Regionaal nieuws

Foto's van Humberto Tan: poor but poud in Fundate en Academiehuis


ZWOLLE - Humberto Tan bezocht afgelopen zomer als ambassadeur van het Rode Kruis vluchtelingenkampen in Bangladesh. Zijn foto’s vertellen het verhaal van onderdrukking, vervolging, lijden en veerkracht. In de fototentoonstelling Poor but Proud zijn van 1 december 2017 tot en met 11 februari 2018 veertig foto’s te zien in het Academiehuis en de Fundatie in Zwolle.


Al meer dan 15 jaar is Humberto Tan (1965) ambassadeur van het Rode Kruis. Hij reist regelmatig naar plaatsen waar het Rode Kruis menselijk leed probeert te verzachten. Afgelopen zomer was hij in Bangladesh, waar veel vluchtelingen uit Myanmar een goed heenkomen hebben gezocht in de kampen Kutupalong en Balukhali. Hij sprak met mensen en legde hun leven vast met de camera. Humberto Tan noemt zich fotograaf, na het winnen van de RTL fotografiewedstrijd “Het Perfecte Plaatje” vorig jaar. Hij fotografeerde daarvoor al decennialang. In de tentoonstelling zien we tegelijkertijd het sociale engagement en het creatieve oog van Humberto Tan. Hij slaagt erin om het vertrouwen van de geportretteerden te winnen en ze vast te leggen, enerzijds in hun ellende,
maar anderzijds ook in hun volle krachtige humaniteit. De samenstelling van de tentoonstelling is gedaan door Humberto Tan en Ralph Keuning (Museum de Fundatie). Er worden 36 groot formaat foto’s (100 x 150 cm) getoond in het Academiehuis in Zwolle, ook wel bekend als de Grote Kerk. Vier foto’s gaan in de Fundatie Zwolle een dialoog aan met de collectie van Museum de Fundatie. Museum de Fundatie houdt de compacte tentoonstellingen van hoog niveau buiten zijn twee locaties onder de naam FUNDATIEfusions. 

Tentoonstelling: Humberto Tan – Poor but Proud
Datum: 1 december 2017 t/m 11 februari 2018
Locatie: Academiehuis, Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle www.academiehuis.nl, (038) 421 25 12
Dinsdag t/m zaterdag 11.00-16.00 uur, zondag 13-16 uur, (m.u.v. 24-12 en 31-12), entree € 5 (waarvan € 1 voor Rode Kruis) en Museum de Fundatie, Blijmarkt 20, 8011 NE Zwolle www.museumdefundatie.nl, 0572-388188
Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, reguliere toegangsprijs museum

CDA Zwolle: 'Wij zijn klaar om meer peper in de stad te brengen'


ZWOLLE - Onder het motto ‘Kies voor peper in je stad, ga voor kansen’ gaat CDA Zwolle de gemeenteraadsverkiezingen voor 2018 in. Dit motto – refererend aan de kerk de Peperbus - presenteerde de partij tijdens haar Algemene Ledenvergadering in de Creatieve Coöperatie.


Lees verder

Overijsselse DJ's


Arnhem - Jaarlijks publiceert het Engelse DJ Mag de DJ top 100. Waar Nederland ooit bekend stond om voetballers van wereldklasse, zijn het nu Nederlandse DJ’s die de wereld veroveren. Ruim 30% van de DJ’s uit de DJ Mag ranglijst komt uit Nederland.

Lees verder

Vakconferentie voor leraren Nederlands


Zwolle - Hogeschool Windesheim is op vrijdag 24 en zaterdag 25 november aanstaande gastheer van de 31e HSN Conferentie: de grootste vakconferentie voor leraren Nederlands uit Nederland en Vlaanderen.

Lees verder

Museum ontvangt persoonlijke objecten


Zwolle - Airborne Museum Hartenstein heeft een verzameling persoonlijke en unieke objecten van SS generaal Heinz Harmel (1906-2000) in permanente bruikleen gekregen. Harmel maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel uit van de Waffen SS en vocht met zijn divisie tijdens de Slag om Arnhem.

Lees verder

Airborne Museum ontvangt persoonlijke objecten


Zwolle - Airborne Museum Hartenstein heeft een verzameling persoonlijke en unieke objecten van SS generaal Heinz Harmel (1906-2000) in permanente bruikleen gekregen. Harmel maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel uit van de Waffen SS en vocht met zijn divisie tijdens de Slag om Arnhem.

Lees verder

Speciale uitzending Bij Zo Zwols


Zwolle - Van 14.00 uur tot en met 16.00 uur is daar te gast de nieuwe PvdA wethouder Eefke Meijerink. Op een informele manier kan de Zwolse luisteraar kennis met haar maken onder ander over haar favoriete muziekkeuzes.

Lees verder

Dijkencheck waterschap


Zwolle - Muizen en honden hebben afgelopen najaar meer graafschade aan dijken veroorzaakt dan vorig jaar. Muskusratten juist minder. Dat blijkt uit cijfers van de dijkencontrole van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDDelta)

Lees verder

Collecteweek Leger des Heils


Zwolle - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 27 november tot en met 2 december langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt.

Lees verder

Mix van ervaring en enthousiase bij D66


ZWOLLE - Het team waarmee D66 in 2014 van drie naar zes zetels ging is na de interne verkiezing aangevuld met jong enthousiasme.


De leden van D66 kozen met vaststellen van de definitieve kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 voor bewezen ervaring en vernieuwing. De leden verkozen Jan Brink in juni al unaniem tot lijsttrekker.
Naast wethouder Jan Brink wordt de top vijf aangevuld met op de tweede plek huidig fractievoorzitter Sonja Paauw (ZZP-er) en op de derde plek raadslid Claudia van Bruggen (jurist en promovenda). Vernieuwing brengt David Hof (docent) op 4. De plekken 5 en 6 worden ingevuld door de huidig raadslid Mark Oldengarm (projectleider) en nieuwkomer en huidig bestuurslid Olivier van Bekkum (werkzaam bij ProDemos).
Top 10

In de top 10 staan verder, in aflopende volgorde, huidig bestuurslid Kay Wolters (student ICT), Ilse van Hal (interim schooldirecteur), huidig raadslid Oswald van Dam (vader en huisman) en huidig burgerraadslid Martin Bleijenburg (adviseur en ondernemer). De complete lijst is hieronder terug te vinden.
D66 bereikt het

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is D66 coalitiepartij in Zwolle. Daardoor heeft D66 veel van haar toenmalige verkiezingsprogramma voor elkaar gekregen. Niet alleen is de strategische koers van Zwolle toekomstgerichter geworden door in te spelen op klimaatverandering, de energietransitie en nieuwe technologie. Ook is er een Stadsontwikkelfonds voor kleine en grote initiatieven gekomen, zijn er minder regels en is er meer ruimte in regelingen voor kunstenaars, is de inzet op laaggeletterdheid geïntensiveerd en kwam er een preventieplan kindermishandeling. D66 maakte daarnaast werk van een eigentijdse onderwijsagenda en innovatieve toepassingen van big data en nieuwe technologie (maar niet zonder dat persoonlijke gegevens goed zijn beschermd) en zorgde voor veiliger verkeer in Stadshagen. Ook investeert Zwolle nu in een goed klimaat voor startups en komt er een innovatief lichtplan in de binnenstad. Daarnaast hebben supermarkten inmiddels de ruimte om op zondag open te gaan en zijn er meer koopzondagen gekomen.
Mooie balans

Lijsttrekker Jan Brink is tevreden met de nieuwe lijst: “Een mooie balans van ervaring en vernieuwing, waarmee D66 ook na 2018 weer veel voor elkaar gaat krijgen!”
De kandidaten:
1. Jan Brink
2. Sonja Paauw
3. Claudia van Bruggen
4. David Hof
5. Mark Oldengarm
6. Olivier van Bekkum
7. Martin Bleijenburg
8. Kay Wolters
9. Ilse van Hal
10. Oswald van Dam
11. Marco van Driel
12. Remco Peeters
13. Alex van Dijk
14. Angela van der Klok
15. Anja Schuurman
16. Merijn Keur
17. Meriam Ramdhani
18. Sander van Dijk
19. Bas Evers
20. Ruben Meijer
21. Erna Kerkhof
22. Ida van den Hoogen
23. Annelies Levinson
24. Peter Lips
25. Hans de Vries
26. Henk Schippers

Jeugdtheatergezelschap KRIJT gaat internationaal!!


ZWOLLE - Jeugdtheatergezelschap Krijt is uitgenodigd om in de laatste maand van 2017 te komen spelen in het Aziatische Taiwan. 
Lees verder

Nieuwe website Volgjezorg.nl


Op 16 november is de website volgjezorg.nl gelanceerd. De website is bedoeld voor alle Nederlanders die toestemming hebben gegeven voor het uitwisselen van hun medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt, of overwegen dat te doen. Onder de noemer ‘Volg je zorg’ krijgen patiënten bovendien informatie over de uitwisseling van medische gegevens en de ontwikkelingen daarin

Lees verder

Milieulabel Schilderproject


Koninklijke OnderhoudNL, ondernemersorganisatie van specialisten in vastgoedonderhoud, en de VVVF, de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten, introduceren vandaag het Milieulabel Schilderproject. Nederland is daarmee het eerste Europese land dat de milieuscore (CO2-footprint) van de levensduur van een schilderproject kan aangeven,

Lees verder

Kwart buikpatiënten blijft regelmatig thuis


Een gebrek aan openbare toiletten weerhoudt één op de vier buikpatiënten er regelmatig van om de deur uit te gaan. Dat blijkt uit onderzoek onder 3700 patiënten met maag-, darm- of incontinentieproblemen, uitgevoerd in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Die angst blijkt gegrond, want 83 procent heeft wel eens tevergeefs gezocht naar een openbaar toilet.

Lees verder

Bosatlas van het Nederlandse voetbal


Vandaag verschijnt De Bosatlas van het Nederlandse voetbal, Tom Egbers krijgt het eerste exemplaar overhandigd. Er is geen sport in Nederland die zo dicht bij de Nederlander staat.

Lees verder

Artoverijssel Proof!


Stichting HeArtGallery en Stichting Artoverijssel nodigen u van harte uit voor de opening van de expositie Ar6toverijssel Proof!  Sinds 2011 presenteerde Artoverijssel.nl om de 2 jaar een nieuwe selectie Overijsselse kunstenaars en vormgevers op haar website. Iedere lichting nomineerde zelf weer kunstenaars voor de volgende selectie.

Lees verder

70% van de jongeren shopt mobiel


Ede - Het is geen geheim dat de Nederlandse e-commercesector al geruime tijd in de lift zit en indrukwekkende groeicijfers laat zien. Inmiddels koopt bijna 90% van de Nederlanders weleens iets online, geeft een online koper in het eerste half jaar van 2017 gemiddeld € 757,- uit bij webshops en wordt op totaalniveau 23% van alle consumentenbestedingen aan producten en diensten[1] online uitgegeven.

Lees verder

PvdA kiest voor evenwichtige vernieuwing


Voormalig wethouder Gerrit Piek heeft de kandidatenlijst voor de Zwolse PvdA klaar. Eefke Meijerink gaat met een mix van oud en nieuwe de strijd aan voor zetels in maart 2018.


Lees verder

Inloopbijeenkomst


Zwolle - Op woensdag 22 november organiseert Landschap Overijssel een inloopbijeenkomst voor iedereen met interesse in het Aamsveen en/of in het natuurherstel dat hier de komende jaren plaatsvindt. De bijeenkomst is vrij te bezoeken tussen 19.00 en 21.30 uur in café-restaurant Sandersküper (Alstätter Brook 34, Ahaus, Duitsland).

Lees verder

Verlaging zorgpremie 2018


Zwolle - Jos Peeters, directeur Commercie & Operations van Salland Verzekeringen: “Wij vinden dat zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid om iedere Salland-verzekerde dezelfde premie voor de basisverzekering te bieden. Wij zijn blij dat we de premie voor 2018 fors hebben kunnen verlagen. Iedere Salland-verzekerde gaat er dan ook op vooruit. Ter illustratie: in 2018 kan een echtpaar hiermee tot 270 euro per jaar besparen.”

Lees verder

Kidsproof museum van Overijssel!


Zwolle - Het Natura Docet Wonderryck Twente uit Denekamp is vandaag door 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot het “Kidsproof” museum 2018 van Overijssel. Kersvers Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, reikte de prijzen uit.

Lees verder

Winnaar Energy Pitch Overijssel


Zwolle - Groen Gebogen is de winnaar van de Energy Pitch Overijssel 2017. Tijdens het vrijdag 10 november georganiseerde Kennisfestival Lokale Energie Overijssel presenteerden vier Overijsselse energie initiatieven met veel enthousiasme hun plan aan een deskundige jury.

Lees verder

Week van de Werkstress


Zwolle - Op maandag 13 november start de vierde Week van de Werkstress. Maandag brengt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de nieuwste cijfers van TNO over dit onderwerp naar buiten, waaronder de hoeveelheid verzuimdagen en de kosten als gevolg van werkstress.

Lees verder

Gezondheidsonderzoek geitenhouderijen


Zwolle - De PvdA Overijssel pleit opnieuw voor een gezondheidsonderzoek naar geitenhouderij. Omwonenden van geitenhouderijen lopen verhoogd risico op longontsteking. Deskundigen op het gebied van volksgezondheid vinden dat Overijssel dat risico onvoldoende serieus neemt.

Lees verder

WORKSHOP SPEKSTEEN + BOETSEREN


Zwolle - Volg op zaterdagmiddag 18 november een workshop speksteen en boetseren met open inschrijving. Creatief een eigen beeldje maken en genieten van inspiratie.

Lees verder

STERRENWACHT DE WEERRIBBEN


Weerribben - Beleef het heelal bij Sterrenwacht De Weerribben door mee te doen aan de excursie van IVN Noordwest-Overijssel en KNNV “De Noordwesthoek” op woensdagavond 15 november.

Lees verder

Cursus heggenvlechten in Twente


Op zaterdag 25 november vindt in Haaksbergen de cursus heggenvlechten plaats. Niet alleen is een vlechtheg mooi om te zien, een vlechtheg biedt ook een grote bijdrage aan biodiversiteit.

Lees verder

Werkzaamheden in het Reggedal


In delen van de natuurterreinen De Tatums, Marsdijk, Katenhorst en Koemaste worden binnenkort maaiwerkzaamheden uitgevoerd. Opslag van bomen wordt hierbij verwijderd.

Lees verder

Ladies Business Event


Bent u een vrouwelijke ondernemer en wilt u een inspirerende manier van netwerken ontdekken, kom dan woensdag 15 november naar het in de Grolsch Veste (FC Twente stadion) Enschede.

Lees verder

DAB+-experiment gestart in Zwolle


ZWOLLE - In de regio Zwolle zijn sinds dinsdag diverse lokale omroepen te ontvangen via de digitale ether (DAB+). Airplay Media Stichting is gestart met uitzendingen via de digitale ether in deze regio op kanaal 7B.

Lees verder

Fipronil in Overijssel


Zwolle - Door besmetting van eieren met het verboden middel Fipronil lijden veel bedrijven in de pluimveesector forse schade. Naar verluidt is deze schade naar verwachting niet of slechts zeer beperkt te verhalen bij het bedrijf dat de schade veroorzaakt heeft. Hierdoor dreigen sommige pluimveebedrijven failliet te gaan.

Lees verder

Zomeravondwandeling door het Reestdal


Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem organiseert Landschap Overijssel op dinsdag 25 juli een avondwandeling door Het Reestdal. Iedereen is van harte welkom mee te gaan en zich te laten verwonderen door het bijzondere landschap en de flora en fauna in het Reestdal.

Lees verder

Jumbo opent EFC


Jumbo wil in het voorjaar van 2018 haar tweede e-fulfilment center (EFC) in gebruik nemen. Vandaag heeft de supermarktketen aan de gemeente Raalte (Overijssel) haar voornemen kenbaar gemaakt om hiervoor een bestaande, ongebruikte locatie aan de Almelosestraat te benutten.

Lees verder

In the Spotlight: HotDamn Funk


Zwolle - HotDamn Funk is een coverband uit Zwolle e.o met een stevige live-reputatie. De band speelt de meest uiteenlopende muziek uit de jaren 70, 80, 90 en van nu, van soul en funk, rock tot disco.
Kortom; livemuziek van A tot Z.

Lees verder

Herkenbare gezichten in portretreeks bij RTV ZOo


RTV ZOo, de lokale omroep van Zwolle, komt dit weekend met een nieuw tv-programma: Herkenbare gezichten. 

De 6-delige serie is een portretreeks van bekende en prominente Zwollenaren. Door middel van portretten leren we mensen kennen die in Zwolle wel bekend zijn, maar waar velen toch de naam niet snel van zullen kunnen noemen.

De eerste aflevering zal dit weekend op zaterdag en zondag om 13:12 uur, 17:12 uur, 21:12 uur en 23:12 uur uitgezonden worden bij RTV ZOo. Hierin zal Rob Bults aan bod komen.

Lees verder

Werkzaamheden Kamperlijntje


Zwolle - Zwollenaren die niet iedere dag door Stadshagen rijden zal het misschien ontgaan zijn. Maar het nieuwe station in die wijk is al volop in ontwikkeling. En ook het vertrouwde Kamperlijntje moet er nu dus aan geloven. In december moet het dieselspoor plaats hebben gemaakt voor een heuse elektrische spoorverbinding tussen Kampen en Zwolle.
Onze fotograaf Jan uit de Bosch neemt regelmatig een kijkje bij de werkzaamheden. En natuurlijk heeft hij dan zijn camera mee.

Provinciale Netwerkdag Cultuur Overijssel


Het Historisch Centrum Overijssel bundelt en deelt kennis via het online platform MijnStadMijnDorp. Door het organiseren van een netwerkdag op vrijdag 16 juni 2017 in Nijverdal willen wij nog meer kennis bundelen en delen.

Lees verder

Meeste buurcontact in het oosten


De meeste Nederlanders zijn dik tevreden over hun buren: maar liefst 82% van de Nederlanders vindt dat ze het getroffen hebben met de buren. Ze maken een praatje, drinken een borrel of organiseren samen een buurtbarbecue

Lees verder

Start kapwerkzaamheden N35


Zwolle-Wijthmen - Rijkswaterstaat en Heijmans starten op 15 februari met de kapwerkzaamheden voor de verbreding en verlegging van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Dit is nodig om ruimte te maken voor de wegverbreding naar 2x2 rijstroken.

Lees verder

Code geel voor gladheid


OVERIJSSEL - De KMNI heeft code geel afgegeven voor woensdag 8 februari. Reden is dat het door de bevriezing van de weggedeelten en winterse neerslag glad kan zijn.

Lees verder

Zorgtrainingscentrum voor regio


ZWOLLE – Dinsdag 31 januari was de officiële opening van het Zorgtrainingscentrum regio Zwolle. Dit gebeurde onder toeziend oog van Theo Rietkerk, Doekle Terpstra, Eddy van Hijum en andere bekende mensen. Het centrum is een samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs, overheid en zorginstellingen en komt tegemoet aan de behoeften en wensen van werkgevers in de zorg. Het Zorgtrainingscentrum staat aan het Dokterspad naast de Landstede in Zwolle waar de mbo-zorgopleidingen hun onderkomen hebben. Het is een onderdeel van het Health Innovation Park waar Isala ook onderdeel van uit maakt.

Lees verder

Code geel: Sneeuw en gladheid


OVERIJSSEL - In de loop van de avond en gedurende de nacht naar vrijdag gaat het enkele uren sneeuwen in Overijssel. Hierdoor kan regionaal een sneeuwdek onstaan van 5-10 centimeters met bijbehorende gladheid.

Lees verder

Britten Jeugd Strijkorkest


Het Britten Jeugd Strijkorkest  geeft twee bijzondere Vivaldi-voorstellingen met sterblokfluittiste Lucie Horsch (17 jaar).
Het Britten, dat op 2 januari nog te horen was tijdens het Nieuwjaarconcert van de gemeente Zwolle in de Spiegel, geeft nu twee concerten met de zeventienjarige Nederlandse sterblokfluittiste Lucie Horsch: Op 15 januari in de dorpskerk in Wilp en op 4 februari in de Grote Kerk in Hattem. Bijzondere locaties voor twee unieke, innemende concerten.

Lees verder

Code oranje: gladheid


OVERIJSSEL - Vannacht en zaterdag overdag is er in de provincie Overijssel grote kans op gladheid door sneeuw en/of ijzel. De winterse neerslag begint aan het begin van de nacht in het westen van het land als sneeuw. Deze sneeuw gaat na een aantal uren over in onderkoelde regen of motregen, met ijzel tot gevolg. Het neerslaggebied trekt langzaam richting Overijssel.

Lees verder

Code geel: mist


OVERIJSSEL - In het provincie komt plaatselijk dichte mist voor. Later in de ochtend trekt de mist geleidelijk op.

Lees verder

Na regen komt zonneschijn


Het is de afgelopen tijd vrij droog en rustig winterweer geweest met begin deze week zeer lage temperaturen. Inmiddels ligt het kwik weer boven normaal voor deze tijd van het jaar.

Lees verder

Brazilië en Balkan in El Mundo


Het einde van 2016 is alweer in het zicht, in 2017 bestaat El Mundo tien jaar! Al tien jaar kunnen jullie genieten van muziek die je nergens anders hoort, zoals bv. komend weekend, waarin Ab de Haas in het eerste uur de inmiddels 80 jarige Braziliaanse sambista Elza Soarez centraal zet in Artista de la Semana.

Lees verder

Code geel voor Overijssel: Mist en gladheid


OVERIJSSEL - In Overijssel komen enkele mistbanken voor, waarin het zicht lokaal beneden de 200 meter kan bedragen. Verder is er kans op gladheid door aanvriezende mist, vooral op bruggen/viaducten, op- en afritten en lokale wegen. In de loop van de ochtend zullen gladheid en mist op de meeste plaatsen verdwijnen.

Lees verder

Rustig weer maar wel kouder


Lange tijd is het al vrij rustig weer en ook de komende dagen blijft dat rustige weer aanhouden. Daarbij wordt het ook weer een stuk frisser.

Lees verder

MS en filmmuziek in El Mundo


Zo nu en dan besteedt Ab de Haas extra aandacht aan zaken die op het eerste gezicht niets met muziek te maken hebben. Zoals MS-patiënt André Kruiper uit Salland, die knokt voor een stamcelbehandeling in het buitenland en daarvoor een crowdfundingactie heeft opgezet. In het eerste uur van El Mundo gaat Ab daar met hem even over praten.

Lees verder

Code geel voor Overijssel: Gladheid


OVERIJSSEL - Vanaf het einde van de avond is er in de provincie Overijssel kans op plaatselijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de nacht kan het ook in de rest van het land plaatselijk glad worden. Rond 10 uur morgenochtend verdwijnt de plaatselijke gladheid weer.

Lees verder

Eerst zonnig en droog weer


Na een wisselvallige tijd is het de afgelopen dagen vrij rustig met regelmatig ruimte voor de zon en meest droog weer. Deze zaterdag verloopt helemaal droog met veel ruimte voor de zon.

Lees verder

Bijzondere streekmuziek bij El Mundo


Een tijdje geleden werd presentator Ab de Haas door de Harderwijkse dichter Geert Zomer getipt op de Achterhoekse zanger/gitarist André van Gessel. Die bracht onlangs nog het dubbelalbum “Dit leave Hier an ’t Raam” uit. Een mooi reden om hem hierover even aan de tand te voelen en tegelijkertijd aandacht te besteden aan bijzondere streekmuziek.

Lees verder

Rustige zaterdag in wisselvallige periode


Het is al de hele week ronduit wisselvallig herfstweer en de komende dagen blijft dat ook het geval. Pas later volgende week lijkt het beter te worden.

Lees verder

IJsselmagazine vol met diverse onderwerpen


Ook deze zondag is het IJsselmagazine weer gevuld met allerlei diverse onderwerpen. In het eerste uur staan vooral enkele activiteiten van het Isala centraal. Presentatrice Marijke Riesebeek praat dan met Astrid Nauta over de publieksacademie over borstkanker op 14 november, over de Dag van de Gastvrijheid van afgelopen donderdag en de tentoonstelling ‘Kunt u dat even uitleggen’, die nog de hele maand te bekijken is.

Lees verder

Kans op enkele buien


Tot op heden liggen de temperaturen redelijk rond normaal, maar wel was het te droog voor deze tijd van het jaar. Afgelopen dagen is wel de wisselvalligheid toegenomen.

Lees verder

Dinsdag live bij Bluesworld: Smokin’ Dynamite


Dinsdag is het de eerste dinsdag van de maand, dus weer een live optreden van een bluesband in het programma Bluesworld. Deze keer treden de mannen van Smokin’Dynamite op in het theater van Landstede aan het Dokterspad 2. Muziekliefhebbers zijn van harte welkom om dit gratis concert, dat om 22.00 uur begint, bij te wonen. De zaal is vanaf 21.30 uur open.

Lees verder

Veel muziek in IJsselmagazine


Deze zondag, alweer de laatste van oktober, komt er veel muziek aan bod in het IJsselmagazine. Marijke Riesebeek praat in het eerste uur met Elbert Smelt van de band Trinity. Zij hebben een nieuwe cd uitgebracht, waar Elbert ook het een en ander van laat horen. Uiteraard gaat het ook over het optreden in het kader van de Desert Rain theater tour in Odeon.

Lees verder

Het blijft rustig herfstweer


Het is al een tijdje vrij rustig weer en ook de komende dagen houdt dat rustige herfstweer aan. Al met al best wel aardig weer.

Lees verder

Portugal en Argentinië in El Mundo


Ook dit weekend heeft Ab de Haas El Mundo weer vol gepland met bijzondere muziek en interviews! In het eerste uur praat hij met Jeffrey Migchelsen, gitaardocent van de Popschool in Harderwijk. In Artista de la Semana staat de Portugese fadozanger en componist Antonio Zambujo centraal. Antonio mixt fado met bossa nova, jazz en pop! Onze trouwe huisdichter Michel Martinus heeft zich door zijn muziek laten inspireren.

Lees verder

Hospice centraal in IJsselmagazine


In het IJsselmagazine, het radioprogramma van Marijke Riesebeek en technici Wouter Oosterbroek en Gerrit Naber, staat zondag het Hospice Zwolle centraal. Hoofdgast in het eerste uur is Hans Reiling, die vertelt over het verloop van het Hospice vanaf de opening. Ook komt uiteraard de Club van 100 langs, die het Hospice financieel verder moet helpen.

Lees verder

Singer-songwriters in El Mundo


In El Mundo richt Ab de Haas zich niet alleen op wereldmuziek, maar ook op singer-songwriters. Dit weekend richt hij de spotlights in Artista de la Semana dan ook op de 28-jarige Texaanse singer-songwriter, gitarist en bassist Kevin Morby.

Lees verder

Herfstig weer


Deze woensdag begint grijs met langdurige buiige regen dat over onze omgeving trekt. Rond of net na het middaguur wordt het van het noordwesten uit droog en komt de zon er zelfs af en toe bij. Het wordt niet veel warmer dan 10 of 11 graden en de wind is eerst uiteenlopend door een overtrekkend lagedrukgebied, maar later meer west tot noordwest en matig, soms vrij krachtig.

Lees verder

IJsselmagazine vol gezondheidszaken


Het IJsselmagazine besteedt zondagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur veel aandacht aan gezondheidszaken. In het eerste uur zijn twee arts-onderzoekers van het Isala te gast. Sofie De groen en Ellen Steentjes vertellen over het onderzoek naar een nieuw griepvaccin. Gezonde mensen tussen de 18 en 60 jaar kunnen aan dit onderzoek meedoen.

Lees verder

Even iets warmer


Langzaamaan gaat het koude weer ons verlaten en wordt het weer een wat warmer weertype. Wel neemt ook de kans op regen daarbij toe.

Lees verder

Wereldmuziek bij El Mundo


Dit weekend heeft Ab de Haas El Mundo weer boordevol gepland met bijzondere muziek die je nergens anders hoort en een aantal interviews. In het eerste uur praat hij even met programmeur Simeon Pranger die de Popronde dit weekend naar Harderwijk heeft gehaald.

Lees verder

Met de groeten van Maurits


Zwolle - Oktober is de maand van de geschiedenis. Als Historisch Centrum Overijssel blikken we met regelmaat terug in de tijd, maar in oktober doen we dat nog een beetje éxtra. Dit jaar doen wij mee met de verkiezing voor de Nederlandse archieven Stuk van het Jaar 2016 met als thema ‘Grenzen’. Stemmen op onze inzending kan. Ga snel naar www.stukvanhetjaar.nl/hcoverijssel en breng je stem uit!

Lees verder

Week van het Landschap


Zwolle - Van 15 t/m 23 oktober is de landelijke Week van her Landschap. Landschap Overijssel viert dit op verschillende plekken in de provincie. Op donderdag 20 oktober is er een Fruitpersdag in het Dal van de Mosbeek. Op het parkeerterrein bij IJs en Es, naast de Molen van Bels perst de mobiele fruitpers van 8.00 tot 16.00 uur appels, peren en druiven in een handomdraai tot heerlijk sap. Tal van boomgaardeigenaren hebben zich inmiddels aangemeld om met hun fruit naar het Dal van de Mosbeek te komen. Er wordt deze dag zo’n 5000 kilo fruit tot sap geperst.

Lees verder

Weerribben kandidaat mooiste natuurgebied


ZWOLLE – Nationaal Park Weerribben-Wieden hoort bij de dertien natuurgebieden die genomineerd zijn voor de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’. Dat is maandag 10 oktober bekend geworden. Tot 31 oktober kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete natuurgebied. De drie winnaars ontvangen dan een bedrag tot maximaal € 300.000 om te investeren in het gebied.

Lees verder

Droog bij frissere temperaturen


De eerste week van oktober zit erop en het is toch wel gevoelig frisser geworden. Wel is het nagenoeg droog gebleven en deze stroming is vooral in de wintermaanden een om van de smullen. Helaas is het nog geen winter.

Lees verder

Nieuwe tweedaagse Vechtdalwandeling


Zwolle - Landschap Overijssel wil mensen inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van natuur & landschap. Met steun van de provincie Overijssel is de gratis routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Nieuw in de app is de route ‘Bier & Bes’, langs lokale bierbrouwerijen in het Overijsselse Vechtdal.

Lees verder

Biodiversiteit


Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer loven het bedrijf uit Overijssel met de grootste inzet voor biodiversiteit met de Groene Twinkeling. De ereprijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt op donderdag 26 januari 2017 in Nijverdal bij Staatsbosbeheer in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Bedrijven die vinden dat zij hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van biodiversiteit en hiermee in aanmerking komen voor de Groene Twinkeling kunnen zich vanaf vandaag tot 22 november inschrijven op: www.landschapoverijssel.nl/groenetwinkeling. Een bedrijf voordragen mag ook!

Lees verder

Mantelzorg doe je samen


Zwolle - Miljoenen mantelzorgers staan het hele jaar voor anderen klaar en zorgen, vaak intensief, voor een naaste. Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, draaien de coöperatieleden van WeHelpen het om. Zij roepen hun ruim 30.000 hulpbieders via wehelpen.nl op om de mantelzorger een handje te helpen bij klusjes waar ze zelf niet of nauwelijks aan toekomen. 

Lees verder

Bedrijfsleven presenteert Ondernemersagenda


Zwolle - Bedrijvenkringen uit de gemeenten Ommen, Hardenberg, Twenterand en Dalfsen hebben samen met VNO-NCW regio Zwolle en MKB Regio Zwolle een Ondernemersagenda opgesteld. Hiermee wil het georganiseerde bedrijfsleven een actieve bijdrage leveren aan de versterking van de sociaal-economische structuur van het Vechtdal. Uitgangspunt is dat het een gezamenlijke inspanning is van ondernemers, gemeenten, provincie en rijk.

Lees verder

Gitaarfestival centraal in IJsselmagazine


In het IJsselmagazine besteedt Marijke Riesebeek zondag uitgebreid aandacht aan het Internationale Gitaarfestival, dat half oktober in Zwolle plaatsvindt. Organisatoren Jacob Vlijm en Grace van Dorsten zijn te gast in het programma.

Lees verder

CIRCLES start digitale en fysieke marktplaats voor circulaire economie


Zwolle - CIRCLES is een nieuwe digitale en fysieke ontmoetingsplek voor iedereen die in Oost-Nederland bij wil dragen aan de transitie naar een circulaire economie. Twaalf organisaties laten op initiatief van VNO-NCW Midden en kiEMT zien dat Oost-Nederland de Circulaire Economie hotspot is van Nederland. Met het doel Oost-Nederland in de startblokken te zetten voor de economie van de toekomst.

Lees verder

HBO Sportkunde


Zwolle - Onder de nieuwe naam HBO Sportkunde gaan acht hogescholen in Nederland vanaf september 2017 hun eigen sportopleidingen aanbieden. De acht hogescholen hebben alle een hbo-sportopleiding in hun opleidingsaanbod, nu nog onder uiteenlopende namen als bijvoorbeeld ‘sport & bewegen”, “sport & bewegingseducatie” en “sport, gezondheid & management”. Deze verschillende benamingen zorgen zowel bij de (aankomende) student als bij het werkveld voor onduidelijkheid. Met HBO Sportkunde als nieuwe naam willen de hogescholen hier een einde aan maken.

Lees verder

Unieke A2-zuivel nu verkrijgbaar in de winkel


Zwolle - Sinds een aantal maanden produceert ‘Erve Slendebroek’ uit Zwolle A2-zuivelproducten. Het bedrijf van Jaco en Roelien Visscher maakt de A2-melk van hun koeien geschikt voor verkoop aan de consument of verwerkt deze tot heerlijke zuivelproducten zoals boeren yoghurt en boeren vanillevla. ‘Erve Slendebroek A2-zuivel’ is daarmee één van de eerste bedrijven -en de enigste in de regio- die A2-zuivel in Nederland aanbiedt. Het unieke van A2-melkproducten is dat deze meestal wel geschikt blijkt te zijn voor mensen die reguliere koemelk niet goed verdragen.

Lees verder

Demonstratie Zwolle tegen TTIP!


Zwolle - Zaterdag 8 oktober a.s. organiseert Zwolle tegen TTIP een demonstratie in de binnenstad van Zwolle. Het protest start om 13:00 uur in het Ter Pelkwijkpark en zal na ruim een uur daar ook weer eindigen. Er zal worden gedemonstreerd tegen handelsverdragen zoals TTIP, CETA en TiSA.

Lees verder

Kick-off Regio Zwolle Congres 2016.


Zwolle - Op woensdag 5 oktober houdt Regio Zwolle Congres 2016 de officiële kick-off van haar jaarlijkse evenement. Het evenement wat zelf gepland staat op 15 december in De Spiegel in Zwolle, staat dit jaar in het teken van het thema regiobranding

Lees verder

Met de boot langs Hanzesteden


ZWOLLE – Langs de IJssel en de Rijn liggen diverse oude Hanzesteden. Binnenkort kunnen enkele daarvan bezocht worden met de zogenaamde Hanzevaartocht. Op 11 en 12 oktober maakt rederijschip “Eureka” deze vaartocht, waarbij steden in Nederland en Duitsland worden aangedaan. Daarbij kunnen ook stadswandelingen gedaan worden en kan gegeten en overnacht worden.

Lees verder

Wisselvalliger weer


Na een lange en rustige perioden qua weer wordt het deze dagen wat wisselvalliger weer. Dat is ook goed, want de natuur wil heel graag water hebben, gezien het op veel plekken erg droog is na de lange warmte periode.

Lees verder

Zomerondernemer en natuur bij het IJsselmagazine


In het IJsselmagazine komen Peter Filius van stichting The New Entrepreneur en Zwols Zomerondernemer Carmen van de Beek praten over de landelijke finale van de Zomerondernemer in Utrecht. Carmen (17) is kort geleden als eerste geëindigd in de regionale finale. Met 12 anderen strijd zij 6 oktober om de Nederlandse titel. CarmenConnect, het bedrijf van Carmen, bemiddelt in bijbaantjes voor jongeren, bijvoorbeeld in een supermarkt of een restaurant. Jongeren tot 22 jaar kunnen zich op de site van CarmenConnect inschrijven en bedrijven kunnen er hun vacatures melden.

Lees verder

Roemeense folk in El Mundo


Luisteraars vragen Ab de Haas weleens, waar hij toch al die muziek vandaan haalt! Een voorbeeld zijn vrienden die op hun reizen altijd even aan hem denken en dan bijzondere muziek meenemen. Zoals bv. Wouter die na een tripje naar Roemenië op het spoor stuitte van de, in 1990 overleden, folkzangeres Iona Radu met bijzondere Balkanmuziek. Onze huisdichter Michel Martinus laat zich door haar muziek inspireren.

Lees verder

Dalfser ambtenaren lopen hard


Arnhem – Tijdens de jaarlijkse ambtenarenmarathon zijn de twee teams uit Dalfsen in de middenmoot geëindigd. Eén team kwam op de 30e plaats terecht, het andere op de 40e. In totaal deden 63 teams uit heel Nederland mee. Per team liepen 6 tot 10 ambtenaren de marathon. Zij deden dat op en rond Papendal bij Arnhem.

Lees verder

Het blijft nazomeren


De nazomer houdt het nog steeds vol en inmiddels zijn we in de astronomische herfst beland. Ook al is daar tot op heden nog weinig van te merken, want de nazomer gaat onverminderd door.

Lees verder

Foodwalk Rheezer Bistro en Landschap Overijssel


Hardenberg - Proef de natuur. Gewoon lekker!
9 oktober 2016
Ontdek de puurheid van de natuur. Na ontvangst met koffie/thee en lekkers gaat u samen met Foodwalk gids Jacqueline van Dooren (Landschap Overijssel) de omgeving van de Rheezerbelten in om allerlei lekkere ingrediënten te ontdekken die in de herfst in de natuur te vinden zijn:

Lees verder

Özcan Akyol wint cultuurprijs


ZWOLLE - Columnist en opiniemaker Özcan Akyol heeft gisteravond in schouwburg Odeon in Zwolle uit handen van de commissaris van de Koning de Cultuurprijs Overijssel 2016 in ontvangst mogen nemen. Naast hem stonden Johanneke ter Stege, winnares van de Talentprijs Overijssel 2016 en Herman Finkers die de Oeuvreprijs Overijssel 2016 in ontvangst nam.

Lees verder

El Mundo in teken van jazz


Dit weekend staat het eerste uur van El Mundo enigszins in het teken van de jazz! Ab de Haas praat met de bekende Harderwijkse gitarist en Popschooldocent Tino Duchateau. Deze zaterdag wordt het dertigjarig bestaan van de literaire club Apollo in Harderwijk afgesloten met een optreden van de bigband Jump ’n Jive. Tino is gitarist van deze band.

Lees verder

Volle uitzending IJsselmagazine


De uitzending van zondag van het IJsselmagazine belooft een interessante te worden. In het eerste uur praat Marijke Riesebeek met Louis Douma en Daniël Kist over hun deelname aan de Voice Of Holland en over hun eigen muziek. In het tweede uur komen dan allerlei agendaonderwerpen uitgebreid aan bod.

Lees verder

Lekker UIT! Restaurantweek 2016


Weerribben-Wieden - In de herfstvakantie van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 23 oktober vindt voor het vierde opeenvolgende jaar de 'WaterReijk Restaurantweek' plaats. 21 restaurants uit de regio WaterReijk Weerribben-Wieden bieden tijdens de restaurantweek een heerlijk 3-gangen menu aan. Een lekker middagje of avondje uit eten kan tijdens de restaurantweek al vanaf €15,-.

Lees verder

Run for Joyce komt eraan


Oldebroek – Nog slechts een paar dagen kan er ingeschreven worden voor deelname aan de Run for Joyce, die aanstaande vrijdagavond 23 september verlopen wordt in Oosterwolde, vlak bij Zwolle. Behalve de verschillende afstanden die afgelegd kunnen worden, zijn er allerlei andere activiteiten waaraan meegedaan kan worden. Dit alles voor het bereiken van meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood.

Lees verder

Open Atelier Dagen 2016


Hattem - Op vrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober kunt u bij 38 kunstenaars op de N.O.Veluwe weer een kijkje achter de schermen nemen in hun atelier of expositieruimte.

Lees verder

Weer een volle El Mundo


In het eerste uur van El Mundo praat Ab de Haas weer met de altijd enthousiaste Jan Blom van Salsa es la Vida over al zijn activiteiten. In Artista de la Semana heeft Ab deze keer de 53-jarige Portugese fadozangeres Maria de Fatima centraal gezet. Ze kreeg onlangs een onderscheiding uitgereikt op de Portugese ambassade in Amsterdam voor haar inspanningen om de fado in Europa meer bekendheid te geven! Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door haar muziek laten inspireren.

Lees verder

Automobilist aangehouden na ernstig ongeluk


MEPPEL - De politie heeft zondagochtend vroeg een 22-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden na een eenzijdig ongeval op de Reestlaan. Zijn 22-jarige bijrijder uit Helmond raakte ernstig gewond. Ook de automobilist werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Licht dipje in het zomerweer


Wederom was het een top week met prachtig zomerweer en hoge temperaturen tot ruim 25 graden. De zomer maakt alle schade helemaal goed en houdt daar voorlopig niet mee op.

Lees verder

Openbare vergadering Waterschap


Zwolle - Op dinsdag 13 september vinden twee openbare commissievergaderingen van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) plaats. Bij de commissie Watersystemen en Waterveiligheid staan de onderwerpen Beheer en onderhoud watergangen, Peilbeheer Drentse Kanalen en Dijkversterkingsprojecten Stadsdijken Zwolle en Zwolle-Olst op de agenda.

De commissie Maatschappij en Organisatie behandelt de items Informatieveiligheid en de Communicatievisie. Beide commissievergaderingen zijn vrij toegankelijk vanaf 18.00 uur (Watersystemen en Waterveiligheid ) en 20.15 uur (Maatschappij en Organisatie) in het waterschapskantoor, Dr. Van Deenweg 186 in Zwolle.

Lees verder

Eikoerei brengt kinderen in contact met archeologie


Zwolle - Tijdens het streektaalfestival Eikoerei zal op 17 september van 14.00-17.00 uur in Genemuiden aan het Havenplein, voor ’t Olde Staduus een bijzondere activiteit zijn voor kinderen. Zij kunnen gaan schatgraven naar het verleden! De schatten worden vervolgens tentoongesteld. De tentoonstelling wordt geopend door de wethouder. Verleden, maar ook heden: want in de bibliotheek worden oude voorwerpen met een 3-d printer naar 2016 gebracht. Iedere deelnemer aan de activiteit ‘Schatgraven in het verleden’ krijgt een 3-d print mee naar huis! Archeologen van het Depot voor de bodemvondsten in Deventer, organiseren de activiteit.

Lees verder

Dronken bestuurder verzet zich tegen aanhouding


HATTEM - In de nacht van donderdag op vrijdag 9 september heeft de politie een 31-jarige man uit Wapenveld in H aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Ook verzette de man zich tegen zijn aanhouding en probeerde hij een agent te trappen.

Lees verder

Open Huis en Open Studio bij RTV IJsselmond 10 September


KAMPEN - RTV IJsselmond houdt zaterdag 10 september van 10.00 uur tot 17.00 uur Open Studio in het nieuwe onderkomen op de derde verdieping van de Stadskazerne aan het Van Heutszplein in Kampen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van Omroep IJsselmond.

Lees verder

Blues Treat live bij RTV Zoo


ZWOLLE – Aanstaande dinsdag is het weer live bluestijd bij RTV Zoo. Het programma Bluesworld organiseert elke eerste dinsdag van de maand een live concert in het theater van Landstede aan het Dokterspad. Deze keer is het aan de band Blues Treat om er een bluesfeest van te maken. En dat is hen wel toevertrouwd met inmiddels als meer dan 25 jaar ervaring.

Lees verder

Even een weekeinde-dipje


Het was een heel aardige week met in verhouding mooi en droog weer bij temperaturen die ruim boven de 20 graden lagen. Deze dagen gaan we eventjes een dipje in.

Lees verder

Reeënexcursie in het Reestdal


Balkbrug - Op vrijdagavond 16 september organiseert Landschap Overijssel een speciale Reewildexcursie in het Reestdal. Met een natuurgids volg je de ‘hoefsporen’ van de ree en ga je naar plekken waar reeën veel komen. Onderweg vertelt de gids je interessante en leuke wetenswaardigheden over de ree. De avondexcursie start om 18.30 uur duurt anderhalf tot 2 uur. Om de reeën niet te laten schrikken, mogen honden niet mee.

Foto: Mark Zekhuis

Lees verder

Fietser (59) overleden aan gevolgen van ongeval


ZWARTSLUIS - Een 59-jarige fietser uit Zwolle is donderdagochtend in het ziekenhuis bezweken aan de verwondingen die hij afgelopen dinsdag had opgelopen bij een verkeersongeval in Zwartsluis.

Lees verder

Calluna Dutch Cigar Box Festival in Ommen


Ommen - Zaterdag 27 Augustus van 14u tot 20u heeft het 3e Delta Calluna Dutch Cigar box Festival plaatsgevonden op het terrein van Calluna te Ommen. Een geslaagd feest met een groeiend bezoekers aantal.

Een festival waar de regio internationale bekendheid mee heeft verworven doordat het het eerste Nederlandse festival is waarbij allerhande zelfgemaakte instrumenten, met als hoofdrol gitaren van een sigaren doos, centraal staat. Ieder jaar staat een goed doel centraal, dit jaar is was dit de vereniging Parkinson.

Lees verder

Hasselter fan springt in de gracht bij huldiging Anna van der Breggen


Donderdagavond werd olympisch kampioen Anna van der Breggen gehuldigd in Hasselt. De geboren en getogen Hasseltse, die momenteel in Zwolle woont, werd na een rondvaart toegesproken door de burgemeester van Zwartewaterland en de Zwolse wethouder Rene de Heer. Net als ooit bij het Nederlands elftal sprongen de grootste fans in de gracht om maar dicht bij de boot te komen. Kijk en luister waarom. https://www.youtube.com/watch?v=N0kIym03b68

Inbreker aangehouden dankzij alerte getuige


HATTEM - In de nacht van donderdag op vrijdag 26 augustus is in Hattem een inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden dankzij een alerte buurtbewoner die de politie belde. Een tweede verdachte wist helaas te ontkomen, de politie zet het onderzoek naar zijn identiteit voort.

Lees verder

Code geel voor Overijssel: Aanhoudende hitte en stevige onweer


OVERIJSSEL - Er is code geel van kracht voor de provincie wegens een aaneengesloten periode van minimaal 4 dagen met maximumtemperaturen (ruim) boven de 27°C. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is actief.

Lees verder

Overgang naar tropisch weer


Deze dinsdag wordt een droge en zonovergoten dag. Prachtig weer met al hoge temperaturen van maar liefst 25 of 26 graden. De wind is meest zwak en draait naar het zuidoosten toe.

In de avond en nacht naar woensdag is het droog en helder. Een rustige nacht en de minimumtemperaturen gaan zakken naar een graad of 16 a 17. De zuidoostenwind blijft vannacht meest zwak.

Lees verder

Golden Earring op Dicky Woodstock


Steenwijkerwold – Deze dagen vind in Steenwijkerwold weer het Dicky Woodstock-festival plaats. Van afgelopen donderdag tot en met vandaag (zaterdag) is er van alles te beleven. Onder andere treden zaterdag nog Miss Montreal, Tricklebolt en The Moonshine Ramblers op. Zaterdagmiddag is het familiedag. Klimmen, klauteren, springen, draaien, zwientie tikken, k’nienties aaien… Van stormbaan en (mega-)trampoline tot kinderboerderij en kinderparadijs, het kan dan allemaal.

Lees verder

Tweevoudig F1-wereldkampioen MIKA HÄKKINEN naar GAMMA Racing Day 7 aug. TT Circuit


Tweevoudig wereldkampioen Formule1 Mika Häkkinen brengt zondag 7 augustus aanstaande een bezoek aan de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen. Het is de eerste keer dat de Mercedes coureur met de bijnaam ‘De Vliegende Fin’ in actie komt op het ‘Circuit van Drenthe’. Hij doet dat in een auto beschikbaar gesteld door Mercedes Benz.

Lees verder

Trucks spotten langs de A28


Dit weekend wordt in Assen het jaarlijkse Truckstar festival georganiseerd. Naast honderden glimmende en fraai beschilderde trucks, zijn er ook trucks te zien van veel bedrijven uit de regio op dit grootste transportfeest van Europa. Naast het vele vermaak op het festival is het de ontmoetingsplaats voor truckers en liefhebbers van het zware werk over de weg. 


Naast de vele shows zijn er truck- en caravanraces, diverse stuntteams. Op zondag om 11.00 uur is er een defilé van 125 jaar Scania, voor de ware truckliefhebber een must om te zien. Zondagavond om 17.00 uur is de uittocht van de ruim 2000 trucks waarvan er velen over de A28 langs Zwolle zullen rijden.   

Kies jouw zomerhit van 2016


Geef je favoriete zomerse door via: http://www.zomerse50.nl/?page=stemmen en maak kans op een reis naar Tjechië.

Lees verder

Code geel Overijssel verlengd


OVERIJSSEL - De code geel die uitgegeven was voor de provincie, is verlengd tot zaterdag 0.00 uur.
Lokaal zal in deze provincie de maximumtemperatuur opnieuw hoger dan 27 graden uitkomen.

Lees verder

Code geel voor Overijssel: Onweersbuien en Hitte


OVERIJSSEL - KNMI heeft voor vandaag code geel afgegeven voor de hitte en onweersbuien die vanmiddag met de kans toe neemt.

Lees verder

Code geel voor Overijssel: Aanhoudende hitte


OVERIJSSEL - In de provincie is een hittewaarschuwing van kracht.

Lees verder

Ajax voor 2 duels naar Nieuwleusen


Voetballiefhebbers komen deze weken volop aan hun trekken op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen. Zaterdag 16 juli is USV gastheer van niemand minder dan AFC Ajax Amsterdam. De 33-voudig landskampioen speelt die dag maar liefst twee oefenwedstrijden op het veld van de vierdeklasser.

Om 15.30 uur trapt de ploeg van de nieuwe trainer Peter Bosz af tegen AA Gent, de nummer drie van het afgelopen seizoen in België. Om 18.00 uur is het Russischie Krylja Sovetov Samara de volgende tegenstander.  Voor deze wedstrijden zijn nog volop kaarten verkrijgbaar.

Een week later, op 23 juli, wordt bij USV de oefenwedstrijd PEC Zwolle - Southampton gespeeld. Aanvang van dit duel is 19.00 uur. Meer info over de kaartverkoop op www.unionsv.nl.

Koud en wisselvallig zomerweer


De zomer is nog steeds ver weg en de eerstkomende 25 graden, laat staan de eerstkomende 30 graden zijn beide nog heel ver weg en komen voorlopig dan ook niet.

Lees verder

Bewolking en regen!


Deze maandagochtend begint met bewolking en (mot-)regen. In de loop van de middag wordt het droger en is er ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt tussen de 17 en 19 graden. De zuidwestenwind is matig tot soms krachtig. In de middag gaat het tijdelijk hard regenen.

Lees verder

Inschrijven voor Run for Joyce


ZWOLLE – Op vrijdagavond 23 september vindt de vierde editie van de Run for Joyce plaats. Voor dit hardloopevenement op sportpark de Heugte in Oosterwolde (vlak bij Oldebroek) kan nu ingeschreven worden. Er kan gelopen worden over 2,5, 5 en 10 kilometer en voor de kinderen over 0,5 en 1 kilometer. De Run for Joyce zamelt geld in voor een betere toekomst van gehandicapte weeskinderen in China.

Lees verder

Wisselvallig weekend-weer


Het hete weer is weer voorbij en we zitten de komende tijd weer rond een graad of 19 a 20. Daarmee ligt het kwik rond normaal, maar is het niet bepaald volop zomerweer. Helaas is het niet anders.

Deze zaterdag valt er soms wat lichte regen. Verder is het droog met soms wat ruimte voor de zon. Al met al licht wisselvallig wee bij temperaturen die komen te liggen rond een graad of 20 a 21. De wind is daarbij opnieuw meest zwak en waait uit uiteenlopende richtingen.

Lees verder

Inburgering Eritrese vrouwen in Wezep


ZWOLLE- Een groep van 34 Eritrese vrouwen met een verblijfstatus is bezig met een inburgering in Wezep. Daarbij komt het niet alleen aan op kennismaking met de Nederlandse taal maar ook gewoonten, fietsen, normen en waarden en de Nederlandse cultuur. Daarnaast volgen ze een opleiding Inburgering Plus van de Landstede en werkt een van hen vrijwillig als schoonmaakster bij een van de oudste mensen in Wezep.

Lees verder

ChristenUnie: verbeter bereikbaarheid Overijssel


ZWOLLE – De ChristenUnie in de Tweede Kamer wil dat de minister meer geld investeert in de bereikbaarheid van Overijssel. Kamerlid Eppo Bruins: “Met relatief weinig geld kunnen belangrijke knelpunten in de regio worden opgelost. In de Randstad wordt miljarden geïnvesteerd in extra asfalt. Nu het kabinet meer geld in het vooruitzicht heeft gesteld moet hiervan ook een deel naar de regio’s buiten de Randstad.”

Lees verder

El Mundo grotendeels in Nederlandse sferen


In het tweede uur van El Mundo praat Ab de Haas dit weekeinde met drummer Marc Rosiers van de folkband Idris (zie foto) uit Eindhoven. Bij de trouwe El Mundo luisteraars wel bekend. De band heeft een prachtig nieuwe album uitgebracht, een prima aanleiding om het daar eens over te hebben!

Lees verder

Vier miljoen voor biologische landbouw


OVERIJSSEL - De PvdA wil vier miljoen euro inzetten voor biologische landbouw in Overijssel. PvdA-Statenlid Annemieke Wissink stelt dat vandaag voor.

Lees verder

Eindbedrag Warmlopers Halve Marathon bekend


ZWOLLE/WEZEP - Dinsdagavond 21 juni vond de slotavond van de Warmlopers plaats. De avond van de Zwolse hardloopgroep wordt altijd georganiseerd na de Halve Marathon, waarbij de eindbedragen van de goede doelen bekend gemaakt worden. De Warmlopers kiezen elk jaar één of meer goede doelen, waarvoor ze zich laten sponsoren bij de Halve Marathon.

Lees verder

Brons voor Kylian Heederik op NJJK


DORDRECHT – Goed nieuws voor de Zwollenaar Kylian Heederik. Hij behaalde afgelopen donderdag een bronze medaille op bij het NK voor jeugd en junioren in Dordrecht. Naast de medaille heeft Kylian ook nog zijn persoonlijke record op de 200m schoolslag verbeterd met een seconde.

Lees verder

Familiepad Dalfsen geopend


Dalfsen – Afgelopen donderdag is het Familiepad in Dalfsen officieel in gebruik genomen met een openingshandeling. Op de vindplaats van de Schat van Dalfsen, restanten van een Trechterbekerfamilie van zo’n 5000 jaar geleden, kan nu een familiepad bewandeld worden aan de Oosterdalfsesteeg. Een deel van vragen en antwoorden van publiek en wetenschappers is daar ook terug te vinden.

Lees verder

Zing mee bij Scratch Kampen


ZWOLLE – Zaterdag 25 juni wordt in Kampen de Scratch gehouden. Daarbij kan iedereen meezingen in een koor, dat ’s avonds bekende werken uitvoert. Deze zangliefhebbers worden begeleid door een 35-koppig professioneel orkest en diverse solisten. In de ochtend is er een repetitie, de uitvoering voor publiek is om 19.30 uur. Publiek is daar van harte welkom.

Lees verder

Overgang naar rustiger en droger weer


Het blijft licht wisselvallig, en langzaam komt het zomerweer meer op gang, maar dat gaat nog eventjes duren. Deze zaterdag neemt snel de buiigheid weer toe en trekken er talrijke buien over onze omgeving. Daarbij is er kans op onweer en hagel. Tussendoor is er ruimte voor de zon. De temperaturen komen te liggen rond een graad of 17 a 18 en de wind is meest west tot noordwest en zwak tot matig.

Lees verder

Code geel: bij buien kans op onweer en lokaal veel regen


OVERIJSSEL - Bij buien kan met name in de provincie lokaal onweer voorkomen. Omdat de buien slechts langzaam verplaatsen valt er plaatselijk veel regen met kans op lokale wateroverlast.

Lees verder

Blues Treat bij Bluesworld


ZWOLLE – Afgelopen dinsdag was de band Blues Treat op bezoek bij Bluesworld, het bluesprogramma van RTV Zoo. Zangeres Monica (Mo) Boelen en haar mannen vertelden over de band en lieten enkele akoestische nummers horen. Jan Koldewijn maakte foto’s.

Lees verder

Clownesk optreden in El Mundo


Onlangs kwam Ab de Haas tijdens Music Meeting in Nijmegen Servaas Custers tegen. Servaas bezoekt als clown thuiswonende mensen met dementie. Hoewel dit onderwerp niets met wereldmuziek te maken heeft, vond Ab dit project dusdanig bijzonder om er in het eerste uur van El Mundo even aandacht aan te besteden.

Lees verder

Smart Benutten, hack naar oplossingen voor bereikbaarheid brengt mooie resultaten


REGIO - Na de 24 uur durende innovation Hack van 21 en 22 mei jl. werd het idee van team De Pandas door de jury als beste beoordeeld.

Lees verder

Warme zaterdag, natte zondag


Het is licht wisselvallig met hoge temperaturen, maar wel regelmatig wat regen of een aantal buien. Ook de komende dagen blijft het ronduit wisselvallig weer.

Lees verder

Festival Mundial bij El Mundo


Dit weekend heeft Ab de Haas El Mundo weer barstens vol gepland met lekkere muziek, die je nergens anders hoort en natuurlijk ook met een aantal interviews. In het eerste uur praat Ab even met Bert Vissers, zanger, gitarist en oprichter van de Haarlemse band Bender. Dit weekend wordt hun tweede album gepresenteerd, dus El Mundo heeft een primeur!

Lees verder

Terug naar de herfst


Het lenteweer zit erop en we gaan terug de herfst en voor het gevoel bijna de winter in. Al met al een stuk minder weer na een prachtige periode van mooi weer.

Lees verder

Salsa en Klezmer bij El Mundo


Het tweede uur van El Mundo staat zaterdag in het teken van de Balkan en Klezmermuziekstijl. Ab de Haas gaat met Job Chajes, de oprichter van de Amsterdam Klezmer Band (zie foto) praten over o.a. hun laatste album “Oy Oy Oy”en natuurlijk over het al 20 jaar platspelen van diverse podia in binnen- en buitenland. Hoe krijgen ze dat toch voor elkaar?

Lees verder

Geniet van de lentezomer


Het is volop lente, eigenlijk beter gezegd zomer. Het is droog, zonnig en warm. Prachtig weer en het was dan ook fantastisch weer op Bevrijdingsdag.

Lees verder

Verhoogd risico op natuurbrand


REGIO - In verband met de droogte in de natuur is vanaf 6 mei Code Oranje in Overijssel van kracht. Dit betekent dat in de regio’s Twente en IJsselland een verhoogd risico voor een natuurbrand is. De brandweer is daarom extra alert. Nadrukkelijk wijst de brandweer ook op de verantwoordelijkheid van gebruikers van natuurgebieden. Aan hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

Lees verder

Kennedymars CareClowns in Zwolle


De 5e editie van de 'Kennedymars CareClowns Zwolle' komt er aan. Op vrijdagavond 27 mei zal de start wederom vanuit het vertrouwde 'Wandelhonk' aan de Veemarkt plaats vinden. Wilt u alvast tegen een gereduceerd bedrag inschrijven dan kan dit tot 15 mei 2016 middels het aanmeldformulier op www.kennedymarszwolle.nl. Inschrijvers aan de kassa betalen iets meer.

Lees verder

PEC Zwolle Vrouwen zet in op Zwols toeschouwersrecord!


Aanstaande vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen het vrouwenelftal van sc Heerenveen. Dit duel vindt plaats in het IJsseldelta stadion, de thuishaven van zowel het mannen- als het vrouwenelftal van PEC Zwolle, en start omstreeks 19.30 uur.

Lees verder

PVC-TV, aflevering 4, de RVS-editie op RTV ZOo


De Partij voor Cultuur is trots op haar jongste aflevering van PVC-TV. Nog niet eerder werkten zoveel verschillende Zwolse bedrijven mee aan een uitzending. PVC-TV 4 werd opgenomen in het atelier van kunstenaar Ronald A. Westerhuis. Westerhuis is bekend van zijn grote monumentale roestvrijstalen sculpturen.

Lees verder

Frisse weer verdwijnt weer


Het koude weer gaat ons de rug toe keren en het warme weer komt eraan. Later volgende week wordt het weer 15 tot 20 graden. Dit weekend is het nog wat frisser.

Lees verder

Nationale Sleepbootdagen


Zwolle – Van 5 mei tot en met 7 mei worden in Zwartsluis de Nationale Sleepbootdagen gehouden. Tijdens het evenement zijn boten te bewonderen die al meer dan 80 jaar in functie zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat op Hemelvaartsdag in de middag het publiek gratis kan meevaren over het Zwarte Water.

Lees verder

50-plus ICT-specialisten in de WW zijn hoog opgeleid
Werkzoekende ICT’ers van 50-plus zijn over het algemeen hoog opgeleid. Meer dan de helft van de 50-plussers in de WW met een ICT-achtergrond heeft een HBO-opleiding of hoger, tegen 40 procent van de WW’ers onder de 50. Er zijn landelijk bijna 3.800 50-plus ICT-specialisten beschikbaar voor werk, terwijl de vraag naar personeel in de sector groot is. Dit blijkt uit de barometer 50-plus, die vandaag is verschenen.

De barometer laat zien dat er ruim 7.000 WW-uitkeringen aan mensen met een achtergrond in de Informatie- en communicatietechnologie worden verstrekt. In Overijssel zijn dit er ruim 420. Tegelijkertijd is de vraag naar personeel met ICT-kennis groot. Uit onderzoek blijkt dat 51 procent van de ICT-bedrijven (grote) moeite heeft om vacatures te vervullen. Moeilijk vervulbare vacatures zijn die voor developer-programmeur, tester, webdeveloper, security-specialist en BI-specialist.

Regionaal zijn grote verschillen te zien in vraag en aanbod van ICT-specialisten. Zo kent de provincie Utrecht een zeer krappe arbeidsmarkt en is in Limburg de krapte gemiddeld. In Overijssel is de arbeidsmarkt krap. Ook het aandeel 50-plussers met een ICT-achtergrond in de WW loopt sterk uiteen, van 37 procent in Groningen tot 55 procent in Limburg. In Overijssel ligt dit op 42 procent. Voor de werkzoekende oudere ICT-er kan het daarom de moeite lonen om elders in het land naar werk te zoeken.

Op dit moment gaan ruim 216.000 van de in totaal 470.000 WW-uitkeringen naar 50-plussers (stand eind maart 2016). In Overijssel zijn dit ruim 16.000 van de bijna 36.000 uitkeringen. De instroom van ouderen in de WW blijft ongeveer gelijk in vergelijking met 2015. In de periode februari-maart ontvingen 25.000 mensen van 50-plus een nieuwe WW-uitkering, tegen 23.000 in dezelfde periode vorig jaar. In Overijssel betrof dit 2.000 in 2016 tegen 1.800 uitkeringen in 2015. De aantallen voor 2016 liggen hoger omdat de telperiode in 2016 een week langer is dan in 2015.

Maarten Emons van Ngi-NGN, de beroepsvereniging voor ICT-professionals, pleit in de barometer voor ‘personeelsbeleid 2.0’. Zijn boodschap aan werkgevers: “Blijf niet zoeken tot je die nieuwe medewerker hebt gevonden die voldoet aan alle criteria in de vacaturetekst, maar kijk naar het bestaande potentieel van professionals met een ICT-achtergrond. Ga de dialoog aan met deze mensen, maak een selectie op basis van de gevraagde competenties en zorg voor de benodigde update van de kennis en vaardigheden.” Volgens Emons “kunnen we het ons niet veroorloven om het potentieel van werkzoekende ICT'ers links te laten liggen.”
Met barometer 50-plus geeft UWV een actueel beeld van de positie van ouderen op de arbeidsmarkt, zoals het aantal WW-uitkeringen, de uitstroom naar werk en verschillende wetenswaardige nieuwtjes en feiten. De barometer verschijnt iedere twee maanden. De informatie mag vrij worden gebruikt, met vermelding van UWV als bron.

Lenteweer even voorbij


Het wordt wisselvallig de komende dagen met vanaf zondag regelmatig winterse buien. Daarmee is het lentegevoel ver weg.

Lees verder

Vrij fris met regen én zon


Het is licht wisselvallig weer de komende dagen met zo nu en dan regen, maar ook regelmatig ruimte voor de zon, met name zondag.

Lees verder

Redbad Strikwerda nieuwe coach Regio Zwolle volleybal


Redbad Strikwerda wordt de nieuwe coach van Regio Zwolle volleybal. Na het wegvallen van de sponsor van het succesvolle herenteam heeft Strikwerda de tijd genomen om alle opties af te wegen. “Het is voor mij een nieuwe uitdaging op eredivisieniveau met daarbij de combinatie binnen Zwolle met betrekking tot talentontwikkeling”, aldus Strikwerda.

Lees verder

Landstede MBO scoort boven landelijke gemiddelde


REGIO – Onderwijsinstelling Landstede scoort op meerdere punten goed in de landelijke rapportage voor het MBO. In deze zogenaamde sectorrapportage zit de instelling met het aantal vroegtijdig schoolverlaten ver onder het landelijke gemiddelde. Met onderwijsopbrengsten, studenttevredenheid, studentbetrokkenheid, lerarenbetrokkenheid en diplomaresultaten scoort de instelling beter dan het landelijke gemiddelde bij MBO-instellingen. Recente cijfers met betrekking tot kwaliteit van het onderwijs bevestigen deze lijn die in de landelijke benchmark over 2014 al te zien was.

Lees verder

Vacature cameraman/vrouw RTV ZOo


RTV ZOo, de lokale omroep voor Zwolle, maakt het programma What’s Cooking Baby, een kookprogramma waarbij de verhalen van de gasten net zo interessant zijn als hun kookkunst. Daarvoor zoeken wij cameramensen (m/v), die hun ervaring willen inzetten. Uiteraard zijn er ook andere programma’s, waar cameramensen ingezet kunnen worden.

Lees verder

Vrij zonnig met wat regen


Het blijft licht wisselvallig, maar het droge weer heeft toch wel de overhand dit weekend. Al met al vrij rustig weer met soms wat regen.

Lees verder

TV-première film schaapskudde bij RTV ZOo


Zwolle – Studenten van Deltion hebben een film gemaakt over de Zwolse schaapskudde. Zij hebben herder Tjitse Terpstra en zijn schapen een seizoen lang gevolgd, van (zelfs al voor) de start van het graasseizoen in maart tot het vertrek van de kudde aan het eind van het jaar. De film beleeft donderdagavond zijn TV-première bij RTV ZOo. Om 20.00 uur kunt u zo’n 25 minuten lang genieten van de herder, zijn schapen en het Zwolse groen binnen de bebouwing. De film wordt de komende dagen enkele keren herhaald.

Lees verder

Lentemuziek bij El Mundo


Het is lente, dus weer tijd voor vrolijke muziek die je nergens anders hoort: El Mundo dus! In het eerste uur zet Ab de Haas de Algerijnse Prins van de Rai Cheb Mami (zie foto) centraal. Mami zingt voornamelijk in het Algerijns- Arabisch maar ook in het Frans, en Egyptisch- Arabisch.

Lees verder

Rustig weekendweer


Het wordt zacht, maar rustig weer is het helaas maar kort. Vooral vanaf zondag neemt het wisselvallige weer weer toe.

Lees verder

El Mundo blijft dicht bij huis


Dit weekend praat Ab de Haas in het eerste uur van El Mundo met Jos Jongeling van de folkband Daddy-O uit Ermelo. Daddy-O gaat 30 april a.s. weer uitpakken met Daddy O XXL in de Dialoog in Ermelo. Bandleider Jos Jongeling kwam op het idee om net als The Seeger Sessions van Bruce Springsteen ook eens met een grote club muzikanten een concert te geven en dat gebeurde dus met heel veel muzikanten uit Ermelo en dat is heel bijzonder! Vorig jaar gestart en nu dus voor de tweede keer!

Lees verder

Regenachtige paasdagen


Eerste Paasdag begint grijs met langdurige regen. In de loop van de ochtend wordt het van het westen uit droger en gaat het meer opklaren. Wel blijven er een aantal buien vallen. Het kwik ligt deze eerste Paasdag rond een graad of 11 a 12 en de zuid tot zuidwestenwind is matig, soms vrij krachtig.

Lees verder

Seizoen sloeproeiers Zwolle-Hattem start in Weesp


ZWOLLE/HATTEM - Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, roeit op zaterdag 2 april in Weesp de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2016. Met podiumplaatsen en goede prestaties is de vereniging een vaste waarde in de landelijke klassementen. Dit seizoen start ook met nieuwe sponsoring door ENGIE.

Lees verder

Overijssel scoort 3 medailles bij nationale vakwedstrijden voor vmbo'ers


OVERIJSSEL - Provincieteam de Overijssel All Stars won drie medailles tijdens de nationale finale van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers. De ontknoping van het kampioenschap vond plaats op donderdag 24 maart bij Deltapark Neeltje Jans in Zeeland. Hier streden 303 leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun vakrichting. Er waren elf vakwedstrijden die aansluiten op het vmbo, zoals voertuigentechniek, ICT, economie en tuinaanleg.

Lees verder

Het beste cv van de maand maart komt uit Kampen


KAMPEN - Het cv van Tine Looise uit Kampen is op de website van SollicitatieLAB gekozen tot het beste cv van de maand maart. Volgens de jury: “Een cv zonder opsmuk.“

Lees verder

PvdA wil provinciale proef met anoniem solliciteren


ZWOLLE - De PvdA Overijssel wil dat de provincie een proef doet met anoniem solliciteren. Dit houdt in dat niet je achternaam bepaalt of je een baan krijgt of niet, maar je geschiktheid.

Lees verder

El Mundo met verrassende muziek


Dit weekend draait Ab de Haas in El Mundo zoals gewoonlijk weer muziek die je nergens anders hoort! In het eerste uur praat hij met programmeur Wim Westerveld van het festival Music Meeting in Nijmegen. Deze 31ste editie van dit prachtige festival staan weer bijzondere muzikanten gepland.

Lees verder

Muzikaal weekeinde op RTV ZOo-TV


Zwolle – Dit weekeinde is er veel muziek te zien en horen op RTV ZOo-TV. Het verslag van de Blues Night is te zien, alsmede opnames van het laatste live-optreden bij Bluesworld. Ook is er een verslag van een flashmob van het Zwolse koor Melodysingers en zijn er enkele videoclips te bekijken. En zoals elke week zenden we ook de Oranje Top 30 van deze week weer uit.

Lees verder

Grijs weekeinde


Het mooie weer zit er weer op en de komende tijd zitten we in minder weer met veel bewolking en soms wat lichte (mot)regen. Daarmee lijkt vast te staan dat maart een te koude maand gaat worden.

Lees verder

Johnnymen bij El Mundo


Dit weekend heeft Ab de Haas El Mundo weer volgepland met niet alleen verrassende muziek die je nergens anders hoort, maar ook met boeiende interviews!

In het tweede uur praat Ab met singer-songwriter en gitarist Johan van Drunen uit Willemstad, die met zijn band Johnnymen (zie foto) bijzondere Nederlandstalige liedjes uitbrengt.

Lees verder

Lekker weer bij normale temperaturen


Het is rustig weer deze dagen en ook de komende dagen. Al met al een rustige lenteperiode, maar wel met temperaturen die rond normaal zijn voor deze tijd.

Lees verder

Buitenlandse kookliefhebbers gezocht


Wij zijn op zoek naar mensen die deel willen nemen aan een nieuw programma van RTV ZOo. Het gaat daarbij om het kookprogramma What´s Cooking Baby. Wij zoeken daarvoor mensen met een buitenlandse achtergrond (niet-westers én westers) die woonachtig zijn in Zwolle. Er wordt dan een gerecht bereid door de gast in samenwerking met een chef-kok uit Zwolle. Het gerecht is afkomstig uit het buitenland.

Lees verder

Gurrie van Brug trekt Willie Deville-platenkast open


Woensdag avond is de voormalige Zwolse voorzitter van de internationale Willie Mink Deville fanclub, Gurrie van Brug, te gast bij Rob Dokter in RootsMusic RadioShow 'DokterOpRTVZOo'. Hij laat veel nummers horen van platen, die hij in zijn bezit heeft. Daarbij zijn natuurlijk vooral veel nummers van Willie Deville zelf te beluisteren.

Lees verder

Nog even winter


Het blijft een beetje winterweer met soms hagel of natte sneeuw. Het echte lenteweer laat voorlopig nog even op zich wachten.

Lees verder

El Mundo met wereldmuziek


Ook dit weekend staat El Mundo weer boordevol gepland met boeiende onderdelen. Met in het tweede uur weer Studio Live, deze keer met gitarist Omar Bakker en zangeres Anne Corporaal (zie foto) die ook optreden in centrum De Zin in Harderwijk. Het duo speelt op eigen wijze bestaande soul-, blues-, pop- en jazznummers en werkt momenteel aan een eigen repertoire. Vorig jaar gaf Omar Bakker nog een prachtig concert in de Catharinakapel samen met de Groninger Martin Korthuis!

Lees verder

The 4Horsemen live bij Bluesworld


Dinsdag is het alweer de eerste van de maand en dus tijd voor een live-band bij Bluesworld, het bluesprogramma van RTV ZOo. Deze keer treden The 4Horsemen op in het Theater van Landstede aan het Dokterspad 2 (tegenover het Isala ziekenhuis). Publiek is daarbij van harte welkom. De bar is open. De toegang is gratis vanaf 21.30 uur.

Lees verder

Van den Dungen en Pelgrim in El Mundo


Ook dit weekend heeft Ab de Haas El Mundo weer boordevol gepland met muziek die je nergens anders hoort en interviews met bekende muzikanten! In het eerste uur gaat Ab even praten met saxofonist, producer en arrangeur Ben van den Dungen (zie foto), die met de jazzproductie “New York around Midnight” vrijdag 4 maart staat gepland in het theater in Harderwijk!

Lees verder

Het Platform met Opgezwolle van toen tot nu


Aankomende vrijdag wordt het een legendarische uitzending bij Het Platform. Sticks, Rico en Pauluz zijn te gast. De uitzending staat dan ook in het teken van Opgezwolle van toen tot nu. We nemen je mee door de Opgezwolle-jaren. Maar ook de solo projecten, die de heren door de jaren hebben gedaan, komen langs.

Lees verder

Mannen in gestolen auto aangehouden


HATTEM - De politie heeft zondagavond bij Hattem twee mannen aangehouden die in een gestolen auto reden. Bij de meldkamer kwam een signaal binnen dat er een auto door een ANPR-controle reed.

Lees verder

Herfstachtig weekeinde


De winter is weer voorbij en we gaan terug de herfst in dit weekend. Ook na het weekend blijft het herfstachtig. 

Deze zaterdag begint grijs met van tijd tot tijd regen. Later in de ochtend wordt het wat droger, maar in de middag gaat het opnieuw flink plenzen. De temperaturen bedragen een graad of 8 a 9 tegen het eind van de middag. De wind is zuidwest tot west en matig, soms vrij krachtig. In de avond en nacht naar zondag blijft het grijs en nat met van tijd tot tijd regen. Herfstachtig weer met een graad of 9 a 10 wat zeer zacht is voor de nacht. De meest westenwind is matig tot vrij krachtig.

Lees verder

El Mundo jaagt op dromen


Ook dit weekend heeft Ab de Haas El Mundo weer boordevol gepland met muziek die je echt nergens anders hoort en natuurlijk met een aantal interviews met boeiende muzikanten! In het eerste uur praat Ab even met de alweer 68-jarige Brabantse saxofonist Bertus Borgers (zie foto), die zaterdag 27 februari met The Young Retros optreedt in Estrado in Harderwijk, waar hij zijn nieuwe album Legacy presenteert.

Lees verder

Daan ontmoet Marion


In de derde aflevering van de documentaireserie ‘Daan ontmoet’ ontmoet Daan van de Konijnenburg Marion Vos. Marion is een fotograaf met een bijzonder levensverhaal. Naast haar werk als straatfotograaf is ze bezig met een serie over haar eigen "transdemonen". Een indrukwekkende fotoserie waarin ze op haar manier afrekent met de demonen uit haar verleden. Daan is met haar dieper ingegaan op wat deze demonen inhouden en hoe de pijn uit haar verleden haar vandaag de dag beïnvloedt.

Lees verder

Toch nog even winter


Het gaat toch nog even winter worden en dat gaan we zondag en mogelijk ook delen van maandag zien. Iets wat in enkele dagen in de weerkaarten is gekomen. Zo meteen meer daarover.

Lees verder

Ingezoemd op euthanasie


Van 13 tot en met 20 februari is de Week van de Euthanasie. Reden voor het team van Ingezoemd, het praatprogramma van Noordoost Veluwe TV, om een uitzending hieraan te wijden. Presentatrice Annie Peeters praat onder andere met Elena Lindemans, documentairemaakster bij de VARA, Steven Pleiter, directeur van de Levenseindekliniek, en Herman Hoekstra, oud-huisarts en nu nog regelmatig scenarts. Met hen neemt zij het moeilijke onderwerp van euthanasie uitgebreid door.

Lees verder

Suzanne Jarvie op RTV ZOo TV


Kort geleden was de Amerikaanse songwriter Suzanne Jarvie te gast in de studio van RTV ZOo. Zij sprak tijdens een korte tournee door Nederland met Rob Dokter van het radioprogramma DokterOpRTVZOo. Ook zong zij enkele nummers. Van haar bezoek zijn ook tv-opnames gemaakt, die vanaf zaterdag uitgezonden worden. U kunt deze beelden bekijken na nieuws en reclame van 10.00, 16.00, 22.00 en 02.00 uur.

Lees verder

Portugal en Ermelo in El Mundo


Dit weekend zet Ab de Haas in het programmaonderdeel Artista de la Semana in het eerste uur van El Mundo de Portugese zanger Tony Carreira centraal. De 52-jarige Portugese zanger en tekstschrijver Tony Carreira groeide op in Portugal maar verhuisde later naar Parijs, vanwaar hij eind jaren tachtig zijn muzikale carrière startte. Hij werkte samen met Michel Sardou en Serge Lama. In Portugal is hij een beroemdheid! Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door zijn muziek laten inspireren!

In het tweede uur is het weer tijd voor Studio Live! Deze keer zal de bekende Ermelose singer-songwriter Eelke Ankersmit (zie foto) samen met pedalsteel-gitarist Bram van de Glind acte de présence geven! Eelke was enige tijd frontman van The Rag Trade. In het najaar 2015 presenteerde hij echter zijn eerste solo-EP in de Catharinakapel. Deze vrijdag staat er ook nog een concert van hem gepland in centrum De Zin in Harderwijk. Opnieuw alle reden dus om ook weer dit weekend je radio af te stemmen op RTV ZOo.

Column Evert Ruiter: Natuur in de winter


Regelmatig houdt Evert Ruiter een column in het programma ZOo Zwols, elke vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren op RTV ZOo. Afgelopen vrijdag ging zijn column over de natuur in de winter. Wintergasten, dwaalgasten en gastvrijheid kwamen voorbij. Hieronder kunt u de column helemaal lezen.

Natuur in de winter. Wintergasten, Dwaalgasten en Gastvrijheid.

Lees verder

Herfstachtige carnaval


De carnaval is begonnen en winter met carnaval is het niet. Integendeel zelfs, het is gewoon compleet herfst dit carnavalsweekend.

Deze zaterdag is het zo goed als grijs, maar ook zo goed als droog. De temperaturen liggen veel te hoog voor deze tijd met een graad of 10. De wind is meest matig en waait uit het zuidwesten en is meest matig, soms vrij krachtig. In de avond en nacht naar zondag blijft het droog en klaart het zelfs op. Ondanks de opklaringen blijft het met een graad of 8 bijzonder zacht voor de nacht voor deze tijd. De naar zuid draaiende wind is matig tot vrij krachtig.

Lees verder

Blue Dew en White Cloud op RTV ZOo TV


Het RTV ZOo-radioprogramma DokterOpRTVZOo bestaat al enige tijd. In dit programma zet presentator Rob Dokter rootsmuziek centraal. Ter gelegenheid van de 150e uitzending traden de Zwolse bands Blue Dew en White Cloud op in het theater van Landstede. Van dit optreden zijn ook beelden gemaakt, die vanaf zaterdag uitgezonden worden.

Lees verder

PVC-TV op RTV ZOo


De derde aflevering van PVC-TV is nu te zien op RTV ZOo. Om 14.00, 20.00, 00.00, 04.00 en 08.00 uur kunt u kijken naar een 40 minuten durend programma dat u midden in de creatieve wereld van de kunst brengt.

In alweer de derde aflevering van PVC-TV staat het experiment centraal. Waarom maken creatieven wat ze maken? Wat is hun drijfveer? En wat is de rol van subculturen in het cultuurlandschap?

Lees verder

Roots Rising bij El Mundo


Dit weekend praat Ab de Haas het tweede uur van El Mundo met bandleider Fabian Schrijver van de band Roots Rising (zie foto). Roots Rising is het nieuwe reggae geluid uit Zwolle! Deze energieke achtkoppige band speel een mix van Roots Reggae, Hiphop, Balkan en Ska!

In het eerste uur van El Mundo zet Ab de 64-jarige Italiaanse singer-songwriter en producer Claudio Baglioni uit Rome centraal in Artista de la Semana! Tijdens één van zijn bezoeken aan Italië ontdekte Ab hoe populair Claudio daar is! Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door zijn muziek laten inspireren.

Lees verder

Echt Erik deze week in teken van Zwolle


Deze week staat het radioprogramma Echt Erik op woensdagavond in het teken van Zwolle. Harry heeft een mooie impressie gemaakt van de "Smiley Virus"-plaatpresentatie in Hedon. De Zwolse band Aspen Gems heeft een nieuwe single getiteld Lightning. En er is een preview te horen van het nieuwe album van Nemesea, getiteld Uprise en geproduceerd in de studio van Guido Aalbers in Zwolle.

Lees verder

Het blijft voorlopig herfstachtig


De herfst heeft zijn intrede weer gedaan afgelopen dagen. Ook de komende dagen lijkt het meer herfst dan winter, hoewel de wind wel wat afneemt.

Deze zaterdag begint grijs en kletsnat. Later vanochtend trekt een actieve buienlijn over onze omgeving die lokaal hevig kan uitpakken. Vanmiddag wordt het van het westen uit droger en later klaart het ook op. De temperaturen zakken alleen maar en liggen rond een uur of 7 in de ochtend op z’n hoogst met 8 a 9 graden. De naar west draaiende wind is matig, in de ochtend eest nog vrij krachtig.

Lees verder

Feverdog live bij Bluesworld


Aanstaande dinsdag 02 februari speelt Feverdog live bij Bluesworld, het bluesprogramma van RTV ZOo. Iedereen kan hierbij aanwezig zijn. De entree is gratis. Je bent vanaf 21.30 uur welkom in Theater Landstede aan het Dokterspad 2.

Lees verder

El Mundo met Zwollenaar Henk van Huisstede


Het eerste uur van El Mundo staat dit weekend in het teken van de poëzie! Allereerst praat Ab de Haas even met de deze week benoemde stadsdichter van Harderwijk: Wietse Hummel. Wat zijn bijvoorbeeld zijn taken? Hij zal zeker een gedicht van hem voordragen.

Verder laat de Zwolse dichter Henk van Huisstede (zie foto) zich inspireren door de vorig jaar op 68-jarige leeftijd overleden Turkse singer-songwriter en gitarist Kayahan Acer. Kayahan kwam oorspronkelijk uti Izmir, maar vestigde zich later in Istanbul. Hij maakte een mix van tradionele Turkse folk en pop.

Lees verder

Weer: Van winter naar herfst


Het is voorlopig voorbij met de winter en we gaan meer de herfst zien met meer kans op regen en later ook meer kans op veel wind.

Zaterdagochtend begint de dag met kans mist. Als deze opgelost is, zien we regelmatig ruimte voor de zon. Ook in de middag is het droog met van tijd tot tijd zon en temperaturen die rond 7 a 8 liggen. De wind is zuidwest en zwak tot matig, kracht 2 a 3.

Lees verder

ZVT Present ongeslagen naar periodetitel 2e klasse A


ZVT Present wist de eerste periodetitel in de wacht te slepen na een 4-2 zege op SC PEC Zwolle. In een leuk en spannend duel had Present een behoorlijke klus om uiteindelijk de drie punten te kunnen bijschrijven. Het duel in de subtop tussen De Bever Boys en Asero Futsal eindigde in een 3-3 gelijkspel. Blue Sakura wist eindelijk weer eens te winnen. CitysnackFC werd met 9-3 verslagen. 2ConneXt Zwolle haalde flink uit tegen AA Taxi Zwolle door met 18-4 te winnen. OHM was niet opgewassen tegen Bola-Lah! Satu en verloor met 2-12

Lees verder

Stef Bos bij El Mundo


El Mundo is het wekelijks programma met wereldmuziek op RTV ZOo. Het wordt uitgezonden op zaterdagavond vanaf 22.00 uur. In het eerste uur van El Mundo besteedt presentator Ab de Haas dit weekend samen met Jeffrey Migchelsen, docent van de Popschool, even aandacht aan het programma van het Donkere Dagenfestival in Harderwijk.

Lees verder

Vrijdag bariatrische ingrepen bij VrouwEigen


In VrouwEigen, aanstaande vrijdag 22 januari van 18.00 tot 20.00 uur bij RTV ZOo, worden verschillende bariatrische ingrepen besproken. Wat is het verschil tussen een gastric bypass en een sleeve en wat houd dat nou inhoudelijk in voor je lichaam?


In de studio is chirurg Dr. Schouten aanwezig die dit allemaal gaat uitleggen maar er is ook iemand aanwezig die nog wacht op een operatie en nog in het traject zit. Zij vertelt wat haar ervaring hier in is en waarom ze voor zo'n operatie kiest. Daarnaast gaat presentatrice Carla haar eigen verhaal en ervaring hierover vertellen. Zij heeft in augustus 2014 een gastric bypass gekregen. Er zal ook iemand in de studio zijn die een sleeve heeft gekregen en zij praat over hoe zij dit ervaart. 
 
Er wordt ook nog gebeld met Nienke Cnossen. Zij is ervaringsdeskundige en kan meer vertellen over hoe je in aanmerking zou kunnen komen voor een buikwandcorrectie of andere plastisch chirurgische ingrepen die mogelijk zijn na het kwijtraken van de kilo's. Veel mensen lopen er tegenaan om in aanmerking te komen voor een correctie.

Kortom je hoort het hele traject in de uitzending van VrouwEigen tussen 18.00-20.00 uur bij RTV ZOo. RTV ZOo is te beluisteren via Ziggo, KPN, de ether (105FM) en via onze website en de app.

Lees verder

Even winters weer


Het is winter geworden met lage temperaturen en winterse neerslag. Ook de komende dagen blijven we waarschijnlijk in de ban van winterse omstandigheden.

Lees verder

Auto en fietser in botsing: fietser overleden


HASSELT - Op vrijdagavond 18 december vond er op de Werkerlaan buiten Hasselt, een ernstig verkeersongeval plaats. Een personenauto en een fietser kwamen frontaal met elkaar in botsing. De fietser overleed aan de gevolgen hiervan.

Lees verder

Rick Dekker langer in Zwolse dienst


Rick Dekker heeft vrijdag zijn contract bij PEC Zwolle met twee jaar verlengd. De 20-jarige middenvelder ligt nu tot de zomer van 2018 vast bij de club. Ook is er een optie overeengekomen voor nog een extra jaar verlenging. Dekker stond dit seizoen reeds 12 keer binnen de lijnen namens PEC Zwolle.

De middenvelder zelf is blij met zijn contractverlenging: ,,Uit het nieuwe contract spreekt veel waardering en vertrouwen, dat is voor mij belangrijk. Ook kom ik hier in Zwolle aan veel speelminuten toe, wat mooi is voor mijn ontwikkeling als voetballer. Het doet me dan ook goed, dat ik langer aan deze mooie club verbonden blijf.”

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp is zeer te spreken over de contractverlening: ,,De club heeft er bewust voor gekozen om de optie in Rick zijn huidige contract niet te lichten. In plaats daarvan hebben we hem een nieuw, sterk verbeterd contract aangeboden. Zie het als een beloning voor zijn goede spel en de snelle ontwikkeling die hij hier als voetballer doormaakt. Voor PEC Zwolle is het mooi dat spelers zoals Rick zich voor langere tijd aan de club willen verbinden.”

Meld je aan voor de KidsRun Zwolle-Zuid


Zwolle - Op zaterdag 16 april 2016 wordt de 10 Mijl van Zwolle-Zuid georganiseerd. Voorafgaand aan dit evenement wordt de KidsRun voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar gehouden. De hardloopwedstrijd vindt plaats van 14.00 tot 15.30 uur in de omgeving van het winkelcentrum van Zwolle-Zuid. SportService Zwolle organiseert voorbereidende clinics om goed voorbereid aan de start te komen. Aanmelden, ook voor de clinics, kan vanaf 19 december via www.10mijlvanzwollezuid.nl.

Lees verder

Geen verrassingen in WRZV zaalvoetbalcompetitie


In de tweede klasse A liet Corporate Matchfixing het behoorlijk afweten door met 5-5 gelijk te spelen tegen AA Taxi Zwolle. Present maakt dankbaar gebruik van dit presentje en wist verder uit te lopen in de stand na een 4-0 zege op Asero Futsal. 2Connext Zwolle won het doelpuntrijke duel van Citysnack FC met 8-6. Het attractieve duel tussen ZVT SC PEC Zwolle en Bola-Lah!Satu werd gewonnen met 4-3 door Bola-Lah!. Bever Boys wonnen met 7-4 van de Bluefinger Wolves.

Exact Zaalvoetbal kon het koploper in de eerste klasse A Bafana Bafana niet echt moeilijk maken en Bafana won met 10-4. Trias boekte een verrassende zege. De nummer laatst in de stand wist nipt met 6-5 te winnen van FC Knetter. VIPS versloeg Opgezwolle met 5-3. Minoyu Restaurant was met 12-7 te sterk voor Argos Bebemus. Cycloon en Wehkamp.nl verdeelden de punten onderling.

AVC koploper in de eerste klasse B mocht gisteren toekijken en zag concurrent LeGong dichterbij komen. LeGong, weliswaar niet compleet, won nipt met 3-2 van een sterk voor de dag komend Zwolle Zuid. Ghana'82 was met 6-2 te sterk voor IJsselhallen Zwolle en steeg naar de derde plek. Karba pakt de tweede zege op rij en Outsport moest een nederlaag slikken tegen ZVV Pruts. Brockbernd won eindelijk weer eens en stuurde All Stars met een nederlaag huiswaarts.

In de tweede klasse B had Bouwbedrijf Salverda een moeilijke avond. Halverwege de tweede helft dachten The Black Ties dat er iets te winnen viel met een 5-5 tussenstand. Uiteindelijk trok Salverda toch aan het langste eind en mocht met een 6-8 zege weer drie punten bijschrijven. L&M Workwear wist Roede Vooruit heel knap met 5-1 te verslaan. Campingteam3 haalde de dubbele cijfers tegen Ramenblinderenzwolle.nl. Brockbernd won eindelijk weer eens en stuurde All Stars met een nederlaag huiswaarts.

Berkum katterig na remise tegen WHC (incl audio)


Berkum heeft in eigen huis tegen WHC met 1-1 gelijk gespeeld en daarmee deed de gastheer zichzelf akelig tekort. De Zwollenaren verspilden een karrevracht aan kansen en dat brak ze, zoals vaker dit seizoen, in de slotfase op.

“Dit voelt als een heel dikke nederlaag,” luchtte Berkum-coach Willem Brouwer zijn gemoed. “We hadden de wedstrijd onder controle en minstens drie goals kunnen maken. Dan is het ook klaar, maar we hebben verzuimd het uit te spelen.” WHC-trainer André Blom wond er geen doekjes om. “Wij hebben het een beetje gestolen, Berkum was duidelijk de overheersende partij. Door keihard werken hebben we toch een puntje weggesnoept, al hadden we het tegen het eind nóg erger voor Berkum kunnen maken.”

Lees verder

Jopie van Kilsdonk zaalvoetbaltoernooi 2015


Op zaterdag 2 januari organiseert Zaalvoetbalvereniging WRZV het 38ste Jopie van Kilsdonktoernooi voor heren en het 2e Jopie van Kilsdonktoernooi voor dames. Gedurende deze dag strijden zaalvoetbalteams uit de gehele regio in de WRZV hallen om de felbegeerde Jopie van Kilsdonk wisselbekers.

Lees verder

Berkum laat Go-Ahead ontsnappen


Berkum zorgde bij koploper Go-Ahead Kampen bijna voor een flinke verrassing maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Daar was de thuisclub behoorlijk opgelucht over want het zwaar gekortwiekte Berkum stond vlak voor tijd nog met twee goals verschil voor.

“Ik heb hier de pest over in want wij hadden gewoon verdiend om hier te winnen. In ieder geval heeft mijn groep weer laten zien dat ze er ook met alle invallers voor willen vechten en ik kan ze dan ook weinig verwijten,” vond Berkum-trainer Willem Brouwer.

Lees verder

Veel bezoekers Europese presentatie nieuwe racefiets. (incl audio)


De Europese presentatie van de Cannondale Caad 12 Dura Ace Disc heeft gisteravond meer dan honderd bezoekers naar de fietsenspeciaalzaak van Edwin Stappenbelt in Zwolle getrokken. Stappenbelt onthulde de fiets samen met profrenner Sebastian Langeveld (foto).

Lees verder

Berkum voor zware klus naar Go-Ahead


Berkum speelt zaterdag uit bij Go-Ahead Kampen en gaat het daar ongetwijfeld lastig krijgen. De Kampenaren, al weken in bloedvorm, voeren de ranglijst van de 1e Klasse D aan terwijl middenmoter Berkum kampt met een overvolle ziekenboeg.

“Afgelopen week hebben we een echte teamprestatie geleverd en als we dat nu weer doen zijn we niet kansloos,” verwacht Berkum-middenvelder Frank Hoolsema. “We missen geloof ik zeven basisspelers, dus we zullen weer keihard moeten werken. Als we dat doen krijgen we kansen en is ook Go-Ahead een te kloppen ploeg.”

Lees verder

MAC³PARK nieuwe naamgever stadion PEC Zwolle


Zaterdagavond hebben PEC Zwolle en MAC³PARK, voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo, een contract getekend voor een samenwerking van minimaal drie seizoenen (inclusief het huidige seizoen). Vastgoedbedrijf MAC³PARK, dat vestigingen heeft in Almere, Emmeloord, Lelystad en Dronten, wordt de nieuwe naamgever van het stadion. Dit houdt in dat het ‘IJsseldelta stadion’ vanaf 1 juli 2016 wordt omgedoopt in het ‘MAC³PARK stadion’.

Lees verder

Cupfighter Berkum krijgt flinke kluif aan Topklasser HHC


VV. Berkum speelt dinsdag in de derde ronde van de KNVB Beker thuis tegen topklasser HHC Hardenberg. De Zwollenaren kunnen, met een door blessures gedecimeerde selectie, als absolute underdog de borst nat maken voor een zware klus.

“Het wordt er voor ons natuurlijk niet makkelijker op als de één na de andere speler wegvalt. Maar helemaal kansloos zijn we nu ook weer niet en ik denk niet dat het een ‘walk over’ zal worden. Je moet een beetje geluk hebben, maar het blijft bekervoetbal,” stelt doelman Mathijs Bouwhuis van de Zwolse eersteklasser vast.

Lees verder

Standen zaterdagvoetbal


RTV ZOo - Volg hier live de standen van de wedstrijden waar onze verslaggevers erbij staan.

Lees verder

Sloeproeiers top-10 in zware race Amsterdam


Twee sloepen van sloeproeivereniging Hattem-Zwolle Roeit eindigden zaterdag in de top de Grachtenrace Amsterdam, een van de zwaarste roeiwedstrijden van Nederland. In een sterk veld van 142 deelnemers werden de dames Voorganck zesde in hun klasse, de heren d’Isela zevende.

Lees verder

Wethouders openen productiebedrijf Vechterweerd


Vrijdagmiddag, op de dag van de duurzaamheid,  openden de wethouders van de gemeenten Dalfsen, Ommen, Staphorst en Zwolle het nieuwe Vitens productiebedrijf Vechterweerd.

Lees verder

Sloeproeiers Hattem-Zwolle in hartje Amsterdam


Met 22 kilometer, bijna 70 bruggen en sluizen, haakse bochten en 142 sloepen is de Grachtenrace Amsterdam één van de zwaarste roeiwedstrijden in Nederland. Sloeproeiers uit Hattem en Zwolle maken op zaterdag 10 oktober hun opwachting. Vereniging Hattem Roeit gaat opnieuw voor de prijzen.

Lees verder

Zwolle genomineerd voor Gemeentelijke Landschapsprijs 2015


Landschap Overijssel reikt jaarlijks de Gemeentelijke Landschapsprijs uit aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Dit jaar zijn de gemeenten Olst-Wijhe, Wierden en Zwolle, genomineerd.

Lees verder

Sloeproeiers twee keer in prijzen op IJsselmeer


Zowel het dames- als het herenteam van sloeproeivereniging Hattem Roeit roeide zich zaterdag in de prijzen. In de Slag om Makkum, over 15 kilometer op het IJsselmeer, eindigden ze op het podium: de dames in de sloep Voorganck werden tweede in hun klasse, de heren in d’Isela werden derde.

“Op de finish hadden we al het gevoel: dit was een goeie race”, zegt roeister Corine de Vries uit Zwolle. “Een keer werden we ingehaald, maar we pakten ze terug. Dan zie je toch dat we een geoefend team hebben met een topconditie.” Dit seizoen stonden de dames Voorganck al zes keer op het podium in hun tweede klasse van het Nederlands Kampioenschap. Deze race was niet makkelijk. “Met de zon was het warm, zeker bij wind mee”, zegt De Vries. “En bij wind tegen was het knallen om de gang er in de houden.”

De heren d’Isela presteerden uitstekend in een sterk veld van hun Eerste Klasse. Het team gaf alles, de sprint naar de finish vergde het uiterste. Met een tijd onder de anderhalf uur op open water overtroffen de heren misschien wel hun eigen verwachtingen. De komende maanden roeien teams van Hattem Roeit nog in Langweer, Amsterdam en Muiden.

FOTO: De heren d’isela, net na de finish in Makkum. Foto Herman Engbers

Nederlands kampioenen openen Boxem Tunnel


Ter ere van de opening van de Boxem Tunnel organiseert bouwbedrijf Salverda op vrijdag 16 oktober 2015 in samenwerking met Stichting Sport Evenementen en Stichting Sportief Zwolle de Zwolse 1.000 meter Tijdrit. Bij deze spectaculaire race tegen de klok worden wielrenners uitgedaagd om - met een vliegende start - de snelste tijd op de klokken te zetten over een afstand van 1.000 meter. De finishlijn wordt getrokken in de Boxem Tunnel, hetgeen het evenement extra speciaal maakt. Bovendien kunnen de wielrenners bij het inrijden van de tunnel een hoge snelheid bereiken. Een snelheid die misschien wel hoger ligt dan de maximaal toegestane snelheid van 70 kilometer per uur!  Aan dit evenement, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en Scania. komen onder meer de Nederlands kampioenen Lucinda Brand en Anna van der Breggen in actie.

Voor de Zwolse 1.000 meter Tijdrit zijn maar liefst zestig wielrenners geselecteerd, zowel dames als heren en jeugdrenners. Om 19.00 uur staat allereerst de jeugdsprint op het programma. Dit onderdeel wordt om 19.30 uur opgevolgd door de individuele tijdrit over 1.000 meter voor senioren, waaraan onder meer de topwielrenners Lucinda Brand en de Zwolse Anna van der Breggen deelnemen. Brand werd dit jaar Nederlands kampioen op de weg en Van der Breggen pakte te nationale titel op de tijdrit. De organisatie maakt in de aanloop naar de Zwolse 1.000 meter Tijdrit meer namen van deelnemers bekend.

Net als bij een tijdrit in het profwielrennen wordt er achter elkaar gestart. Elke deelnemer/wielrenner mag zelf bepalen hoever hij of zij voor de startstreep begint met fietsen. Er wordt immers niet uit stilstand gestart, maar met een zogeheten ‘vliegende start’. Daardoor kan er meteen al een hoge startsnelheid worden gehaald. Het parcours van 1.000 meter wordt volledig verlicht. De finishlijn komt in de Boxem Tunnel te liggen, waar het publiek (vanaf de tribune) de renners met het nodige kabaal zal onthalen. Diegene met de snelste tijd mag plaats nemen op de ‘hot seat’ in de Boxem Tunnel en blijft daar zitten totdat zijn/haar tijd wordt verbroken. Daarnaast is er ook een prijs voor diegene met de hoogste snelheid op de finishlijn in de Boxem Tunnel.
In opdracht van de gemeente Zwolle heeft bouwbedrijf Salverda de Boxem Tunnel gerealiseerd. De tunnel maakt deel uit van de tweede fase van de Hasselterweg (N331), de provinciale weg tussen Hasselt en Zwolle. De nieuwe Hasselterweg is aangelegd vanwege de ontwikkeling van de wijk Stadshagen. Met de komst van de nieuwe Hasselterweg wordt verkeer niet meer - dwars door de wijk - langs de Milligerplas geleid, maar om de wijk heen, hetgeen sluipverkeer voorkomt.

De tunnel is gesitueerd waar de wegen Stuurmansweg, Oude Wetering en Milligersteen elkaar kruisen. Dit is knooppunt de Boxem. Langs de weg Oude Wetering loopt een wetering, genaamd de Oude Wetering. Door het verkeer met een tunnel onder de Oude Wetering door te leiden blijft het karakteristieke lint en knooppunt de Boxem gehandhaafd voor deze locatie. De tunnel heeft een lengte van ongeveer 550 meter en een breedte van ongeveer 11,5 meter. Het gesloten gedeelte is 160 meter lang. Het betreft een UAV-gc contract in ‘engineering en construct’ vorm. Dit wil zeggen dat Salverda verantwoordelijk was voor zowel de technische uitwerking als de realisatie van de tunnel. De Boxem Tunnel is voorzien van comfortabele en duurzame verlichting.

De Boxem is een historische droogmakerij uit 1364 ten noorden van Zwolle en onderdeel van de polder Mastenbroek. De tunnel is op 16 november 2012 in aanleg gegaan. De naam is officieel vastgesteld door de gemeente Zwolle op 7 maart 2013. De maximumsnelheid in de Boxem Tunnel wordt 70 kilometer per uur.

De Zwolse 1.000 meter Tijdrit en daarmee de officiële opening van de Boxem Tunnel wordt om 21.00 uur feestelijk afgesloten met spectaculair vuurwerk!

Berkum bekert op 27 oktober tegen HHC


Berkum treft in volgende ronde om de KNVB beker een regionale tegenstander. Roy Makaay zorgde er donderdagavond bij de loting voor dat HHC Hardenberg op bezoek mag komen in Berkum. Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdagavond 27 oktober om 20.00 uur op sportpark de Vegtlust. Geen club uit het betaald voetbal maar een topklasser voor de Berkummers.


VV Berkum krijgt, als topklasser killer, de derde mogelijkheid om een ploeg uit de topklasse te verslaan. Opvallend is dat zowel HHC Hardenberg, als de vorige tegenstander van VV Berkum, JVC Cuijk, in 2014 in Zwolle uit de beker gestoten werden door PEC Zwolle.

Berkum gewaarschuwd naar KHC


Berkum speelt zaterdag, drie dagen na het succes in de KNVB-beker, uit bij KHC in Kampen. De Zwollenaren herinneren zich, ondanks de vrolijke stemming over het bereiken van de volgende bekerronde, maar al te goed dat ze daar vorig seizoen met een collectieve off-day een pijnlijk pak slaag hebben opgelopen.

Lees verder

PEC Zwolle heeft weer één helft nodig voor de winst (audio)


PEC Zwolle heeft zaterdagavond ADO Den Haag met 2-1 verslagen. Het was weer een wedstrijd met twee gezichten van Zwolse kant. Nu was de eerste helft van matige kwaliteit, terwijl de Zwollenaren ADO Den Haag in de tweed helft vastzette op eigen helft met de overwinning tot gevolg.

Lees verder

PEC Zwolle groeit en bloeit


Dat waren woensdagavond tijdens de businessclub avond de woorden van de voorzitter van PEC Zwolle, Adriaan Visser. Het bordje "vol" kon op de deur bij deze eerste businessclub avond, die gepresenteerd werd door Kees Jansma. De presentator had voor het seizoen voorspeld dat PEC Zwolle in de top vijf zou eindigen en daarmee zit hij tot op heden goed. 

 
Joost Broerse, commercieel directeur, was blij met de opkomst, de oud speler moet nog wat afkicken van het voetbal, maar dat gaat dagelijks beter. "Het was keihard werken om het shirt ingevuld te krijgen, maar dat is gelukt". Verder maakte hij bekend dat PEC Zwolle TV 8 oktober een online televisie kanaal begint en op 18 oktober is de bijbehorende app te downloaden. Kijkers kunnen straks actief deelnemen aan items en ook de sponsoren krijgen een podium. Ook dit medium moet zo een verbindende rol gaan spelen tussen sponsoren, regio en de club.
 
Voorzitter Adriaan Visser sprak de verwachting uit dat de club dit seizoen weer terug komt in categorie twee. Alle kosten en opbrengsten zijn onder controle, de verwachting is dat er aan het eind van dit seizoen een positief resultaat zal zijn. De drie transfers hebben hier mede toe bijgedragen. "We moesten één speler verkopen, het werden er drie." aldus de voorzitter. Trots was hij op het feit dat het shirt weer vol staat en er weer meer seizoenkaarthouders zijn dit seizoen, maar met 8.500 is het plafond wel bereikt.  "De sportieve doelstelling is rechtstreekse handhaving in de eredivisie. "Met niet meer huurspelers dan vorig jaar is er weer een aardige selectie binnen geharkt". We willen PEC Zwolle midden in de regio positioneren en proberen een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor het nieuwe seizoen. De club groeit en bloeit en dat is mede te danken aan de inbreng van sponsoren en supporters." 
 
Met oudgediende Bram van Polen "ik heb de meeste sponsoren overleefd" als eerste en de nieuwelingen als laatste werd daarna de gehele selectie gepresenteerd. Mustafa Saymak, die met één kruk op het podium stond, had een eerste gesprek gehad over contractverlenging na dit seizoen. "De intentie was positief". Met Quasim Bouy en Wout Brama werd de Champions League wedstrijden even besproken, waarbij Bouy blij was met het resultaat van Juventus en Brama had genoten van de overwinning van PSV.  

Zwols Stepteam mede organisator NK Steppen


Lees verder

PEC Zwolle weer in evenwicht tegen Cambuur


PEC Zwolle oefende donderdagmiddag tegen Cambuur Leeuwarden. Dezelfde affiche als de eerste competitie wedstrijd alleen nu zonder publiek. Heel verrassend, na negentig minuten voetbal ook dezelfde eindstand 2 - 2. De eerste helft was overduidelijk voor de Zwollenaren. In de tweede helft nam de ploeg van trainer Henk de Jong iets meer het heft in handen.

Lees verder

Google vernieuwd opnieuw


TECH - Google gaat met de tijd mee. Na jaren het vertrouwde lettertype gebruikt te hebben, gaat Google nu een schreefloze logo invoeren. De kleuren in de logo blijft ongewijzigd.

Lees verder

Abdel Malek El Hasnaoui naar PEC Zwolle


PEC Zwolle heeft de selectie versterkt met Abdel Malek El Hasnaoui. De 21-jarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Jong Ajax en tekent een verbintenis voor een jaar, met optie, in Zwolle. In totaal speelde El Hasnaoui 33 wedstrijden in de Jupiler League, hij kwam hierin tweemaal tot scoren. Ook kwam hij vier keer uit voor het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar.

Lees verder

Berkum start sterk op Fletcher-toernooi


ZWOLLE/RIJSSEN - Berkum is het Fletcher TOP Toernooi in Rijssen uitstekend gestart. In de eerste wedstrijd werd Heino met 2-0 verslagen en in het tweede duel van de avond zetten de Zwollenaren de sterke hoofdklasser Excelsior '31, voor eigen publiek, toch enigszins verrassend met 1-3 aan de kant.

Lees verder

SV Zwolle begint met zege in Raalte


ZWOLLE/RAALTE - SV Zwolle heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In Raalte werd met 0-1 gewonnen van SV Raalte.

Lees verder

Queensy Menig naar PEC Zwolle


PEC Zwolle heeft zich per direct versterkt met Queensy Menig. De negentienjarige speler wordt voor een seizoen gehuurd van Ajax. Menig kan uit de voeten op zowel de linkerflank als in de spits en wordt in Amsterdam gezien als een groot talent. 


Vorig seizoen speelde hij 3 duels voor Ajax in de Eredivisie en 30 wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League. Hierin wist Menig elf keer te scoren en had hij zes assists in huis. Ook kwam hij uit voor alle vertegenwoordigende nationale elftallen vanaf onder 17. Menig sluit maandag aan bij de selectie.

Zeeuwse beker voor sloeproeiers Zwolle


Het herenteam van sloeproeivereniging Hattem-Zwolle Roeit, in de sloep d’Isela, is zaterdag knap derde geworden in hun klasse, tijdens de Mosselrace bij Bruinisse. Op de Oosterschelde klom het team op in het klassement om het Nederland Kampioenschap. Het team klokte bovendien de derde tijd overall.

Lees verder

PEC Zwolle sluit trainingskamp af met overwinning


Vrijdagavond werd het trainingskamp van PEC Zwolle afgesloten met een 3-1 overwinning op Sparta Rotterdam. 


De ruststand op sportpark 't Achterveen was 1-0 door een doelpunt van Jesper Drost, die raak schoot nadat Lars Veldwerk van elf meter zijn strafschop gekeerd zag worden. Veldwijk zorgde wel voor de twee andere Zwolse goals. In het eerste kwartier van de tweede helft kopte hij eerst een voorzet van Ryan Thomas binnen. Enkele minuten later werd een assist van Sheraldo Becker binnengeknikt. Nadat Boy de Jong eerst een strafschop van Roland Bergkamp keerde, moest hij even later toch capituleren op een vrije trap van Huseyin Dogan. 

Dinsdag spelen de Zwollenaren weer in Hattem, het Turkse Mersin Idman Yurdu is dan om 19.30 uur de tegenstander.

ZOo Sport doet live verslag van PEC Zwolle–Dnipro


Zaterdagmiddag speelt PEC Zwolle haar derde oefenwedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk. De Oekraïense ploeg was in mei verliezend finalist in de Europa League. Het Spaanse Sevilla won toen met 3 – 2. Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar aan de kassa in Hasselt. 


RTV ZOo sport doet van deze oefenwedstrijd, die om 17.00 uur begint, rechtstreeks verslag. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt. 

RTV ZOo sport is te ontvangen via 105.0 FM, op de kabel 104.1, Ziggo kanaal 919 en KPN kanaal 366 of via www.rtvzoo.nl.

Ancora tour langs het IJsselmeer


De groep Ancora, met Zwollenaar Harm Wolters, zal komende week (6 t/m 10 juli) optredens verzorgen in café’s van havenplaatsen, die gelegen zijn aan het IJsselmeer. Een ludieke actie die de groep doet ter gelegenheid van het verschijnen van hun nieuwe single Thuis Zijn. De achterliggende gedachte: we treden op voor alle mensen die niet met vakantie zijn, maar ‘thuis zijn’. Bovendien trakteert de groep iedere bezoeker op een gratis drankje.

Lees verder

Vanaf 3 juli code oranje in Overijssel


In verband met de droogte in de natuur is vanaf 3 juli Code Oranje in Overijssel van kracht. Dit betekent dat in de regio’s IJsselland en Twente een verhoogd risico op een natuurbrand is. De brandweer is daarom extra alert. Nadrukkelijk wijst de brandweer ook op de verantwoordelijkheid van gebruikers van natuurgebieden. Aan hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

Lees verder

Max de Boom tekent contract bij PEC Zwolle


Max de Boom heeft een contract getekend bij PEC Zwolle. De snelle vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen in PEC Zwolle A1 speelde tekent een contract voor twee seizoenen, met daarbij een optie voor één extra jaar. Vorig seizoen maakte De Boom in de uitwedstrijd tegen Willem II zijn debuut in de Eredivisie. Hij gaf toen de assist bij het doelpunt van Tomáš Necid.

Lees verder

Extra wijkagenten versterken gemeente Kampen


KAMPEN - De politie gaat zoveel mogelijk wijkgericht werken. Er worden meer wijkagenten aangesteld om de veiligheid in wijk, dorp en stad een positieve impuls te geven. Door deze verschuiving van capaciteit is er ook ruimte voor verplaatsing van de huidige wijkagenten. In Kampen zijn vijf nieuwe wijkagenten aangesteld. Ze gaan vanaf 1 juli aan de slag.

Lees verder

Net geen tien voor PEC Zwolle


Het is PEC Zwolle dinsdagavond niet gelukt om met dubbele cijfers te winnen van SV Hatto Heim. Het scorebord bleef steken op negen doelpunten voor de Zwollenaren, in de eerste oefenwedstrijd op weg naar het nieuwe seizoen.

Lees verder

Veldwijk op huurbasis naar PEC Zwolle


PEC Zwolle huurt Lars Veldwijk het komende voetbaljaar voor één seizoen van Nottingham Forest FC. De club heeft daarnaast een optie tot koop bedongen. De spits, die al enkele dagen met de hoofdselectie meetrainde, kwam eerder uit voor SBV Excelsior, FC Dordrecht, FC Utrecht en FC Volendam. Gedurende zijn periode bij SBV Excelsior werd Veldwijk topscorer van de Jupiler League.

Lees verder

Twee mannen op heterdaad aangehouden


GRONINGEN - De politie heeft zondagavond twee mannen uit Zwolle van 21 en 23 jaar op heterdaad aangehouden op het terrein van een autobedrijf op de Kieler Bocht.

Lees verder

Man aangehouden voor stalking


GENEMUIDEN - Een 34-jarige man uit Genemuiden is dinsdagavond 23 juni aangehouden op verdenking van stalking. Vijf vrouwen uit Zwolle, Kampen en Genemuiden hebben aangifte gedaan nadat zij lange tijd via hun telefoon en sociale media waren lastiggevallen.

Lees verder

De Gunst vervangt Hake bij PEC Zwolle


René Hake verlaat PEC Zwolle per direct. De afgelopen drie seizoenen was hij als assistent-trainer bij de Zwolse club werkzaam. Gert Peter de Gunst schuift door en neemt de werkzaamheden van Hake over. Verder wordt Albert van der Haar, vorig seizoen trainer/coach van PEC Zwolle A1, toegevoegd aan de technische staf. De voormalig profvoetballer speelde van 1994 tot 2004 en van 2006 tot 2011 voor het toenmalige FC Zwolle.

Lees verder

Selectie Regio Zwolle volleybal compleet


Begin maart werd bekend dat CSE/VC Zwolle met ingang van het volgend seizoen, na het terugtrekken van de hoofdsponsor, verder gaat als Regio Zwolle volleybal. Onder de noemer “Ondernemersteam Regio Zwolle” staan verschillende regionale bedrijven garant voor het financiële fundament dat noodzakelijk is voor volleybal op het hoogste niveau. 


Het concept van de ondernemers is eenvoudig; door mee te doen met het ondernemersteam investeer je in het “vermarkten” van een sterkere regio Zwolle middels topsport. Sport zorgt voor verbinding en bouwen aan een sterkere economische regio is voor iedereen goed. Hiermee is het eerste regionale topsportteam van Nederland geboren: Regio Zwolle volleybal. Met de komst van vijf nieuwe speelsters heeft de technische staf van Regio Zwolle volleybal de selectie rond en kijken zij tezamen met het Ondernemersteam vol ambitie uit naar seizoen 2015-2016.

Lees verder

Twee mannen aangehouden na mishandeling


ZWOLLE - Vrijdagavond 12 juni heeft de politie twee mannen van 22 uit Zwolle aangehouden omdat zij een 61-jarige man uit Hattem belaagden.

Lees verder

Zonder rijbewijs en onder invloed


ZWOLLE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 34-jarige man uit Kampen aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies bij de ademanalyse op het bureau 860 ug/l. ER werd proces-verbaal opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd ook al kon hij deze niet op eerste vordering tonen.

Lees verder

Werkzaamheden A50 knooppunt Hattemerbroek


Rijkswaterstaat voert tussen maandag 15 juni en vrijdag 19 juni wegwerkzaamheden uit op knooppunt Hattemerbroek, aansluiting A50 met de A28. Tijdens deze werkzaamheden is de verbindingsweg voor verkeer op de A50 uit de richting Apeldoorn in de richting Zwolle enkele avonden en nachten afgesloten.

Lees verder

Hennepkwekerij opgerold


HATTEM - Maandagochtend 8 juni heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld in een schuur aan het Vijzelpad in Hattem. In de schuur zijn bijna 500 planten aangetroffen.

Lees verder

ChristenUnie wil fietsroute


ZWOLLE - In de media is er regelmatig sprake van een fietssnelweg Meppel - Staphorst - Zwolle. De gemeente Staphorst ziet daarbij het liefst dat deze fietsroute langs de spoorlijn naar Zwolle wordt aangelegd. De ChristenUnie hoort echter dat de Provincie ernstige aarzelingen heeft bij dit, terwijl andere partners voor zijn.

Lees verder

Nog één keer alles over asperges


Het aspergeseizoen zit er weer bijna op. Officieel is 24 juni de laatste dag. Er is dit jaar nog één moment, waarop u alles te weten kunt komen over het witte goud. Op zaterdag 13 juni is de laatste Aspergedag van dit jaar, onder andere bij Tuinderij van der Kolk in Dalfsen. Ook zijn er tot 24 juni aspergearrangementen en speciale fietsroutes, waar u van kunt genieten.

Lees verder

Twee mannen aangehouden


OMMEN - De politie heeft woensdagnacht 3 juni na een achtervolging twee mannen van 31 en 42 jaar uit Almere aangehouden. De twee worden verdacht van het stelen van twee auto’s en kentekenplaten.

Lees verder

Snelheidscontroles na klachten over hardrijders


ZWOLLE - Op zaterdag 23 en zondag 24 mei heeft de politie op diverse plaatsen de regio gecontroleerd op hardrijders op voornamelijk dijkwegen waar door aanwonenden regelmatig geklaagd wordt over hard rijden met motoren.

Lees verder

Inbrekersgereedschap


HOOFDDORP - Op dinsdagmorgen hield de politie drie personen aan op verdenking van het aanwezig hebben van inbrekersgereedschap. Het gaat om twee mannen uit Den Haag van 20 en 31 jaar oud en een 18-jarige vrouw uit Zwolle.

Lees verder

'Benzinedief' opgepakt dankzij tips van kijkers filmpje


KAMPEN - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal van brandstof bij een tankstation in Kampen. Het afgelopen half jaar werd een bestelauto vier keer volgetankt, maar telkens reed de bestuurder weg zonder te betalen.

Lees verder

Pinksteren in Hattem


HATTEM - Maandag 25 mei (2e Pinksterdag) is het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem geopend vanaf 13:00 uur. En daarom trakteren de bakkers de kinderen op het bakken van gevulde pinksterkoeken. Reserveren is niet nodig.

Lees verder

Man met joint achter op scooter heeft drugs bij zich


HATTEMERBROEK - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 11 mei een man aangehouden die blowend achter op een scooter zat. Agenten zagen de man rond 2.00 uur rijden aan de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek.

Lees verder

Zwolle & Hattem in legendarische roeirace Terschelling


ZWOLLE/HATTEM - Zwolse en Hattemse roeiers zijn sterk vertegenwoordigd bij de ‘HT’, de legendarische roeiwedstrijd van Harlingen naar Terschelling op 15 mei. De cijfers zijn nu al indrukwekkend: 27 leden maken in drie sloepen de overtocht van 32 kilometer. Ongeveer 150 sloepen kiezen die dag het ruime sop.

Lees verder

Benoeming dagelijks bestuur Waterschap Groot Salland


REGIO - De fracties Water Natuurlijk, CDA, VVD en Bedrijfsgebouwd van het Waterschap Groot Salland hebben hun coalitieakkoord ‘Water in de samenleving’ aangeboden aan het algemeen bestuur. In de vergadering van woensdag 13 mei staat onder andere de benoeming van het nieuwe dagelijks bestuur op de agenda. De kandidaten die voor benoeming worden voorgedragen zijn: Hans de Jong (Water Natuurlijk), Henk Oegema (CDA), Ad Nijhuis (VVD) en Jan Oggel (Bedrijfsgebouwd). Zij vormen samen met de dijkgraaf, Herman Dijk, het dagelijks bestuur.

Lees verder

Automobilist gewond


HATTEM - Een 55-jarige man uit Meppel is vrijdag 1 mei gewond geraakt bij een ongeval op de Keizersweg in Hattem. Hij liep een botbreuk op en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees verder

Gemeenteraad voor herbenoeming burgemeester Koelewijn


De gemeenteraad van Kampen heeft besloten om Bort Koelewijn aan te bevelen voor zijn tweede termijn van zes jaar als burgemeester van de gemeente Kampen. Dit besluit is kenbaar gemaakt in de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 30 april. De huidige ambtstermijn van Koelewijn loopt af op 1 oktober 2015.

Lees verder

De Kamper kogge vaart voor het eerst naar Engeland


Het vlaggenschip van Kampen vertrekt maandagochtend 4 mei voor een reis naar het Engelse King's Lynn. De Kamper kogge is daar een prominente gast tijdens het Hanzefestival op 16 en 17 mei. Het is de eerste keer dat de kogge de Noordzee oversteekt richting Engeland.

Lees verder

Politie zoekt getuigen van mishandeling bij feesttent


HATTEM - De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een mishandeling bij een feesttent in Hattem. In de nacht van zaterdag op zondag 26 april kreeg de politie melding van een vechtpartij aan de Stadslaan.

Lees verder

Werkzaamheden snelwegen rondom Zwolle


Op 6, 11 en 12 mei zijn er in de nachtelijke uren werkzaamheden op en rond het knooppunt Hattemerbroek. Tijdens deze werkzaamheden zijn verbindingswegen 's nachts afgesloten voor verkeer en geldt overdag een aangepaste snelheid. Houdt daarom rekening met een langere reistijd.

Lees verder

Kamper Kogge bezoekt Bataviawerf


Bijzondere visite vandaag voor de Bataviawerf met de komst van de Kamper Kogge naar de werf in Lelystad. Een bijzonder gezicht om de twee historische schepen naast elkaar te zien. Op de Bataviawerf is gewerkt aan de restauratie van een van de zeilen van de replica van het veertiende eeuwse handelsschip.

Lees verder

Hattem 70 jaar bevrijd


HATTEM - Op 18 april 1945 werd officieel bekend gemaakt dat de stad Hattem was bevrijd. Niemand hoefde meer bang te zijn voor bommen en granaten. Het normale leven kon weer op gang komen. Nu, 70 jaar later, wordt deze bevrijding weer herdacht.

Lees verder

Leger des Heils Kampen bood in 2014 onderdak aan 28 personen.


“Eén op de vier Kampenaren loopt gevaar.” Woorden van Aalt Fikse van het Leger des Heils in Kampen. Fikse legt uit dat 24% van de bevolking in Nederland tot één van de kwetsbare groepen behoort. Dit zijn mensen met een lage opleiding, een laag inkomen, zonder werk of met een slechte gezondheid. Eén op zes huishoudens heeft problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Fikse; “Het leger van het heil wil er zijn voor deze groepen kwetsbare mensen. In Kampen bieden we mensen onder andere onderdak in onze noodopvang. Dat waren er vorig jaar 28. Dat zijn er toch 8 meer dan in 2013. Hieronder bevonden zich ook 8 kinderen uit 4 gezinnen. Het goede nieuws is dat in 2/3 van de gevallen uiteindelijk zelfstandige woonruimte is gevonden.”

Lees verder

Erik Lievers eerste kandidaat-gedeputeerde D66 Overijssel


Erik Lievers is kandidaat-gedeputeerde voor D66 Overijssel. Dit heeft de D66 Statenfractie vandaag bekend gemaakt. Vorige week werd bekend dat D66 samen met CDA, VVD en ChristenUnie werkt aan een nieuw Overijssels college.

Lees verder

Sloeproeiers Zwolle-Hattem snelste in Weesp


ZWOLLE/HATTEM - Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit vooral Hattem als Zwolle, won afgelopen zaterdag 4 april in Weesp de prijs voor de snelste gezamenlijke tijd in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2015. De Schalkse Duoprijs van de wedstrijd Vechten op de Vecht ging naar de dames en heren in de Hattemse sloep d’Isela.

Lees verder

WVF vindt Gouden Ei in Staphorst


ZWOLLE/STAPHORST - Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Excelsior’31 is WVF gedegradeerd uit de hoofdklasse. Uitgerekend Staphorst, de tegenstander van afgelopen 2e paasdag, gaf door een overwinning op CSV Apeldoorn WVF het laatste zetje richting Eerste Klasse. En wat doe je dan als WVF zijnde, dan geef je Staphorst gewoon een draai om de oren!

Lees verder

GBK wil verplicht derde partij bij keukentafelgesprekken


Ondertussen vinden er in Kampen de zogenoemde Keukentafelgesprekken plaats. In deze
gesprekken wordt gekeken wat er (nog) mogelijk is aan hulp voor ouderen en
hulpbehoevenden.

Lees verder

Man aangehouden na inbraak snackbar


HATTEMERBROEK - Donderdagavond 2 april heeft de politie een 37-jarige man uit Wezep aangehouden op verdenking van een inbraak in een snackbar aan de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek.

Lees verder

Storm schades ook in Kampen


Het was een onstuimige ochtend in Nederland. Overal kwamen de meldingen van stormschades binnen, ook in de gemeente Kampen was er sprake van stormschade.

Lees verder

Combinatie Isalacogghe krijgt opdracht voor berging IJsselkogge


UTRECHT / KAMPEN - De combinatie ‘Isalacogghe’ heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen voor het bergen van de middeleeuwse IJsselkogge, die op dit moment nog in de bodem van de IJssel ligt bij Kampen. Ook de gevonden wrakken van de rivierschepen Aak en Punter worden geborgen. De berging van de scheepswrakken uit de vijftiende eeuw is nodig om de maatregel Zomerbedverlaging van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta te kunnen uitvoeren.

Lees verder

Effecten windturbinepark goed beschreven


OLDEBROEK - De Commissie m.e.r. heeft de zienswijzen voor het windturbinepark langs de N50 in Oldebroek bekeken. Zij blijft van oordeel dat de milieu-informatie compleet is om een besluit over een bestemmingsplan te nemen.

Lees verder

Automobiliste gewond na botsing met vrachtwagen


GRONINGEN - Een 45-jarige automobiliste uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen.

Lees verder

Rekenkamers Zwolle en Kampen doen samen onderzoek


ZWOLLE/KAMPEN - De rekenkamers van de gemeenten Zwolle en Kampen onderzoeken gezamenlijk of het in 2013 opgerichte Shared Service Centre aan de vooraf gestelde verwachtingen voldoet.

Lees verder

Brandweervrijwilligers gezocht


Zwolle - Op 19 maart start Brandweer IJsselland de regionale wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’ voor nieuwe brandweervrijwilligers. Het is voor het eerst in deze regio dat er regionaal geworven wordt. Om 24 uur per dag paraat te kunnen staan is brandweer IJsselland nu op zoek naar meer vrijwilligers, regio breed bijna 90 mannen en vrouwen. De werving gebeurt regionaal, maar alle posten geven er ook hun eigen, lokale invulling aan.

Lees verder

Eerste aardwarmte-aardbeien ter wereld geplukt in de Koekoekspolder


Zaterdag 14 maart 2015 is de eerste op duurzame aardwarmte geteelde aardbei ter wereld geoogst door gedeputeerde van de provincie Overijssel, Eddy van Hijum. Kalter Aardbeien in IJsselmuiden verwarmt sinds december 2014 de aardbeienkwekerij en boerderijwinkel met aardwarmte.
In het tuinbouwgebied Koekoekspolder (IJsselmuiden, Overijssel) is sinds 2012 een aardwarmtebron in gebruik. Deze aardwarmtebron leverde tot december 2014 warmte aan drie tuinbouwbedrijven. Afgelopen december zijn er twee nieuwe afnemers aangesloten op de aardwarmtebron. Dit zijn Richard en Annet Kalter van Kalter Aardbeien en Jordy Schreurs van LUMA zaden. Beide bedrijven hebben gezamenlijk een oppervlakte van bijna 5 hectare.

Lees verder

Veteranencafe Kampen


Aanstaande donderdag 19 maart , zoals elke derde donderdag van de maand , is er weer een
“VETERANENCAFE” in cafe-restaurant de Vier aan de IJsselkade nummer 59 in Kampen.

Lees verder

Mislukte plofkraak geldautomaat Oudestraat Kampen


Bij een ING geldautomaat halverwege de Oudestraat in Kampen is vannacht geprobeerd een plofkraak te plegen. Bij het binnenkomen van een melding van poging tot inbraak is het beveiligingsbedrijf en de politie direct ter plaatse gegaan, maar ter plaatse bleken de daders al op de vlucht.

Lees verder

Christenunie en CDA laten zich informeren over renovatie van Raaltehuis Ommen.


CDA-statenlid Henk Meulink en ChristenUnie-lijsttrekker Jan Westert bezoeken donderdag 12 maart het Raaltehuis in Ommen. Het bestuur van de stichting Van Raaltehuis heeft plannen om het historische pand in Ommen te laten renoveren.

Lees verder

Kamper verenigingen houden de natuur schoon


Op zaterdag 21 maart organiseren een aantal Kamper verenigingen een gezamenlijke schoonmaakactie in het buitengebied van de gemeente Kampen. Het doel is de natuur binnen het werkgebied van de verenigingen te ontdoen van zwerfvuil. 

Lees verder

GroenLinks ziet mogelijkheden om veiligheid IJsselkade te vergroten


GroenLinks Kampen wil de veiligheid voor bewoners en gebruikers van de IJsselkade snel verbeteren. De partij ziet daar goede mogelijkheden voor: Zo wil de partij dat er een veilige route over de Molenbrug komt voor het landbouwverkeer en ander zwaar verkeer dat niet in het centrum hoeft te zijn. Verder moet de snelheid van het verkeer op de kades omlaag. Ook wil GroenLinks op zoek naar minder overlast gevende manieren om winkels in de binnenstad te bevoorraden. Dat zijn de voornaamste resultaten van de enquête die GroenLinks maandagavond aan de bewoners heeft gepresenteerd en met hen heeft besproken.

Lees verder

Samenwerkingverband voor zorg van de toekomst


ZWOLLE - Een samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijfsleven, zorgorganisaties en overheden uit de regio gaat er voor zorgen dat studenten en werkenden klaar worden gestoomd voor de zorg van de toekomst. Het nieuwe Zorgtrainingscentrum voorziet de komende vier jaar in opleidingen voor ruim 3600 studenten en 1700 professionals en mantelzorgers.

Lees verder

Lente-editie Hanzetocht Kampen op zaterdag 11 april


Zaterdag 11 april vindt de lente-editie van Hanzetocht Kampen plaats, één van de reeks unieke seizoenwandelingen, geschikt voor elke wandelaar. Genieten van de lente, wandelen langs de IJssel, hopelijk met een lekker zonnetje erbij! Na afloop van de wandeling kunnen de deelnemers tegen een kleine vergoeding een leuk Hanzetocht Kampen-aandenken ontvangen voor de eigen verzameling.

Lees verder

Geslaagde Cd-presentatie van Het IJssel Duo.


Lees verder

Wat doe jij bij zwaailicht en sirenes


De Overijsselse gedeputeerde en voorzitter van ROV Oost-Nederland Gerrit Jan Kok heeft op donderdag 5 maart 2015 samen met brandweercommandant Stephan Wevers het startsein gegeven van de campagne 'Veilig reageren op voorrangsvoertuigen'. Een campagne die weggebruikers helpt veilig te reageren als er een voertuig nadert met zwaailicht en sirene.

Lees verder

Overijssel blijft in beweging en kiest voor sport!


Op donderdagavond 5 maart vond het Provinciaal Sportdebat plaats in het Kulturhus te Holten. Aan de hand van een aantal stellingen rondom sport en bewegen gingen kandidaat-Statenleden van het CDA, PvdA, VVD, SP, D66, ChristenUnie en 50PLUS met elkaar in discussie. Het debat werd geleid door Berend Rubingh, die startte met zijn visie op de kracht van sport in relatie tot sociale cohesie, talentontwikkeling, economie en toerisme. Hij benadrukte dat doorontwikkeling van belang is: de samenleving verandert continu en daarbij kan de sport niet achterblijven. Tevens presenteerde Sportservice Overijssel actuele cijfers over het beweeg- of liever het sedentaire gedrag (zitgedrag) van inwoners van Overijssel.

Lees verder

Stem op één van de schetsontwerpen voor het koningsportret


Drie kunstenaars (Kenne Gregoire, Mat Kissing en Arie Schippers) hebben hun schetsontwerpen voor het koningsportret gepresenteerd in het Stedelijk Museum Kampen. Aan de hand van de drie schetsen (afmetingen 65 x 45 cm.) wordt één van de kunstenaars gekozen die het 'gat' in de unieke collectie Oranje-portretten van de gemeente Kampen mag opvullen.

Lees verder

Kampen in oorlogstijd


Muziekvereniging De Broederband viert op 17 april aanstaande de bevrijding van Kampen. Het is dan precies 70 jaar geleden dat onze stad werd bevrijd van de Duitse overheersing.

Lees verder

LIVE Radio van RTV ZOo via website


RTV ZOo - Sinds kort is onze nieuwe website actief en nu kunt u ook LIVE luisteren naar Radio RTV ZOo.

Lees verder

Stichting Circuit Oldebroek ontwaakt uit winterslaap!


Niet alleen de crossers hebben de afgelopen periode hard gewerkt om optimaal aan het seizoen te beginnen. Ook de diverse verengingen zijn al weken druk in de weer om een mooi evenement voor te bereiden. Afgelopen weekend ging het ONK seizoen traditie getrouw van start in Lochem.

Lees verder

Mona Keijzer in gesprek met CJG, Vitree en Trias


Op maandag 2 maart 2015 bracht CDA Tweede Kamerlid Mona Keijzer op uitnodiging van de CDA-fractie een werkbezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) te Kampen. Tijdens dit werkbezoek liet zij zich door Gerhald Schutte (coördinator van het CJG) bijpraten over de belangrijkste oorzaak van veel problemen waarmee jeugd en jongeren vandaag de dag worden geconfronteerd: (v)echtscheidingen. Het aantal (v)echtscheidingen neem toe en heeft gevolgen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van jeugd en jongeren.

Lees verder

Water Natuurlijk-vrouwen 7 maart in Kampen


Op zaterdag 7 maart wordt in Kampen Internationale Vrouwendag gevierd. De Vrouwenraad heeft een veelzijdig programma opgesteld. Ook de bestuurlijke kant van de ‘vrouwenzaak’ krijgt aandacht. Tussen 13.00 en 14.45 uur vertellen de vijf vrouwelijke kandidaten van Water Natuurlijk over het waterschapsbestuur.

Lees verder

Sportvisie ChristenUnie Overijssel


ZWOLLE - De Overijsselse fractie van de ChristenUnie (CU) komt met een 9-stappenplan voor haar visie op sport in Overijssel. Tijdens het sportdebat, dat deze week plaatsvindt, zal de CU haar geschreven pamflet verdedigen. In het pamflet zal de CU het belang van sport en bewegen benadrukken, om daarmee bij te dragen aan sociale kwaliteit en leefbaarheid van de provincie.

Lees verder

PvdA komt met Plan van de Arbeid Overijssel


ZWOLLE - Provinciaal PvdA lijsttrekker Tijs de Bree heeft onlangs het Overijsselse Plan van de Arbeid gepresenteerd. Hiermee wil de PvdA voor meer banen in Overijssel zorgen. Dit wil men doen door met versnelde en extra investeringen de ontwikkeling van de regionale economie te stimuleren. Het 1000-jongerenplan, het sociaal aanbestedingsbeleid en de restauratie van erfgoed zijn de speerpunten in het plan.

Lees verder

Otter hoopt op goede opkomst verkiezingen


Op 18 maart zijn verkiezingen voor Provinciale Staten en voor de Waterschapsbesturen. Wie gaat stemmen, heeft invloed op de natuur in zijn omgeving.

Lees verder

SP wederom in actie voor thuiszorg


De Kamper afdeling van de SP springt wederom in de bres voor de thuiszorg. Ze zamelt handtekeningen in om de kwaliteit van de zorg op niveau te houden. De partij doet dat nadat honderden mensen een brief ontvangen hebben waarin wordt aangekondigd dat de huishoudelijke zorg vanaf 1 juli wordt wegbezuinigd.

Lees verder

Den Haag, laat ons niet in de kou staan!


Den Haag, laat ons niet in de kou staan!
Dat is wat CDA Overijssel maandag 2 maart CDA-Tweede Kamerlid en woordvoerder infra Martijn van Helvert mee wil geven als het gaat om bereikbaarheid van en binnen de regio en verkeersveiligheid. Van Helvert is in Overijssel om met Statenlid Christiaan Schrijver en lijsttrekker Eddy van Hijum een aantal knelknooppunten te bezoeken. De lokale CDA-fracties, wethouders en omwonenden zullen ter plekke de noodzaak van actie toelichten.

Lees verder

GroenLinks praat met bewoners IJsselkade over verkeerssituatie


Kampen - Na de enquête over de verkeerssituatie op de IJsselkade gaat GroenLinks op maandag 9 maart met de bewoners in gesprek over de door hen ervaren overlast. Welke suggesties hebben de bewoners voor oplossingen? GroenLinks wil het graag van hen horen om mede op basis daarvan een voorstel te kunnen maken dat de overlast helpt verminderen.

Lees verder

Cumulus indoor Cellesbroek Kampen.


Voordat modelvliegers de avonden weer buiten kunnen benutten om te vliegen,
gaat Modelvliegclub Cumulus zaterdag 7 maart van 19.30 tot 22.00 uur
indoor in de Cellesbroek sporthal Akelei 1 in Kampen.

Lees verder

Eneco Veluwe fietsroute ten einde


Zwolle - Na jarenlang dienst te hebben gedaan als populaire bewegwijzerde fietsroute op de Veluwe worden de wegwijzers van de Eneco Veluwe fietsroute voor 1 mei verwijderd. Nu sponsor Enoco haar beleid heeft gewijzigd en afhaakt, ziet exploitant RVG geen mogelijkheid meer om de route op een goede manier te onderhouden.

Hiermee houdt de route daadwerkelijk op te bestaan. De toeristische fietser op de Veluwe zal voortaan zelf zijn weg moeten zoeken, bijvoorbeeld met het bestaande fietsknooppunten-netwerk.

Lees verder

D66: "Schultz maakt belofte niet waar."


REGIO - D66-Kamerleden Wassila Hachchi en Gerard Schouw willen niet dat de belastingbetaler een hogere waterschapsheffing moet betalen omdat de kosten voor waterveiligheid van het Rijk naar de waterschappen worden verschoven. Hachchi; “Minister Schulz heeft bij de wijziging van de Waterwet toegezegd dat deze verschuiving niet een verschuiving van het Rijk naar de belastingbetaler betekent. Maar diverse waterschappen geven aan dit wel door te berekenen aan de Nederlander. Hoe staat dit in verhouding tot de uitspraken van de minister?”

Lees verder

RTVHattem ontwikkelt nieuw voorleesprogramma voor de allerjongsten


ZWOLLE - RTVHattem heeft een nieuw voorleesprogramma ontwikkeld, gericht op kijkers van ongeveer zes jaar. Het programma heet Voor het slapen gaan en wordt vanaf 2 maart dagelijks uitgezonden om 18.45 uur.Elke werkdag is er een nieuwe aflevering en op zaterdag en zondag worden afleveringen herhaald.

Lees verder

Meer investeren in recreatie Salland


Zwolle -Het CDA in Overijssel wil de komende jaren opnieuw een flinke impuls geven aan recreatie en toerisme in onder andere Salland. "Het beleid is succesvol", stelt gedeputeerde en CDA-lijsttrekker voor de Provinciale Verkiezingen Eddy van Hijum. "De gastvrijheid en creativiteit van onze recreatieondernemers krijgen alom erkenning. Het aantal banen in de sector is sinds 2009 met 4% gegroeid naar ruim 32.000." Het CDA heeft een driestappenplan ontwikkeld om die groei nog meer gestalte te geven. In Overijssel werken ondernemers, marketingorganisaties, onderwijsinstellingen en overheden samen om bezoekers te binden aan sterke regionale merken, waaronder Salland. Zowel de naamsbekendheid als de waardering van Salland onder Nederlanders neemt de laatste jaren steeds verder toe. "Maar er is nog veel meer winst te halen", denkt Van Hijum. "We moeten een volgende stap zetten in het benutten van de kwaliteiten van onze prachtige regio."

Lees verder

7 miljoen van provincie voor wegen


ZWOLLE - Gedeputeerde Staten stellen voor 2015 een kleine 7 miljoen euro beschikbaar voor gemeentelijke projecten die de bereikbaarheid of verkeersveiligheid in West-Overijssel verbeteren. In totaal zijn 19 projecten gehonoreerd die een bijdrage leveren aan een betere doorstroming en het verlagen van het aantal verkeersslachtoffers. Van de 7 miljoen euro gaat 540.693 euro naar Zwolle. Daarmee kan Zwolle 3 projecten financieren, zodat ze de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid in Zwolle kunnen verbeteren.

Lees verder

Hoogwatergeul Reevediep voorlopig niet aangelegd


Kampen - De staatssecretaris van Economische Zaken, het provinciebestuur van Flevoland en de gemeenteraad van Kampen krijgen twaalf weken de tijd om de natuurvergunningen en het bestemmingsplan 'IJsseldelta-Zuid' voor de aanleg van hoogwatergeul Reevediep aan te passen. 

Lees verder

Partijen waterschapsverkiezingen presenteren zich


De zeven partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen van Groot Salland hebben zich woensdagavond (11 februari) gepresenteerd. Tijdens de verkiezingsbijeenkomst in het hoofdkantoor van het waterschap in Zwolle gingen de lijsttrekkers van de partijen met elkaar in debat aan de hand van stellingen. Op www.kieskompas.nl zijn deze stellingen te bekijken. Meer informatie over de waterschapsverkiezingen en de zeven partijen is te vinden op www.wgs.nl/verkiezingen.

Lees verder

D66 organiseert Dcafé: Gemeente aanjager duurzaamheid?


ZWOLLE – Op dinsdagavond 10 februari 2015 organiseerde D66 Zwolle een Dcafé in ‘t Proeflokaal.

Lees verder

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen voor kleine ondernemingen


ZWOLLE – Kleine ondernemingen en zzp-ers kunnen voortaan een aanvraag voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen indienen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.
De kwijtschelding vindt plaats op basis van de betalingscapaciteit en het aanwezige vermogen. Belangrijke voorwaarde is dat het om privé-belastingen moet gaan, dus dat de belastingen geen verband houden met de uitoefening van het bedrijf of het beroep. Een zelfstandige zonder personeel die kantoor aan huis heeft, kan hiervoor dus in aanmerking komen. Met het invoeren van deze regel worden particulieren en kleine ondernemingen gelijk behandeld.
In 2013 deed de gemeente al een proef met het kwijtschelden van de gemeentelijke belastingen aan zzp-ers en kleine ondernemingen. Hierop kwamen vijf verzoeken binnen, waarvan aan één persoon de belasting ook daadwerkelijk is kwijtgescholden.

© 2017 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services