMIDT


Theaterproducenten Joop van den Ende en Albert Verlinde brengen de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt naar de Nederlandse theaters. Een musical, gebaseerd op het boek ‘Anna’ door Annejet van der Zijl, over het leven van Annie M.G. Schmidt en wordt ondersteund met het rijke repertoire van haar hand. Haar boeken, liedjes en verzen; het werk van Annie M.G. is Nederlands erfgoed.

Lees verder

Alexander Pechtold trapt campagne D66 af


Zwolle - Op 20 januari is het zover, de campagne van D66 Zwolle gaat officieel van start! Alexander Pechtold komt speciaal naar Zwolle om alle D66 leden te verwelkomen en succes te wensen. Samen met Jan Brink (lijsttrekker D66 Zwolle) en Fokke Hoogland (voorzitter D66 Overijssel) en Margreet Overmeen (fractievoozitter D66 Overijssel) luidt hij de campagne in met een korte speech.

Lees verder

Talentconcerten Dubbelgreep in de Stadkamer


Zwolle - Op zaterdag 20 januari aanstaande laten talentvolle leerlingen van Dubbelgreep van zich horen tijdens twee concerten om 12.00 en om 14.00 uur. Elk van de twee programma’s is verschillend dus allebei de moeite van het beluisteren waard

Lees verder

Start Basiscursus Ontspanningsmassage


Zwolle - Er zijn nog plaatsen vrij in onze basiscursus Ontspanningsmassage die Woensdagavond 17 januari van start gaat.

In de cursus leer je, in elf lessen, een totale lichaamsmassage geven met Rebalancingtechnieken.
We werken met een combinatie van zachte en diepe aanrakingen. Ook de gewrichtsontspanning komt aan de orde.

Lees verder

Wordt Zwolle de meest toegankelijke gemeente van 2018?


Zwolle - Zwollenaren: beslis nu zelf mee! De gemeente Zwolle is genomineerd om de Meest Toegankelijke Gemeente van 2018 te worden. Het is daarmee één van de vijf nog overgebleven gemeenten*. In het kader van deze verkiezing wordt op verschillende manieren onderzocht hoe toegankelijk een gemeente is voor mensen die te maken hebben met een beperking

Lees verder

Unieke Verhalenwedstrijd rondom de Vecht


Zwolle - Je eigen verhaal, uitgegeven in een boek en zelfs vertaald in een andere taal. Amateurschrijvers die hiervan dromen, krijgen met de verhalenwedstrijd ‘Vecherhalen – Vechtegeschichten’ een unieke kans om deze droom waar te maken

Lees verder

Zorgtrainingscentrum organiseert beurs


Zwolle - Wat kan technologische ondersteuning in de zorg betekenen? Het Zorgtrainingscentrum illustreert de mogelijkheden tijdens de Zorgtechnologie Experience op donderdag 25 januari, aan de Dr. Van Heesweg 1A in Zwolle. Het thema wordt tijdens deze beurs vanuit verschillende hoeken belicht: vanuit de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Het event is gratis toegankelijk voor het publiek.

Lees verder

EP StadshagenRun zet goede doelen in het zonnetje


Zwolle - De organisatie van de EP StadshagenRun heeft zaterdag 13 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle de waardecheques uitgereikt aan de drie goede doelen van de afgelopen editie van het hardloopevenement: Jeugdsportfonds Zwolle, Voedselbank Zwolle en Hospice Zwolle.

Lees verder

Informatieronde ‘Afronding GCECA


Zwolle - Maandagavond was er in de gemeenteraad een informatieronde ‘Afronding Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA)’

Lees verder

Menso Alting houdt Open Huis


Zwolle - Donderdag 26 en vrijdag 26 januari kan iedereen die interesse heeft in een mbo-opleiding zich uitgebreid laten informeren tijdens het Open Huis bij Menso Alting. Van 16.30- 20.30 uur zijn toekomstige studenten en hun ouders van harte welkom op de locatie aan de Fuchsiastraat 1 in Zwolle.

Lees verder

Beurs in Zorgtrainingscentrum


ZWOLLE – Op donderdag 25 januari houdt het Zorgtrainingscentrum een beurs. De Zorgtechnologie Experience geeft antwoord op de vraag hoe technologische ondersteuningen de zorg en kwaliteit van leven kan verbeteren.

Lees verder

Wecycle-certificaat voor basisscholen


Zwolle - Basisscholen De Zuidster en Het Mozaïek uit Zwolle hebben een Wecycle-certificaat ontvangen voor de opbrengst van een inzamelactie. Kinderen en hun ouders konden oude kleine elektrische apparaten op school inleveren voor recycling

Lees verder

Open dag SVO vakopleiding food Zwolle


Kies jij voor een smakelijke carrière in de food en ben je op zoek naar een voltijd of deeltijd mbo-opleiding? Kom dan voorproeven op de open dag bij SVO vakopleiding food Zwolle op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari.

Lees verder

Mozart bij Kaarslicht


In de Doopsgezinde kerk Zwolle speelt het Apollo Ensemble een sfeervol kaarslichtconcert op zaterdag 20 januari.

Lees verder

Ruildag KrijgdeKleertjes


Het Zwolse KrijgdeKleertjes-ruilpunt houdt woensdag 17 januari een feestelijke ruildag.

Lees verder

Indoor Tractor Pulling


In de IJsselhallen Zwolle wordt op zaterdag 27 januari weer voor de 35e editie een Indoor Tractor Pulling gehouden.

Lees verder

De Grote Zwolle Quiz 2018


De Zwolse Historische Vereniging organiseert de Grote Zwolle Quiz 2018, op donderdag 1 februari.

Lees verder

Travelbags/HV Zwolle nemen de punten weer mee


Zwolle - Vol goede moed werd de wedstrijd begonnen. De openingstreffer werd gemaakt door Luuk Broers. Na wat scores van beide zijden stond Travelbags/HV Zwolle tegen een achterstand aan 7-4. Met name had men moeite met de grote cirkelloper van Ha-STU. Beide verdedigingen stonden zeer goed en ook het keeperswerk was aan beiden kanten uitstekend, waardoor er weinig gescoord werd. De ruststand was dan ook slechts 7-6.

Lees verder

lunchconcert in de zaal van Stadkamer Centrum


Zwolle - Op vrijdag 19 januari verzorgen 3 fluitistes en een pianiste een lunchconcert , Zeven Alleetjes 1a, Zwolle.

Deze lunchconcerten worden georganiseerd door Stadkamer Centrum in nauwe samenwerking met het ArtEZ Conservatorium van Zwolle, Arnhem en Enschede.

Lees verder

Nieuw nummer Mijn Stad Mijn Dorp, Historisch tijdschrift.


Zwolle - n dit nummer weer een grote variatie aan onderwerpen, onder meer over Nieuwjaarsgebruiken en de relatief onbekende, maar invloedrijke tuinarchitect Georg Anton Blum.

Lees verder

Biohorma winnaar MVO Award Regio Zwolle


Zwolle - Biohorma, producent van A. Vogel-producten, is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle en MKB regio Zwolle op 12 januari verkozen tot winnaar van de MVO Award Regio Zwolle 2017.

Lees verder

Gezocht: Expeditiegidsen in de uiterwaarden


Zwolle - Natuur en Milieu Overijssel zoekt expeditiegidsen voor Expeditie Wildernis in Zwolle. Dit is een educatieve struintocht vol uitdagende opdrachten langs de IJssel, speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs.

Lees verder

Week van Gebed met record aantal deelnemers


Zwolle - In de week van 21 tot en met 28 januari 2018 vindt de Week van Gebed plaats in Zwolle. De Week van Gebed voor de eenheid van christenen heeft als thema : “ Recht door zee “

Lees verder

Lunchlezing over ‘De kracht van water, mensenwerk!’


ZWOLLE - Watergezant Henk Ovink verzorgt in de raadzaal van het stadhuis een lunchlezing met als titel ‘De kracht van water, mensenwerk’ op dinsdag 16 januari.

Lees verder

275 jaar Vrouwenhuis : Penseelprinsessen


U kunt zich opgeven voor ontvangst met thee in de regentenkamer en een speciale rondleiding over schilderende vrouwen in de 17de eeuw op zaterdag 13 januari 15:00 uur.

Lees verder

Hersenstichting zoekt collectanten


 ZWOLLE –De Hersenstichting zoekt collectanten, de collecte van de Hersenstichting wordt gehouden van 29 januari tot en met 3 februari.   Voor deze collecte zijn de regiovertegenwoordigers van de Hersenstichting op zoek naar collectanten in onder meer Zwolle.

Lees verder

Verhalenboot organiseert schrijfevent


Zwolle - Een avond schrijven met een gedicht als resultaat. Op woensdag 31 januari organiseert de Schrijversvakschool voor Noord-Nederland het schrijfevenement ‘Dichter bij het pluche’ op De Verhalenboot in Zwolle.

Lees verder

Station Stadshagen binnenkort toch in gebruik


Zwolle - In december was het een grote teleurstelling: Station Zwolle Stadshagen kon niet in gebruik worden genomen vanwege verzakking van de bodem. Na ruim een maand dan toch goed nieuws: het Kamperlijntje zal op korte termijn toch op het station in Stadshagen stoppen.

Lees verder

Handbalvrouwen Travelbags/HV Zwolle blijven aan kop


Zwolle - Op 06 januari stond voor de Zwolse dames de eerste wedstrijd van 2018 gepland tegen SDOL.

Lees verder

Syrische muzikale klanken in Oosterkerk


ZWOLLE – Een aantal van de Syrische vluchtelingen die twee jaar geleden in de IJsselhallen verbleven bezochten ook sommigen de Oosterkerk. Onder hen waren ook muzikanten die fantastische muziek konden maken.

Lees verder

Recreatief kegelen in het Zwols Kegelhuis.


Zwolle - In 2017 heeft de Zwolsche Kegelbond het recreatief kegelen, eerder ook wel het 55+ kegelen genoemd, overgenomen van WIJZ. Dit betekent dat de Z.K.B naast haar activiteiten in het kader van de wedstrijdsport, ook het recreatieve gedeelte voor haar rekening neemt.

Lees verder

“Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle”


ZWOLLE – Bij Waanders in de Broeren zal op woensdagavond 24 januari de boekpresentatie plaatsvinden van “Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle”. Het is een boek van Zwollenaar Henk Heideveld die er 40 jaar aan werkte.

Lees verder

Beleef de winter in Doepark Nooterhof!


Zwolle - Op woensdag 24 januari organiseert Doepark Nooterhof een leuke middag voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar met het thema winter.

Lees verder

SP hulpdienst helpt u graag


Zwolle - De hulpdienst van SP Zwolle is nieuw leven ingeblazen. De hulpdienst bestaat al langere tijd en is er voor SP-leden en niet-leden die vragen hebben over verschillende zaken, maar niet weten welke weg te bewandelen.

Lees verder

Huiskamertheater in Assendorp


Zwolle - Op de doordeweekse zondag 21 januari 2018 worden in gezellige, knusse, warme Assendorpse huiskamers Winterverhalen verteld. Bezoekers worden in wijkcentrum De Enk ontvangen met een openingsact. Daarna bezoekt iedereen drie huiskamers met intieme voorstellingen

Lees verder

IVN Vogelzangcursus begin maart van start.


Zwolle - Ontdek het voorjaar en de vogels die binnen vliegen tijdens 11 wandelingen in de Zwolse natuur: de vogelzangcursus.

Lees verder

ATELIERHOUDERS OUDE AMBACHTSSCHOOL


Zwolle - Op zaterdag 27 januari 2018 staan van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle open voor publiek. Traditiegetrouw gaat in de eerste weken van het nieuwe jaar de bezem door de ateliers en wat weg kan gaat weg.

Lees verder

Voor alle kwetsbare ouderen precies de goede zorg


Zwolle - Zorgpartijen in en om Zwolle die betrokken zijn bij spoedzorg aan kwetsbare ouderen slaan de handen inéén en starten een proef. Inzet: Deze zorg zó goed regelen dat kwetsbare ouderen altijd de juiste zorg krijgen; thuis of in het ziekenhuis. Dan zijn tijdelijke opnamen niet meer nodig.

Lees verder

Kom naar het open huis van het CCC!


Zwolle - Kom op zaterdag 20 januari naar het open huis van het Carolus Clusius College. Van 09.30 – 13.30 uur zijn basisschoolleerlingen en hun ouders van harte welkom om sfeer te proeven in de wereldschool en op de CCC-campus. Leerlingen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten, kennismaken met CCC-leerlingen en docenten én al hun vragen stellen.

Lees verder

Buurtbezoek Zuid: veel positieve geluiden


Zwolle - Lijsttrekker Eefke Meijerink sprak met bewoners in het winkelcentrum van Zuid: “De meeste bewoners zijn zeer tevreden over hun wijk en de winkels en gezondheidsorganisaties in de buurt. Er zijn ook nog steeds verbeterpunten zoals het fietsparkeren in en rond het winkelcentrum."

Lees verder

OVERIJSSELSE WINNAAR FOTOWEDSTRIJD


Zwolle - Claudia Lambach uit Losser is de Overijsselse winnaar geworden van de fotowedstrijd, uitgeschreven door Alzheimer Nederland, Mezzo en Solo Stories, de producent van de theatervoorstelling Ma.

Lees verder

Zabuki verhuist naar Stadkamer


Zwolle - Zabuki, het Kinder Science Café van Zwolle, gaat verhuizen naar Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. Vanaf 2018 is de Stadkamer officieel de nieuwe locatie voor de wetenschapsmiddagen.

Lees verder

Geactualiseerd Investeringsbesluit Spoorzone


Zwolle - In 2013 heeft de raad het Investeringsbesluit voor de Spoorzone genomen. Recent is het Ontwikkelperspectief vastgesteld. Dit is aanleiding het investeringsbesluit te actualiseren. De raad wordt voorgesteld hiervoor een extra krediet van € 10,4 miljoen beschikbaar te stellen. De fracties kunnen zich in grote lijnen goed vinden in het voorstel.

Lees verder

Inkoopkader aanbesteding hulpmiddelen


Zwolle - In april 2017 is besloten om een aanbesteding te starten voor de hulpmiddelen die worden verstrekt op grond van de WMO. De raad wordt nu voorgesteld om in te stemmen met het inkoopkader en de uitgangspunten hiervoor. Uit het debat blijkt dat de meeste fracties zich kunnen vinden in het inkoopkader en de uitgangspunten.

Lees verder

Lezing in synagoge van Zwolle


Zwolle - Op woensdag 7 februari 2018 geeft de heer Ruud Bartlema in de Synagoge van Zwolle een lezing over “Het Paradijsverhaal in de kunst van Michelangelo en Marc Chagall.”

Lees verder

verkiezingsprogramma in gewone taal


Zwolle - De ChristenUnie in Zwolle presenteert haar verkiezingsprogramma op een hele gewone manier, namelijk in gewone taal. Geen bestuurlijke en ingewikkelde zinnen, maar kort en met begrijpelijke woorden. Daarnaast is er ook een samenvatting, een ingesproken versie voor blinden en slechtzienden en natuurlijk het uitgebreide programma.

Lees verder

Startbijeenkomst Ik Toon Zwolle 2018 in Stadkamer


Zwolle - Van 27 mei tot en met 3 juni staat Ik Toon (voorheen de Week van de Amateurkunst) weer op het programma. Ik Toon is hét festival voor amateurkunstenaars, -verenigingen en enthousiaste hobbyisten! Zij kunnen aan een breed publiek op mooie locaties in de stad laten zien waar ze in hun vrije tijd zo enthousiast mee bezig zijn. Ter voorbereiding op deze week is er op maandag 29 januari een inspirerende startbijeenkomst in Stadkamer Centrum.

Lees verder

Isala’s veiligheidsprijs


Zwolle - Al meer dan 10 jaar bouwt Isala Expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta aan zijn medische deskundigheid. Het behandelt volwassen patiënten die door een erfelijke afwijking veel last hebben van botbreuken en vergroeiingen. Inmiddels is het centrum uitgegroeid tot één van de twee toonaangevende behandelcentra in Nederland. Isala's Cliëntenraad reikte gisteren aan dit centrum de Prijs voor kwaliteit en veiligheid uit. Waarbij ook de toegewijde zorg en het contact met de patiënten werd geprezen.

Lees verder

EEN BOEK OVER MOEDERSCHAP EN STEMMINGSWISSELINGEN


Zwolle - Een kwart van alle Nederlands vrouwen lijdt ooit in haar leven aan een stemmingsstoornis. Veel van deze vrouwen zijn, of worden nog, moeder. Toch is er over de combinatie moederschap en stemmingsstoornissen niet veel informatie te vinden.

Lees verder

Happietaria bij speciale Boost Zwolle


Zwolle - Bij deze speciale nieuwjaars-editie van Boost Zwolle op 15 januari a.s. staat het initiatief “Happietaria Zwolle” in de schijnwerpers. Happietaria Zwolle mag dit jaar na een lange onderbreking voor de tweede keer op rij weer zijn deuren openen! Happietaria is een pop-up restaurant en een landelijk concept wat mogelijk wordt gemaakt door Stichting Tear.

Lees verder

America’s Blues Festival bij ZZUit.


Zwolle - Zzuit begint het jaar 2018 spetterend met een optreden van het Bluesworld Collective. Bluesworld Collective bestaat uit een aantal speciaal geselecteerde muzikanten, allen bekend uit de hedendaagse gerenommeerde bluesscene van Nederland.

Lees verder

Gymnasium Celeanum, een school vol mogelijkheden


Zwolle - Ben je van nature nieuwsgierig, slim en hou je van uitdaging? Dan is het Gymnasium Celeanum echt iets voor jou. De school is klein en je voelt je er snel thuis. Er is veel mogelijk en er zijn veel bijzondere vakken.

Lees verder

Hornbach ontvangt sleutels


Zwolle - Het is een feestelijke dag vandaag voor Hornbach. De bouwmarkt heeft de sleutel van haar nieuwe pand aan de Katwolderweg in Zwolle ontvangen. Aannemer Ten Brinke Bouw legt momenteel de laatste hand aan de vestiging, die een oppervlakte van bijna 15.000 m2 heeft. Ondertussen kan gestart worden met de inrichting en bevoorrading.

Lees verder

Typecursus voor jong en oud


Zwolle - Ook wel eens jaloers op die collega of klasgenoot die schijnbaar moeiteloos en snel iets kan typen? Leer het zelf ook. Op woensdag 24 januari start er een cursus op basisschool de Markesteen en op donderdag 25 januari start er een cursus op basisschool De Ridderspoor.

Lees verder

Gratis groentezaad


ZWOLLE – Natuur en Milieu Overijssel deelt gratis groentezaad uit aan belangstellende basisscholen. Naast het groentezaad krijgen ze ook een lespakket dat bestaat uit een lesbrief en een instructieboekje

Lees verder

Welzorg kan meedoen in nieuwe aanbesteding Zwolle


De omstreden hulpmiddelenleverancier Welzorg kan meedoen in de aanbesteding om één van de twee organisaties te worden die haar per 1 oktober opvolgen. De gemeente Zwolle kan Welzorg niet op voorhand uitsluiten.

Lees verder

Uurtje Cultuurtje op Cultuurschip Thor


Op Cultuurschip Thor begint het nieuwe jaar met een Concert; Uurtje Cultuurtje op zondag 14 januari om 12 :00 uur.

Lees verder

Nominatie voor Zwolse jongeren


ZWOLLE – Hart voor Zwolle is genomineerd voor “Appeltje van Oranje” een titel met een geldprijs van €15.000,- die in het leven is geroepen door het Oranjefonds. De Zwolse vrijwilligers organisatie bestaat uit jongeren die zich inzetten voor kwetsbare Zwollenaren om het leven wat aangenamer te maken. Er kan hierbij worden gedacht aan samen sporten, koffie drinken, boodschappen doen of gewoon even praten.

Lees verder

Esther Groenenberg brengt een eerbetoon aan Carole King.


In Theater Odeon brengt Esther Groenenberg een eer betoon aan Carole King op zondag 14 januari.  

Esther Groenenberg bracht drie albums uit en tourde met haar eigen liedjes langs de Nederlandse theaters. Ze scoorde ze een grote YouTube hit met haar liedje Oh meisje en maakt deel uit van de meidenband The Bluebettes (a tribute to the sixties). Esther begeleidt zichzelf op de piano, waarbij Carole King als haar grote voorbeeld geldt.

Esther staat op het podium met topmuzikanten Dirk Schreuders, Bauke Bakker (beide Her Majesty, Bertolf) en Bas Schouten (The handsome poets, Lisa Lois). Samen creëren ze de sfeer van The Troubadour, de nachtclub die een grote rol speelde in de carrière van King.

Zondag 14 januari vanaf 14:30 uur
Entree € 19,50 
In Thetater Odeon, Zwolle
Stand up Comedy in Café de Gezelligheid


In het bovenzaaltje van Café de Gezelligheid aan het Gasthuisplein in Zwolle wordt op vrijdag 12 januari weer een Comedy Show georganiseerd.

Lees verder

Politie sluit brandstichting studentenflat Zwolle uit!


De brand in een appartementencomplex aan het Talentenplein in Zwolle van afgelopen zaterdag, is niet aangestoken. Dat zegt de politie op basis van onderzoek dat na de brand werd opgestart.

Lees verder

Nieuwjaarsevent voor ondernemend Zwolle


Zwolle - Op 16 januari 2018 komen ondernemers uit de regio Zwolle samen bij Van der Valk Hotel Zwolle. Het is de
vierde keer dat De Netwerkvloer dit ondernemersevent feestelijk inluidt op deze locatie.

Lees verder

Waterschappen verkleinen klimaatvoetafdruk


Zwolle - De waterschappen liggen goed op koers met de realisatie van hun duurzame ambities. Dit is de belangrijkste conclusie van de Klimaatmonitor Waterschappen over 2016.

Lees verder

Exclusieve vertoning Director’s Cut


Zwolle - Het Humanistisch Verbond Zwolle organiseert een vertoning van een documentaire over de internationaal vermaarde ‘storyteller’ Etgar Keret inclusief nagesprek met de regisseur.

Lees verder

Extra strenge bewaking bij vogelshow in de Zwolse IJsselhallen


De IJsselhallen in Zwolle worden deze week extra beveiligd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor vogels. De vaak peperdure vogels zijn vaak roofgoed.

Lees verder

Duidelijkheid over Lelystad Airport


Zwolle - In een artikel van de Stentor d.d. 5 januari 2018 eisen de Zwolse coalitiepartijen (CU, D’66, VVD en PvdA) bij monde van de VVD fractievoorzitter Thom van Campen, duidelijkheid voor de Zwolse inwoners over het dossier Lelystad Airport.

Lees verder

Zwolsche Boys knalt jubileumjaar in


Zwolle - Voetbalvereniging Zwolsche Boys heeft zaterdag haar jubileumjaar geopend. Met het hijsen van de jubileumvlag, champagne en een flinke pot vuurwerk zet de club uit 1918 de toon voor haar 100 jarig bestaan dit jaar.

Lees verder

Hoogwater in de IJssel


Zwolle - Op een steenworp afstand van Stadshagen stijgt het water met het uur. Maar ook op andere plaatsen in de IJssel. Langzaam maar zeker worden bomen, hekken en paden in de uiterwaarden verzwolgen door snelstromend water, aangevoerd uit Duitsland. Het hoogtepunt is nog lang niet bereikt, maar het is nu al indrukwekkend om te zien.

Lees verder

Lezing noordpool!


Zwolle - Op woensdagavond 17 januari 2018 houdt de bioloog Jelte Rozema een lezing over zijn vele indrukwekkende expedities naar de Noordpool.

Lees verder

Grandioze Bingo in Zwols kegelhuis


Zwolle - Sociëteit Molenzicht organiseert elke 1ste woensdagmiddag vande maand een grandioze Bingo!!

Lees verder

D66 ziet volop Blockchain kansen


Zwolle - 2017 was het jaar waarin de Bitcoin en de achterliggende transactietechnologie Blockchain meer dan ooit in de belangstelling stonden. Ook voor gemeenten zijn er volop kansen rond deze nieuwe technologie.

Lees verder

Alzheimercafé - ONDERSTEUNING


Zwolle - Dinsdag 16 Januari 2018 komen er 's avonds 2 sprekers vanuit Zwolle Doet, Janneke Kramer en vanuit Zonnehuisgroep IJssel-Vecht / Netwerk Dementie IJssel-Vecht: Yvonne Paulissen.

Lees verder

Henk Jan Karsten nieuwe hoofdredacteur RTV Oost


Henk Jan Karsten wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV Oost. De omroep heeft hem per 1 april benoemd om leiding te geven aan 'verdere vernieuwing' van de redactievoering.

Lees verder

Garanties bij Gaswinning Hardenberg


Nu er opnieuw advies over het winningsplan is gegeven door de provincie Overijssel over het winningsgebied Hardenberg Oost heeft de ChristenUnie daar een aantal vragen over gesteld.

Lees verder

Begeleiden van mensen met een demensie in Alzheimer Café


In restaurant Urbana wordt weer een Alzheimer Café georganiseerd op dinsdag 16 januari vanaf 19:30 uur.

Er komen deze avond 2 sprekers vanuit Zwolle Doet, Janneke Kramer en vanuit Zonnehuisgroep IJssel-Vecht / Netwerk Dementie IJssel-Vecht: Yvonne Paulissen.

Thema van deze avond gaat over welke mogelijkheden er in Zwolle zijn om mensen te ondersteunen die mensen met dementie begeleiden. U krijgt deze avond onder ander meer informatie over het casemanagement en de activiteiten die vanuit ZwolleDoet georganiseerd worden.

Een programma op deze café-avond, de ontmoetingsplaats voor mensen die dementie hebben of die met dementie te maken hebben.

Het Alzheimer Café is in restaurant Urbana, 
Wipstrikkeralee 213, Zwolle, van 19.30 uur tot 21:00 uur.
Vanaf 19.00 gaat de zaal open.

Koude start, en vrij zonnig


Deze maandagochtend begint vrij koud en zonnig. Het vriest licht en de oostenwind is vrij hard.

Lees verder

Studentenflat in Zwolle ontruimd na brand.


Er brak brand uit vanochtend in het studentencomplex Talentenplein rond 7:00 uur op de begane grond in Zwolle.
De studentenflat is vanochtend ontruimd, en er is één student zwaargewond geraakt

Lees verder

Het Anker


De Zwolse Spirituele Vereniging Het Witte Licht opent op woensdag avond 10 januari weer haar deuren voor belangstellenden. De avond wordt verzorgd door Corrie Burgoyne.

Lees verder

Muziekles in Zwolle


MEC Muziekschool gaat starten met een groepscursus "AMV op dinsdag 9 januari.

Lees verder

2018 begint zonder supersnelrecht


Het nieuwe jaar begint zonder supersnelrechtzittingen. De jaarwisseling leidde niet tot zaken die in aanmerking komen voor deze extra snelle vorm van rechtspraak. In voorgaande jaren was dit wel het geval.

Lees verder

Muziek in de Enk op elke 2e zondag


Zwolle - Deze 3e editie van Muziek in de Enk op 14 januari presenteert Assendorper Zaken de Dirty Rock Band QuasiModo mét support act 'Johnny and Me' in De Enk.

Lees verder

Lezing spoorwegen in Frankrijk


Zwolle - Sinds de aanleg van de hogesnelheidslijnen is er veel veranderd op het Franse spoorwegnet. Getrokken treinen en nachttreinen zijn bijna verdwenen en elders is de treindienst flink uitgedund. Woensdag 10 januari komt ervaren presentator en groot spoorwegliefhebber Sjoerd Bekhof naar de NVBS in Zwolle en toont dit in zijn programma Tour de France.

Lees verder

Onveiligheid bij Sauna Swoll


Zwolle - De Zwolse gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid vraagt aandacht voor de onveiligheid die Sauna Swoll en veel bezoekers ervaren rondom de nieuwe toegang tot het bedrijf aan de Heinoseweg.

Lees verder

De ZWOLSE CARNAVALSBEURS


Zwolle - Op zondag 14 januari 2018 wordt weer de jaarlijkse Zwolse Carnavalsbeurs georganiseerd. Deze vindt ook dit jaar weer plaats in de Bierton aan de Schellerbergweg te Zwolle. Speciaal voor dit evenement opent de Bierton haar deuren! De Beurs is van, voor en door carnavalsvierders.

Lees verder

Storytelling in fotografie en audiovisueel beeld


Zwolle - Samen met wijkbewoners, amateurfotografen en videomakers willen wij in 2018 de geschiedenis van de wijk verbeelden door middel van fotografie en video. Er zijn prachtige oude foto’s en videobeelden over de cultuurhistorie van de wijk beschikbaar, verzameld door o.a. de wijkbewoners Dick en Coleta Hogenkamp en het Historisch Centrum Overijssel. Dit materiaal wordt in 2018 verrijkt met nieuw beeldmateriaal. Daar kun jij je bijdrage aan leveren!

Lees verder

HB-café voor hoogbegaafden


Zwolle - Het HB-café is een activiteit van het IHBV en is er voor hoogbegaafden en iedereen die er belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van een thema (leerzaam) en café (gezelligheid).

Lees verder

NK 2018 voor vogels


ZWOLLE – De IJsselhallen zijn van 11 tot en met 14 januari de plek waar vogelliefhebbers terecht kunnen. Zo’n 25.000 liefhebbers doen mee aan “Vogel 2018” de Nederlandse Kampioenschappen die worden georganiseerd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.
Tot en met 2017 was Apeldoorn de plek waar dit NK werd gehouden en dit jaar heeft Zwolle de primeur. Naast veel vrijwilligers zijn ook leerlingen van scholengemeenschap “De Groene Welle” aanwezig die de vogels verzorgen.

Lees verder

O´G3NE THREE TIMES A LADY 2018


O'G3NE komt met de succestournee van ‘Three Times A Lady’ De Spiegel op woensdag 10 januari om 20:00 uur.

Lees verder

De PvdA-Zwolle op bezoek in Zwolle-Zuid


Zwolle - Op zaterdag 6 januari trekken leden en fractieleden van de PvdA de wijk Zwolle-Zuid in. De PvdA-Zwolle wil graag horen wat er goed gaat en wat er beter kan in de wijk. Wat is goed voor de toekomst van de wijk en voor Zwolle?

Lees verder

Studieadviesgesprekken Windesheim


Zwolle - Waar sta je en waar wil je heen? Doorgroeien in een functie of werken in een andere sector? Beantwoord deze vragen samen met Windesheim op de open avond op woensdag 10 januari. Professionals die twijfelen over hun loopbaan of studiekeuze kunnen op de open avond een kort gesprek voeren met een loopbaan- of studiekeuzeadviseur. Verder kunnen bezoekers zich laten informeren over meer dan 185 deeltijdopleidingen en cursussen.

Lees verder

Interactieve lezing over het enneagram.


Zwolle - Het enneagram is een dynamisch, psychologisch model met 9 typen. Dit klassieke model biedt een intensieve vorm van zelfreflectie. Alle 9 typen kenmerken zich door verschillende onbewuste drijfveren. Ze kijken door een andere bril naar de wereld.

Lees verder

GroenLinks helpt met opruimen vuurwerkafval


Zwolle - Vrijwilligers en raadsleden van GroenLinks hebben 2 januari in Zwolle geholpen met het opruimen van achtergebleven vuurwerk. Op veel plekken in Zwolle liggen er nog vuurwerkresten op straat. Op het meldpunt vuurwerkoverlast komen daarover klachten

Lees verder

Primeur voor Isala


ZWOLLE – Isala Oncologisch centrum heeft door middel van een kijkoperatie een grote leveroperatie kunnen uitvoeren. Het was de eerste keer. In plaats van een grote snee worden nu zes kleine gaatjes gemaakt. Het voordeel hiervan is dat niet alleen minder complicaties zijn maar, dat het ook minder pijnlijk is voor de patiënt en er een sneller herstel is. Het is een belangrijke stap in de behandeling van levertumoren.

Lees verder

Inwoners Zwolle winnen op nieuwjaarsdag


Amsterdam - Het nieuwe jaar begint goed voor deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 8011 KN (de Wiecherlinckstraat) in Zwolle. Op hun postcode is op 1 januari de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen. Dit maakte de Postcode Loterij vandaag bekend op hun Facebookpagina. De winnaars delen de geldprijs met elkaar.

Lees verder

Oogcafé Zwolle


Zwolle - Op vrijdag 5 januari is er weer het Oogcafe voor een gelukwens en een gezellig praatje.

Ook in Zwolle en omstreken is er nog veel te doen aan participatie voor mensen met een visuele beperking en met name aan toegankelijkheid in openbare ruimtes en voorzieningen.

Lees verder

Brandweer IJsselland: vooral container- en afvalbrandjes


Zwolle - Brandweer IJsselland kwam in de nacht van Oud en Nieuw tweeënzestig keer in actie vanuit de verschillende posten. Een lichte stijging ten opzichte van 2017. Toen rukte de brandweer vijftig keer uit.

Lees verder

Politie druk met vuurwerkmeldingen


Zwolle - De politie in Zwolle heeft zijn handen vol aan vuurwerkmeldingen in Zwolle. Overal in Zwolle komen meldingen van bewoners die zich storen aan buurtgenoten die niet kunnen wachten met het afsteken van knal- en siervuurwerk. Officieel mag het vuurwerk pas op oudejaarsavond worden afgestoken.

Lees verder

Meditatie Zwolle op een nieuwe locatie


Zwolle - Doordat het huidige pand in het centrum een nieuwe bestemming heeft gekregen, worden de lessen vanaf januari gegeven in de Terp aan de Radewijnsstraat in Zwolle.

Lees verder

de Uiverstampers presenteerden zich


Zwolle - Tijdens de interne receptie hebben de Uiverstampers zich gepresenteerd in hun nieuwe truien aan Prins Decibel.nl en alle aanwezige Eileuverleden.

Lees verder

Herdenkingsplechtigheid Eikenlaan


Zwolle - Leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool De Campherbeek en basisschool De Duyvencamp verzorgen op donderdag 11 januari 2018 van 10.00 tot 10.30 uur een herdenkingsplechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Eikenlaan.

Lees verder

225.000 ouderen verrast


Zwolle - Aan de oproep van het Nationaal Ouderenfonds om een kerstkaart aan een eenzame oudere te sturen, is massaal gehoor gegeven. Maar liefst 225.000 ouderen hebben afgelopen feestdagen een handgeschreven kerstgroet ontvangen.

Lees verder

DoeMEE-Award 2017 voor Fietsjoe


Zwolle - Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen.

Lees verder

50 jaar kunst Marion Baars in Waanders


Zwolle - Unieke expositie waar werk uit de gehele loopbaan van Marion Baars te zien is - van figuratie naar abstractie. Voor het eerst exposeert Marion Baars ook werken uit haar privécollectie. De gehele expositie is te bekijken bij Waanders In de Broeren tijdens openingstijden van de winkel.

Lees verder

DeltaWonen organiseert trainingen


Zwolle - DeltaWonen heeft samen met Stichting Lezen & Schrijven trainingen ‘Signaleren laaggeletterdheid’ georganiseerd voor medewerkers. DeltaWonen is onderdeel van een pilot in Zwolle waarbij laaggeletterde huurders hulp krijgen als ze problemen hebben met hun administratie.

Lees verder

Beter wapenen tegen internetcriminelen?


48% van alle Nederlanders maakt zich zorgen over zijn digitale veiligheid, blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2017. Dat is terecht, want meer dan de helft van onze landgenoten is in de privésfeer al eens slachtoffer geworden van internetcriminaliteit, zoals ransomware en phishingmails.

Lees verder

Bouwwerkzaamheden busbrug live te volgen


Zwolle - De bouwactiviteiten van de busbrug in Zwolle zijn vanaf maandag 18 december live te volgen via de website www.zwolle.nl/busbrug.

Lees verder

Kickoff SamenLoop voor Hoop Zwolle


Zwolle - Wellicht had je het al vernomen: in 2018 vindt voor de vierde keer de SamenLoop voor Hoop in Zwolle plaats! Het feest van Hoop en Leven voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met kanker. De 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor de KWF, vol verbondenheid en saamhorigheid.
Wil je er meer over weten? Kom dan naar de Kickoff.

Lees verder

Ondernemersbeurs voor ondernemend Zwolle


Zwolle - Op 16 januari 2018 komen ondernemers uit regio Zwolle samen bij Van der Valk Hotel Zwolle. Het is de vierde keer dat De Netwerkvloer deze ondernemersbeurs feestelijk inluidt op deze locatie.

Lees verder

Statenvragen over spoorblunders ProRail


Zwolle - De PvdA wil direct inzicht in de blunders die ProRail heeft gemaakt bij het vernieuwen van Overijsselse spoorlijnen. "Het is ongekend dat zo kort voor de overdracht van de gerenoveerde lijnen zulke fundamentele gebreken tevoorschijn komen," stelt PvdA-Statenlid Hans Nooter.

Lees verder

Overname familiebedrijf


Zwolle - Veel agrarische familiebedrijven hebben in het opvolgingsproces te weinig aandacht voor de sociale en emotionele kanten van een bedrijfsovername. Ook worden de broers of zussen die het bedrijf niet overnemen vaak onvoldoende betrokken. Dit blijkt uit onderzoek van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven (LEF) van Hogeschool Windesheim.

Lees verder

Kerstmuziek met Orkest van het Oosten


Zwolle - Altijd al eens een orkest willen dirigeren? Schuilt er een echte maestro in jou? Probeer het zelf en kom op donderdagavond 14 december naar Waanders In de Broeren. Daar zit een strijkensemble van het Orkest van het Oosten klaar op het podium om door jou gedirigeerd te worden.

Lees verder

Succesvolle inwendige stralingstherapie


Zwolle - Isala Oncologisch centrum behandelde onlangs voor het eerst een patiënt met naar de lever uitgezaaide darmkanker met inwendige stralingstherapie. Deze zogeheten Selectieve Interne Radiatie Therapie (SIRT) wordt uitgevoerd bij patiënten met uitgezaaide darm- of leverkanker die niet geopereerd kunnen worden en ook niet meer op chemotherapie reageren.

Lees verder

Eerste Natuurboeren kaas


Zwolle - Op maandag 4 december sneden Frits van Eerd, CEO van supermarktconcern Jumbo, en Hester Maij, gedeputeerde agro & food van Overijssel, in het Jumbo filiaal aan de Assendorperstraat in Zwolle het eerste exemplaar van de Natuurboeren kaas aan.

Lees verder

Kerstkaartje voor eenzame ouderen


Zwolle - Schrijf eens een kerstkaartje voor een eenzame oudere. Dat is de oproep die het Nationaal Ouderenfonds in december doet. Veel ouderen ontvangen helemaal geen kerstpost en daar wil de stichting verandering in brengen.

Lees verder

Gerard ter Borch, beroemd Zwols kunstschilder


Zwolle - Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Gerard Ter Borch, één van de vele beroemde schilders uit de 17e eeuw, in Zwolle werd geboren. Op vrijdag 15 december verzorgt Ralph Keuning, directeur Museum de Fundatie, een lezing over deze, al in zijn eigen tijd, erkende kunstenaar.

Lees verder

Herleef de Moderne Devotie


Zwolle - Loop mee met de laatste rondleiding van het jaar op maandag 18 december. Onder begeleiding van een gids van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) wandel je ‘In het voetspoor van de Moderne Devotie’ waarbij je langs de historische plekjes in de Zwolse binnenstad komt die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis.

Lees verder

Moniek Miedema showt couture


Amsterdam - Moniek Miedema opende anderhalf jaar geleden haar vijfde ByOni-winkel op Eiland 7 in Zwolle. Aanstaande zaterdag showt de creatieve modeondernemer voor het eerst haar collectie op de Masters of LXRY in de RAI in Amsterdam.

Lees verder

Opbrengst Nationaal MS Fonds collecte


Zwolle - Tijdens de collecteweek eind november van het Nationaal MS Fonds in Zwolle is het mooie bedrag van € 13.116,53 opgehaald. Vorig jaar was het totaalbedrag € 10.676,58. Daarmee zit de collecte van het Nationaal MS Fonds in Zwolle al jaren in de lift.

Lees verder

Slavische Adventsconcerten in de Peperbus


Zwolle - Slavisch Byzantijns Koor Zwolle zingt zondag 10 december Russische en Oekraïense kerstliederen en sfeervolle muziek uit de Orthodoxe kerk. Het is het eerste optreden van het koor in Zwolle met de nieuwe dirigente, de Oekraïense Irina Chaykovski.

Lees verder

Bouw van start gegaan van nieuwe Zwolse busstation


ZWOLLE – Gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Ed Anker hebben door het verlichten van de kerstboom aan de zuidzijde van het station aan de Hanzelaan het startschot afgegeven voor de bouw van een nieuw busstation. Dit deden ze op maandag 4 december. Er wordt ook een busbrug gebouwd waarover de eerste bussen zullen rijden in het voorjaar van 2019.

Lees verder

Lezing door Franca Treur


Zwolle - Franca Treur verzorgt een bijzondere lezing over haar recent verschenen roman Hoor nu mijn stem in Waanders In de Broeren. In deze nieuwe, psychologische roman geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord. Voorafgaand aan de lezing kunt u heerlijk komen dineren bij Waanders In de Broeren.

Lees verder

Durf te Doen festival


Zwolle - Op 8 december staat Luttenberg in het teken van sociale experimenten. Hier komen op het Durf te Doen Festival initiatiefnemers samen die zich sterk maken voor het ‘goede leven’ in Overijssel. Ook Martijn Wubbolts van de Deventer Stichting Tevreden Spelen.

Lees verder

afnemende aantal agenten


Zwolle - De ChristenUnie in Overijssel wil weten wat de gevolgen zijn van de dalende inzet van de politie door het afnemende aantal agenten en de vergrijzing bij de politie in Overijssel. Fractievoorzitter Jan Westert heeft daarover vragen gesteld aan het college.

Lees verder

nieuwe leden


Zwolle - Gospelkoor One Spirit is op zoek naar nieuwe leden. Het Zwolse koor dat al 26 jaar bestaat, heeft nog plekken vrij voor mensen die het leuk vinden om te zingen.

Lees verder

Lessons and Carols in OLV-Basiliek


Zwolle - Kom in optimale kerststemming met het jaarlijkse ‘Festival of nine Lessons and Carols’ van ANTHEM op 17 december a.s. in de OLV-Basiliek (Peperbus) in Zwolle. Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld, waarbij Christmas Carols en Bijbellezingen samen het kerstverhaal vertellen.

Lees verder

24 uur voor WOEST


Zwolle - Sluit drie ondernemers en twee studenten die elkaar niet kennen 24 uur met elkaar op om te werken aan een relevant maatschappelijk vraagstuk en heb vertrouwen in een spetterende uitkomst. Ando Tuininga, Ard Leferink, Carlijn Postma, Wietske Oosterhoff en Lara Hellendoorn gingen dit avontuur aan en kwamen terug met een verrassende aanpak, inclusief businesscase.

Lees verder
© 2018 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services