Regionaal nieuws

Landstede MBO houdt Open Huis in januari


Harderwijk/Raalte/Zwolle - Op donderdag 25 en vrijdag 26 januari kan iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie zich weer uitgebreid laten informeren bij Landstede MBO.

Lees verder

Oplossing voor bedrijven op bedrijventerreinen


Zwolle - ChristenUnie, SGP en CDA zoeken naar oplossingen voor bedrijven op bedrijventerreinen met beperkte detailhandel.

Aanleiding is de situatie van het bedrijf Foto Konijnenberg op het bedrijventerrein in Den Ham.

Lees verder

Bakkerij Slatman wint Groene Twinkeling


Nijverdal - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Groene Twinkeling is de bijhorende award uitgereikt aan bakkerij Slatman. Het familiebedrijf uit Ane wint de Groene Twinkeling omdat zij aandacht voor biodiversiteit weet te stimuleren, kennis deelt en succesvolle resultaten boekt ter verbetering van biodiversiteit.

Lees verder

Koningin Máxima opent biologische vakbeurs


Zwolle - Vandaag is de tweedaagse Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle officieel geopend door Koningin Máxima. De Koningin bezocht de eerste dag van deze vakbeurs voor de biologische sector die jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers trekt.

Lees verder

SEIN behaalt NIAZ accreditatie


Zwolle - De officiële uitreiking van het accreditatiebewijs was op 16 januari 2018. Het accreditatiebewijs laat zien dat SEIN goede zorg en behandeling levert aan haar patiënten en cliënten.

Lees verder

Free Feet 038 komt naar Van der Capellen Sg!


Zwolle - Op 20 februari 2018 gaan we allemaal weer even terug naar school! Op deze avond hollen we door het complex van de Van Der Capellen Scholengemeenschap, met het Free Feet Running event.

Lees verder

Nog 12 uur.........


Zwolle - Daar staan ze dan, al die jonge Zwolse vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een mede-Zwollenaar! Nog 12 uur en dan weten we of Hart voor Zwolle een ronde verder komt en de waardering met een Appeltje van Oranje weer een stap dichterbij is.

Lees verder

Unieke Verhalenwedstrijd rondom de Vecht


Zwolle - Je eigen verhaal, uitgegeven in een boek en zelfs vertaald in een andere taal. Amateurschrijvers die hiervan dromen, krijgen met de verhalenwedstrijd ‘Vecherhalen – Vechtegeschichten’ een unieke kans om deze droom waar te maken

Lees verder

EP StadshagenRun zet goede doelen in het zonnetje


Zwolle - De organisatie van de EP StadshagenRun heeft zaterdag 13 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle de waardecheques uitgereikt aan de drie goede doelen van de afgelopen editie van het hardloopevenement: Jeugdsportfonds Zwolle, Voedselbank Zwolle en Hospice Zwolle.

Lees verder

Waterschappen zetten volgende stap naar circulaire economie


Nederland circulair in 2050. Die ambitie heeft het kabinet neergezet in het Rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ en is door maatschappelijke partners en meer dan 350 ondertekenaars onderschreven in het Grondstoffenakkoord.

Lees verder

Nieuwe Carnavalssingle Voorzetselkoor


Hattemerbroek - 14 jaar na het succesnummer ‘De Hand’, komt het Voorzetselkoor dan eindelijk met een opvolger, de carnavalskraker ‘Hattemerbroek’!

Lees verder

Informatieronde ‘Afronding GCECA


Zwolle - Maandagavond was er in de gemeenteraad een informatieronde ‘Afronding Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA)’

Lees verder

Biohorma winnaar MVO Award Regio Zwolle


Zwolle - Biohorma, producent van A. Vogel-producten, is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle en MKB regio Zwolle op 12 januari verkozen tot winnaar van de MVO Award Regio Zwolle 2017.

Lees verder

Gezocht: Expeditiegidsen in de uiterwaarden


Zwolle - Natuur en Milieu Overijssel zoekt expeditiegidsen voor Expeditie Wildernis in Zwolle. Dit is een educatieve struintocht vol uitdagende opdrachten langs de IJssel, speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs.

Lees verder

ChristenUnie wil schadeprotocol Gaswinning


Zwolle - Nu de druk op de gaswinning elders toeneemt, zoals in Overijssel, vindt het statenlid Sybren Stelpstra van de ChristenUnie dat dit protocol ten minste ook voor Overijssel zou moeten gelden. Dat betekent volgens hem “dat Gedeputeerde Staten zich als de wiedeweerga moeten gaan verdiepen in het concept protocol en zich moeten aansluiten bij het gesprek over dit protocol”.

Lees verder

Hoor meer over roofvogels en uilen in De Wieden


Natuurmonumenten organiseert dinsdagavond 30 januari een lezing over roofvogels en uilen in natuurgebied De Wieden. De lezing start om 19.30 uur en duurt twee uur.

Lees verder

Ontdek het winters ambacht in De Wieden


Wil je meer weten over het riet snijden in De Wieden? Ga dan mee met een wandelexcursie over het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster.

Lees verder

Station Stadshagen binnenkort toch in gebruik


Zwolle - In december was het een grote teleurstelling: Station Zwolle Stadshagen kon niet in gebruik worden genomen vanwege verzakking van de bodem. Na ruim een maand dan toch goed nieuws: het Kamperlijntje zal op korte termijn toch op het station in Stadshagen stoppen.

Lees verder

Genomineerden Vechttrofee zijn bekend!


Zwolle - Nog een paar weken en dan wordt alweer voor de achtste keer de Vechttrofee uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich buitengewoon verdienstelijk heeft ingezet om Vechtdal Overijssel te promoten. De genomineerden voor dit jaar zijn Henk Zeevat, Marjolein Rhee en Leon Adegeest.

Lees verder

IVN Vogelzangcursus begin maart van start.


Zwolle - Ontdek het voorjaar en de vogels die binnen vliegen tijdens 11 wandelingen in de Zwolse natuur: de vogelzangcursus.

Lees verder

ATELIERHOUDERS OUDE AMBACHTSSCHOOL


Zwolle - Op zaterdag 27 januari 2018 staan van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Zwolle open voor publiek. Traditiegetrouw gaat in de eerste weken van het nieuwe jaar de bezem door de ateliers en wat weg kan gaat weg.

Lees verder

Voor alle kwetsbare ouderen precies de goede zorg


Zwolle - Zorgpartijen in en om Zwolle die betrokken zijn bij spoedzorg aan kwetsbare ouderen slaan de handen inéén en starten een proef. Inzet: Deze zorg zó goed regelen dat kwetsbare ouderen altijd de juiste zorg krijgen; thuis of in het ziekenhuis. Dan zijn tijdelijke opnamen niet meer nodig.

Lees verder

Waterschappen verkleinen klimaatvoetafdruk


Zwolle - De waterschappen liggen goed op koers met de realisatie van hun duurzame ambities. Dit is de belangrijkste conclusie van de Klimaatmonitor Waterschappen over 2016.

Lees verder

Hoogwater in de IJssel


Zwolle - Op een steenworp afstand van Stadshagen stijgt het water met het uur. Maar ook op andere plaatsen in de IJssel. Langzaam maar zeker worden bomen, hekken en paden in de uiterwaarden verzwolgen door snelstromend water, aangevoerd uit Duitsland. Het hoogtepunt is nog lang niet bereikt, maar het is nu al indrukwekkend om te zien.

Lees verder

CBB Ermelo start campagne om inlezers te werven


Ermelo - De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo is een campagne gestart om inlezers voor boeken te werven. Met de slogan Spreekt jouw stem boekdelen? en de inzet van flyers, posters en advertenties, hoopt deze ANBI-instelling de komende maanden veel nieuwe vrijwilligers te verwelkomen.

Lees verder

Garanties bij Gaswinning Hardenberg


Nu er opnieuw advies over het winningsplan is gegeven door de provincie Overijssel over het winningsgebied Hardenberg Oost heeft de ChristenUnie daar een aantal vragen over gesteld.

Lees verder

2018 begint zonder supersnelrecht


Het nieuwe jaar begint zonder supersnelrechtzittingen. De jaarwisseling leidde niet tot zaken die in aanmerking komen voor deze extra snelle vorm van rechtspraak. In voorgaande jaren was dit wel het geval.

Lees verder

Lezing spoorwegen in Frankrijk


Zwolle - Sinds de aanleg van de hogesnelheidslijnen is er veel veranderd op het Franse spoorwegnet. Getrokken treinen en nachttreinen zijn bijna verdwenen en elders is de treindienst flink uitgedund. Woensdag 10 januari komt ervaren presentator en groot spoorwegliefhebber Sjoerd Bekhof naar de NVBS in Zwolle en toont dit in zijn programma Tour de France.

Lees verder

Jumbo Groep Holding kijkt terug op een succesvol 2017


Op tal van fronten zijn  sterke resultaten geboekt door de Jumbo en de consumentenomzet is door de grens van € 7 miljard gebroken. De consumentenomzet onder de Jumbo vlag steeg dit boekjaar met 5% ten opzichte van 2016 en kwam uit op een recordomzet van € 7,010 miljard, goed voor een marktaandeel van ruim 19%.

Lees verder

Brandweer IJsselland: vooral container- en afvalbrandjes


Zwolle - Brandweer IJsselland kwam in de nacht van Oud en Nieuw tweeënzestig keer in actie vanuit de verschillende posten. Een lichte stijging ten opzichte van 2017. Toen rukte de brandweer vijftig keer uit.

Lees verder

225.000 ouderen verrast


Zwolle - Aan de oproep van het Nationaal Ouderenfonds om een kerstkaart aan een eenzame oudere te sturen, is massaal gehoor gegeven. Maar liefst 225.000 ouderen hebben afgelopen feestdagen een handgeschreven kerstgroet ontvangen.

Lees verder

DoeMEE-Award 2017 voor Fietsjoe


Zwolle - Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen.

Lees verder

Mediation in het strafrecht blijft mogelijk


Er komt volgend jaar 1 miljoen euro beschikbaar om mediation in het strafrecht mogelijk te blijven maken. De Tweede Kamer stemde 21 december, tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Justitie en Veiligheid, voor het amendement waarmee het geld wordt vrijgemaakt.

Lees verder

DeltaWonen organiseert trainingen


Zwolle - DeltaWonen heeft samen met Stichting Lezen & Schrijven trainingen ‘Signaleren laaggeletterdheid’ georganiseerd voor medewerkers. DeltaWonen is onderdeel van een pilot in Zwolle waarbij laaggeletterde huurders hulp krijgen als ze problemen hebben met hun administratie.

Lees verder

Beter wapenen tegen internetcriminelen?


48% van alle Nederlanders maakt zich zorgen over zijn digitale veiligheid, blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2017. Dat is terecht, want meer dan de helft van onze landgenoten is in de privésfeer al eens slachtoffer geworden van internetcriminaliteit, zoals ransomware en phishingmails.

Lees verder

Bouwwerkzaamheden busbrug live te volgen


Zwolle - De bouwactiviteiten van de busbrug in Zwolle zijn vanaf maandag 18 december live te volgen via de website www.zwolle.nl/busbrug.

Lees verder

Kickoff SamenLoop voor Hoop Zwolle


Zwolle - Wellicht had je het al vernomen: in 2018 vindt voor de vierde keer de SamenLoop voor Hoop in Zwolle plaats! Het feest van Hoop en Leven voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met kanker. De 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor de KWF, vol verbondenheid en saamhorigheid.
Wil je er meer over weten? Kom dan naar de Kickoff.

Lees verder

Ondernemersbeurs voor ondernemend Zwolle


Zwolle - Op 16 januari 2018 komen ondernemers uit regio Zwolle samen bij Van der Valk Hotel Zwolle. Het is de vierde keer dat De Netwerkvloer deze ondernemersbeurs feestelijk inluidt op deze locatie.

Lees verder

Statenvragen over spoorblunders ProRail


Zwolle - De PvdA wil direct inzicht in de blunders die ProRail heeft gemaakt bij het vernieuwen van Overijsselse spoorlijnen. "Het is ongekend dat zo kort voor de overdracht van de gerenoveerde lijnen zulke fundamentele gebreken tevoorschijn komen," stelt PvdA-Statenlid Hans Nooter.

Lees verder

Overname familiebedrijf


Zwolle - Veel agrarische familiebedrijven hebben in het opvolgingsproces te weinig aandacht voor de sociale en emotionele kanten van een bedrijfsovername. Ook worden de broers of zussen die het bedrijf niet overnemen vaak onvoldoende betrokken. Dit blijkt uit onderzoek van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven (LEF) van Hogeschool Windesheim.

Lees verder

Probeeractie elektrische vrachtfiets


Zwolle - De Beter Benutten regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Stedendriehoek komen met een vrachtfietsactie voor ondernemers in de stad die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. De actie start op 6 december aanstaande in Zwolle.

Lees verder

Eerste Nederlandse lokale en duurzame energiemarkt


Zwolle - Vandaag start in Heeten (Overijssel) de eerste Nederlandse pilot om een lokale en duurzame energiemarkt op te zetten. Deze proef, ‘Gridflex’, is erop gericht om de energie zoveel mogelijk daar te gebruiken waar deze ook opgewekt is, dus in de woning zelf, bij de buurman of in de wijk.

Lees verder

Landinrichting Rijssen afgerond


Zwolle - Op vrijdag 1 december 2017 heeft de landinrichtingscommissie Rijssen tijdens een feestelijke bijeenkomst haar werkzaamheden voor de deelgebieden Rectum, Notter-Zuna en Rijssen-West officieel afgesloten. Door het ruilen van grond konden percelen vergroot worden en is het aantal percelen van 2589 naar 1547 teruggebracht

Lees verder
© 2018 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services