Scania en Isala gaan samenwerken

6 december 2018

ZWOLLE - Twee van de grootste werkgevers in regio Zwolle, Scania en Isala, gaan samenwerken. De organisaties gebruiken elkaars deskundigheid om continu vooruit te kunnen gaan.

In het partnerschapscontract staat het leren van elkaar centraal. Ook het versterken van beide vernieuwende organisaties is belangrijk. Isala deelt haar kennis op het gebied van het bevorderen van de gezondheid van medewerkers met Scania; Scania deelt haar deskundigheid met Isala op het gebied van de Lean managementfilosofie- en aanpak.

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

Isala is een topklinisch opleidingsziekenhuis met een regionale functie en verder. Patiënten kunnen er terecht voor algemene ziekenhuiszorg en zeer gecompliceerde zorg. Scania hecht grote waarde aan de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. De organisatie heeft een intern Health Center. Dat biedt diverse activiteiten aan om de houdbare inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Om dit nog verder te professionaliseren zal Isala onder andere beweeg-/preventieprogramma’s aanbieden. Ook zal zij scholing gaan geven aan de gezondheidsberoepskrachten bij Scania.

Lean-expertise: continu verbeteren
De Zweedse truckfabrikant Scania werkt al jarenlang volgens de Lean-managementfilosofie en –aanpak, waarbij continu verbeteren centraal staat. Scania draagt haar expertise op dit gebied graag over aan Isala, die ook werkt volgens het Lean-principe. Isala wil haar patiënten steeds betere zorg bieden en om dat te realiseren is het optimaal inrichten van bedrijfsprocessen cruciaal. Scania-medewerkers zullen onder andere als docent worden ingezet binnen de Lean-opleiding van Isala en Isala Lean-trainers gaan meelopen bij Scania.

Scania en Isala kijken beiden uit naar de samenwerking die start in 2019.

Foto: R. Dillmann, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala en J. Uhlin, Managing Director van Scania tekenden de intentieverklaring voor de samenwerking.


© 2019 - RTV Zwolle FM - Powered by: HPU internet services